FOK!forum / Culinesse à gogo / Appeltaart bakken
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:12
Na even zoeken zag ik dat er wel een topic is waar je de lekkerste appeltaart kunt eten, maar geen appeltaart recepten topic.

Hoe maak jij het liefst de appeltaart en wat voor aparte dingen voeg je toe of wil je absoluut niet in je appeltaart aantreffen?

Wat zijn nou appeltaart geheimen? (ik vind bijv. de appel kruimeltaart van de Hema zo lekker, kan je die ook net zo thuis maken?)

dit is indirect een topic voor Atrimar, Tijn, Vork, Gurgeh en Tara waar ik een appeltaart voor zou bakken...I need some help

Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 01:15
vegetarische appeltaart he?

Goed, ik wil graag een appeltaart met Appels, appeltaartdeeg, en rozijnen. Wat je er verder bijgooit dat merken we vanzelf wel Oh en een beetje citroensap zou niet misstaan in de taart.

[Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-02-2003 01:16]

Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:15
Kzal van de week het recept van mn moeder 'es opzoeken.

Kvind het trouwens ook geen schande als je er gewoon 1 van de HEMA haalt hoor

Rembooodonderdag 20 februari 2003 @ 01:16
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:15 schreef Vork het volgende:
vegetarische appeltaart he?

Goed, ik il graag een appeltaart met Appels en rozijnen. Wat je er verder bijgooit dat merken we vanzelf wel


Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit
Philardonderdag 20 februari 2003 @ 01:17
Kaneel!
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:17
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:15 schreef Tijn het volgende:
Kvind het trouwens ook geen schande als je er gewoon 1 van de HEMA haalt hoor
En dan snel in een eigen bakvorm duwen en zeggen dat ik hem zelf heb gebakken

Nee, ff serieus. Het lijkt me best een keertje leuk om zelf een appeltaart te bakken.

Wat voor appels gebruik je het beste eigenlijk?

Rulindonderdag 20 februari 2003 @ 01:17
evil..
dit topic 's nachts
NDAsilenceddonderdag 20 februari 2003 @ 01:17
Ik heb verder geen verstand van het bakken van taarten oid. maar het leek mij ook belangrijk over welk type appel je gebruikt voor je taart, mischien dat de experts dat ook apart erbij kunnen noemen.
Verder wacht ook ik de reacties af, ..
Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 01:18
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:16 schreef Rembooo het volgende:
Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit
Ik eet geen niet-vegetarische appeltaarten zoals je al misschien had kunnen raden. Ik heb dus geen idee wat er in een niet-vegetarische appeltaart gaat. De niet-vegetarische appeltaart is dus ook nu-even niet aan de orde.
Aaargh!donderdag 20 februari 2003 @ 01:18
Amaretto

Je appels een tijd laten weken in een flinke hoeveelheid amaretto !!

[Dit bericht is gewijzigd door Aaargh! op 20-02-2003 01:18]

Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:18
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Philar het volgende:
Kaneel!
HEEEEEL VEEEEEEEL kaneel
Rembooodonderdag 20 februari 2003 @ 01:18
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Philar het volgende:
Kaneel!
if (in_array($kaneel, $vleessoorten))
$ik = $aap;
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:18
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:16 schreef Rembooo het volgende:

Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit


Nou ehm, Vork is vegetarier. Psst. Niet verder vertellen

En een appeltaart met ham lijkt me best okay

Ik bak nooit eigenlijk.

Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:19
Ok, met kaneel en amaretto ben ik het iig eens.
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:19
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:18 schreef Aaargh! het volgende:
Amaretto

Je appels een tijd laten weken in een flinke hoeveelheid amaretto !!


Ow, dat klinkt lekker zeg! Wat een goed idee dit topic!
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:20
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:19 schreef Tijn het volgende:
Ok, met kaneel en amaretto ben ik het iig eens.
ik vind amaretto niet lekker in appeltaart net als walnoten, aangezien beide in mijn ogen te zeer overheersen.
MODdonderdag 20 februari 2003 @ 01:20
1-> google doet wonderen

2 eeeeeeeeehhhh 250 gram boter, 250 gram meel, 100 gram suiker, beetje zout...in een bodem flikkeren, wat appels overheen gooien(geen hele natuurlijk) nog een kwak deeg er over, in de oven op 200 graden iets van een uur ofzo weet ik ut, en dan klar is taart...

je kan er eventueel nog rozijnen bij gooien, maar dat is maar net wat je lekker vind

Overgens weet ik niet of dat het juiste recept is, ik heb 100e malen gepoogd koekjes, taart en brood te bakken, maar het enigste wat er uit kwam was een witte zachte brood achtige substantie die niet te freten was, of ik vergat per-on-ge-luk de ovenstand aan te zetten, zodat ie dus op de magneetron stand stond, en er een grote zwarte ronde koek naar buiten kwam, waar mee je kon discus werpen...

Maja, suc6 er mee, als je taart gelukt is, stuur ff wat over de post wil je

MissHobjedonderdag 20 februari 2003 @ 01:20
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En dan snel in een eigen bakvorm duwen en zeggen dat ik hem zelf heb gebakken

Nee, ff serieus. Het lijkt me best een keertje leuk om zelf een appeltaart te bakken.

Wat voor appels gebruik je het beste eigenlijk?


Goudrenetten
Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:20
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef Quintony het volgende:

[..]

ik vind amaretto niet lekker in appeltaart net als walnoten, aangezien beide in mijn ogen te zeer overheersen.


Overheersende drank is geen minpunt.
tong80donderdag 20 februari 2003 @ 01:22
Héééééél veel slagroom.

Dan proef je de appel niet zo.


Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:23
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef MissHobje het volgende:

Goudrenetten


Dat zijn die lieve ronde met rode blos toch? Doen we dat erin.
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:23
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef Tijn het volgende:

[..]

Overheersende drank is geen minpunt.


wel in appeltaart, als je drank wilt proeven drink je drank en geen appeltaart. Als je appeltaart eet wil je ook appeltaart proeven
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:24
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:23 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat zijn die lieve ronde met rode blos toch? Doen we dat erin.


jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken
Nyamedonderdag 20 februari 2003 @ 01:24
Lekker! Appeltaart!
Maar hoe je het moet bakken...:?
Ik deed geloof ik mix voor appeltaart klaarmaken zoals het op de verpakking stond en dan appels (zullen wel droge moeten zijn omdat je bodem anders te klef wordt) kleinmaken en mengen met kaneel, suiker, rozijntjes en citroen.
Het minste ricico tot appeldeegrozijntjescitroenkaneelsuikersoep loop je als je je deeg al even in de oven zet voor je het appelgoedje erin doet.
Het geheel afdekken met een beetje abrikozenjam!
Wat trouwens ook waanzinnig lekker is is appeltaart met marsepein op de bodem
Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 01:25
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Nyame het volgende:
Wat trouwens ook waanzinnig lekker is is appeltaart met marsepein op de bodem
Ja deze graag!
Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:25
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Quintony het volgende:

[..]

jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken


Weet je dat zeker? Zuur? In een appeltaart?
Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:25
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:25 schreef Vork het volgende:

[..]

Ja deze graag!


I second that!
Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 01:26
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Quintony het volgende:
jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken
Dan kun je beter een potje citroenrasp kopen. Dat is wel erg lekker er doorheen.

[Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-02-2003 01:30]

Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:27
Ow marsepein!!

Enne, ik vind dat beetje kleffe op de bodem altijd wel erg lekker

Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:30
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:25 schreef Tijn het volgende:

[..]

Weet je dat zeker? Zuur? In een appeltaart?


jeps, maar idd opletten dat het niet teveel is (en ERG kleine stukjes)
MissHobjedonderdag 20 februari 2003 @ 01:31
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Nyame het volgende:
Lekker! Appeltaart!
Maar hoe je het moet bakken...:?
Ik deed geloof ik mix voor appeltaart klaarmaken zoals het op de verpakking stond en dan appels (zullen wel droge moeten zijn omdat je bodem anders te klef wordt) kleinmaken en mengen met kaneel, suiker, rozijntjes en citroen.
Het minste ricico tot appeldeegrozijntjescitroenkaneelsuikersoep loop je als je je deeg al even in de oven zet voor je het appelgoedje erin doet.
Het geheel afdekken met een beetje abrikozenjam!
Wat trouwens ook waanzinnig lekker is is appeltaart met marsepein op de bodem
Of er 2 eetlepels custardpoeder doorheen (appelmengsel) te mengen die zorgt dan dat het vocht soort van bind . en je dus geen soep krijgt!! en smaakt extra lekker
Schwadonderdag 20 februari 2003 @ 01:32
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:33
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
maar da's niet warm...
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 01:34
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
Apfelkorn verkopen ze al jaren hoor
Tijndonderdag 20 februari 2003 @ 01:35
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:33 schreef Quintony het volgende:

[..]

maar da's niet warm...


Warm issie sowieso niet omdat ze 'em zondag al gaat bakken zodat Atrimar 'em voor kan proeven. En wij mogen maandag pas
neo567donderdag 20 februari 2003 @ 01:37
limburgse appelvlaai
Echt heerlijk...
Schwadonderdag 20 februari 2003 @ 01:37
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:34 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Apfelkorn verkopen ze al jaren hoor


De smaak van deze likeur is net alsof je een stuk verse appeltaart hebt.
Het is absoluut geen apfelkorn. En het zit ook nog in een prachtige fles.
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:38
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:37 schreef neo567 het volgende:
limburgse appelvlaai
Echt heerlijk...
ik ben ERG voor vlaai, maar ik vindzelfgemaakte appeltaart toch lekkerder dan appelvlaai.
Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 01:38
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:35 schreef Tijn het volgende:
Warm issie sowieso niet omdat ze 'em zondag al gaat bakken zodat Atrimar 'em voor kan proeven. En wij mogen maandag pas
Ik vind eigenlijk dat ze voor maandag er nog een versche appeltaart bij moet maken, voor de variatie dan zegmaar .
Scoobydonderdag 20 februari 2003 @ 01:39
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
Je bedoelt Appelsap?
Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:40
ik kan er niks aan doen trouwens, maar ik moet als ik het woord appeltaart hoor/lees altijd aan een bepaalde scene uit een bepaalde film denken.....

it feels like warm appelpie

Mappydonderdag 20 februari 2003 @ 01:54
Iemand zei koude appeltaart... gooi dat ding dan nog even in de oven, zeker de moeite waard

En daarnaast uiteraard roomijs (vanille of malaga) erbij

Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 01:57
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 01:54 schreef Mappy het volgende:
Iemand zei koude appeltaart... gooi dat ding dan nog even in de oven, zeker de moeite waard

En daarnaast uiteraard roomijs (vanille of malaga) erbij


en vers geklopte slagroom....
(al smaakt kersentaart ook erg lekker ijs en slagroom)
Sinaasappeldonderdag 20 februari 2003 @ 02:05
Een jaar geleden moest ik altijd 46 appeltaarten per dag maken wel lekker hoor, maar niet leuk meer om te doen

Appeltaarten met vlechtwerk vind ik wel mooi, en ik vind noten in een appeltaart smerig

Quintonydonderdag 20 februari 2003 @ 02:06
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 02:05 schreef Sinaasappel het volgende:
Een jaar geleden moest ik altijd 46 appeltaarten per dag maken wel lekker hoor, maar niet leuk meer om te doen

Appeltaarten met vlechtwerk vind ik wel mooi, en ik vind noten in een appeltaart smerig


46?????
vertel...

en noten in eenappeltaart zijn inderdaad

Sinaasappeldonderdag 20 februari 2003 @ 02:17
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 02:06 schreef Quintony het volgende:

[..]

46?????
vertel...

en noten in eenappeltaart zijn inderdaad


Ik heb in een bakkerij gewekt

vandaar!!
pffffffff
met de deegmachine telkens weer deeg uitrollen, in vormpjes leggen, viezeappeltjes, rozijnen, en kaneel erin doen....... (dat was echt ranzig werk) handen plakken enzo
en later het vlechtwerk erop maken, in het begin wel leuk werk, maar later ging het toch echt vervelen

jerneydonderdag 20 februari 2003 @ 02:22
appeltaart brrr

Ik heb er laatst wel een gemaakt voor m'n ouders die ze wel heel lekker vonden.


Ingredienten:

1 kilo goudrenetten, 2 el citroenrasp (evt. uit een potje), 60 gram suiker, 60 gram gehakte amandelen, 2 theelepels kaneel, 2 eieren, 100 gram witte basterdsuiker, 300 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 200 gram koude (room)boter, 3 eetlepels abrikozenjam.

Voorbereiding:

Oven op 180 graden voorverwarmen.

Bereiding:

Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Meng de appelen met citroenrasp, suiker, 45 gram van de amandelen en de kaneel. Laat ze samen zo lang mogelijk intrekken(het liefst een nacht). Meng de basterdsuiker, bloem en het zout in een beslagkom. Snijd de boter in kleine blokjes en kneed het met 1 ei door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt minimaal 15 minuten rusten op een koele plaats. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Rol een deel van het deeg uit (ca. 3 mm. dik) en bekleed de bodem en zijkant van de vorm hiermee. Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam en verdeel de appelschijfjes erover. Rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van en leg ze kruislings over de appelvulling. Verdeel de rest van de amandelen erover. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar en goudbruin. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.

hunkydonderdag 20 februari 2003 @ 02:56
Shit, net te laat, ik wou zeggen: vraag het eens aan jerney, die's nog wel wakker!

Hier in Het is zo stil hier :{ wou het nog niet zo goed lukken, maar ze heeft het voor elkaar gekregen: M'n appeltaart is klaar!! hij ruikt best lekker !

Nitroglycerinedonderdag 20 februari 2003 @ 07:07
Basis mix van Honig
Verder een kilootje appels (goudrenetten bijv), 300 gram gemengde rozijnen (blank en blauw), kaneel, suiker (wil ik nog wel eens weglaten, wordt dan lekker fris), beetje citroensap en geklopt eigeel indien ik een raster maak.

Als je een echte zoete appeltaart wilt maken, dan zou je 100 gram rozijnen door 100 gram uitgelekte ananas kunnen vervangen. De baktijd moet je dan wel aanpassen, anders blijft je taart week (het vocht van de ananas).

De kruimeltaart van de Hema kun je zelf ook makkelijk maken. Zijn ook mixen voor. Je moet de appel dan wel heel fijn snijden, normaal snijd ik er halve schijfjes van.

pulse80donderdag 20 februari 2003 @ 07:50
granny smiths vindt ik het lekkerst in een appeltaart
yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 07:56
Jullie vergeten de rum
yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 07:59
O, en geen flesje rum essence, maar echte rum,
en voor de bodem is lekker: eerst gewoon met deeg een laagje in je bakblik, vergeet je het inboteren van de vorm niet?, en dan over het laagje wat biscuitjes kruimelen, met voorkeur SanFransisco's

Kan niet missen

Nou, euh, Isa? Succes toch maar

Heb je een breipen?
Onontbeerlijk atribuut bij het bakken

Nicole22donderdag 20 februari 2003 @ 08:20
Ik weet niet zeker of het zo heet, maar: Honig Gemak in een pak appeltaart mix. Ik heb dit al een paar keer gemaakt en het is erg lekker en vooral heel makkelijk! Ik heb zelf geen bakvorm om de taart in te doen, maar die zit hier (van karton) al bij. Het enige wat je hoeft te kopen verder is 1 ei en 2 appels (ik gebruik goudreinetten). Je kneedt het deeg met het geklopte ei, snijdt de appels in stukjes en vermeng deze met het zakje kaneelsuiker en zakje rozijnen die er bij zitten. Het deeg in de bakvorm, appelmix er over heen en nog een paar reepjes van het deeg. Drie kwartier in de oven en klaar
Flingdonderdag 20 februari 2003 @ 08:50
Potverdorie, ik krijg nu wel erg veel zin in taart van dit topic! Misschien moet ik ook maar eens creatief worden dit weekend
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 10:54
Jeetje, wat een mogelijkheden allemaal voor appeltaart zeg

Maar ik had al besloten om meer appeltaarten te gaan bakken, want de heren wilden ineens meeer appeltaart en krijgen dus geen avondeten maar appeltaart. En als toetje warme appeltaart met ijs en zachte slagroom.

Ik heb er nu al zin in om te bakken

(ehm, Yvonne..ik heb helemaal geen breipennen. Wat moet ik nou met breipennen )

Vorkdonderdag 20 februari 2003 @ 10:56
Hier ligt vastnogwel een verdwaalde breipen? Meenemen?
Joenedonderdag 20 februari 2003 @ 10:59
Yvonne heeft gelijk , RUM moet erin stroh rum! , jammie
Karboenkeltjedonderdag 20 februari 2003 @ 11:00
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 07:56 schreef yvonne het volgende:
Jullie vergeten de rum
Potver! Weer eens met Zij Die Ik Niet Zal Noemen!

Rozijnen, geweekt in rum. Dat is jum!

Het deeg maken met wietboter is ook leuk, ruimteappeltaart.

Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 11:02
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 10:56 schreef Vork het volgende:
Hier ligt vastnogwel een verdwaalde breipen? Meenemen?
Nou, dan maak ik maar 1 appeltaart als Atrimar er is en de andere appeltaart als jullie er zijn Ja, neem maar een breinaald mee (wel even je breiwerkje eraf halen hoor).

En wietboter in je appeltaart?? Okay, die tip ga ik niet opvolgen, maar is wel origineel.

Karboenkeltjedonderdag 20 februari 2003 @ 11:04
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 10:54 schreef Isabeau het volgende:

Wat moet ik nou met breipennen


Appertaarten bakken.

Rozijnen, rum, kaneel, goudreinette en roomboter zijn inmiddels al genoemd, hè?

Oh, als je veel tijd hebt, maak één (kleine) matige taart en stop daarna meteen de hoofdpoging in de oven. Ik weet niet waarom maar de tweede is altijd beter dan de eerste.

yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 11:43
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 10:54 schreef Isabeau het volgende:
Jeetje, wat een mogelijkheden allemaal voor appeltaart zeg

Maar ik had al besloten om meer appeltaarten te gaan bakken, want de heren wilden ineens meeer appeltaart en krijgen dus geen avondeten maar appeltaart. En als toetje warme appeltaart met ijs en zachte slagroom.

Ik heb er nu al zin in om te bakken

(ehm, Yvonne..ik heb helemaal geen breipennen. Wat moet ik nou met breipennen )


Een breipen lieve scheet is om tijdens het bakken in de taart te steken, als er geen deeg of wat dan ook aan blijft kleven is de taart klaar
jerneydonderdag 20 februari 2003 @ 11:45
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:43 schreef yvonne het volgende:

[..]

Een breipen lieve scheet is om tijdens het bakken in de taart te steken, als er geen deeg of wat dan ook aan blijft kleven is de taart klaar


Pffff dat doet deze generatie toch gewoon met een satehprikker, oma
yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 11:45
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:45 schreef jerney het volgende:

[..]

Pffff dat doet deze generatie toch gewoon met een satehprikker, oma


Die heeft ze ook niet, wedden?
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 11:46
Maar ik ben gek op dat half-gare deeg!! Hebben ze bij die Hema taarten ook altijd, yummie
yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 11:47
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:46 schreef Isabeau het volgende:
Maar ik ben gek op dat half-gare deeg!! Hebben ze bij die Hema taarten ook altijd, yummie
Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten
jerneydonderdag 20 februari 2003 @ 11:48
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:45 schreef yvonne het volgende:

[..]

Die heeft ze ook niet, wedden?


quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten


Wel met bakspray toch.. anders is het zo'n gekut
yvonnedonderdag 20 februari 2003 @ 11:49
O, en zorg voor een schone oven, anders krijgt je taart zon rare bijsmaak
postmandonderdag 20 februari 2003 @ 12:24
blikje ananas-blokjes erdoorheen. (vers kan ook, maar verschilt niet zo veel in smaak)
Isabeaudonderdag 20 februari 2003 @ 13:19
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:49 schreef yvonne het volgende:
O, en zorg voor een schone oven, anders krijgt je taart zon rare bijsmaak
En jij denkt dat ik tijd heb om m'n oven schoon te maken??

Ik moet nog opruimen, afwassen (afwassen!!), boenen, poetsen, stofzuigen, de douche/wc schrobben

Enne, hey leuk idee...ik doe ananas in die tweede appeltaart. Ben benieuwd!

Tijndinsdag 25 februari 2003 @ 13:37
De appeltaart kwam tot stand door het creatieve gebruik van twee appeltaartmixen: Baukje appeltaart (Vork vond dat traditioneler) en appelkruimeltaart van Oetker. Denk ik. De Baukje appeltaart mix ging op de bodem, langs de randen ging de appelkruimeltaart. Op de bodem kwam eerst amandelspijs en daarna de appeltaartjesvulling van de appelkruimeltaarmix. Een kleffe zooi. Daaroverheen vrij grof gesneden appelen met kaneel, suiker, rozijnen en amaretto. Mierzoet.

Dus warme appeltaart gegeten met slagroomijs (met verse slagroom!), zacht geklopte slagroom, m&m's, baukje pillen, baukje decoratie mimosa, baukje decoratie paddestoelen en baukje decoratie nogwat.

ps: pc's werken

Isa bedankt voor de appeltaart en we komen snel weer. Je bent een wereldkokkin! Echt geweldig We houden van je!

Rewimodinsdag 25 februari 2003 @ 19:46
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten


Vorm invetten en daarna bestrooien met beetje paneermeel. Dan komt je taart prachtig los. Werkt ook goed bij cake
LadyLysahdinsdag 25 februari 2003 @ 20:00
Mijn superappeltaart recept is deze (hij is écht lekker!):
http://home.hetnet.nl/~evdmolen/appeltaart.html
Maar ik laat de rozijnen achterwege omdat mijn signifikante wederhelft daar niet van houdt...! Enne... ik gebruik goudreinetten!
Teddadinsdag 25 februari 2003 @ 20:39
Je kunt ook van Koopmans ofzo (het kan ook een ander merk zijn) een heel doe-het-zelf-appeltaart-pak kopen. Zelfs de bakvorm zit er al in, en je hoeft alleen appels, een ei en boter toe te voegen. Rozijnen, suiker met kaneel zitten er al bij!!
Het handige is: het is echt een mooi formaatje taart.

* Tedda had veel plezier met haar vriend toen ze appeltaart gingen bakken.

Aventuradinsdag 25 februari 2003 @ 20:47
Nog maar 1 iemand anders heeft dit genoemd: custardpoeder! Een paar lepels custardpoeder vermengd met melk, tussen bodem en vulling zorgt ervoor dat de taart niet te droog of juist te nat wordt, het bindt een beetje en zorgt voor een lichte vanille-achtige smaak. Taart wordt er echt veel lekkerder van!!
Dinusdinsdag 25 februari 2003 @ 22:03
Ik las nog iets over abrikozenjam, is ook erg lekker om het vlechtwerk mee af te lakken!!