Mikeytt | donderdag 6 februari 2025 @ 22:48 |
Ik maak mijn pindakaas altijd heel simpel. Geroosterde pinda's met wat zout in een food-processor en klaar... Het wordt dan wel wat vloeibaarder dan normaal. Net zoals de 100% pindakazen in de winkel. Maar vroeg me nou af... wat moet je toevoegen om een wat dikkere, gladde en smeerbare pindakaas te krijgen die wat meer neigt naar de structuur van normale Calvé pindakaas i.p.v. 100%? ![]() Dacht dat je gewoon olie kon toevoegen, maar dat maakt het niet per se dikker. | |
Jordy-B | vrijdag 7 februari 2025 @ 06:35 |
Tijd. Er komt vanzelf olie bovendrijven, de pindakaas eronder is dan steviger. | |
ytram | vrijdag 7 februari 2025 @ 07:26 |
Ik maak het weliswaar niet zelf, maar koop potjes in de biowinkel waar ook altijd de olie bovenop staat (100% pinda’s). Eerst deed ik veel moeite om alles iedere keer te mixen met wisselend resultaat. Het bleef altijd een beetje klonterig. Een tijdje geleden had m’n vriendin per ongeluk het potje pindakaas in de koelkast gezet en het transformeerde tot een goed smeerbare emulsie. Ik doe de inhoud van die kleine potjes altijd in een oude grote heleas pindakaas pot, mixt makkelijker. | |
dop | vrijdag 7 februari 2025 @ 07:38 |
Een (voedsel)emulgator. Een emulgator is een molecuul dat bind aan zowel vet als water. Zoals zeep dat is in je afwaswater. Voor pindakaas is (soja)Lecithine waarschijnlijk de beste optie. [ Bericht 37% gewijzigd door dop op 07-02-2025 07:45:54 ] | |
Tengano | vrijdag 7 februari 2025 @ 12:54 |
Volgens mij neem jij ook nauwelijks de moeite om eerst zelf even te googelen hoe je zoiets aanpakt.
| |
junkiesietze | vrijdag 7 februari 2025 @ 14:04 |
maizena | |
Mikeytt | vrijdag 7 februari 2025 @ 17:29 |
Dat is niet hetzelfde toch? Zonder die olie smaakt het heel erg droog. | |
Mikeytt | vrijdag 7 februari 2025 @ 17:30 |
Klopt. Ik bewaar het altijd in de koelkast. Is een stuk beter qua structuur, maar niet zoals Calve. ![]() | |
Mikeytt | vrijdag 7 februari 2025 @ 17:33 |
Hmmm, geen idee waar je sojalecitine moet kopen... ik ga het eens proberen met palmolie. Als dat mislukt, dan probeer ik dit te bestellen! |