FOK!forum / Lifestyle / Wat eten we vandaag ??? Deel 2
Karindonderdag 21 december 2000 @ 20:24
In vervolg op: deel 1 nu deeltje 2.

Ik heb gister bij een Japans restaurant gegeten. Heel lekker vond ik. Alleen de sushi had wat mij betreft niet gehoeven. De rest was echt heerlijk. En het was ook prachtig om te zien hoe ze het allemaal maakten.

the-Odonderdag 21 december 2000 @ 20:35
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
Karindonderdag 21 december 2000 @ 20:56
quote:
Op 21 december 2000 20:35 schreef the-O het volgende:
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
Ligt eraan wat je gaat wokken, ik lust namelijk niet zoveel. Maar ik doe graag mee.
DIGGERvrijdag 22 december 2000 @ 01:50
OK ik had vanavond even een aardig Diner in elkaar gestoken, ik ga nu ff de menukaart overtikken (had het niet gesaved )

Heb eerst geborreld met Bistroworst, camambert en toastjes met zalm

Koud voorafje: Garnalencocktail in Whiskeysaus op een bedje van sla
Warm vooraf: Rundvleessoep met uienringen
Diner: Kogelbiefstuk met kruidenboter, gebakken gekruide aardappeltjes en peultjes
Toetje: een groot, dun flensje belegd met: Slagroomsoesjes, Chocolade soesjes, kiwi, banaan, kersen en ananas (al het fruit vers uiteraard) amarettoijs en slagroom, bestrooid met een beetje cacao poeder.
En daarna koffie (voor mij thee) met Sheridan's en chocolaatjes.

Dit alles vergezeld met een goeie wijn en aangezien ik zelf geen wijn drink heb ik nu bijzonder veel Douglas Scotch Highland ale op. Ben nu aardig gaar want ik ben de hele middag bezig geweest dit alles in mekaar te draaien, maar m'n buik zit dan nu ook lekker vol en het smaakte allemaal fantastisch!

Benieuwd wat ik morgen in Dordt bij Vonnie te eten krijgen

[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 22-12-2000 01:51]

YPPYvrijdag 22 december 2000 @ 09:47
gister hebben we kipidee (was een test en is goed bevallen) aardappelbolletjes en champignons op. mmmmmmmmmmmmmm

Vandaag zie ik nog wel, dat wordt was de pot schaft, ben benieuwd

the-Ovrijdag 22 december 2000 @ 11:23
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker

maar ik moet weer even wokken

lamsnek met lenteuitjes
nodig:
2 schijven lamsnek
bos lenteuitjes
knoflook
rijstwijn
sojasaus
cajennepeper
suiker
rijst

1)snij de lamsnek van het bot in dunne schijfjes (dit is verreweg het meest tijdrovende karweitje van deze simpele maaltijd) heb je hier geen zin in kop dan kant en klaar shoarmavlees in kleine stukjes, iets minder maar nog steeds lekker
2)kook de rijst
3)snij de lenteui in schuine, dunne ringetjesen was deze
4)hak de knoflook in groffe stukjes
5)wok op het hoge vuur en het vlees erin tot het mooi bruin gebrand is
6)slok rijstwijn in de wok, daarna wat sojasaus (zoete)
7)meng de suiker (een flinke schep) en de cayennepeper (een theelepeltje) door het vlees, 2 minuten doorbakken
8)rijst in diepe borden met in het midden een kuil
9)een minuut de lenteuitjes en de knoflook in de wok bakken (eigenlijk alleen een paar keer omscheppen)
10)vul de kuilen in de rijst, + het sap van de wok

hoeveelheden even mee experimenteren, ik doe het een beetje op gevoel
pittige maaltijd, een frisse salade kan geen kwaad

smakelijk

DIGGERvrijdag 22 december 2000 @ 12:33
quote:
Op 22 december 2000 11:23 schreef the-O het volgende:
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker
Het was dan ook een speciaal etentje hoor, ik eet dit echt niet elke dag (wat zeg ik, vrijwel nooit). Zou ook niet elke dag de halve dag met het avondeten bezig willen zijn
Martyvrijdag 22 december 2000 @ 18:05
Hallo poppie!
Ik had het vandaag erg druk maar ik heb nu weer tijd.
Ik heb je gemist hoor!
Gaan we vanavond weer gezellig dineren? Gisteren was het echt heerlijk...
*The-O mag Marty verrassen met de plaats van de 10 kusjes en geeft er meteen 20 terug...
the-Ozaterdag 23 december 2000 @ 15:49
ik hoop dat martine het lust

pasta carbonara voor 2 personen

er zijn wat verschillende manieren om het te maken, ik doe het zo:
nodig
pasta (ik gebruik de schelpen hiervoor)
2 eieren
kleintje slagroom
1 zakje parmazaanse kaas (fijn)
extra fijne doperwtjes (klein blikje)
150 gram bacon in een dikke plak
peper
zout


kook de pasta
intussen, snij de bacon in kleine blokjes
meng de eieren, room, parmazaanse kaas, peper en zout en zet apart (niet verwarmen!)
bak de bacon en verwarm de erwtjes met een schepje suiker
als de pasta klaar is meng de erwtjes (afgieten natuurlijk) en de bacon hier doorheen
vlak voor het opdienen de saus eroverheen gieten

smakelijk

weer een makkie huh?
hier mag een wat pittiger salade bij

Karinzondag 24 december 2000 @ 14:49
Vanavond eet ik bij mijn schoonouders. Ze hebben een hele uitgebreide rijsttafel gemaakt
Barbzondag 24 december 2000 @ 15:42
Gisteren: gegeten in mijn favo restaurant.
Voorgerecht: gebakken scampi's
Hoofdgerecht: filetreepjes met artisjokken, olijven en knoflookpesto.
Nagerecht: een goed huwelijk met slagroom (½ koffie, ½ chocolademelk)

Vandaag: kerstavonddiner bij mij thuis voor 6 personen:
knoflook kip
pomme anna
peultjes
groentekoekjes
chocolademousse

Morgen kerst met zijn twee;
Voorgerecht: carpaccio (van ossehaas) met mosterddressing
Hoofdgerecht: kipreepjes in roomsaus met madeira en paddestoelen.
Boontjes.
Aardappelrösti.
Nagerecht: witte chocolademousse.

Tweede Kerstdag: bij de ouders van Erwin
Gourmet of fondue, een van de twee zal het waarschijnlijk worden.

Loisdinsdag 26 december 2000 @ 09:44
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook )

Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.

Was errug lekker

Karindinsdag 26 december 2000 @ 11:25
quote:
Op 26 december 2000 09:44 schreef Lois het volgende:
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook )

Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.

Was errug lekker


Het was inderdaad enorm lekker .
Vanavond gaan Peet en ik steengrillen.
the-Odonderdag 28 december 2000 @ 16:18
tong picasso bewaar ik voor een andere keer
te weinig tijd voor dit gerecht

deze is weer makkelijk
the-O's aubergine a la provence
voor 2 personen (een frieze kanjer en the-O)
1 aubergine
1 rode ui
knoflook
3 trostomaten
200 gram rundergehakt
basilicum
rijst

was de aubergine, snij hem doormidden en strooi flink wat zout op beide helften (de binnenkant uiteraard) leg ze op de kop op een snijplank en zet deze even schuin ergens weg
kook water voor de rijst (nog niet de rijst erin doen)
dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water en ontvel ze
kook de rijst
snij de ui niet te fijn
bak de ui + knoflook in olijfolie en doe hier het (gezouten) gehakt bij, neem een pan met deksel hiervoor
snij de aubergine in blokjes, bij het gehakt doen en deksel op de pan
rijst afgieten en apart zetten
tomaten in blokjes snijden en in de stoofpan doen
basilicum knippen of uit een diepvriespotje erover strooien
nog 5 minuten laten sudderen
bolletje rijst in het midden van het bord, de rest eromheen
over de rijst wat loempiasaus gieten

jummie
(hoop dat poepiescheetje het kan waarderen)

het muziekje van vandaag bij de maaltijd is:
calexico: the black light

Martydonderdag 28 december 2000 @ 16:32
Klinkt weer heerlijk hoor poppie!

