Invisibli | dinsdag 25 februari 2025 @ 11:09 |
Leuk zo'n recept voor cake maar dan wil ik wel weten welke bloem ik moet hebben. Rozen of geraniums, chrysanten. Kan van alles zijn. | |
Metalfrost | dinsdag 25 februari 2025 @ 11:29 |
gwn moederkoek toch | |
KoningWouter | dinsdag 25 februari 2025 @ 11:58 |
"Men neemt 100 gram bloem" | |
uitkeringsgenieter | dinsdag 25 februari 2025 @ 12:01 |
Bloemkool | |
Hiddendoe | dinsdag 25 februari 2025 @ 12:02 |
https://rutgerbakt.nl/inspiratie/verschillende-soorten-bloem/ Het hele internet tot je beschikking en dan toch nog hier komen vragen naar de bekende weg. ![]() | |
herverwijderd | dinsdag 25 februari 2025 @ 12:19 |
Het is de aanvoegende wijs, dat zie je vaak in recepten. Alleen moet het dan wel 'neme' zijn, en niet 'nemen'. | |
KoningWouter | dinsdag 25 februari 2025 @ 12:20 |
Weer wat geleerd. | |
Teslynd | zondag 2 maart 2025 @ 12:53 |
Aanvoegende wijs: Men neme .... Gebiedende wijs: Neem ... Voor een bloemenrecept maak je een mix van de bloem en het bloemenmeel naar keuze. Waarschijnlijk moet je dat bloemenmeel (gebroken gedroogde bloemblaadjes) zelf nog even goed vijzelen tot echte bloemenbloem. Eenvoudiger is om alles van de bloem te maken met een beetje "bloemenwater" of een half drupje etherische bloemenolie naar keuze. En dan voor het leuk nog wat hele blaadjes door het beslag meedraaien, al is dat vast geen leuk mondgevoel. Serveervoorstel: koop er ook verse bloemen bij en leg wat verse bloemblaadjes op het gebakschoteltje. Ik heb een vage herinneringen dat rozenwater bij de drogist of mss de apotheek te koop was. Mogelijke kijken ze nu gek als je er naar vraagt. Goed uitzoeken welke bloemen eetbaar zijn en welke al giftig zijn bij aanraking. |