Ik heb het idee dat ik ook snij en niet alleen hak, maar zal er eens op letten.quote:Op zondag 10 augustus 2025 10:44 schreef Jordy-B het volgende:
Het plakken van voedsel heeft meer te maken met techniek dan met het mes. Als je alleen een hak-beweging maakt ipv een snijbeweging, gaan zelfs kuiltjes je niet helpen.
Wat meestal vervelend is van plakkende groente, is dat de plakjes onder je mes vallen en je er dan onbedoeld nog een keer doorheen gaat.quote:Op zondag 10 augustus 2025 11:04 schreef JopieKlaassen het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat ik ook snij en niet alleen hak, maar zal er eens op letten.
Kofferbak verkoop setje?quote:Op zondag 10 augustus 2025 12:13 schreef KoningWouter het volgende:
Ik heb een Wusthof set.
Lekker scherp, ben er wel blij mee. Geen idee of dat een goed mes is though.
Heel goed setje!quote:Op zondag 10 augustus 2025 12:19 schreef KoningWouter het volgende:
[..]
Nope, heb ze gekregen. Gewoon uit de winkel.
https://www.horl.com/nl/en/sharpeners/horl3/quote:Op zondag 10 augustus 2025 11:52 schreef Lospedrosa het volgende:
Probleem is duur mes begint scherp en goed, wordt slecht geslepen en is dan weer een middelmatig mes
Koop gewoon scherpe carbonstaal messen voor weinig en pleur ze regelmatig weg
Deze heb ik, met extra slijpstenen. En dan voor het dagelijks onderhoud een aanzetstaal. Nog nooit zo'n scherp mes gehad, wat overigens al 15 jaar een Zwillingmes is.quote:Op zondag 10 augustus 2025 13:33 schreef ToT het volgende:
[..]
https://www.horl.com/nl/en/sharpeners/horl3/
Wel een beetje duur, helaas.
Tof!quote:Op zondag 10 augustus 2025 14:27 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze heb ik, met extra slijpstenen. En dan voor het dagelijks onderhoud een aanzetstaal. Nog nooit zo'n scherp mes gehad, wat overigens al 15 jaar een Zwillingmes is.
Bij Meesterslijpers vertelden ze me: ieder mes is goed als het maar scherp is. Een goedkoop mes zal sneller minder scherp zijn en bij het slijpen sneller slijten. Mijn Blokker Le Chef mes heb ik met de Horl slijpstenen vlijmscherp gekregen, maar er kwam veel meer slijpsel van af dan van mijn Zwilling en was weer sneller bot.
Vooral leren je mes te onderhouden is het allerbelangrijkste. Slijpen en aanzetten. Dan is een Zwilling of Wusthof oid al echt prima voor de hobbykok.
Ik vermoed dat het geen kwaad kan om eens in de zoveel tijd je mes wel professioneel te laten slijpen, maar ik doe dat gewoon niet met regelmaat. Dus dan is de Horl echt een goede oplossing. Is inderdaad wel duur ja.quote:Op zondag 10 augustus 2025 14:33 schreef ToT het volgende:
[..]
Tof!Mochten de klussen en verbouwingen in mijn huis een keer klaar zijn in de verre toekomst, wil ik ook zo'n setje kopen.
Ik heb al gezien dat al die namaakdingen van rond de 100 euro ronduit knudde zijn.
quote:Op zondag 10 augustus 2025 14:41 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik vermoed dat het geen kwaad kan om eens in de zoveel tijd je mes wel professioneel te laten slijpen, maar ik doe dat gewoon niet met regelmaat. Dus dan is de Horl echt een goede oplossing. Is inderdaad wel duur ja.
Ik leerde ook pas recentelijk hoe op goede wijze een aanzetstaal te gebruiken. Dacht altijd dat je daarmee kunt slijpen, maar dat werkt dus niet. Nu gebruik ik een keramische staaf dagelijks en blijft mijn mes echt goed.
Ik heb alleen mijn puntje verkloot bij het snijden, dus moet het toch binnenkort weer naar Meesterslijpers brengen. 🙈
Zeker! Ik heb er een roestgummetje bij voor als ik te lui ben geweest ze meteen af te wassen.quote:Op zondag 10 augustus 2025 19:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een mesje wat ik sowieso zou kopen (en ik iedereen kan aanraden) zijn de molenmesjes
[ afbeelding ]
Zijn van Carbonstaal, dus ze roesten, maar ken geen mes wat gemakkelijker vlijm en vlijmscherp te houden is.
Maar werkt als een trein. Heb er eentje en ben zeer tevreden.quote:Op zondag 10 augustus 2025 13:33 schreef ToT het volgende:
[..]
https://www.horl.com/nl/en/sharpeners/horl3/
Wel een beetje duur, helaas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |