Hi, ik maak het vrij vaak. Schil (duh) de stoofpeertjes en afhankelijk waar ik het voor gebruik laat ik ze heel of snij ik ze in stukken (laatste is makkelijker bewaren, heel gebruik ik ze voor een leuk dessert).quote:Op zondag 5 januari 2025 14:55 schreef mschol het volgende:
ik heb een zak van 1,5kg stoofpeertjes en wilde dat een keer proberen te maken.
Heb ik nooit gedaan en las dat het ook in een slowcooker kan wat mij een prima oplossing lijkt, kan ik het voor ik naar werk ga aanzetten en savonds is het klaar.
is het inderdaad mogelijk en welk recept kan ik daar het best voor gebruiken?
ik lees op de zak dat je kaneel stokje en appelkersensap nodig hebt maar online veel recepten met port
een recept tip is ook welkom dus
quote:Op zondag 5 januari 2025 16:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hi, ik maak het vrij vaak. Schil (duh) de stoofpeertjes en afhankelijk waar ik het voor gebruik laat ik ze heel of snij ik ze in stukken (laatste is makkelijker bewaren, heel gebruik ik ze voor een leuk dessert).
Ik gebruik nooit port (hier eten nogal eens moslims mee) maar een halve liter (bij 1,5 kg peer zou ik iets meer gebruiken) zwarte bessensap (er zijn kleine dure flesjes van hero maar ik gebruik gewoon van appelsientje of een huismerk). Dan doe ik er een kaneelstokje bij en 3 eetlepels perenrood suiker (gewone suiker kan ook). Er zijn mensen die er ook steranijs in doen, en/of kruidnagel maar ik vind dat niet zo lekker.
En dan 5-8 uur aanzetten op low. Wanneer je ze heel laat is 8 uur echt wel nodig, zeker wanneer ze wat groter zijn.
Wanneer het klaar is haal ik de peren uit de pan en kook het sap wat in, soms ook met behulp van een allesbinder.
Succes en eet smakelijk
Port is lekker, maar persoonlijk, ik zou de 1,5 kilo schillen maar ze heel laten, stelen er aan en alleen de kroontjes er uit. Doe ze in een pan (of slow cooker) met een fles (goedkope) rode wijn, een kaneel stokje en een kopje suiker Optioneel een ster anijs.quote:Op zondag 5 januari 2025 14:55 schreef mschol het volgende:
ik heb een zak van 1,5kg stoofpeertjes en wilde dat een keer proberen te maken.
Heb ik nooit gedaan en las dat het ook in een slowcooker kan wat mij een prima oplossing lijkt, kan ik het voor ik naar werk ga aanzetten en savonds is het klaar.
is het inderdaad mogelijk en welk recept kan ik daar het best voor gebruiken?
ik lees op de zak dat je kaneel stokje en appelkersensap nodig hebt maar online veel recepten met port
een recept tip is ook welkom dus
ik heb jouw recept grotendeels gevolgd, ze zijn zo goed als klaar; ruikt goed, wel wat witjes maar goed, voor een eerste keer lijkt het goed te gaanquote:Op zondag 5 januari 2025 16:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hi, ik maak het vrij vaak. Schil (duh) de stoofpeertjes en afhankelijk waar ik het voor gebruik laat ik ze heel of snij ik ze in stukken (laatste is makkelijker bewaren, heel gebruik ik ze voor een leuk dessert).
Ik gebruik nooit port (hier eten nogal eens moslims mee) maar een halve liter (bij 1,5 kg peer zou ik iets meer gebruiken) zwarte bessensap (er zijn kleine dure flesjes van hero maar ik gebruik gewoon van appelsientje of een huismerk). Dan doe ik er een kaneelstokje bij en 3 eetlepels perenrood suiker (gewone suiker kan ook). Er zijn mensen die er ook steranijs in doen, en/of kruidnagel maar ik vind dat niet zo lekker.
En dan 5-8 uur aanzetten op low. Wanneer je ze heel laat is 8 uur echt wel nodig, zeker wanneer ze wat groter zijn.
Wanneer het klaar is haal ik de peren uit de pan en kook het sap wat in, soms ook met behulp van een allesbinder.
Succes en eet smakelijk
jumbo had ze nog liggen van de week, de mijne had ik al even liggenquote:Op zondag 12 januari 2025 22:01 schreef Rozenbloem het volgende:
Waar halen jullie nu nog stoofperen? Ik vind ze echt heerlijk, maar zie ze nu al nergens meer liggen bij de Lidl en de Albert Heijn iig.
Ik heb nog 5 kilo liggen van de kerstquote:Op zondag 12 januari 2025 22:01 schreef Rozenbloem het volgende:
Waar halen jullie nu nog stoofperen? Ik vind ze echt heerlijk, maar zie ze nu al nergens meer liggen bij de Lidl en de Albert Heijn iig.
Bij picnic en AH zijn ze nog wel te bestellenquote:Op zondag 12 januari 2025 22:01 schreef Rozenbloem het volgende:
Waar halen jullie nu nog stoofperen? Ik vind ze echt heerlijk, maar zie ze nu al nergens meer liggen bij de Lidl en de Albert Heijn iig.
Ze worden meestal nog wat donkerder omdat je ze in het sap bewaardquote:Op zondag 12 januari 2025 21:39 schreef mschol het volgende:
[..]
ik heb jouw recept grotendeels gevolgd, ze zijn zo goed als klaar; ruikt goed, wel wat witjes maar goed, voor een eerste keer lijkt het goed te gaan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |