quote:Kweetut
Op 09 januari 2001 00:59 schreef the-O het volgende:
volgens mij mis ik een stuk van het verhaal lot
Heerlijk eenvoudig maar o zo lekker.
quote:Die dag waren het Spare Ribs van de Texas Rib Expres of zo, maar als ik ze zelf maak: insmeren met honing en een poosje laten staan alvorens te grillen/bakken of hie je ze ook klaar wilt maken
Op 19 januari 2001 11:25 schreef CrazyWitch het volgende:
strooi je er dan gewoon honing over heen ?
lijkt me namlijk erg lekker om eens te maken
* DIGGER heeft vanavond erg simpel gegeten
Broccoli met een sausje, Aardappelkroketjes en een bieflapje.
Na maandenlang vet-arm te hebben moeten eten mag ik nu langzamerhand weer wat normaler voedsel tot me nemen en daar ga ik van genieten, reken maar!
Zusje staat zich uit te sloven in de keuken nu en ik verheug me.....
Ingredienten:
4 stronken witlof
4 enkele kipfilets
1 ui
1 bekertje creme fraiche
witte wijn
paar druppels citroensap
peper/zout/kipkruiden/nootmuskaat
geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze ca. 10 minuten met de kruiden tot ze bruin gebakken zijn, bak ook het uitje mee.
Blus de kip af met een scheutje witte wijn en laat het nog even pruttelen
Vet een ovenschaal in en leg hierin de gesneden rauwe witlof
Meng in een kom de creme fraiche met een half glas witte wijn, nootmuskaat en scheutje citroensap en doe hier de geraspte kaas doorheen (hoeveelheid kaas naar eigen smaak, wij gebruiken meestal een heel zakje)
Verdeel de kipstukjes over de witlof en daar overheen het kaasmengsel.
Zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Serveren met rosti of rostirondjes uit de oven
1 verse brocoli, wat restanten aardappelschijfjes, een halfvol kuipje biogarde (2 dagen over datum...), 2 kiwi's, een sinasappel en in de vriezer een aangevreten pak kaassoufflé's.
Uit de kast van een huisgenoot heb ik een fles witte wijn gejat (Is er toch niet)
Bon appetit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |