Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 14:04 |
![]() De kaasschaaf is vandaag 100 jaar oud. ![]() | |
Surveillance-Fiets | donderdag 27 februari 2025 @ 14:13 |
die kaasschaaf van de ikea he, die is toch slecht. | |
Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 14:15 |
Geen Bjørklund kaasschaaf hebben ![]() | |
Dven | donderdag 27 februari 2025 @ 14:39 |
Keukenrollen bestaat pas sinds 1931 ![]() | |
Nagelslak | donderdag 27 februari 2025 @ 14:47 |
Boska is naar mijn idee het beste merk voor een kaasschaaf. | |
Viesdik | donderdag 27 februari 2025 @ 14:50 |
100% | |
Viesdik | donderdag 27 februari 2025 @ 14:51 |
Verruit de beste: | |
Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 15:16 |
Bjørklund is veel beter | |
Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 15:17 |
Je post denk ik de verkeerde. ![]() ![]() | |
Viesdik | donderdag 27 februari 2025 @ 15:35 |
geen snijmachine hebben ![]() | |
capuchon_jongen | donderdag 27 februari 2025 @ 15:57 |
Er is blijkbaar een kaasschaaf voor oude kaas en voor jonge kaas | |
Lenny77 | donderdag 27 februari 2025 @ 16:32 |
Dat er überhaupt een kaasschaaf bestaat ![]() Wat een ondingen . Alleen in Nederland ![]() Edit: ![]() Maar het blijven ondingen ![]() | |
DelanoMilano | donderdag 27 februari 2025 @ 19:04 |
De overheid genruikt deze goed om alle toeslage te schave ji weet toch ik krijg minder en jij meer ls wrkende | |
Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 19:06 |
Hoe moet je anders kaas schaven?? In België gebruiken ze zeker een mes ![]() | |
215 | donderdag 27 februari 2025 @ 19:07 |
Bijvoorbeeld op onderwijs in de Nederlandse taal? | |
DelanoMilano | donderdag 27 februari 2025 @ 19:07 |
Ahhah grappig ji bent zeke bde leuste thuis hahahaha niffffoooo | |
215 | donderdag 27 februari 2025 @ 19:10 |
nah, als ik gedronken heb dan kijk ik wel even goed of er niet te veel typefouten in staan. | |
jayjayjay22 | donderdag 27 februari 2025 @ 19:13 |
Ik als Nederlander gebruik ook gewoon een mes, veel makkelijker. Kaasschaaf is overrated | |
Filosoofert | donderdag 27 februari 2025 @ 19:17 |
Mensen die plakjes eten ![]() Louter oude kaas, met een zakmes, een brokje eraf wippen, deze heel zelfbewust tussen je lippen duwen, dat die zoutkristallen meteen hun weg vinden naar je smaakpapillen waarna die heerlijke romige kaas komt. ![]() | |
Lenny77 | donderdag 27 februari 2025 @ 19:38 |
Waarom allemaal flarden op het brood gooien als je sneetjes hebt? | |
Mikeytt | donderdag 27 februari 2025 @ 19:51 |
In België verkopen ze 40 verschillende formaten/diktes?? Een blok kaas is veel flexibeler dan zo'n standaard pak met plakjes. Het bovenste broodje is ook gewoon objectief lekkerder dan dat onderste. ![]() ![]() | |
Lenny77 | donderdag 27 februari 2025 @ 20:12 |
Geen 40 maar toch wel verschillende diktes ja Plus ik leg 2 sneetjes ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Lenny77 op 27-02-2025 20:22:17 ] | |
knoopie | vrijdag 28 februari 2025 @ 08:40 |
Omdat voorgesneden kaas minder smaakt. Voor het efficiënt in plakjes kunnen snijden wordt deze kaas niet in een normale kaasvorm met kaaskorst gerijpt, maar in vierkante blokken in folie. Daarom zitten er in de meeste voorverpakte kaasplakjes ook (bijna) geen gaten, omdat door het rijpen in folie de kaas tijdens het rijpen geen vocht kan verliezen. | |
capuchon_jongen | vrijdag 28 februari 2025 @ 13:16 |
Wij Belgen laten kaas snijden bij de beenhouwer/bakker. Of gebruiken gewoon een mes | |
borbit | vrijdag 28 februari 2025 @ 13:34 |
Ik had een echte Boska gekocht bij de kaasboer. Beste kaasschaaf die er is volgens de verkoper. Ding was met een paar weken kapot. Toen eentje van de IKEA gevonden in de kringloop en die doet het al jaren uitstekend! | |
215 | vrijdag 28 februari 2025 @ 15:20 |
Ik weet niet beter dan dat hotelblokken afgezien van de vorm de zelfde productie, korst en opslag hebben als 'ronde' kazen. Ook de gaten hebben vooral met productiemethode (kaassoort) te maken. Ja, voorverpakte supermarktkaas in plakjes maar ook in stukjes is inderdaad minder lekker maar dat heeft niets met de vorm te maken. | |
knoopie | vrijdag 28 februari 2025 @ 15:28 |
Bij de goedkopere kaassoorten is de normale methode met korst te moeilijk, omdat het er af halen minder makkelijk te automatiseren is. Daarom doen ze die in plaats daarvan in plastic. En die kunnen dus niet zo goed ademen, en daardoor ontstaan er minder gaten. Er worden ook wel hotelblokken met korst gemaakt, maar dat zie je niet meer als het in plakjes gesneden is. Dus dat blijft gissen welke dat is. | |
215 | vrijdag 28 februari 2025 @ 16:51 |
Nogmaals, de vorm heeft niet met smaak te maken. De manier van rijpen zoals wel/geen korst wel en de gebruikte bacteriecultuur nog meer. De gaten heeft met de gebruikte cultuur te maken. Als het niet kan ademen zou ik juist meer gaten verwachten want gaten is CO2 wat uitgescheiden word door de bacteriën en niet weg kan. | |
PzKpfw | zaterdag 1 maart 2025 @ 16:21 |
Boska masterrace. |