Ik ga zo even boodschapjes doen, moet ik nog wat meenemen?

the-Odonderdag 28 december 2000 @ 16:54
mmm een rode bourgondiër gaat hier prima bij

oja, en neem wat tiramisu mee van de italiaan
na de maaltijd snel weer terug naar die andere plek, anders denken ze hier dat we gek zijn
zijn we natuurlijk ook

xxx

Loismaandag 1 januari 2001 @ 16:10
Het nieuwe jaar maar weer gezond beginnen met snijboontjes en gegrilde kip.
sombiewoensdag 3 januari 2001 @ 16:23
Spaanse stoofpot met olijven


4 personen
20-30 minuten


2 uien
150 g chorizo
2 el olijfolie
600 g varkenslapjes
peper, zout
2 el chilipoeder
2 tl tijm
1 dl rode wijn
1 blikje tomaatstukjes (400 g)
1 groene paprika
100 g groene olijven gevuld met piment

Pel en snipper de uien en snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf het vlees in met peper en zout. Schep de chorizo op het bordje. Bak het vlees bruin in het braadvet. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes mee. Strooi chili en tijm erover en voeg wijn en tomaatstukjes toe. Breng aan de kook en stoof het met deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak paprika schoon en snijd in blokjes. Olijven in plakjes snijden en voeg dit alles aan het vlees toe. Zachtjes nog 15 minuten laten stoven. Lekker met rijst en een frisse salade.

the-Ovrijdag 5 januari 2001 @ 13:15
sombie lekkur!!!
ik lust wel pap van spaans eten

eindelijk recepten

straks doe ik er ook weer eentje, voor mijn digi-babe

the-Ovrijdag 5 januari 2001 @ 14:49
we gaan weer wokken (dus niet in zo'n tefal-geval)

sjanghaikip voor 2
wat hebben we nodig:
pijnboompitten
2 kipfiletjes
een kleine rode paprika
stukje gember
5 grote bladeren van een chineze kool
wat tauge
eventueel lenteuitjes
rijstwijn en sojasaus
rijst

wok de pijnboompitten in wat olie en haal ze eruit
reepjes kip bakken, eruithalen als het bruin is
bak de gember met de paprika, daarna de kool en de tauge

maak een sausje van kippebouillon (ik pak dan zo'n drinkbouillonzakje) en doe er een beetje maizena bij, daarna rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en een schepje suiker
in de wok ermee, daarna de kip er weer bij
op het laatst de pijnboompitten erover
als altijd met wat sesamolie erover druppelen en klaar
lijkt een heel verhaal maar is iessie
met rijst dus

smakelijk eten

Loiszondag 7 januari 2001 @ 20:00
Macaroni met tomatensaus en gehakt.
Parmezaanse kaas erover en even onder de grill.
DIGGERzondag 7 januari 2001 @ 20:08
Ja hoor. m'n huisgenoten hebben runderlappen gekocht en dachten dat dat net zo klaargemaakt moest worden als biefstuk Taaie kolerezooi
Lotmaandag 8 januari 2001 @ 19:38
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan worden

Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi

* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten

Lotdinsdag 9 januari 2001 @ 00:20
quote:
Op 08 januari 2001 19:38 schreef Lot het volgende:
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan worden

Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi

* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten


Back!!
* Lot moet zeggen: niet alleen de liefde van een man gaat door de maag....

Ik werd vanavond opgewacht door vriendje-lief met me favo vooraf-drankje: campari/jus.
Om de ergste honger wat te stillen kreeg ik gevulde champignons in een bedje van veldsla....jammie!

En toen aan tafel...feestelijk gedekt ter gelegenheid van....? geen idee...maar tzag er wel onwijs leuk uit!

Als voorgerechtje werd me een zalmmootje in whisky/vermouthsaus voorgeschoteld...
Daarna een champignon/cremesoeppie...vers gemaakt!

Hoofdgerecht: gebakken poon met knoflooksaus, champignonnetjes, gebakken krieltjes en ijsbergsla....smullen!!

Toetje: oma-pudding (das gewoon saromapudding met daar doorheen stijfgeklopte slagroom....onwijs lekker!!!)

Tussendoor natuurlijk de nodige drankjes en nu....nu zit ik thuis uit te buiken.
Ik keek na het toetje met een half oog de keuken van Bart in en dacht:"Nu moek maken dak wegkom hier!!!(geen vaatwasser in tha house"

Neehoor...zo gemeen ben ik niet, maar ut was MIJN avond, dus Bart vond dat de afwas ook voor hem was...yeah!

Dus nu ben ik net thuis en zit nog wat na te genieten met een klein "schwieps" - gevoel in me lijffie...

Tnx Bartjuh!!!

the-Odinsdag 9 januari 2001 @ 00:59
volgens mij mis ik een stuk van het verhaal lot
Lotdinsdag 9 januari 2001 @ 11:30
quote:
Op 09 januari 2001 00:59 schreef the-O het volgende:
volgens mij mis ik een stuk van het verhaal lot
Kweetut
Maar leek me bij nader inzien toch niet zo verstandig te posten
DIGGERvrijdag 19 januari 2001 @ 01:26
Heb me vanavond eens lekker op in honing gemarineerde spare-ribs getracteerd en ze waren errug jummie
CrazyWitchvrijdag 19 januari 2001 @ 11:25
strooi je er dan gewoon honing over heen ?
lijkt me namlijk erg lekker om eens te maken
Loismaandag 22 januari 2001 @ 19:20
Gebakken aardappeltjes met een wiener schnitzel en sla.
Toetje : appelmoes.

Heerlijk eenvoudig maar o zo lekker.

DIGGERwoensdag 24 januari 2001 @ 19:12
2 dagen achter elkaar gekookt (Lasagna en Stampot Boerenkool) en nu geen zin in koken, dus daluk maar ff naar de snackbar tegenover om een patatje te halen en ff Photo play te spelen.
DIGGERwoensdag 24 januari 2001 @ 19:16
quote:
Op 19 januari 2001 11:25 schreef CrazyWitch het volgende:
strooi je er dan gewoon honing over heen ?
lijkt me namlijk erg lekker om eens te maken
Die dag waren het Spare Ribs van de Texas Rib Expres of zo, maar als ik ze zelf maak: insmeren met honing en een poosje laten staan alvorens te grillen/bakken of hie je ze ook klaar wilt maken
Barbdonderdag 25 januari 2001 @ 00:11
Vandaag: Hutspot.
gezondheiddonderdag 25 januari 2001 @ 09:02
Vandaag is het KIP dag,
Eerst de kip koken,dan kruiden met peper zout kipkruiden.
Een oven schaal insmeren met zonnebloemolie daar de kip opleggen,grote stukken aardappelen erom heen grote stukken uien wat knoflook naar smaak.
Dan met zonnebloemolie alles lekker besprenkelen,wat stukjes croma boter erin doen.
Daar over lekker veel rozemarijn strooien,en als laatste niet over de kip maar op de bodem van de schaal,wat tomatenpuree met water mengen en erin doen.
Een half uur drie kwartier ongeveer ,lekker wat rijst erbij koken en door de rijst wat erwten en wortelen doen staat leuk voor de kleur,en zo heb je alles in een (rijst groenten en kip) erg lekker zeker een aanrader. Eet smakelijk allemaal,ingrid.
Loismaandag 29 januari 2001 @ 19:48
Patat dag vandaag.
Vlaamse friet ( aviko) met toe ( voor de vitamientjes) fruitsalade ( banaan, sinasappel, kiwi en appel).
Barbmaandag 29 januari 2001 @ 20:41
Zaterdag: gebraden kip van de markt met kaiserbroodjes.
Zondag: mosselen met frietjes en stokbrood.
Maandag: spruitjes, gekookte aardappeltjes en een tartaartje.
Morgen: gebakken zalmfilet met soja en wasabi, worteltjes en zelfgemaakte gebakken aardappeltjes.
DIGGERmaandag 29 januari 2001 @ 21:34
Barb

* DIGGER heeft vanavond erg simpel gegeten

Broccoli met een sausje, Aardappelkroketjes en een bieflapje.

Rosa Evitadinsdag 30 januari 2001 @ 17:54
Vandaag eten we plaat-pizza

Na maandenlang vet-arm te hebben moeten eten mag ik nu langzamerhand weer wat normaler voedsel tot me nemen en daar ga ik van genieten, reken maar!

Zusje staat zich uit te sloven in de keuken nu en ik verheug me.....

gezondheidwoensdag 31 januari 2001 @ 13:23
Vandaag eten wij hollandse pot: Rode kool stamp met hachee,lekker met dit toch wel gure weertje.
Barbwoensdag 31 januari 2001 @ 14:52
Vandaag: bloemkool-champignon-gehakt-aardappel-anders-ovenschotel.
Martywoensdag 31 januari 2001 @ 15:22
Vandaag: zelfgemaakte pasta carbonara.
Dus niet uit een potje of zakje, maar zelfmaken!
SuperRembowoensdag 31 januari 2001 @ 18:54
Errug lekker, pasta carbonara. Jammer dat het zo mega-vet is. Tis wel weer supersimpel, binnen 15 minuten klaar.
Rosa Evitawoensdag 31 januari 2001 @ 19:30
Vandaag eten we een witlof-kipschotel.
Echt onwijs lekker en daarom hierna maar het recept:

Ingredienten:

4 stronken witlof
4 enkele kipfilets
1 ui
1 bekertje creme fraiche
witte wijn
paar druppels citroensap
peper/zout/kipkruiden/nootmuskaat
geraspte kaas

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze ca. 10 minuten met de kruiden tot ze bruin gebakken zijn, bak ook het uitje mee.
Blus de kip af met een scheutje witte wijn en laat het nog even pruttelen
Vet een ovenschaal in en leg hierin de gesneden rauwe witlof
Meng in een kom de creme fraiche met een half glas witte wijn, nootmuskaat en scheutje citroensap en doe hier de geraspte kaas doorheen (hoeveelheid kaas naar eigen smaak, wij gebruiken meestal een heel zakje)
Verdeel de kipstukjes over de witlof en daar overheen het kaasmengsel.
Zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Serveren met rosti of rostirondjes uit de oven

gezondheiddonderdag 1 februari 2001 @ 10:04
Vandaag ga ik lekker zelf sate maken,lekker marineren met :ketjap knoflook sambal en een ui.
Een paar uur lekker in laten trekken en dan aan de sateprikkers doen.
Wat zelfgesneden friet erbij,salade met een hardgekookt eitje erdoor en we eten weer vandaag.
Martydonderdag 1 februari 2001 @ 11:51
Vanavond weer lekkere pittige kip Fajita (tortilla's)!
Mmmm, heerlijk!
(Kijk voor het recept in deeltje 1)
Barbdonderdag 1 februari 2001 @ 18:28
Rode koolstampot met een snitzeltje.
DuchessXdonderdag 1 februari 2001 @ 18:31
* DuchessX en Juup© gaan vanavond Indiaas-Surinaams eten!
Loiszondag 4 februari 2001 @ 19:22
Boerenkool met worst en jus ( voor in het kuiltje)
gezondheidzondag 4 februari 2001 @ 19:38
Vandaag aten wij gebakken kipfile met sambalrijst ,dat is zonnebloemolie daarin uien met sambal bakken wat zout erbij komijnkruiden de rijst erbij op het laatst alles door elkaar roeren.
Lekker wat rauwkostsalade erbij,en daar moeten ze het maar mee doen. ingrid.
cosmicgirlzondag 4 februari 2001 @ 19:45
Aangezien de pizzabezorgers vanavond hun leven niet op het spel willen zetten, en terecht, ben ik de koelkast/vriezer maar geen plunderen. Dat leverde op;

1 verse brocoli, wat restanten aardappelschijfjes, een halfvol kuipje biogarde (2 dagen over datum...), 2 kiwi's, een sinasappel en in de vriezer een aangevreten pak kaassoufflé's.

Uit de kast van een huisgenoot heb ik een fles witte wijn gejat (Is er toch niet)

Bon appetit

gezondheidmaandag 5 februari 2001 @ 18:29
Vandaag was het van alles wat:Raviolie zelf gemaakte met gahakt erin,gevulde druivenbladeren met rijst gehakt uien en knoflook,salade en stoofpeertjes een allergaartje maar wel lekker.
Loisvrijdag 9 februari 2001 @ 12:18
Tagiatelli met ik denk een tomaten/gehakt sausje met parmezaanse kaas.
En toe zal het wel weer fruitsalade worden.

Heerlijk

gezondheidzondag 11 februari 2001 @ 10:00
Vandaag is het kliekjes dag lekker makkelijk zo op een zondag,wat zuurkoolschotel met nog wat gehaktballen en runderbraadworst.
En ik heb nog wat chinees staan niet echt een combinatie bij elkaar ,maar als je honger heb eet je wel wat de pot schaft.
En dat is een allergaartje vandaag.
Flexerzondag 11 februari 2001 @ 10:21
Stampot knollen. Met vette Hemaworst.
Lestatzondag 11 februari 2001 @ 17:56
Patat met pindasaus en een mexicano met curry en mayo. Hmmmmm...
Karinzondag 11 februari 2001 @ 18:02
Zelfgemaakte pizza.
Barbzondag 11 februari 2001 @ 18:46
Kipdrumsticks met frietjes en salade.
SuperRembozondag 11 februari 2001 @ 20:37
Ook zelfgemaakte pizza + rode wijn.
Het is wel eens beter gelukt, maarja... volgende keer beter.
Loisdonderdag 15 februari 2001 @ 18:49
Gebakken aardappelschijfjes met een salade en een schnitzeltje.
Dr_Croutondonderdag 15 februari 2001 @ 18:53
Ga naar een avondje film, dus dat wordt dus Mac...
BooBooSandonderdag 15 februari 2001 @ 20:11
Moksi-meti van de buurvrouw
Barbdonderdag 15 februari 2001 @ 20:14
Gisteren: Sint Jakobsschelpen in roomsaus met vermouth en zeewolffilet met bospaddestoelen en truffels.
Vandaag: boerenkool met spekjes en zilveruitjes.
Loiszondag 25 februari 2001 @ 20:07
Vandaag gegrilde roodbaarsfilet met tuinerwtjes en mini-frietjes.
Toe ijs met chocolade saus.
Loiswoensdag 28 februari 2001 @ 17:24
* Lois gaat maar eens toegeven aan een zwangerschapslust
Dat word vanavond Burger King !!
Heerlijk, droom al weken van een hamburger en we komen er toch langs dus.......

Jojogirlwoensdag 7 maart 2001 @ 12:41
Gisteren voor het eerst risotto gemaakt. Best goed geworden, al zeg ik het zelf.
Rosa Evitawoensdag 7 maart 2001 @ 14:01
* Rosa Evita laat een pizza aanrukken

koken voor mijn uppie vind ik niks en eten in mijn uppie eigenlijk ook niet.

* Rosa Evita zal blij zijn als de familie eindelijk weer thuis is, zelfs een brouwsel van haar mams zal dan wel smaken...

[Dit bericht is gewijzigd door Rosa Evita op 07-03-2001 14:03]

Barbzaterdag 10 maart 2001 @ 16:16
Gegratineerde kreeft uit de oven, met italiaanse groenten en knoflook-rozemarijn-aardappelen.
#ANONIEMzaterdag 10 maart 2001 @ 18:38
Pizza (rules)
Arceezaterdag 10 maart 2001 @ 18:41
Zaterdag, patat-dag! Uiteraard!

1 patat met en een frikadel speciaal dus

Loismaandag 19 maart 2001 @ 20:26
Gisteren : gebakken schol met knoflooksaus (huisrecept) patat en sla.
Vandaag: worteltjes met doperwtjes, aardappeltjes en een wiener schnitzel.
sataNdinsdag 20 maart 2001 @ 15:16
Salade van (rauwe) lof, stukjes appel en in stukjes gesneden Mozzerella! Mmmmm!
E.T.dinsdag 20 maart 2001 @ 15:21
Thaise biefstukschotel volgens een recept uit een supermarktkrantje...(lijkt me heel erg lekker)roergebakken met div. groenten

Het idee dat te maken werd daarnet met errug veel enthousiasme door Swets ontvangen

cos-micVwoensdag 21 maart 2001 @ 19:10
Pasta met pomodore saus.
door de saus: bekertje creme fraice, rulgebakken gehakt, rode en groene paprika, champions in plakjes en een theelepel tuinkruidenbouilon....
DIGGERmaandag 2 april 2001 @ 15:53
Gisteren heerlijke zalmforel gegeten met gekookte worteltjes (ik kook ze altijd met een beetje suiker erbij) en krieltjes. Was echt heerlijk.

Vandaag maar eens iets eten wat bij het weer past (de thermometer achter in de tuin geeft 22 graden aan), dus iig iets fris, met een lekkere salade of zo...

DIGGERdinsdag 3 april 2001 @ 22:07
Babi ketchap met bami en sate. yeps, lekker gechineesd, geen zin in koken vandaag hier in huis en morgen zal ut niet nodig zijn, zo veel is er nog over
Jojogirlwoensdag 4 april 2001 @ 14:49
Gisteren gebakken aardappels, hamburgerstukjes, champignons, courgette en peultjes.
Loismaandag 9 april 2001 @ 16:52
Zo'n beetje hetzelfde als gisteren want er was nog zoveel over : Nasi met babi pangang en atjar
AArtmaandag 9 april 2001 @ 17:02
weet nog niet. is hier altijd een verassing. ten eerste of je wel eet en ten tweede of het wel te eten is. niet iedereen kan namelijk soort van koken..... maar het zal wel weer iets van pasta voedsel worden....
Martymaandag 9 april 2001 @ 17:11
Ik weet het nog niet. Wanneer ik straks (lees: 7 uur) thuiskom trek ik de koelkast maar eens open om te zien wat er in zit..
Ik heb iig geen zin in pasta vanavond.. dat eten we hier al zo vaak.
Ik snap niet dat die Italianen hier daar zo gek van zijn dat ze het elke dag eten..

Hmm.. mio amore komt straks langs, misschien moet ik hem maar eens lief aankijken zodat we naar een gezellig restaurantje gaan..

paladindinsdag 18 juni 2002 @ 19:32
rijst met een lekkere hete saus, stukjes visfilet, wat kroepoek en een waterijsje toe.
groenten wordt een salade

* paladin houdt van extra's bij zijn eten

sklommelwoensdag 19 juni 2002 @ 12:41
eens ff kijken wat ze vandaag hebben:

Menü 1
Vegetarischen Getreidebällchen (f)
mit Paprikasauce
u. 2 Beilagen n.Wahl

Menü 2
Chinesisches Schweine-
geschnetzeltes (s)
in Sojasauce
u. 2 Beilagen n.Wahl

Menü3
Großes Putenschnitzel
"Hessisch"
mit Schmandsauce
u. 2 Beilagen n.Wahl

Menü 4
Tagliatelle mit Broccoli und Karotten in Fetakäsesauce
ger. Parmesan (f)
u. 2 Beilagen n.Wahl

Beilagen:
Salzkartoffeln (ö)
Pellkartoffeln (ö)
Reis
Pommes frites

Ik denk dat het menu 3 wordt, Schnitzel is altijd wel weg te happen...

TripleMwoensdag 26 juni 2002 @ 16:21
Pasta! Ik weet nog niet wat voor pasta, maar pasta it is!
_Draven_woensdag 26 juni 2002 @ 16:32
heel gezond....
friet met frikandelle etc
Liejannuhwoensdag 26 juni 2002 @ 16:32
Wat leuk! Weer een topic uit de oude doos!

Ik ga vanavond voor een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ei, mais, geitenkaas en wat ik nog meer in de koelkast vind!

Viviwoensdag 26 juni 2002 @ 16:34
Salade en een soepje
Qarinxwoensdag 26 juni 2002 @ 16:37
M'n moeder is niet thuis, dus aan mij de eer..

Ik ga een salade maken (ijsbergsla, paprika, tomaten, komkommer, geraspte kaas en tuinkruidendressing)

Een aardappel-anders-schotel (knoflook-kruiden) met kaas

Voor m'n vader + moi tartaar en voor m'n vriend gepaneerde hamburgers (want die zeur zegt dat ie geen tartaar lust) --> van de slager

Toetje: Bavarois Cappuccino

enfermidadewoensdag 26 juni 2002 @ 16:44
vanvond om 6 uur repeteren, dus dat zal wel effe snel een frietje worden of zo.
Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 16:47
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 16:32 schreef Liejannuh het volgende:
Wat leuk! Weer een topic uit de oude doos!

Ik ga vanavond voor een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ei, mais, geitenkaas en wat ik nog meer in de koelkast vind!


Wel voldoende krachtvoer eten he, voor de grote wandeling binnenkort.
Sheriff2woensdag 26 juni 2002 @ 16:50
FRIET, zoals iedere woensdag, alleen dit keer gaan we halen ipv zelf bakken ....
met lekkere eeh... fok, hoe heten die dingen.... ze lijken op spare ribs.... smaken errug lekker....

nou ... dat iig

Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 16:51
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 16:50 schreef Sheriff2 het volgende:
FRIET, zoals iedere woensdag, alleen dit keer gaan we halen ipv zelf bakken ....
met lekkere eeh... fok, hoe heten die dingen.... ze lijken op spare ribs.... smaken errug lekker....

nou ... dat iig


Karbonade?
Liejannuhwoensdag 26 juni 2002 @ 16:54
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 16:47 schreef Lucille het volgende:

[..]

Wel voldoende krachtvoer eten he, voor de grote wandeling binnenkort.


Ja, dat gaat helemaal goedkomen! Tegen die tijd leef ik waarschijnlijk op Pasta en snack ik alleen nog maar chocolade en noten! Alles voor de energie natuurlijk!

Wat eet jij vanavond? om toch nog een beetje ontopic te blijven

DuchessXwoensdag 26 juni 2002 @ 17:02
Kip Palava. Nog nooit gehad dus of het lekker is...?

Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 17:04
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 16:54 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ja, dat gaat helemaal goedkomen! Tegen die tijd leef ik waarschijnlijk op Pasta en snack ik alleen nog maar chocolade en noten! Alles voor de energie natuurlijk!

Wat eet jij vanavond? om toch nog een beetje ontopic te blijven


Eh, geen idee eigenlijk. Er ligt in de koelkast volgens mij nog zuurkool en een rookworst.
Qarinxwoensdag 26 juni 2002 @ 17:04
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:02 schreef DuchessX het volgende:
Kip Palava. Nog nooit gehad dus of het lekker is...?

[afbeelding]

[afbeelding]


Ziet er wel lekker uit..

Even vraagje.. wanneer weet je nou of kip goed gaar is.. ik kook het nooit omdat ik gewoon bang ben dat er nog bacteriën ofzo inzit...

Myster_Ewoensdag 26 juni 2002 @ 17:05
Een pizza met ananas, ham, en kaas.
Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 17:09
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:04 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Ziet er wel lekker uit..

Even vraagje.. wanneer weet je nou of kip goed gaar is.. ik kook het nooit omdat ik gewoon bang ben dat er nog bacteriën ofzo inzit...


Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Bijna gaar: vlees is wit, mals en sappig
Goed gaar: zie boven, maar dan bruin.
Overdone: vlees is nog steeds bruin, maar keihard en gortdroog. Goed genoeg om je zolen mee te vervangen.
Beyond repair: kleur neigt naar het zwarte toe, en zit compleet vast aan de pan.
Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 17:10
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:02 schreef DuchessX het volgende:
Kip Palava. Nog nooit gehad dus of het lekker is...?

[afbeelding]

[afbeelding]


Dat was best wel lekker. Aparte combinatie van spinazie met nootjes.
Qarinxwoensdag 26 juni 2002 @ 17:11
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:09 schreef Lucille het volgende:

[..]

Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Bijna gaar: vlees is wit, mals en sappig
Goed gaar: zie boven, maar dan bruin.
Overdone: vlees is nog steeds bruin, maar keihard en gortdroog. Goed genoeg om je zolen mee te vervangen.
Beyond repair: kleur neigt naar het zwarte toe, en zit compleet vast aan de pan.


Thanx chef!
Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 17:13
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:11 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Thanx chef!


Volgens mij moeten wij eens een keertje samen in de keuken gaan staan.
Qarinxwoensdag 26 juni 2002 @ 17:14
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:13 schreef Lucille het volgende:

[..]

Volgens mij moeten wij eens een keertje samen in de keuken gaan staan.


Ik hoop dat je een goede rookmelder hebt dan..

DuchessXwoensdag 26 juni 2002 @ 17:16
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:09 schreef Lucille het volgende:

[..]

Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Bijna gaar: vlees is wit, mals en sappig
Goed gaar: zie boven, maar dan bruin.
Overdone: vlees is nog steeds bruin, maar keihard en gortdroog. Goed genoeg om je zolen mee te vervangen.
Beyond repair: kleur neigt naar het zwarte toe, en zit compleet vast aan de pan.


LOL
DuchessXwoensdag 26 juni 2002 @ 17:16
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:10 schreef Lucille het volgende:

[..]

Dat was best wel lekker. Aparte combinatie van spinazie met nootjes.


Lijkt mij ook erg apart
Lucillewoensdag 26 juni 2002 @ 17:17
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:14 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Ik hoop dat je een goede rookmelder hebt dan..


Ach, ik sta er naast. Moet goed gaan.
Wolkjevrijdag 13 december 2002 @ 15:49
Macaroni, Penne

-Macaroni
-Zonnebloemolie en olijfolie
-Klein beetje hete peper
-5 teentjes knoflook
-Blikje gepelde tomaten
-Pakje gezeefde tomaten

Een pan opzetten met water en zout, ongeveer 5 teentjes knoflook fijn maken.

Een andere pan met een laagje zonnebloemolie en olijfolie (pan voor de saus) opzetten,
Een klein beetje hete peper toevoegen, en de knoflookteentjes erbij. Als de knoflookteentjes
Lichtbruin zijn geworden de tomatensaus (een blikje gepelde tomaten en een pakje gezeefde
Tomaten) .

Als het water kookt, macaroni erin gooien, niet te zacht laten worden (El dente} , afgieten.
Mengen met de saus en peterselie toevoegen.

Gepaneerde kipfilet

-Kipfilet, 1 ons per persoon
-Paneermeel
-Ei, zout, peper

Kipfilet wassen en in blokjes snijden, zout en peper toevoegen, door het geklutste ei halen,
En daarna door de paneermeel. In plantaardige olie bakken, tot het lichtbruin is.
Op een bord met tissues laten uitlekken.

Mjammie

Wolkje

KingKeesdonderdag 3 april 2003 @ 18:49
wait up ...
KingKeesdonderdag 3 april 2003 @ 18:58
Hier en mannen kunnen niet koken???

Cola_Lightdonderdag 3 april 2003 @ 22:12
Lof, heel klein beetje gekookte aardappels en koolvisfilet.

Toetje:

Optimel perzik yoghurt en stukjes verse rode grapefruit.

KingKeesvrijdag 4 april 2003 @ 18:23
vandaag gepast aan de situatie, friet oorlog met een snackie ...
Cola_Lightzaterdag 3 mei 2003 @ 19:02
Zilvervliesrijst, milanese groenteschotel en scholfilet. Lekker met een beetje exotic saus van Heinz.
_Hestia_zaterdag 3 mei 2003 @ 19:23
ik heb patat gegeten
Qarinxzaterdag 3 mei 2003 @ 19:26
Dominos pizza.. ik moet alleen nog bestellen..
Cola_Lightzaterdag 31 mei 2003 @ 19:06
Kip korma met basmatirijst, het staat nu lekker te pruttelen.
amnesiaczaterdag 31 mei 2003 @ 19:07
champigonsoep met brood
Riannzaterdag 31 mei 2003 @ 23:01
Vandaag heerlijke spaghetti gehad
Marjoowzondag 1 juni 2003 @ 14:14
kip met rijst en kerrie
amnesiaczondag 1 juni 2003 @ 14:15
Vandaag lekker frietjes gegeten
Riannzondag 22 juni 2003 @ 09:13
gister was het spaghetti en vandaag word het pannekoekjes op gourmetstel buiten
G-Plekzondag 22 juni 2003 @ 09:15
Simpele Superrrrr broodje's denk k.......


(voor de kenners..... Kadeeke )

wendy-tjezondag 22 juni 2003 @ 12:48
Gisteren: gekruide gehaktrolletjes van de aldi, met roerbakgroenten en een saus van mayo, johurt en provencaalse kruiden
Rianndinsdag 24 juni 2003 @ 17:22
champignonsoep

hamlap
andijvistampot

vlaflip

Pandorahdinsdag 24 juni 2003 @ 17:38
Vermoedelijk een rijstprutje (zilvervliesrijst, kip, champs, prei, courgette, tauge met ketjap/ketchup sausje).. met toe magere yoghurt met perzikken.

Mjam!

posdinsdag 24 juni 2003 @ 17:40
Gevulde paprika's uit de oven met rode rijst en tzaziki
FallingStardinsdag 24 juni 2003 @ 17:48
Heel saai, rode kool en wat ik verder nog doe weet ik niet. Ik heb geen zin in koken.
Rianndonderdag 26 juni 2003 @ 13:54
Vandaag eten wij KIP MARDRAS echt heerlijk
Giadonderdag 26 juni 2003 @ 15:32
Manlief heeft een team-uitstapje van zijn werk en zal pas laat thuis zijn.

De kids en ik kwamen er niet uit wat we zouden eten. De een wilde pizza, de ander friet en ik geen van beide.

Dus nou gaan we fonduen, met ons drietjes.
Lekker met bouillon. En als het vlees op is, gooi ik er soepgroente in en eten we nog een bord soep met brood.
Dan als toetje nog ananas met kwark.

Ja, wel jummie eigenlijk.

Riannvrijdag 27 juni 2003 @ 17:02
Het word vandaag BAMI
Miesjemiesvrijdag 27 juni 2003 @ 17:04
BBQ @ opa & oma's place
amnesiaczaterdag 28 juni 2003 @ 15:46
Vanmiddag tomatensoep met brood en vanavond maar ff bij de cafetaria langs
YabYumzaterdag 28 juni 2003 @ 15:47
Gegrilde kip, aardappeltjes, en salade. Toetje: mijn pa maakt iets met kersen.
Cola_Lightzaterdag 28 juni 2003 @ 15:51
World wide noodles (die japanse met gebakken uitjes en zelf garnalen toevoegen)
shmoopyzaterdag 28 juni 2003 @ 15:53
Salade met tonijn, olijven, tomaat en feta, gebakken aardappeltjes en ongepaneerde schnitzels met Cajunkruiden.
Simpel en toch lekker.
PrivateRyanzaterdag 28 juni 2003 @ 15:55
quote:
Op zaterdag 28 juni 2003 15:53 schreef shmoopy het volgende:
Salade met tonijn, olijven, tomaat en feta, gebakken aardappeltjes en ongepaneerde schnitzels met Cajunkruiden.
Simpel en toch lekker.
Kan ik hierop abonneren?

Met recept?

shmoopyzaterdag 28 juni 2003 @ 15:56
quote:
Op zaterdag 28 juni 2003 15:55 schreef PrivateRyan het volgende:

[..]

Kan ik hierop abonneren?

Met recept?


Wacht maar tot ik echt culi ga doen.
PrivateRyanzaterdag 28 juni 2003 @ 16:01
quote:
Op zaterdag 28 juni 2003 15:56 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Wacht maar tot ik echt culi ga doen.


Oeh! .

Ontopic: vanavond, geen idee, ligt aan le menu du jour.

MoNkToNkzaterdag 28 juni 2003 @ 16:04
Patatje mayo + kroket
Noayla_zaterdag 28 juni 2003 @ 16:09
Sla, krieltjes, vissticks.

Ben veel te moe om culi te doen.

shmoopyzaterdag 28 juni 2003 @ 16:13
quote:
Op zaterdag 28 juni 2003 16:09 schreef Noayla_ het volgende:
Sla, krieltjes, vissticks.

Ben veel te moe om culi te doen.


dat was mijn maaltje van gisteren.
Noayla_zaterdag 28 juni 2003 @ 16:16
quote:
Op zaterdag 28 juni 2003 16:13 schreef shmoopy het volgende:

[..]

dat was mijn maaltje van gisteren.


Mijn sla wordt alleen wel wat saaier dan die van jou.
Riannzaterdag 28 juni 2003 @ 19:34
we hebben net buritos op
amnesiaczondag 29 juni 2003 @ 10:59
Vanmiddag lekker BBQ-en
josjazondag 29 juni 2003 @ 11:04
Uitsloofweekendje Gisteren biefstuk met groene curry, komkommersalade en gebakken mie. O ja en Tom Yang Gung soep vooraf, garnalensoepje.

Vanavond Vietnamese citroenkip met pandangrijst en sambal gebakken boontjes..

Fratzzondag 29 juni 2003 @ 11:06
vanavond uit eten dus het wordt een verrassing!
Riannzondag 29 juni 2003 @ 22:53
vandaag hebben we mac donalds op
Riannmaandag 30 juni 2003 @ 16:51
tomatensoep

sausijsje
andijvistampot

en pudding uit pak

GinaGdinsdag 1 juli 2003 @ 16:03
Basmati rijst gekookt met een boullion blokje. Daarbij 2 in partjes gesneden roma tomaten met wat rode ui en griekse knoflook olijfven
Pandorahdinsdag 1 juli 2003 @ 16:13
Couscous met kip en courgette
Rianndinsdag 1 juli 2003 @ 16:27
tomatensoep

aardappelen
sausijsje
bloemkool

pudding

Nicole22dinsdag 1 juli 2003 @ 16:52
Boerenkool stamppot met vegetarische maisburgers
Magere aardbeien yoghurt als toetje
Ilsdinsdag 1 juli 2003 @ 16:59
Tikka massala ( zo'n pot van patak's) met groenten, zonder vlees en rijst erbij

en als toetje soja vla

Cola_Lightwoensdag 2 juli 2003 @ 20:29
Ik heb vanavond zooo heerlijk gegeten:

Tagliatelle met zalm en peultjes. Daar overheen een vis/dillesausje. Over de peultjes heb ik op het laatste moment een beetje suiker gegooid en daarna meteen op het bord geserveerd. Dit is echt een aanrader

Pandorahwoensdag 2 juli 2003 @ 20:40
Ook heerlijk gegeten... rijst met chicken tonight
Monkwoensdag 2 juli 2003 @ 20:46
Home made Taco's Jammie
Brrrsvrijdag 4 juli 2003 @ 14:55
Gisteren Gado Gado;
Rijst gekookt, kip en oosterse groenten gewokt, eitjes gekookt.
Alles wat laten afkoelen (schijnt te horen)
Pindasaus gemaakt.
Rijst, kip, groenten op een bord, eitje in partjes eroverheen.
Pindasaus erover en tot slot verkruimelde kroepoek erover.

Smullen!

Koninginvrijdag 4 juli 2003 @ 15:16
Vanavond een lekkere braadworst.
Wat ik erbij doe, weet ik nog niet, denk gewoon aardappelen met groenten.
Noayla_vrijdag 4 juli 2003 @ 15:19
Indiase linzencurry met rijst.
Gisteren een enorme pan gemaakt dus vanavond snel klaar.
Riannvrijdag 4 juli 2003 @ 15:27
Bami
Pandorahvrijdag 4 juli 2003 @ 15:38
Vanavond doe ik lekker makkelijk: salade met warme broodjes met naar keuze saté erbij.
dikkiedik87vrijdag 4 juli 2003 @ 15:52
Verse groentensoep en een broodje
Visvlindervrijdag 4 juli 2003 @ 15:54
Tja....het regent....heb de hele nacht gewerkt...zo ook mijn man...dus...chinees halen!!!!!!!!
Visvlindervrijdag 4 juli 2003 @ 16:46
Ik moet het even terug nemen dat chinees.......mijn man gaat culinair doen! Dus heb geen idee wat ik ga eten maar lekker zal het zeker zijn!
Slashervrijdag 4 juli 2003 @ 17:29
Babi Pangang.. Heel lekker!
D.vrijdag 4 juli 2003 @ 17:33
Dr.DarkXLvrijdag 4 juli 2003 @ 17:34
mijn broeder gaat vandaag lekker koken en heeft iedereen uitgenodigd.... italiaans dacht ik
Spicy_Mchaggisvrijdag 4 juli 2003 @ 17:35
Vandaag heerlijk BBQ-en en niet in de regen, maar wel in de tuin (overdekt)
mat_herbenvrijdag 4 juli 2003 @ 17:39
ik heb nog geen boodschappen gedaan

kijken of er nog wat chips ligt

Riannvrijdag 4 juli 2003 @ 17:52
quote:
Op vrijdag 4 juli 2003 17:33 schreef D.Rose het volgende:
[afbeelding]
ia dat de nieuwe burger van de MAC
vliegtuigjevrijdag 4 juli 2003 @ 18:03
Friet
D.vrijdag 4 juli 2003 @ 19:57
quote:
Op vrijdag 4 juli 2003 17:52 schreef Riann het volgende:

[..]

ia dat de nieuwe burger van de MAC


En kan je vertellen dat ie prima smaakte.
Ik kijk al uit naar volgende weken

McSpecial 1 - McChevy
Donderdag 3 juli t/m woensdag 9 juli 2003
Quarter Pounder-brood met Quarter Pounder-patty, bacon, kaas en Western saus

McSpecial 2 - McCorvette
Donderdag 10 juli t/m woensdag 16 juli 2003
McRib broodje, grilled Chicken-patty, honing-mosterd saus, sla, kaas, komkommer en gebakken uitjes.

McSpecial 3 - McCaprice Classic
Donderdag 17 juli t/m woensdag 23 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Quarter Pounder-patty, tomaat, uien, ketchup en mosterd

McSpecial 4 - McBel Air
Donderdag 24 juli t/m woensdag 30 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Chicken-patty, verse uien, gefrituurde uitjes en satésaus

McSpecial 5 - McFiftynine Special
Donderdag 31 juli t/m woensdag 6 augustus 2003
Maïs-broodje, 2 Hamburger-patties, kaas, ui en chilisaus

Riannvrijdag 4 juli 2003 @ 20:05
quote:
Op vrijdag 4 juli 2003 19:57 schreef D.Rose het volgende:

[..]

En kan je vertellen dat ie prima smaakte.
Ik kijk al uit naar volgende weken

McSpecial 1 - McChevy
Donderdag 3 juli t/m woensdag 9 juli 2003
Quarter Pounder-brood met Quarter Pounder-patty, bacon, kaas en Western saus

McSpecial 2 - McCorvette
Donderdag 10 juli t/m woensdag 16 juli 2003
McRib broodje, grilled Chicken-patty, honing-mosterd saus, sla, kaas, komkommer en gebakken uitjes.

McSpecial 3 - McCaprice Classic
Donderdag 17 juli t/m woensdag 23 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Quarter Pounder-patty, tomaat, uien, ketchup en mosterd

McSpecial 4 - McBel Air
Donderdag 24 juli t/m woensdag 30 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Chicken-patty, verse uien, gefrituurde uitjes en satésaus

McSpecial 5 - McFiftynine Special
Donderdag 31 juli t/m woensdag 6 augustus 2003
Maïs-broodje, 2 Hamburger-patties, kaas, ui en chilisaus


dat word weer elke week naar de mac
Riannzaterdag 5 juli 2003 @ 17:43
spaghetti
Pizza_Shooterzaterdag 5 juli 2003 @ 20:56
Gewoon aardappels, bloemkool en vegetarische nep-gehaktballetjes
Cola_Lightzaterdag 5 juli 2003 @ 20:58
chillie con carne
Together-Alonezaterdag 5 juli 2003 @ 21:27
Broodjes met veel veel zaadjes en broodjes met kaas bovenop, allemaal uit de oven. Met allemaal soorten kaasjes, filet american en palingsalade.
Noayla_zaterdag 5 juli 2003 @ 21:36
Heel veel (oven)frites gegeten met enorm veel mayo en currysaus.
En om de balans enigszins recht te trekken ook nog 2 pomodori tomaten en een halve komkommer.
D.zondag 6 juli 2003 @ 00:40
quote:
Op zaterdag 5 juli 2003 17:43 schreef Riann het volgende:
spaghetti
ook gehad, nu pringles
Riannzondag 6 juli 2003 @ 10:37
quote:
Op zondag 6 juli 2003 00:40 schreef D.Rose het volgende:

[..]

ook gehad, nu pringles


wat toevallig

en vanavond word het macaroni

mat_herbenzondag 6 juli 2003 @ 10:37
Soep
Riannzondag 6 juli 2003 @ 10:49
quote:
Op zondag 6 juli 2003 10:37 schreef mat_herben het volgende:
Soep
watvoor soep
mat_herbenzondag 6 juli 2003 @ 10:51
quote:
Op zondag 6 juli 2003 10:49 schreef Riann het volgende:

[..]

watvoor soep


kippesoep
Riannzondag 6 juli 2003 @ 10:56
quote:
Op zondag 6 juli 2003 10:51 schreef mat_herben het volgende:

[..]

kippesoep


dan doe mij maar liever goulash soep of groentensoep
D.zondag 6 juli 2003 @ 12:51
* D.Rose is geïnspireerd en gaat zo ook een soepie pakken
Najrazondag 6 juli 2003 @ 18:01
Pizza uit de diepvries
Riannzondag 6 juli 2003 @ 18:02
zo ik ga macaroni klaar maken nu
Blueszondag 6 juli 2003 @ 18:04
quote:
Op zondag 6 juli 2003 18:01 schreef Najra het volgende:
Pizza uit de diepvries van een bezorgservice
Cola_Lightzondag 6 juli 2003 @ 18:19
kant en klaar maaltijd van de AH (spaanse paella) met sla en gekookte worteltjes als extra.
Ilszondag 6 juli 2003 @ 18:51
Sperzieboontjes in een saus van tomatenpuree, laos, sambal en ketjap ,
basmatirijst, komkommer en pindasaus erbij.
shmoopyzondag 6 juli 2003 @ 18:52
Spaghetti Bolognese a la shmoop.
ZiaNinizondag 6 juli 2003 @ 18:58
Pasta napolitana met extra olijven
Riannzondag 6 juli 2003 @ 19:02
het was heerlijk zoals altijd
Olezondag 6 juli 2003 @ 19:03
Ik ga zo gemengde groenten maken..
laag (vegetarisch) gehakt eroverheen
laagje Mozarella..
even in de oven....

elcastelzondag 6 juli 2003 @ 19:07
Net Pizza Calzone laten overkomen, bezorger zag eruit of ie teveel van Sensation had genoten, weg eetlust, weg 9 euro ...
toch genoten
Rewimozondag 6 juli 2003 @ 19:40
Een schimmelpizza met veel kaas ligt nu te zonnen in mijn oven.

pizza funghi dus

lelietjezondag 6 juli 2003 @ 20:05
Bij m'n opa en oma gegeten vandaag, dus nogal veel:
-kippensoep
-2 soorten vlees, goulash en uhm ja ik weet ook niet hoe dat heet
-bloemkool
-erwtjes en worteltjes
-aardappels natuurlijk
-sla
-vanillevla, chocoladevla en stracciatellla ijs met slagroom

en thuis ook nog rode kool met vlees en aardappels

Najrazondag 6 juli 2003 @ 20:33
Waarom heb ik vrijdag een tonijn pizza meegenomen
Pandorahzondag 6 juli 2003 @ 21:19
Gisteren: pilaf met toetje magere yoghurt met kersen
Vandaag: stukje pizza hawaii en stukje meloen als toetje
Riannmaandag 7 juli 2003 @ 16:31
Mac donald
Alte_Weintraditionmaandag 7 juli 2003 @ 16:33
Pasteitjes met een lekker wijntje erbij. Misschien ook nog wat groente erbij wat ik momenteel niet in huis heb Gelukkig moet toch nog wat halen

[Dit bericht is gewijzigd door Alte_Weintradition op 07-07-2003 16:36]

GinaGmaandag 7 juli 2003 @ 16:35
Ik ga voor mezelf, mijn huisgenoot en haar moeder, rijst met aardappelen, kouseband en kip in masala maken. Als extra maak ik er ook nog dahl bij Dat wordt smullen...
RJensenmaandag 7 juli 2003 @ 16:35
Laagje bladerdeeg in een ovenschotel. Daarin eerst een laag spinazie(uit de vriezer gemengd met verse) dan een laag(je) kaas. Laag spinazie weer met tuinbonen (al-dente gekookt) weer bladerdeeg en de oven in..

Daarbij een tomatensausje met verse tomaten/knoflook en veel verse kruiden..
Simpel, goedkoop en errug lekker

ErikSmaandag 7 juli 2003 @ 16:38
Schuif zo ff een lasagna in de oven. Goed flesje rose er bij.
Bluesmaandag 7 juli 2003 @ 17:16
Rosbieflapje, Sla met
tom/komk/eitje/pijnboompitjes/gedr.tomaatjes

Ilsmaandag 7 juli 2003 @ 18:57
roerbakgroenten en extra champs en paprika roerbakken, kruiden, in ovenschaal, puree erover en kaas en 30 minuten in de oven
Nicole22maandag 7 juli 2003 @ 20:29
Bloemkool, gekookte aardappelen met jus met uitjes.
Hmm!
Cola_Lightmaandag 7 juli 2003 @ 20:44
Kip Siam
Pandorahmaandag 7 juli 2003 @ 20:47
Rijst met kip, champs, bosui, prei, paprika en chicken tonight.

Toetje: magere yoghurt met perzik.

Jetsetmaandag 7 juli 2003 @ 21:01
Ik heb voor de verandering een keer zelf gekookt vandaag (waar ik nogmaal dus te lui voor ben ). Crèpes met spinazie, gegratineerd met kaas, uit de oven, tomatensalade met feta, olijfolie en natuurazijn, zalmforelfilet gebakken met een beetje dille en koffie met likeur toe. Niet te moeilijk en toch lekker.
Together-Alonemaandag 7 juli 2003 @ 21:05
Soort van Bamiprut met erg veel gehakt en uitjes, erg lekker
Visvlinderwoensdag 9 juli 2003 @ 15:53
Tonijn steak, met rijst gevulde wijnbladeren en geroerbakte groenten. Mjammie
Noayla_woensdag 9 juli 2003 @ 16:01
Vanavond maak ik gember-lemon rijstsalade met sugar snaps.
Riannwoensdag 9 juli 2003 @ 16:02
Groentensoep

aardappelen
varkenshaasje
bloemkool

en vlaflip

Koninginwoensdag 9 juli 2003 @ 16:12
Wij gaan vanavond BBQ-en !!

Als het weer maar mee blijft werken

Pandorahwoensdag 9 juli 2003 @ 16:20
Geen zin om te koken vanavond... dan maar langs de Mac en o.a. een lekkere salade halen
Kyarawoensdag 9 juli 2003 @ 16:25
quote:
Op maandag 7 juli 2003 21:01 schreef Jetset het volgende:
Ik heb voor de verandering een keer zelf gekookt vandaag (waar ik nogmaal dus te lui voor ben ). Crèpes met spinazie, gegratineerd met kaas, uit de oven, tomatensalade met feta, olijfolie en natuurazijn, zalmforelfilet gebakken met een beetje dille en koffie met likeur toe. Niet te moeilijk en toch lekker.
Ik kan me voorstellen dat je niet elke dag kookt ja......
Is dat een gewone doordeweekse maaltijd voor jou????


Wij eten trouwens italiaanse bollen gezond.

Angeleswoensdag 9 juli 2003 @ 19:17
Boboti (Zuid-Afrikaans gehakt met kerrie, appel en crème fraiche) met stokbrood en een tomatensalade.
Cola_Lightwoensdag 9 juli 2003 @ 20:23
Lasagna
Ilswoensdag 9 juli 2003 @ 20:55
soep van gisteren, koekjes en koekjes en nog eens koekjes
Jetsetwoensdag 9 juli 2003 @ 21:07
quote:
Op woensdag 9 juli 2003 16:25 schreef Kyara het volgende:

Ik kan me voorstellen dat je niet elke dag kookt ja......
Is dat een gewone doordeweekse maaltijd voor jou????


Wat is daar zo gek aan?
Even on topic. Ik ben vandaag zaaalig uit eten geweest met een vriendinnetje. Een voorafje van 6 escargots, als hoofdgerecht open ravioli met langoustines en als dessert tarte tatin van mango. Daarna nog even heerlijk koffie met cognac gedronken.
Steve-Owoensdag 9 juli 2003 @ 21:21
broodje tonijnfilet americain

en een zakje trek curry

shmoopywoensdag 9 juli 2003 @ 21:27
quote:
Op woensdag 9 juli 2003 16:01 schreef Noayla_ het volgende:
Vanavond maak ik gember-lemon rijstsalade met sugar snaps.
Okee, dit klinkt zo lekker, hier wil ik een recept van.
Wij schijnen toch dezelfde smaak te hebben.

*lief kijkt* <---

Pandorahdonderdag 10 juli 2003 @ 15:02
Vanavond ga ik een couscousmaaltje maken met kip, champs, courgette, paprika met een ketjapsausje
Steve-Odonderdag 10 juli 2003 @ 15:36
ik heb weer geen idee wat ik moet eten
ga maar chicken tonight klaarmaken
PBateman1978donderdag 10 juli 2003 @ 16:08
Ga een dubbel belegd broodje Mario halen vanavond
Tallydonderdag 10 juli 2003 @ 16:40
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 16:08 schreef PBateman1978 het volgende:
Ga een dubbel belegd broodje Mario halen vanavond

Ik eet vanavond oven-pasta..

caatjedonderdag 10 juli 2003 @ 16:41
Brrrrrrrrrrroodje gezond lekka
Ilsdonderdag 10 juli 2003 @ 16:51
optie 1 : ovenschotel: roerbakgroenten, vega gehakt en aardappelpuree
optie 2 : pitabroodjes met vega roerbakreepjes, rauwkost en saus
Pandorahdonderdag 10 juli 2003 @ 17:03
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 16:51 schreef Ils het volgende:
optie 1 : ovenschotel: roerbakgroenten, vega gehakt en aardappelpuree
optie 2 : pitabroodjes met vega roerbakreepjes, rauwkost en saus
Optie 1 klinkt lekker!
Heb je daar een receptje van??
Rianndonderdag 10 juli 2003 @ 18:07
Zo ik heb buritos op
Steve-Odonderdag 10 juli 2003 @ 19:52
2 frikadellen
en een broodje kroket
clauwheeedonderdag 10 juli 2003 @ 21:07
Gister: andijviestampot met spekjes

Vandaag: Frisse salade, aardappeltjes en hamburger

Ilsdonderdag 10 juli 2003 @ 22:19
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 17:03 schreef Pandorah het volgende:

[..]

Optie 1 klinkt lekker!
Heb je daar een receptje van??


gheghe ehmm *denk*

Neem een zak roerbakgroenten, in de pan gooien, wat kruiden erbij ( chilipoeder, peper enz, bakken tot t bijna gaar is.
Ondertussen het gehakt ook ff bakken.
Puree ( ik neem het uit een zakje, van dat oven-puree) maken.
Ovenschaal invetten, groenten erin, gehakt erop, en pureen erover
ongeveer 20 minuten op 200 graden

Oja je kunt ook nog wat geraspte kaas door de puree doen

Pandorahdonderdag 10 juli 2003 @ 23:20
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 22:19 schreef Ils het volgende:
Neem een zak roerbakgroenten, in de pan gooien, wat kruiden erbij ( chilipoeder, peper enz, bakken tot t bijna gaar is.
Ondertussen het gehakt ook ff bakken.
Puree ( ik neem het uit een zakje, van dat oven-puree) maken.
Ovenschaal invetten, groenten erin, gehakt erop, en pureen erover
ongeveer 20 minuten op 200 graden
Oja je kunt ook nog wat geraspte kaas door de puree doen
Dank!

Ga ik zeker binnenkort maken!

Koninginvrijdag 11 juli 2003 @ 09:00
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 22:19 schreef Ils het volgende:

[..]
Recept..


Dat klinkt idd erg lekker en zoooo makkelijk.
Ga het zeker proberen ja!
Brrrsvrijdag 11 juli 2003 @ 09:35
quote:
Op woensdag 9 juli 2003 21:07 schreef Jetset het volgende:
Wat is daar zo gek aan?
Even on topic. Ik ben vandaag zaaalig uit eten geweest met een vriendinnetje. Een voorafje van 6 escargots, als hoofdgerecht open ravioli met langoustines en als dessert tarte tatin van mango. Daarna nog even heerlijk koffie met cognac gedronken.
Nou, klinkt behoorlijk uitgebreid voor een normale weekdag.
Laten we zeggen dat je je naam eer aandoet!
Noayla_vrijdag 11 juli 2003 @ 10:07
quote:
Op woensdag 9 juli 2003 21:27 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Okee, dit klinkt zo lekker, hier wil ik een recept van.
Wij schijnen toch dezelfde smaak te hebben.

*lief kijkt* <---


Sorry, zag je post nu pas

' T is echt een heel erg snel + simpel receptje:

- Woksaus gember-lemon (Conimex)
- 300 gr. Pandanrijst
- 500 gr. Peultjes of sugar snaps
- 1 rode spaanse peper
- 125 gr tauge

Was de peultjes/sugarsnaps
Snijd de peper in ringetjes en verwijder de zaadjes
Kook de pandan rijst en laat deze vervolgens koud worden
Zet een grote wok op het vuur, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de peultjes+ peperringetjes 2 minuten. Schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan ca. 8 eetlepels woksaus en de taugé toe en schep, alles nog een keer goed door elkaar. Af laten koelen.

Echt heel erg simpel. Zelf eet ik geen vlees, maar een vriendin van mij eet er bijv. kipsaté bij.

Bon appetito

markyvrijdag 11 juli 2003 @ 14:03
Puree, Sla, vis.
Riannvrijdag 11 juli 2003 @ 14:09
vandaag word het snitzel
champignons
salade
frietjes
Ilsvrijdag 11 juli 2003 @ 18:00
vandaag de Ils-schotel roerbakgroenten + vega gehakt + puree met kaas
kostonvrijdag 11 juli 2003 @ 18:04
Vrijdag friet-dag. Maar denk dat ik nu vast iets ga maken want ik pleur om van de honger.
Pandorahvrijdag 11 juli 2003 @ 18:05
Geen Ils schotel vanavond
...maar lentesalade met bieflapjes (en warme broodjes)
poszaterdag 12 juli 2003 @ 15:59
spaghetti carbonara en een salade
Rietvaerderzaterdag 12 juli 2003 @ 16:00
Gevulde koeken.
Riannzaterdag 12 juli 2003 @ 19:53
broodje gezond
Pandorahzaterdag 12 juli 2003 @ 20:59
Kipfilet op Griekse wijze
Riannzondag 13 juli 2003 @ 14:05
de MAC
shmoopyzondag 13 juli 2003 @ 14:35
quote:
Op vrijdag 11 juli 2003 10:07 schreef Noayla_ het volgende:
Recept.
Die ga ik snel eens proberen, tnx!

Ik maak vanavond lof met ham en kaas in de oven, gegratineerde aardappeltjes en een lekker gevulde salade.

Arinnazondag 13 juli 2003 @ 14:42
Pizzzzza!
dutchiezondag 13 juli 2003 @ 20:49
Voor de liefhebbers hier even een linkje naar een inmiddels gesloten topic: Ik moet zo gaan koken voor mezelf
Together-Alonezondag 13 juli 2003 @ 21:54
Was op Schiphol Plaza dus heb bij de Food Village een uibroodje met Filet American en Sushi gehaald
Hoog1976maandag 14 juli 2003 @ 01:23
Ik heb me vandaag (* kijkt naar tijd * : gisteren dus ) uitgeleefd op het maken van Bami Goreng met Indische gehaktballetjes en Sajoer Tjampoer. Was weer erg lekker en ik heb nu genoeg om nog een paar keer van te eten .
WpuntNLmaandag 14 juli 2003 @ 01:34
gisteren BBQ... goed geslaagd.... had een ik-heb-zin-om-me-culinair-gezien-uit-te-leven-met-alles-in-moeders-koelkast-bui.... alleen was er al genoeg uit de vriezer en de koelkast geplukt om dat te voorkomen dus...


maar goed... vandaag dus een nieuwe kans... eerst maar eens slapen en dan daarna eens bedenken waar ik me tegoed aan zal doen...

ik denk dat het misschien inderdaad maar weer eens een culinair verantwoord hoogstandje moet worden.... en dan eens kijken of dat dus ook very low budget kan

Ik vind het nog altijd erg leuk om voor 4 man te koken en dan minder dan 5 euro (dus 1 euro 25 per persoon) aan ingrediënten kwijt te zijn (het kan.... goed zoeken... maar het kan)

[Dit bericht is gewijzigd door WpuntNL op 14-07-2003 01:36]

Dr.DarkXLmaandag 14 juli 2003 @ 01:35
hehe mijn vriendin had voor me gekookt. lekker rijst met kip siam en lekker etoetjes etc etc
teknomistwoensdag 16 juli 2003 @ 17:29
Gewoon simpel zelfgemaakte frites
Riannwoensdag 16 juli 2003 @ 17:39
buritos
Marjoowwoensdag 16 juli 2003 @ 17:47
quote:
Op woensdag 16 juli 2003 17:39 schreef Riann het volgende:
buritos
damn dat eet je wel vaak
ik las ff snel dit door
buritos buritos en nog eens buritos, en mac donalds..
en dan nóg afvallen

zon dieet wil ik ook

Riannwoensdag 16 juli 2003 @ 17:50
quote:
Op woensdag 16 juli 2003 17:47 schreef Marjoow het volgende:

[..]

damn dat eet je wel vaak
ik las ff snel dit door
buritos buritos en nog eens buritos, en mac donalds..
en dan nóg afvallen

zon dieet wil ik ook


buritos is zo lekker

nou wij eten ook gezond hoor maar bij dit dieet eet je maar 1 keer per dag en daar moet je ook van genieten en als je zonder dit kunt afvallen moet je dat doen echt waar

Vaatdoekwoensdag 16 juli 2003 @ 18:17
Tomatensoep uit blik
Riannvrijdag 18 juli 2003 @ 17:44
en dicht