FrenchDuck | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:01 |
Hoe doe je dat? Als ik een hard broodje koop bij de bakker is het een halve dag later zacht en niet meer knapperig Wat is de tip die ik mis? (Behalve direct opeten ![]() | |
herverwijderd | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:04 |
In een theedoek wikkelen. Maar echt vers blijft het natuurlijk niet. | |
Discombobulate | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:06 |
Of in een plastic zakje, maar echt langer dan één dag gaat je hoe dan ook niet lukken, wat je ook probeert. | |
Mikeytt | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:12 |
Plastic is juist het slechtste wat je kunt gebruiken. Die houden vocht vast waardoor je korst snel zacht wordt. | |
Mikeytt | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:13 |
Altijd inpakken in een verpakking dat ademt. Het beste is een linnen/katoenen broodzak, maar een theedoek is ook meer dan prima. Als je het langer dan 2 dagen wil bewaren, kan je het trouwens het beste gelijk goed luchtdicht invriezen. Dan zijn ze bij 't ontdooien nog steeds knapperig. | |
Mikeytt | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:17 |
Ik doe de helft van mijn brood altijd in de vriezer in een een vriezerzak. Als je het nog beter wil doen, zak beetje openhouden en dan in het water laten zakken. Daardoor haal je alle lucht uit de zak. Bekijk deze YouTube-video | |
Farenji | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:19 |
Afbakbroodjes kopen. | |
Boca_Raton | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:19 |
Als het broodje zacht is sprenkel er dan wat water overheen en dan de oven in. Dan wordt ie weer knapperig. | |
maily | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:22 |
![]() of even in de airfryer. zo ook als het brood uit de diepvries komt ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 7 juni 2025 @ 21:25 |
Beetje nat maken en in de airfryer. bij gebrek aan een airfryer kan je de broodjes ook in een voorverwamde oven doen, waarin je eerst een plens kokend water op de onderste bakplaat gooit om stoom te creëeren. De stoom zorgt ervoor dat de korst weer lekker knapperig wordt. | |
Jan_Onderwater | zondag 8 juni 2025 @ 13:24 |
Worden ze zacht en taai van. | |
borbit | zondag 8 juni 2025 @ 13:42 |
Even onder de kraan en in de oven dan zijn ze weer als nieuw. |