Suzanna | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:01 |
ik wil drumsticks bakken in de oven zonder boter of olie ofzoiets dergelijks. ik bak het op bakpapier... komt de vraag: op hoeveel graden zal ik de oven zetten en hoelang zal ik het bakken ongeveer voordat het goed gaar is? | |
V. | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:03 |
quote:Waarom? V. | |
Jojogirl | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:03 |
Ik weet niet op welke temperatuur en hoelang het moet, maar ik denk dat je de drumsticks toch op z'n minst een beetje zal moeten invetten omdat ze anders ontzettend gaan uitdrogen. | |
Suzanna | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:05 |
quote:omdat ik dat wil.... ![]() | |
V. | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:06 |
quote:Als je zo gaat doen, krijg je geen antwoord van me. V. | |
McShaka | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:06 |
Gewoon op het rooster leggen kan ook (wel met al. folie eronder). Ik zet de oven altijd op 180 graden en laat ze er voor de zekerheid 40 minuten inzitten. Smaakt altijd goed en is dan niet te droog en rood van binnen. Ben een half Anitilliaantje en ik ben een gigantische kip liefhebber. (Invetten hoeft niet....er zit al genoeg vet in drumsticks) [Dit bericht is gewijzigd door McShaka op 21-02-2003 16:10] | |
Jojogirl | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:06 |
Met Google vind ik trouwens 180 graden en 45 minuten als tijd en temperatuur. | |
Quintony | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:06 |
quote: ![]() | |
Furby | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:07 |
quote:dat kreeg ze al niet van je dude. | |
V. | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:08 |
quote:Maar had ze wel van me gekregen ![]() V. | |
Furby | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:08 |
waarom? | |
Jojogirl | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:09 |
quote:Waarom niet? | |
V. | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:10 |
quote:Zo ben ik nou eenmaal. Ik vroeg me alleen af waarom je het zonder olie zou willen doen. Gewoon effe inkwasten met olijfolie word je namelijk niet dikker van ofzo, en het smaakt wel zo lekker. Magoed... V. | |
Suzanna | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:10 |
quote:dit is geen chatbox ![]() maar goed...om op je eerste vraag terug te komen is omdat ik het graag zonder toegevoegd vet wil bereiden.
| |
V. | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:15 |
quote:Hoeveel vet denk je dat eruitloopt na 3 kwartier 180 graden? Kwastje olijfolie doen, knapperig doch niet te droog en echt niet vet, hoor. V. | |
McShaka | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:18 |
Bak al 17 jaar m'n kip. En doe er al 17 jaar NIET een beetje vet erop en iedereen die mijn kip eet vind het gigantisch lekker. Pffffff beetje vet......alleen als je vet wilt worden. | |
et36s | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:21 |
Go McShaka ![]() | |
EdSchouten | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:21 |
quote:Gewoon de vraag beantwoorden ![]() | |
doraantje | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:25 |
op m'n werk(poelier/grillmaaltijdenwinkel) doen we de drumsticks eerst marineren, en dan in de grill, op 160/165 graden, en dan ruim 3 kwartier, 50 minuten ofzo en dan ff checken of ze gaar zijn heel lekker | |
Lucille | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:29 |
Lekker, gebakken kip zonder boter. ![]() | |
EdSchouten | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:30 |
quote:Sommige mensen willen aan de lijn denken ![]() | |
McShaka | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:31 |
Lieve Lucille, In de oven wordt het velletje juist heel erg knapperig. Hmmmmm ga straks maar weer kip eten.Mjam Mjam | |
McShaka | vrijdag 21 februari 2003 @ 16:39 |
quote: | |
Dinus | vrijdag 21 februari 2003 @ 17:07 |
quote:Ssssssst, ik lees net dat V. een virus heeft, vandaar ![]() En inderdaad, er zit vet genoeg in die drumsticks. Je gaat gehakt toch ook niet rul bakken in olie....... | |
Scighera | vrijdag 21 februari 2003 @ 17:48 |
quote:mijn moeder wel ![]() | |
Schorpioen | vrijdag 21 februari 2003 @ 18:02 |
We hebben het hier over drumsticks, niet over een hele kip! Drumsticks kan je heel goed zonder boter of olie bakken, doe ik ook altijd. Dan krijg je dus echt wel een krokant laagje. Als je ze maar wel een beetje lekker kruidt/marineert maar dat spreekt vanzelf. Als je er boter of olie overheen gaat gooien word de buitenkant alleen maar vetter, echt niet per se lekkerder, en kip is al vet genoeg. | |
V. | maandag 24 februari 2003 @ 20:21 |
quote:O? Vertel... quote:Ik had het dan ook niet over het in olie doordrenken of dichtkneden met boter. Ik had het over een (bijzonder) dun laagje olijfolie kwasten. Is niet dikmakend, is niet slecht voor hart en bloedvaten. Maar als jullie er een drama van willen maken, suit yourself... V. | |
Fendy | vrijdag 28 februari 2003 @ 15:25 |
Heb vluchtig het topic doorgelezen... Hier dan je antwoord: Hete-lucht oven: 190 graden C. om zeker te zijn dat ze goed gaar en lekker mals zijn, doe je eerst 7 minuten op de bovengenoemde stand, daarna 160 graden zo ongeveer... Grillen kan natuurlijk ook! Eetze! |