Ja inderdaad, ik zit nu tussen 10:00 en 03:00 op geen stroom verbruik. Hooguit eventjes tijdens het koken eind van de middag.quote:Op vrijdag 2 mei 2025 17:28 schreef Hanca het volgende:
[..]
Die HomeWizard zit ik ook al een tijdje naar te kijken. Misschien idd niet rendabel, maar wel een methode om je avondverbruik ook van je zonnepanelen te doen.
Dank je, zulke cijfers zijn behulpzaam. Mijn nachtverbruik is te verwaarlozen (ongeveer 0,5kWh in totaal tussen 23 en 7), maar ik heb nu 1 en over 2 jaar 3 kinderen die 's avonds oa huiswerk achter de computer doen, dat is natuurlijk wel een wat hoger verbruik. Dat zou ik gewoon graag uit mijn zonnepanelen halen, net als mijn eigen tv kijken bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 2 mei 2025 17:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Okay
Een thuis accu brengt je door de nacht (mits overdag genoeg om op te laden) en als er wolken voor de zon zitten.
Ik heb sinds 3 jaar panelen, 24 stuk 370 Wp en een 7,7 kWh accu.
totale opbrengst over de 3 jaar is 24.800 kWh
totaal stroomverbruik over de 3 jaar is 19.800 kWh, waarvan ik 5.200 kWh heb gekocht, de rest, 14.600 maakte ik zelf dus.
4.900 Kwh van mijn stroomverbruik werd door de batterij gedekt. Kortom Ongeveer een kwart van mijn stroom die ik verbruik komt uit de batterij (die ik er dus eerst met PV in stopte)
Kortom, bij een thuis accu van deze grote kan je er van uitgaan dat ongeveer een kwart van je stroomverbruik door de accu gedekt wordt, stroom die je anders zou moeten kopen.
Mijn stroomverbruik is nachts wellicht hoger dan van de gemiddelde gebruiker, daar ik 2 vriezers en een koelvriescombinatie heb lopen, (als ik niet thuis ben is het gebruik thuis een 200-220 Watt/Uur) en in de zomer ook de airco.
Na ja, het is natuurlijk ook handig als vaatwasser, oven, wasmachine, droger 's avonds lopenquote:Op vrijdag 2 mei 2025 18:17 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dank je, zulke cijfers zijn behulpzaam. Mijn nachtverbruik is te verwaarlozen (ongeveer 0,5kWh in totaal tussen 23 en 7),
Dat klopt, edoch ik anticipeer op sterk fluctuerende netprijzen. Ik werk in de opwekking; als ik zie welke problemen er zijn, en hoeveel wind/zonnecapaciteit er wordt bijgebouwd en welke transportproblemen er zijn (en niet worden opgepakt) , denk ik dat de trend van negatieve kWh-prijzen, zich voortzet.quote:Op vrijdag 2 mei 2025 08:48 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Als je uitgaat van zelf opgewekte stroom opslaan en later op de dag gebruiken, dan zou ik me niet te druk maken om de regels.
Ik verwarm met gas. Ook het warm-water van de badkamer komt via mijn cv-ketel. Keuken is elektrisch. Ik heb een benzine auto. Werk 4/5 dagen per week op kantoor. Ik heb om meer inzicht te krijgen in mijn verbruik sinds enkele weken een P1-meter aangesloten om mijn verbruik beter te kunnen monitoren. Ik zie een gemiddeld nachtverbruik van ongeveer 450 W per uur. Wil nu met een energy-socket mijn sluipverbruik beter in kaart gaan brengen.quote:Op zaterdag 3 mei 2025 09:51 schreef tux87 het volgende:
Hoe ziet je week eruit? Werk je structureel vanuit huis?
Als dat zo is, dan kun je beter een thuisbatterij nemen met wielen eronder.
Met dit voorbeeld wil ik zeggen, je moet denk ik ook vooral weten wanneer je de stroom gebruikt, wat je huidige percentage direct zelf verbruik is en dan van daaruit kijken of je de businesscase rond krijgt.
Dat is pittig hoog voor in de nacht. Is het allemaal sluipverbruik of varieert het nog wel. Wat is het laagste over een aantal minuten gemeten?quote:Op dinsdag 6 mei 2025 08:52 schreef Trademarker het volgende:
Ik zie een gemiddeld nachtverbruik van ongeveer 450 W per uur. Wil nu met een energy-socket mijn sluipverbruik beter in kaart gaan brengen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |