FOK!forum / Culinesse à gogo / Alternatief Knorr Wereldgerechten
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 17:30
Hoi beste vrienden,

Wij eten veel van deze Wereldgerechten, echter zijn ze laatste tijd nogal achteruit gegaan en zoeken wij een mooi alternatief. Echter je komt al snel terecht bij die-hard extermistisch kook fanaten en wij willen gewoon gezond eten met lekkere smaak maar ook qua tijd combineren met een gezin met twee kinderen.

Welke weg moeten wij inslaan? Wij genieten vaak van de Burrito's, Taco's, Kofta, Roti, Tandoori, Madras, Teriyaki, Bobotie.

Dus mooie alternatief maar respect voor tijd en het vinden van ingredienten (wij wonen in de provincie dus alleen AH, Jumbo en Lidl)
mailywoensdag 1 januari 2025 @ 17:42
AH verspakket.

En probeer eens zelf zoiets te maken.
Klein beetje meer moeite, veel gezonder. :Y)
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 17:45
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2025 17:42 schreef maily het volgende:
AH verspakket.

En probeer eens zelf zoiets te maken.
Klein beetje meer moeite, veel gezonder. :Y)
Ja dat is precies het probleem, ik ben geen Indier die een perfecte Tandoori in elkaar kan zetten na mijn werkdag in 40 minuten.
Donnawoensdag 1 januari 2025 @ 17:50
Google op 'naam gerecht' zonder pakjes en zakjes.
Er zijn hele sites met recepten waarvoor je echt geen kook fanaat hoeft te zijn.
mailywoensdag 1 januari 2025 @ 17:57
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2025 17:45 schreef BlauweDag het volgende:

[..]
Ja dat is precies het probleem, ik ben geen Indier die een perfecte Tandoori in elkaar kan zetten na mijn werkdag in 40 minuten.
Waarom moet dat een perfecte Tandoori zijn?

En Hello Fresh een optie?

En vooruit koken voor twee dagen?
Jordy-Bwoensdag 1 januari 2025 @ 18:31
De groentenpakketten van de lidl zijn goed te doen en vrij snel gereed. Bijvoorbeeld de groene curry, die is klaar als je de rijst gekookt hebt.
Doedezemaarwoensdag 1 januari 2025 @ 18:57
Leen dit boek uit de bibliotheek https://www.bol.com/nl/nl(...)IEAAYASAAEgJ1WvD_BwE
mailywoensdag 1 januari 2025 @ 18:58
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2025 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
Leen dit boek uit de bibliotheek https://www.bol.com/nl/nl(...)IEAAYASAAEgJ1WvD_BwE
Welk boek?
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 19:12
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2025 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
Leen dit boek uit de bibliotheek https://www.bol.com/nl/nl(...)IEAAYASAAEgJ1WvD_BwE
de link is leeg.
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 19:14
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2025 17:57 schreef maily het volgende:

[..]
Waarom moet dat een perfecte Tandoori zijn?

En Hello Fresh een optie?

En vooruit koken voor twee dagen?
Hello Fresh doen we vaak in de vakantie. Erg fijn ja. En vooruit koken doen we vaak met macaroni of nasi/bami.

top tips
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 19:15
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2025 18:31 schreef Jordy-B het volgende:
De groentenpakketten van de lidl zijn goed te doen en vrij snel gereed. Bijvoorbeeld de groene curry, die is klaar als je de rijst gekookt hebt.
Toch eens kijken naar de groentepakketten.
Doedezemaarwoensdag 1 januari 2025 @ 19:42
Poging 2 https://www.bol.com/nl/nl(...)2_13.14.ProductTitle
Doedezemaarwoensdag 1 januari 2025 @ 19:44
Nou moe, ik mag kennelijk geen directe link plaatsen ofzo.
Koken met Karin -Wereldgerechten googelen dan maar
Ferwoensdag 1 januari 2025 @ 20:25
Ik heb weleens zelf die Beef Shanghai nagemaakt. Was goed te eten.
Raw85woensdag 1 januari 2025 @ 20:27
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2025 17:45 schreef BlauweDag het volgende:

[..]
Ja dat is precies het probleem, ik ben geen Indier die een perfecte Tandoori in elkaar kan zetten na mijn werkdag in 40 minuten.
Gesneden verspakketten 14.gif

Je hoeft daar echt helemaal niets voor te kunnen en het kost ook nauwelijks moeite.
BlauweDagwoensdag 1 januari 2025 @ 20:29
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2025 20:27 schreef Raw85 het volgende:

[..]
Gesneden verspakketten 14.gif

Je hoeft daar echt helemaal niets voor te kunnen en het kost ook nauwelijks moeite.
Yep, tip had ik al gehad. Morgen even aandacht aan geven.
Morgane89woensdag 1 januari 2025 @ 20:54
Lekkerensimpel.com O+
mailywoensdag 1 januari 2025 @ 21:31
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2025 19:15 schreef BlauweDag het volgende:

[..]
Toch eens kijken naar de groentepakketten.
Heb je een diepvries?

Kook eens een grote pan (groente)soep en vries die in in porties.
Boterham/tosti erbij en je hebt een prima maaltijd.
marc0871woensdag 1 januari 2025 @ 21:49
Voor burito's en taco's?
Doe zoals je normaal doet en gooi ipv zo'n zakje humbug er
Knoflook,
Pepertje, sambal of cayennepeper,
Paprikapoeder,
Komijnzaad,
Oregano,
Kaneel,
Zout naar smaak in.

Oosterse wraps,
Ter vervanging van het zakje;
Gember,
Knoflook,
Kurkuma,
Pepertje, sambal of cayennepeper,
Citroengras,
Kaneel,
Scheutje Kokosmelk,
Zout,
Korianderblad er overheen.
marc0871woensdag 1 januari 2025 @ 22:05
Dit moest dus beef Shanghai maar met kip worden, dus ik heb het maar Shanghai chicken genoemd.
Heel ander gerecht, maar ik vind het goed.
Complete beschrijving, dus ik zet hem even in de spoilers

SPOILER
Shanghai chicken

Om te beginnen, kook je wok noodles/eier noodles, zoals aangegeven.
Ik gebruik Long life egg noodles maar gebruik wat jij lekker vindt.

In iig al dente, net gaar, met een bite. Mag een beetje chewy aanvoelen.
Afgieten, koud spoelen. Weer in de pan en wegzetten.
Ik gebruikte 2 plakken. Had ik, met de groente en het vlees, een behoorlijk maal aan.
Met een plak meer, zou je er met z'n tweeën van kunnen eten.

Ondertussen kan je een half uitje in kwart ringen snijden,
Een stuk prei in halve ringen,
Een teentje knoflook fijnhakken,
Een pepertje fijnhakken. Of sambal naar smaak.
Ik heb er hier een stuk paprika bij gedaan.
Taugé, witte kool, Chinese kool, reepjes wortel kan ook.
Voor mijn part gooi je er een bak bami/nasi of oosterse roerbakmix in. Wat jij lekker vind.

Rooster ook een eetlepel sesamzaadjes, in een droge wok.
Voor het vlees heb ik kipfilet gebruikt. Als jij dijfilet lekker vind, vooral doen.
In de breedte, in dunne reepjes snijden.
Vind je de reepjes te lang, snij je ze door midden.
Verder niks mee doen. Er zit straks smaak zat aan.

Voor de saus heb ik een eetlepel bruine suiker,
Een eetlepel mirin,
Een eetlepel neutrale olie. Ik gebruik zonnebloemolie,
Een eetlepel ketjap manis,
Een goede theelepel 5-spice
Een afgestreken theelepel gemberpoeder,
Een afgestreken theelepel korianderzaad,
Een keer schudden met witte peper,
Een eetlepel oestersaus,
Eetlepel azijn,
2 theelepels maizena,
En een half kopje water.
Mengen.

Genoeg neutrale olie in een wok. Mag best een plasje in liggen.
Kipreepjes rondom aanbakken,
Ui, knoflook en pepertje erbij en roerbakken tot geurig,
Dan paprika erbij en even meebakken,
Prei erbij en even meebakken,
Saus nog een keer doorroeren en erbij doen,
Roeren totdat het wat gaat binden,
Check even voor zout.

Dan de noodles erbij en in de saus omscheppen,
Voeg nog een paar druppels sesamolie toe, voor extra smaak.
Serveren op een bord of in een kom, met wat geroosterde sesamzaadjes.
111210donderdag 2 januari 2025 @ 14:33
Wij kopen die zakjea van santa maria wel eens.

Crispy chicken, kipfilet snijden, kruiden en 5 minuutjes in de airfryer (afhankelijk van de grootte natuurlijk)

07311310314279_c1n1.jpeg
Lekker op een wrap

Voor india’s is die potjes van patak prima te doen.

814124.jpg

Die kleinere potjes met kruiden pasta/marinade zijn trouwens beter dan deze grote die eigenlijk een kant en klare saus zijn.
marc0871donderdag 2 januari 2025 @ 16:10
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2025 14:33 schreef 111210 het volgende:
Wij kopen die zakjea van santa maria wel eens.

Crispy chicken, kipfilet snijden, kruiden en 5 minuutjes in de airfryer (afhankelijk van de grootte natuurlijk)

[ afbeelding ]
Lekker op een wrap

Voor india’s is die potjes van patak prima te doen.

[ afbeelding ]

Die kleinere potjes met kruiden pasta/marinade zijn trouwens beter dan deze grote die eigenlijk een kant en klare saus zijn.

Mja, die doe ik zo

Kipnuggets

Snack, bijgerecht.
Tot 4 personen.

Nou ben ik uitgegaan van een dubbele kipfilet, ipv kippengehakt/separatorvlees, waar veel nuggets van gemaakt zijn.
Die heb ik in blokjes gesneden.
Ik zag laatst plakjes. Ook een idee.
Die heb ik bestoven met een eetlepel bloem met wat specerijen;
Zout,
Witte peper,
Gember,
Knoflookpoeder,
Uienpoeder,
Mosterdzaad. Of een eetlepel mosterd door de kip mengen, vóórdat je het bestuift met het bloemmengsel,
Cayennepeper.
Begin maar met een vlakke theelepel van elk.
Zout 2x, cajenne 1/2x
In delen over de kip strooien en doorwerken, totdat de bloem onderin de schaal blijft liggen.

Paneerstationnetje geklutst eitje > panko.
Door het ei halen tot alles nat > door de panko tot alle nat weer is bedekt.

Daarna per 6 tot 8 tegelijk frituren op 180 graden, tot goudbruin.
Een minuut of 3 á 4 heeft het wel nodig.
Of zogenaamd shallow fryen, in een laag olie in een koekenpan. 2 minuten per kant of zo.

WOpG0bR.jpeg