Jep en bij die van ons gaat is soms spontaan leuke dingen doen als er vocht per ongeluk op spat.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:20 schreef 215 het volgende:
Minpuntjes:
- Tiptoetsen in plaats van schuiven voor kook kracht. Moet wel erg vaak achter elkaar tippen om de gewenste stand te bereiken.
Dan heb je of een heel goed gehoor of staat de bodem van je pan niet helemaal goed erop (vocht, omgebogen) en dan hoor je wel zo'n piep/zoem geluid.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:20 schreef 215 het volgende:
- Een pan op de schakelaars geeft piepende geluiden, ook als ie verder uit staat.
Ik bedoel op de bedieningstoetsen. Net even nog geprobeerd maar als daar dus een pan op staat dan protesteert ie.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:44 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Dan heb je of een heel goed gehoor of staat de bodem van je pan niet helemaal goed erop (vocht, omgebogen) en dan hoor je wel zo'n piep/zoem geluid.
Die Indesit van ons kun je wel 4 pitten tegelijk gebruiken, maar het geniet de voorkeur om 1 helft tegelijkertijd (linker of rechter helft) te gebruiken. Bij beide helften gebruiken gaat het ding schakelen als een gek. Het werkt prima, maar je hoort de hele tijd klikgeluiden als je er op gaat letten.
Eigenlijk had ik liever gewoon gas, want dat kookt gewoon een heel stuk beter, maar inductie is het minst slechte van alle electrische systemen
Van iedereen die ik ken en is overgestapt naar inductie hoor ik zelden tot nooit dat ze liever teruggaan naar gas. Ik vind het persoonlijk ook een verademing en fantastisch koken. Heel misschien zou ik het missen als ik een fanatiek potje wilde wokken, maar dat doe ik niet wekelijks.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:44 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Eigenlijk had ik liever gewoon gas, want dat kookt gewoon een heel stuk beter, maar inductie is het minst slechte van alle electrische systemen
Ik vind vooral het gemak van schoonmaken briljant. Want gaspitten kun je over het algemeen uit elkaar halen en daar komt dus allemaal vet en vocht en en en tussen, en dat schoonmaken is bewerkelijk. Maar zo'n kookplaat is gewoon heel makkelijk schoonmaken. Een verademing vind ik het.quote:Op donderdag 30 januari 2025 09:57 schreef Cinemaniak het volgende:
[..]
Van iedereen die ik ken en is overgestapt naar inductie hoor ik zelden tot nooit dat ze liever teruggaan naar gas. Ik vind het persoonlijk ook een verademing en fantastisch koken. Heel misschien zou ik het missen als ik een fanatiek potje wilde wokken, maar dat doe ik niet wekelijks.
Ah zo. Dat zal wel een slimmigheidje of beveiliging zijn dan.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:57 schreef 215 het volgende:
Ik bedoel op de bedieningstoetsen. Net even nog geprobeerd maar als daar dus een pan op staat dan protesteert ie.
Ah, weer wat geleerd. Thanks!quote:Dat een boden helemaal vlak moet zijn bij inductie is een mythe. Dat geld wel voor ouderwetse kookplaatjes maar niet voor inductie. Sterker nog je kan zelfs een theedoek tussen de kookplaat en de pan leggen, dan werk het nog steeds zei het minimaal minder vermogen.
Oh in het algemeen heb ik er niet echt last van, maar heel soms is het handig om een wokpan even wat schuiner op de pit te kunnen zetten zodat je het kookvocht aan 1 kant hebt en dat soort kleine eigenzinnige dingetjes.quote:Op donderdag 30 januari 2025 09:57 schreef Cinemaniak het volgende:
Van iedereen die ik ken en is overgestapt naar inductie hoor ik zelden tot nooit dat ze liever teruggaan naar gas. Ik vind het persoonlijk ook een verademing en fantastisch koken. Heel misschien zou ik het missen als ik een fanatiek potje wilde wokken, maar dat doe ik niet wekelijks.
quote:Op donderdag 30 januari 2025 12:24 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Oh in het algemeen heb ik er niet echt last van, maar heel soms is het handig om een wokpan even wat schuiner op de pit te kunnen zetten zodat je het kookvocht aan 1 kant hebt en dat soort kleine eigenzinnige dingetjes.
Cool ding! Maar ik ga niet echt nog een apparaat op het aanrecht proppenquote:
Wees eens creatief en gebruik google om uit te vinden dat ze er behalve deze horeca uitvoering ook wel zijn die ingebouwd zitten in een kookplaat. Alleen die plaatjes vond ik wat minder duidelijk of niet in het forum in te voegen.quote:Op donderdag 30 januari 2025 12:32 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Cool ding! Maar ik ga niet echt nog een apparaat op het aanrecht proppen
Super bedankt voor het zoeken, maar ik ben tevreden met wat ik nu al heb.quote:Op donderdag 30 januari 2025 12:34 schreef 215 het volgende:
Wees eens creatief en gebruik google om uit te vinden dat ze er behalve deze horeca uitvoering ook wel zijn die ingebouwd zitten in een kookplaat. Alleen die plaatjes vond ik wat minder duidelijk of niet in het forum in te voegen.
Ik krijg in mijn nieuwbouw deze:quote:Op donderdag 30 januari 2025 11:59 schreef 215 het volgende:
Met gas 'waait' meer dan de helft van je warmte langs de pan, bij inductie komt alles in de pan waarvan het overgrote deel in de bodem.
De verbrandingsproducten van gas zijn water, kooldioxide, koolmonoxide en nog wat stofjes die je niet in huis wilt hebben. Bij inductie heb je geen verbrandingsgassen. Bij koken op gas moet je heel veel ventileren.
Gas is minder goed te regelen dan inductie, bovendien kan je over het algemeen geen tijd instellen hoe lang het moet aan staan.
Het gevaar van directe verbranding is bij inductie minimaal.
Schoonmaken.
Enzovoort.
Ik zie werkelijk niet waarom iemand nog op gas zou willen koken. zijn dat mensen die ook nog een kolenkachel ambiëren?
Wil je specifiek inductie. Of is Infrarood/keramische of gewoon elektrisch misschien ook een optie?quote:Op woensdag 29 januari 2025 14:44 schreef gepromoveerT het volgende:
Hoi,
Over enige tijd ga ik van het gas af en moet een inductiekookplaat kopen.
Geen flauw idee welke.
Er is ruimte voor zo'n plaat van 62 cm. breed (max.) en
60,5 diep (wat eventueel meer mag zijn.
Ook moet deze geschikt zijn voor een aansluiting van 3x 25 Ampère, 3 fasen en een stroomkabel met perilex stekker (wat dat ook moge zijn).
Ben pas net een zoektocht begonnen en heb even gauw gezien dat er inductiekookplaten van 165 tot over de 1.000 Euro te koop zijn.
Uiteraard ga ik ook op Tweakers zoeken.
Wat hebben jullie?
En welke zijn aan te raden?
Ach, in plaats van de stand van de knop heb je nu een getalletje. In plaats van draaien is het nu schuiven of de vinger even leggen op het juiste plekje op die Miele.quote:Op donderdag 30 januari 2025 16:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik krijg in mijn nieuwbouw deze:
https://www.miele.nl/prod(...)fl-u-blackperfection
Maar ik denk dat met name het missen van draaiknoppen en visuele indicatie voor mij vervelend gaan zijn.
Je wordt bedanktquote:Op donderdag 30 januari 2025 17:00 schreef dop het volgende:
[..]
Wil je specifiek inductie. Of is Infrarood/keramische of gewoon elektrisch misschien ook een optie?
Om de keuze nog wat lastiger te maken.
ik heb nu een Atag gasgeval, dat prima bevalt. Maar wtf is een WCD? Washington Correction Department? Worlds Cooking Dream?quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:20 schreef 215 het volgende:
Een AEG van 60 x 60 cm. Het ding heeft vijf jaar terug bijna 500 Euro gekost dacht ik. Je ziet er nog zat staan voor rond die prijs.
Minpuntjes:
- Tiptoetsen in plaats van schuiven voor kook kracht. Moet wel erg vaak achter elkaar tippen om de gewenste stand te bereiken.
- Connectie met afzuiging werkt alleen voor het eigen merk. Jammer dat zoiets niet standaard is.
Verder prima ding, voor mijn gebruik niets mis mee eigenlijk.
Perilex is een vijfpolige stekker die ook wel voor afzuiging (Itho) gebruikt wordt. Het aansluiten is geen standaard voor dus moet je wcd en de stekker even op elkaar afstemmen. Advies is om de WCD met viltstift even te merken wat waar zit voor een volgende plaat.
edit: - Inderdaad als je vocht morst dan slaat het op hol of doet het niets meer. Afdrogen en in het ergste geval in de meterkast even uit en weer aan.
- Een pan op de schakelaars geeft piepende geluiden, ook als ie verder uit staat.
Thanks, maar dat onderzoek zit achter een lidmaatschapsmuur.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:57 schreef Opzoeknaarvrienden het volgende:
Kijk even bij de Consumentenbond voor hun onderzoek, ze hebben volgens mij vrij recent nog inductie kookplaten beoordeeld.
Water koken voor koffie en een eitje of spiegelei bij het ontbijt; het diner kan van alles zijn; van magnetronmaaltijd of een heerlijk tomatengroentesoepje met eigen gedraaide ballenquote:Op woensdag 29 januari 2025 16:29 schreef Zelva het volgende:
Dan moet je toch ook zelf aangeven wat zo'n beetje je eisen zijn.
Ben je een fanatieke kok, die vaak 3 of meer pannen op het vuur heeft staan en veel wokt? Of kook je af en toe een eitje, rijst of wat aardappels en een stukkie vlees en blijft het daar wel zo'n beetje bij?
Nou, ik ben niet meer de jongste en heb mijn hele leven op gas gekookt; bevalt mij prima; ook al omdat je de gasvlam kan regelen via de draaischijf of je kijkt gewoon naar de vlamhoogte. Dat lijkt mij beter te gaan dan met inductie.quote:Op donderdag 30 januari 2025 11:59 schreef 215 het volgende:
Met gas 'waait' meer dan de helft van je warmte langs de pan, bij inductie komt alles in de pan waarvan het overgrote deel in de bodem.
De verbrandingsproducten van gas zijn water, kooldioxide, koolmonoxide en nog wat stofjes die je niet in huis wilt hebben. Bij inductie heb je geen verbrandingsgassen. Bij koken op gas moet je heel veel ventileren.
Gas is minder goed te regelen dan inductie, bovendien kan je over het algemeen geen tijd instellen hoe lang het moet aan staan.
Het gevaar van directe verbranding is bij inductie minimaal.
Schoonmaken.
Enzovoort.
Ik zie werkelijk niet waarom iemand nog op gas zou willen koken. zijn dat mensen die ook nog een kolenkachel ambiëren?
Want Contact Doos.quote:Op vrijdag 31 januari 2025 05:01 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
ik heb nu een Atag gasgeval, dat prima bevalt. Maar wtf is een WCD? Washington Correction Department? Worlds Cooking Dream?
Ik vind het vooral anders.quote:Op donderdag 30 januari 2025 10:27 schreef CoolGuy het volgende:
Ik vind vooral het gemak van schoonmaken briljant. Want gaspitten kun je over het algemeen uit elkaar halen en daar komt dus allemaal vet en vocht en en en tussen, en dat schoonmaken is bewerkelijk. Maar zo'n kookplaat is gewoon heel makkelijk schoonmaken. Een verademing vind ik het.
Circulatielucht ongeleid ...quote:Op donderdag 30 januari 2025 16:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik krijg in mijn nieuwbouw deze:
https://www.miele.nl/prod(...)fl-u-blackperfection
Recirculatie dus wordt door de filters geblazen en dan weer de keuken in.quote:Op vrijdag 31 januari 2025 08:07 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Circulatielucht ongeleid ...
Hoe werkt dat precies met die afzuiging? Wordt dat ergens opgevangen alleen in het koolstof filter of zo?
En hoeveel kosten die filters en hoe vaak moet je die vervangen?
Ohw, raar, want daar zijn toch gestandaardiseerde ISO-normen voor?quote:Op vrijdag 31 januari 2025 07:49 schreef dop het volgende:
[..]
Want Contact Doos.
Hij bedoelt dat je bij elk pinnetje op de muur zet welke kleur draad daar in de wcd zit
Yeaahh.. maar bij periliex wordt daar wel eens creatief mee omgegaan.quote:Op vrijdag 31 januari 2025 09:10 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
Ohw, raar, want daar zijn toch gestandaardiseerde ISO-normen voor?
Nou, het probleem is dat het systeem voor verschillende soorten aansluitingen wordt gebruikt. Het is ontworpen voor 3 fasen (draaistroom) maar het wordt dus ook gebruikt voor twee groepen/kookgroep (op 1 fase, vaak foutief twee fasen genoemd) En waar de meeste mensen het van kennen is de stekker aan de centrale afzuiging waarbij het als een standen schakelaar gebruikt wordt. Ik begrijp dat het hele systeem er uit gaat en vervangen wordt door de blauwe caravanstekker (IEC 60309)quote:Op vrijdag 31 januari 2025 09:10 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
Ohw, raar, want daar zijn toch gestandaardiseerde ISO-normen voor?
Meten is weten; ik ga er zelf bij Perilex eigenlijk nooit vanuit dat het helemaal juist aangesloten is.quote:Op vrijdag 31 januari 2025 09:19 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Yeaahh.. maar bij periliex wordt daar wel eens creatief mee omgegaan.
Bij het inbouwen van onze inductieplaat deed de eerste keer alleen de linker heflt het. Toen bleek dat de de installateur de draden toch anders in het perilex stoptcontact had gemonteerd dan norm. Gelukkig had ik foto's gemaakt van de oude situatie, zodat het redelijk makkelijk was om de stekker juist te monteren.
Klinkt goed; ga er zeker eens naar kijkenquote:Op maandag 3 februari 2025 22:36 schreef De_Melkboer het volgende:
Tweedehands AEG inductieplaat 60x60 gekocht voor 60 piek, en de keramische plaat die er in zat toen we het huis verkochten voor 50 van de hand gedaan dus dat was een goedkope overstap.
Bevalt best goed, elke pit heeft zijn eigen regelaar, en voor een kopje theewater gebruik ik de waterkoker niet meer maar een pannetje op de powerstand.
Mijn moeder kocht een inventum. Die is niet duur, maar daar moet je eerst de pit kiezen en dan kun je pas regelen. Dat wordt al heel snel vervelend.
Wij hebben deze. Maar daar heeft TS ook niks aan.quote:Op woensdag 29 januari 2025 15:01 schreef CoolGuy het volgende:
Wij hebben deze: https://www.aeg.nl/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/ipe8457sfb/ maar daar heb jij niks aan omdat het een bredere kookplaat is dan jij kwijt kunt.
Heb je die test nou al bekeken?quote:Op maandag 3 februari 2025 22:59 schreef gepromoveerT het volgende:
[..]
Klinkt goed; ga er zeker eens naar kijkenpowerstand hè!
Nee, want ik heb aan het uitzoeken van zo'n inductieplaat een hartgrondige hekel + ik hoef het pas veel later aan te schaffen, dus dat komt wel als ik daar zin in krijg. Daarbij zit die (als je het over de consumentenbond hebt) achter een betaalmuur. Maar ben wel zo'n beetje bezig daarmee; hoef het dus niet op het laatste moment uit te zoeken.quote:
Woon jij in een studentenhuis?quote:Op maandag 3 februari 2025 23:08 schreef borbit het volgende:
[..]
Wij hebben deze. Maar daar heeft TS ook niks aan.
[ afbeelding ]
Dat ding ziet er strak uit hoor.quote:Op donderdag 30 januari 2025 16:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik krijg in mijn nieuwbouw deze:
https://www.miele.nl/prod(...)fl-u-blackperfection
Maar ik denk dat met name het missen van draaiknoppen en visuele indicatie voor mij vervelend gaan zijn.
Verloren uurtje, dus toch maar gekeken:quote:
Zal meevallen, je eet toch niet van het fornuis? Eerder de brandveiligheid, wanneer je met je dronken kop besluit dat het een goed idee is om met de motoriek van een peuter een pizza in een pan te bakken, vergeet waar je mee bezig was, en vervolgens knock out gaat op bed.quote:Op dinsdag 4 februari 2025 09:29 schreef ludovico het volgende:
Lol, goede tijden.
Denk in een studentenhuis dat het ook serieus goed zou zijn voor de hygiëne zo een inductieplaat.
Het is te moeilijk die gaspitten.quote:Op dinsdag 4 februari 2025 09:50 schreef Isdatzo het volgende:
Zal meevallen, je eet toch niet van het fornuis?
Ja, samequote:Op dinsdag 4 februari 2025 10:41 schreef ludovico het volgende:
[..]
Het is te moeilijk die gaspitten.
Wij veegden alle kruimels e.d. wel weg, gaspit niet.
We waren zelfs zo slim om aluminiumfolie neer te leggen op het fornuis dan kon je dat weggooien, in de praktijk kreeg je gewoon vies aluminiumfolie op het fornuis maar ach.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |