Holiday76 | dinsdag 24 december 2024 @ 09:18 |
Ik zoek een kadootje voor iemand die momenteel al in de horeca werkt, fine dining restaurants en ook de koksopleiding gaat doen. Budget ca. 20-25 euro. Hij heeft bijv. al: koksmes, rasp van Microplane, mallen voor tuilles, thermometer, kookschort, triangle pincetlepel, paletmesje. Kookboeken is hij (nog) niet in geïnteresseerd. Snijplanken hebben we thuis al meerdere. Is er nog een leuke gadget, handigheidje wat leuk is om kado te geven ? | |
Pino112 | dinsdag 24 december 2024 @ 09:38 |
Hier zijn een paar leuke suggesties binnen je budget die handig kunnen zijn voor iemand in de horeca en die de koksopleiding gaat doen: 1. Silicone Spatelset van Hoge Kwaliteit Een goede set siliconen spatels is onmisbaar in de keuken. Ze zijn hittebestendig en ideaal voor het werken met delicate sauzen of patisserie. 2. Patisserie Spuitzakken en Mondjes Voor fine dining zijn spuitzakken en een set fijne spuitmondjes (zoals de kleine ringen of decoratieve vormen) perfect om borden mooi op te maken. 3. Olie Sprayer of Pipetflessen Dit zijn superhandig voor een fijne afwerking met oliën, azijnen of andere vloeistoffen. Vooral pipetflessen zijn populair in fine dining voor precieze decoratie. 4. Mini Mandoline of Julienne Schiller Een compact hulpmiddel voor het snel en gelijkmatig snijden van groenten, wat erg handig is in professionele keukens. 5. Zesteur of Channel Knife Voor het maken van mooie garnituren of citrusschillen, een geweldig hulpmiddel voor fine dining details. 6. Kleine Sous-vide Magnetische Ballen Als hij een sous-vide apparaat heeft, kunnen deze handig zijn om waterverlies te minimaliseren. Ze houden de temperatuur constant en voorkomen verdamping. 7. Kleine Servierring Set Voor het creëren van mooie vormen en torentjes op een bord. Denk aan ringen voor tartaar, rijst of groentes. 8. Thermometer voor Chocolade en Suikerwerken Specifieker dan een standaard thermometer en ideaal voor patisserie en suikerwerken. Laat weten of je hulp nodig hebt met bestellen of meer uitleg! | |
Harvest89 | dinsdag 24 december 2024 @ 10:20 |
Goede kwaliteit olijfolie | |
ReplaR | dinsdag 24 december 2024 @ 10:23 |
Of saffraan, maar dat is zo duur. | |
Holiday76 | dinsdag 24 december 2024 @ 11:33 |
Leuke tips, dankjewel! Wil niet lullig overkomen maar een aantal zaken hebben we al, ligt al in onze keukenkast. Ik heb een silliconen spatel, plastic pipetflesjes om te decoreren, ronde uitsteek-/serveerringen, een silliconen mal (rechthoekig), spuitzak met diverse mondjes. Allemaal gewoon huis-tuin merken dus geen professionele merken maar voldoet voor hier prima. Zoon (voor wie het kadootje is), vindt dat prima voor thuisgebruik. Een sous vide apparaat hebben wij niet. Een (mini) mandoline ofzo is misschien nog wel een idee. Welk merk of type is aan te raden ? Heb je een linkje bijv.? Channel knife nooit van gehoord, even opgezocht, die onthoud ik ook, vind ik een mooi kleinigheidje voor met Sint-/kerstkadootjes, dus goede tip. Dat zijn wel leuke tools. Hij was ook heel blij met de microplane rasp, die gebruiken we veel. Overigens; hij vindt vooral amuses en voorgerechten leuk om te maken, dresseren. Ik dacht zelf nog eventueel een goede (houten?) pepermolen maar die zijn ook behoorlijke prijzig nog. Meer ideetjes welkom hoor. | |
stavromulabeta | dinsdag 24 december 2024 @ 18:36 |
Een set met garneerpincetten en -tangetjes? Bijvoorbeeld deze: https://www.vanhattemhore(...)-hendi-400081-42130/ | |
Jan_Onderwater | donderdag 26 december 2024 @ 19:12 |
Een kreeft? Een kobe steak? Echte truffel? Een reerug? Een haas? Ieder een komt bij mij ook altijd aan met zo een leuk kookboek of spulleboel. Waardeloos. Koop een erg mooi ingrediënt. Spendeer gewoon die 25 euro aan 1 waanzinnige steak of aan een kreeft etc | |
Holiday76 | donderdag 26 december 2024 @ 22:00 |
Dat zou ik me nog enigszins kunnen voorstellen bij een volwassen man, ervaren kok. Maar voor iemand die nog aan de opleiding moet beginnen….? Mijn zoon zou me aankijken of ik niet goed zou zijn als ik een ingrediënt zou inpakken als kadootje ! Maar bedankt voor het meedenken. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 27 december 2024 @ 00:43 |
Whetstenen, om zijn messen te slijpen? | |
Holiday76 | vrijdag 27 december 2024 @ 10:01 |
Had gekund, maar messen worden al via het werk (restaurant) geslepen. |