FOK!forum / Culinesse à gogo / Gault&Millau 2025
golfermaandag 10 februari 2025 @ 15:26
Bron Misset Horeca:
Maandag 10 februari is de complete ranglijst van Gault&Millau noteringen vanaf 16 punten voor 2025 gepresenteerd in Tivoli Vredenburg. Tijdens het evenement is ook de nieuwe Gault&Millau gids gelanceerd. Maar liefst 865 restaurants prijken dit jaar op de lijst. Ze worden beoordeeld op basis van 20 punten. Dat de Nederlandse gastronomische wereld niet stilstaat, blijkt wel uit het feit dat er veel nieuwe namen op de lijst zijn bijgekomen. In de gedrukte gids zijn 70 restaurants opgenomen die een score hebben van 16 punten of meer.

Dit jaar is restaurant Demain in Cadzand-Bad de hoogste nieuwkomer met 16|20 punten. In het restaurant van het Strandhotel verwelkomen chef Dani Hoefnagels en gastvrouw Romée Monkel hun gasten. Restaurant Lalou in Delft verdient een speciale vermelding. Het restaurant van Mario Ridder net niet goed genoeg voor de gids maar is wel de op één na hoogste nieuwe naam in de lijst.

Restaurant Saam, Basiliek, The White Room, Coulisse, De Harmonie en Flicka verdienen ook aandacht met een stijging naar 15.5 | 20 punten dit jaar. Deze restaurants zijn bezig met een succesvolle opmars. De hoogte genoteerde stijger dit jaar is De Nieuwe Winkel in Nijmegen met 17,5 | 20 punten. Het is duidelijk dat dit restaurant zich blijft ontwikkelen.

Bekijk hieronder de complete ranglijst vanaf 16 punten van Gault&Millau 2025, gesorteerd op plaatsnaam

• Naam Plaats Punten 2025 Punten 2024

• Herberg Onder de Linden Aduard 16 16
• Aan de Poel Amstelveen 17 (-0.5) 17.5
• Ciel Bleu Amsterdam 19 19
• 212 Amsterdam 18.5 18.5
• Spectrum Amsterdam 18.5 18.5
• Vinkeles Amsterdam 17.5 17.5
• Flore Amsterdam 17.5 17.5
• RIJKS® Amsterdam 17 17
• Taiko Amsterdam 17 17
• Vermeer Amsterdam 16.5 (-1.5) 18
• BAK Amsterdam 16 16
• Choux Amsterdam 16 16
• MOS Amsterdam Amsterdam 16 16
• Bolenius Amsterdam 16 16
• De Kas Amsterdam 16 16
• Bridges Amsterdam 16 16
• Zenith Apeldoorn 16 (+0.5) 15.5
• De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag 16.5 (+0.5) 16
• Het Koetshuis Bennekom 16 16
• Wolfslaar Breda 16 16
• Spetters Breskens 16.5 16.5
• Demain Cadzand-Bad 16 (nieuw) 0
• Perceel Capelle a/d IJssel 16.5 16.5
• De Bloemenbeek De Lutte 16 16
• Orangerie de Pol Doetinchem 16 16
• Rijnzicht Doornenburg 17 (+0.5) 16.5
• La Provence Driebergen-Rijsenburg 17 17
• Zarzo Eindhoven 17 17
• Wiesen Eindhoven 16.5 16.5
• De Lindenhof Giethoorn 18 18
• Codium Goes 16.5 16.5
• Noor Groningen 16.5 16.5
• Atelier Gulpen 16.5 16.5
• Ratatouille Food & Wine Haarlem 16.5 16.5
• 't Nonnetje Harderwijk 18 18
• Tribeca Heeze 19 19
• De Kromme Watergang Hoofdplaat 16.5 (-1.0) 17.5
• Kasteel Heemstede Houten 17.5 17.5
• Inter Scaldes Kruiningen 17 (+0.5) 16.5
• Sabero Leende 17.5 17.5
• De Burgemeester Linschoten 16 16
• 't Amsterdammertje Loenen aan de Vecht 16.5 16.5
• Da Vinci Maasbracht 16.5 16.5
• Rantrée Maastricht 16 16
• De Nieuwe Winkel Nijmegen 17.5 (+0.5) 17
• Latour Noordwijk aan Zee 16 16
• De Lindehof Nuenen 18 18
• De Bokkedoorns Overveen 17.5 17.5
• Brut 172 Reijmerstok 18.5 18.5
• ONE Roermond 16.5 16.5
• Damianz Roermond 16 16
• François Geurds Restaurant Rotterdam 17.5 17.5
• Fred Rotterdam 17.5 17.5
• Parkheuvel Rotterdam 17.5 17.5
• Joelia Rotterdam 17 X
• Tres Rotterdam 16 16
• Aan de Zweth Schipluiden 16.5 16.5
• Merlet Schoorl 17 X
• De Groene Lantaarn Staphorst 18 18
• Bij Jef Texel - Den Hoorn 17 17
• De Leuf Ubachsberg 17 17
• Karel 5 Utrecht 16 16
• De Nederlanden Vreeland aan de Vecht 17 17
• De Treeswijkhoeve Waalre 17.5 17.5
• PUUR ZEE by Imko's Wijk aan Zee 16 16
• Katseveer Wilhelminadorp 16 16
• Meliefste Wolphaartsdijk 17.5 17.5
• Smink Wolvega 16.5 16.5
• De Vlindertuin Zuidlaren 16.5 16.5
• De Librije Zwolle 19.5 19.5
golfermaandag 10 februari 2025 @ 15:33
In 2024 opende Chef-kok Dani Hoefnagels, voorheen aan het roer bij Brut172, en zijn partner Romée de restaurant Demain in Cadzand. Een jaar later zijn ze met 16 punten de hoogste nieuwe binnenkomer in de Gault&Millau gids 2025. Loulou in Delft is de tweede hoogste stijger met 15 punten, gevolgd door vier restaurants met 14,5 punten: Tannay in Amsterdam, Kitchen Nieuwland in Broek in Waterland, Ode in Dokkum en Steef in Leeuwarden.

Altijd pijnlijk: dalen in een gastronomische gids zoals Gault&Millau. Dit zijn de restaurants vanaf 16 punten die in 2025 een duikeling maken.

De hardste daling in de Gault&Millau gids 2025 is voor Vermeer in Amsterdam. Het restaurant daalt met 1.5 punt. De tweede harde daler is De Kromme Watergang in Hoofdplaat met 1 punt. Beide restaurants hadden te maken met een chefswisseling.

Uit de lijst met 16 punten zijn weggezakt: Tout à Fait in Maastricht, Chateau Neercanne in Maastricht en Graphity by Peter Gast in Amsterdam. Zij dalen allemaal met 0.5 punt naar 15.5.
golfermaandag 10 februari 2025 @ 15:34
En dan waren er ook nog awards:
Snap-2025-02-10-at-15-33-21.png
YoopYmaandag 10 februari 2025 @ 16:37
Jaaa, we kunnen ons weer extravagant volproppen! *O*
golfermaandag 10 februari 2025 @ 16:44
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 16:37 schreef YoopY het volgende:
Jaaa, we kunnen ons weer extravagant volproppen! *O*
Er is niks extravagants aan eten bij de meesten deze restaurants.
Bij welke restaurants kom jij zoal dan?
YoopYmaandag 10 februari 2025 @ 16:46
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2025 16:44 schreef golfer het volgende:

[..]
Er is niks extravagants aan eten bij de meesten deze restaurants.
Bij welke restaurants kom jij zoal dan?
Had ik maar zo'n inkomen.. :'(
golfermaandag 10 februari 2025 @ 16:47
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 16:46 schreef YoopY het volgende:

Had ik maar zo'n inkomen.. :'(
Ik kan van mijn AOW prima regelmatig uit eten bij 1 van deze restaurants.
Heeft weinig met inkomen te maken.
#ANONIEMmaandag 10 februari 2025 @ 17:00
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2025 16:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik kan van mijn AOW prima regelmatig uit eten bij 1 van deze restaurants.
Heeft weinig met inkomen te maken.
En met extravagant volproppen ookal niet :D
Jan_Onderwaterdinsdag 11 februari 2025 @ 17:01
quote:
1s.gif Op maandag 10 februari 2025 17:00 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
En met extravagant volproppen ookal niet :D
Hoe vond u de reebiefstuk?
- Ik keek onder het peultje, en daar lag ie
:P
SCNR