BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 17:30 |
Hoi beste vrienden, Wij eten veel van deze Wereldgerechten, echter zijn ze laatste tijd nogal achteruit gegaan en zoeken wij een mooi alternatief. Echter je komt al snel terecht bij die-hard extermistisch kook fanaten en wij willen gewoon gezond eten met lekkere smaak maar ook qua tijd combineren met een gezin met twee kinderen. Welke weg moeten wij inslaan? Wij genieten vaak van de Burrito's, Taco's, Kofta, Roti, Tandoori, Madras, Teriyaki, Bobotie. Dus mooie alternatief maar respect voor tijd en het vinden van ingredienten (wij wonen in de provincie dus alleen AH, Jumbo en Lidl) | |
maily | woensdag 1 januari 2025 @ 17:42 |
AH verspakket. En probeer eens zelf zoiets te maken. Klein beetje meer moeite, veel gezonder. ![]() | |
BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 17:45 |
Ja dat is precies het probleem, ik ben geen Indier die een perfecte Tandoori in elkaar kan zetten na mijn werkdag in 40 minuten. | |
Donna | woensdag 1 januari 2025 @ 17:50 |
Google op 'naam gerecht' zonder pakjes en zakjes. Er zijn hele sites met recepten waarvoor je echt geen kook fanaat hoeft te zijn. | |
maily | woensdag 1 januari 2025 @ 17:57 |
Waarom moet dat een perfecte Tandoori zijn? En Hello Fresh een optie? En vooruit koken voor twee dagen? | |
Jordy-B | woensdag 1 januari 2025 @ 18:31 |
De groentenpakketten van de lidl zijn goed te doen en vrij snel gereed. Bijvoorbeeld de groene curry, die is klaar als je de rijst gekookt hebt. | |
Doedezemaar | woensdag 1 januari 2025 @ 18:57 |
Leen dit boek uit de bibliotheek https://www.bol.com/nl/nl(...)IEAAYASAAEgJ1WvD_BwE | |
maily | woensdag 1 januari 2025 @ 18:58 |
Welk boek? | |
BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 19:12 |
de link is leeg. | |
BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 19:14 |
Hello Fresh doen we vaak in de vakantie. Erg fijn ja. En vooruit koken doen we vaak met macaroni of nasi/bami. top tips | |
BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 19:15 |
Toch eens kijken naar de groentepakketten. | |
Doedezemaar | woensdag 1 januari 2025 @ 19:42 |
Poging 2 https://www.bol.com/nl/nl(...)2_13.14.ProductTitle | |
Doedezemaar | woensdag 1 januari 2025 @ 19:44 |
Nou moe, ik mag kennelijk geen directe link plaatsen ofzo. Koken met Karin -Wereldgerechten googelen dan maar | |
Fer | woensdag 1 januari 2025 @ 20:25 |
Ik heb weleens zelf die Beef Shanghai nagemaakt. Was goed te eten. | |
Raw85 | woensdag 1 januari 2025 @ 20:27 |
Gesneden verspakketten ![]() Je hoeft daar echt helemaal niets voor te kunnen en het kost ook nauwelijks moeite. | |
BlauweDag | woensdag 1 januari 2025 @ 20:29 |
Yep, tip had ik al gehad. Morgen even aandacht aan geven. | |
Morgane89 | woensdag 1 januari 2025 @ 20:54 |
Lekkerensimpel.com ![]() | |
maily | woensdag 1 januari 2025 @ 21:31 |
Heb je een diepvries? Kook eens een grote pan (groente)soep en vries die in in porties. Boterham/tosti erbij en je hebt een prima maaltijd. | |
marc0871 | woensdag 1 januari 2025 @ 21:49 |
Voor burito's en taco's? Doe zoals je normaal doet en gooi ipv zo'n zakje humbug er Knoflook, Pepertje, sambal of cayennepeper, Paprikapoeder, Komijnzaad, Oregano, Kaneel, Zout naar smaak in. Oosterse wraps, Ter vervanging van het zakje; Gember, Knoflook, Kurkuma, Pepertje, sambal of cayennepeper, Citroengras, Kaneel, Scheutje Kokosmelk, Zout, Korianderblad er overheen. | |
marc0871 | woensdag 1 januari 2025 @ 22:05 |
Dit moest dus beef Shanghai maar met kip worden, dus ik heb het maar Shanghai chicken genoemd. Heel ander gerecht, maar ik vind het goed. Complete beschrijving, dus ik zet hem even in de spoilers
| |
111210 | donderdag 2 januari 2025 @ 14:33 |
Wij kopen die zakjea van santa maria wel eens. Crispy chicken, kipfilet snijden, kruiden en 5 minuutjes in de airfryer (afhankelijk van de grootte natuurlijk) ![]() Lekker op een wrap Voor india’s is die potjes van patak prima te doen. ![]() Die kleinere potjes met kruiden pasta/marinade zijn trouwens beter dan deze grote die eigenlijk een kant en klare saus zijn. | |
marc0871 | donderdag 2 januari 2025 @ 16:10 |
Mja, die doe ik zo Kipnuggets Snack, bijgerecht. Tot 4 personen. Nou ben ik uitgegaan van een dubbele kipfilet, ipv kippengehakt/separatorvlees, waar veel nuggets van gemaakt zijn. Die heb ik in blokjes gesneden. Ik zag laatst plakjes. Ook een idee. Die heb ik bestoven met een eetlepel bloem met wat specerijen; Zout, Witte peper, Gember, Knoflookpoeder, Uienpoeder, Mosterdzaad. Of een eetlepel mosterd door de kip mengen, vóórdat je het bestuift met het bloemmengsel, Cayennepeper. Begin maar met een vlakke theelepel van elk. Zout 2x, cajenne 1/2x In delen over de kip strooien en doorwerken, totdat de bloem onderin de schaal blijft liggen. Paneerstationnetje geklutst eitje > panko. Door het ei halen tot alles nat > door de panko tot alle nat weer is bedekt. Daarna per 6 tot 8 tegelijk frituren op 180 graden, tot goudbruin. Een minuut of 3 á 4 heeft het wel nodig. Of zogenaamd shallow fryen, in een laag olie in een koekenpan. 2 minuten per kant of zo. ![]() |