Hoe maak jij het liefst de appeltaart en wat voor aparte dingen voeg je toe of wil je absoluut niet in je appeltaart aantreffen?
Wat zijn nou appeltaart geheimen? (ik vind bijv. de appel kruimeltaart van de Hema zo lekker, kan je die ook net zo thuis maken?)
dit is indirect een topic voor Atrimar, Tijn, Vork, Gurgeh en Tara waar ik een appeltaart voor zou bakken...I need some help
Goed, ik wil graag een appeltaart met Appels, appeltaartdeeg, en rozijnen. Wat je er verder bijgooit dat merken we vanzelf wel Oh en een beetje citroensap zou niet misstaan in de taart.
[Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-02-2003 01:16]
Kvind het trouwens ook geen schande als je er gewoon 1 van de HEMA haalt hoor
quote:Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit
Op donderdag 20 februari 2003 01:15 schreef Vork het volgende:vegetarische appeltaart he?
Goed, ik il graag een appeltaart met Appels en rozijnen. Wat je er verder bijgooit dat merken we vanzelf wel
quote:En dan snel in een eigen bakvorm duwen en zeggen dat ik hem zelf heb gebakken
Op donderdag 20 februari 2003 01:15 schreef Tijn het volgende:
Kvind het trouwens ook geen schande als je er gewoon 1 van de HEMA haalt hoor
Nee, ff serieus. Het lijkt me best een keertje leuk om zelf een appeltaart te bakken.
Wat voor appels gebruik je het beste eigenlijk?
quote:Ik eet geen niet-vegetarische appeltaarten zoals je al misschien had kunnen raden. Ik heb dus geen idee wat er in een niet-vegetarische appeltaart gaat. De niet-vegetarische appeltaart is dus ook nu-even niet aan de orde.
Op donderdag 20 februari 2003 01:16 schreef Rembooo het volgende:
Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit
Je appels een tijd laten weken in een flinke hoeveelheid amaretto !!
[Dit bericht is gewijzigd door Aaargh! op 20-02-2003 01:18]
quote:HEEEEEL VEEEEEEEL kaneel
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Philar het volgende:
Kaneel!
quote:if (in_array($kaneel, $vleessoorten))
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Philar het volgende:
Kaneel!
quote:Nou ehm, Vork is vegetarier. Psst. Niet verder vertellen
Op donderdag 20 februari 2003 01:16 schreef Rembooo het volgende:Ik wil niet weten wat jij normaal in je (niet-vegetarische) appeltaarten gooit
En een appeltaart met ham lijkt me best okay
Ik bak nooit eigenlijk.
quote:Ow, dat klinkt lekker zeg! Wat een goed idee dit topic!
Op donderdag 20 februari 2003 01:18 schreef Aaargh! het volgende:
AmarettoJe appels een tijd laten weken in een flinke hoeveelheid amaretto !!
quote:ik vind amaretto niet lekker in appeltaart net als walnoten, aangezien beide in mijn ogen te zeer overheersen.
Op donderdag 20 februari 2003 01:19 schreef Tijn het volgende:
Ok, met kaneel en amaretto ben ik het iig eens.
2 eeeeeeeeehhhh 250 gram boter, 250 gram meel, 100 gram suiker, beetje zout...in een bodem flikkeren, wat appels overheen gooien(geen hele natuurlijk) nog een kwak deeg er over, in de oven op 200 graden iets van een uur ofzo weet ik ut, en dan klar is taart...
je kan er eventueel nog rozijnen bij gooien, maar dat is maar net wat je lekker vind
Overgens weet ik niet of dat het juiste recept is, ik heb 100e malen gepoogd koekjes, taart en brood te bakken, maar het enigste wat er uit kwam was een witte zachte brood achtige substantie die niet te freten was, of ik vergat per-on-ge-luk de ovenstand aan te zetten, zodat ie dus op de magneetron stand stond, en er een grote zwarte ronde koek naar buiten kwam, waar mee je kon discus werpen...
Maja, suc6 er mee, als je taart gelukt is, stuur ff wat over de post wil je
quote:Goudrenetten
Op donderdag 20 februari 2003 01:17 schreef Isabeau het volgende:[..]
En dan snel in een eigen bakvorm duwen en zeggen dat ik hem zelf heb gebakken
Nee, ff serieus. Het lijkt me best een keertje leuk om zelf een appeltaart te bakken.
Wat voor appels gebruik je het beste eigenlijk?
quote:Overheersende drank is geen minpunt.
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef Quintony het volgende:[..]
ik vind amaretto niet lekker in appeltaart net als walnoten, aangezien beide in mijn ogen te zeer overheersen.
Dan proef je de appel niet zo.
quote:Dat zijn die lieve ronde met rode blos toch? Doen we dat erin.
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef MissHobje het volgende:Goudrenetten
quote:wel in appeltaart, als je drank wilt proeven drink je drank en geen appeltaart. Als je appeltaart eet wil je ook appeltaart proeven
Op donderdag 20 februari 2003 01:20 schreef Tijn het volgende:[..]
Overheersende drank is geen minpunt.
quote:jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken
Op donderdag 20 februari 2003 01:23 schreef Isabeau het volgende:[..]
Dat zijn die lieve ronde met rode blos toch? Doen we dat erin.
quote:Ja deze graag!
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Nyame het volgende:
Wat trouwens ook waanzinnig lekker is is appeltaart met marsepein op de bodem
quote:Weet je dat zeker? Zuur? In een appeltaart?
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Quintony het volgende:[..]
jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken
quote:I second that!
Op donderdag 20 februari 2003 01:25 schreef Vork het volgende:[..]
Ja deze graag!
quote:Dan kun je beter een potje citroenrasp kopen. Dat is wel erg lekker er doorheen.
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Quintony het volgende:
jeps die zijn dat, stukjes ctroen isook erg lekker, wel klein maken
[Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-02-2003 01:30]
Enne, ik vind dat beetje kleffe op de bodem altijd wel erg lekker
quote:jeps, maar idd opletten dat het niet teveel is (en ERG kleine stukjes)
Op donderdag 20 februari 2003 01:25 schreef Tijn het volgende:[..]
Weet je dat zeker? Zuur? In een appeltaart?
quote:Of er 2 eetlepels custardpoeder doorheen (appelmengsel) te mengen die zorgt dan dat het vocht soort van bind
Op donderdag 20 februari 2003 01:24 schreef Nyame het volgende:
Lekker! Appeltaart!
Maar hoe je het moet bakken...:?
Ik deed geloof ik mix voor appeltaart klaarmaken zoals het op de verpakking stond en dan appels (zullen wel droge moeten zijn omdat je bodem anders te klef wordt) kleinmaken en mengen met kaneel, suiker, rozijntjes en citroen.
Het minste ricico tot appeldeegrozijntjescitroenkaneelsuikersoep loop je als je je deeg al even in de oven zet voor je het appelgoedje erin doet.
Het geheel afdekken met een beetje abrikozenjam!
Wat trouwens ook waanzinnig lekker is is appeltaart met marsepein op de bodem
quote:maar da's niet warm...
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
quote:Apfelkorn verkopen ze al jaren hoor
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
quote:Warm issie sowieso niet omdat ze 'em zondag al gaat bakken zodat Atrimar 'em voor kan proeven. En wij mogen maandag pas
Op donderdag 20 februari 2003 01:33 schreef Quintony het volgende:[..]
maar da's niet warm...
quote:De smaak van deze likeur is net alsof je een stuk verse appeltaart hebt.
Op donderdag 20 februari 2003 01:34 schreef Isabeau het volgende:[..]
Apfelkorn verkopen ze al jaren hoor
quote:ik ben ERG voor vlaai, maar ik vindzelfgemaakte appeltaart toch lekkerder dan appelvlaai.
Op donderdag 20 februari 2003 01:37 schreef neo567 het volgende:
limburgse appelvlaai
Echt heerlijk...
quote:Ik vind eigenlijk dat ze voor maandag er nog een versche appeltaart bij moet maken, voor de variatie dan zegmaar
Op donderdag 20 februari 2003 01:35 schreef Tijn het volgende:
Warm issie sowieso niet omdat ze 'em zondag al gaat bakken zodat Atrimar 'em voor kan proeven. En wij mogen maandag pas
quote:Je bedoelt Appelsap?
Op donderdag 20 februari 2003 01:32 schreef Schwa het volgende:
Bij mijn slijter is sinds kort appeltaart in vloeibare vorm verkrijgbaar, super lekker en geen gedoe met deeg maken appels schillen en een oven.
it feels like warm appelpie
En daarnaast uiteraard roomijs (vanille of malaga) erbij
quote:en vers geklopte slagroom....
Op donderdag 20 februari 2003 01:54 schreef Mappy het volgende:
Iemand zei koude appeltaart... gooi dat ding dan nog even in de oven, zeker de moeite waardEn daarnaast uiteraard roomijs (vanille of malaga) erbij
Appeltaarten met vlechtwerk vind ik wel mooi, en ik vind noten in een appeltaart smerig
quote:46?????
Op donderdag 20 februari 2003 02:05 schreef Sinaasappel het volgende:
Een jaar geleden moest ik altijd 46 appeltaarten per dag makenwel lekker hoor, maar niet leuk meer om te doen
Appeltaarten met vlechtwerk vind ik wel mooi, en ik vind noten in een appeltaart smerig
en noten in eenappeltaart zijn inderdaad
quote:Ik heb in een bakkerij gewekt
Op donderdag 20 februari 2003 02:06 schreef Quintony het volgende:[..]
46?????
vertel...en noten in eenappeltaart zijn inderdaad
vandaar!!
pffffffff
met de deegmachine telkens weer deeg uitrollen, in vormpjes leggen, viezeappeltjes, rozijnen, en kaneel erin doen....... (dat was echt ranzig werk) handen plakken enzo
en later het vlechtwerk erop maken, in het begin wel leuk werk, maar later ging het toch echt vervelen
Ik heb er laatst wel een gemaakt voor m'n ouders die ze wel heel lekker vonden.
Ingredienten:
1 kilo goudrenetten, 2 el citroenrasp (evt. uit een potje), 60 gram suiker, 60 gram gehakte amandelen, 2 theelepels kaneel, 2 eieren, 100 gram witte basterdsuiker, 300 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 200 gram koude (room)boter, 3 eetlepels abrikozenjam.
Voorbereiding:
Oven op 180 graden voorverwarmen.
Bereiding:
Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Meng de appelen met citroenrasp, suiker, 45 gram van de amandelen en de kaneel. Laat ze samen zo lang mogelijk intrekken(het liefst een nacht). Meng de basterdsuiker, bloem en het zout in een beslagkom. Snijd de boter in kleine blokjes en kneed het met 1 ei door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt minimaal 15 minuten rusten op een koele plaats. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Rol een deel van het deeg uit (ca. 3 mm. dik) en bekleed de bodem en zijkant van de vorm hiermee. Bestrijk de deegbodem met de abrikozenjam en verdeel de appelschijfjes erover. Rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van en leg ze kruislings over de appelvulling. Verdeel de rest van de amandelen erover. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar en goudbruin. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.
Hier in Het is zo stil hier :{ wou het nog niet zo goed lukken, maar ze heeft het voor elkaar gekregen: M'n appeltaart is klaar!! hij ruikt best lekker !
Als je een echte zoete appeltaart wilt maken, dan zou je 100 gram rozijnen door 100 gram uitgelekte ananas kunnen vervangen. De baktijd moet je dan wel aanpassen, anders blijft je taart week (het vocht van de ananas).
De kruimeltaart van de Hema kun je zelf ook makkelijk maken. Zijn ook mixen voor. Je moet de appel dan wel heel fijn snijden, normaal snijd ik er halve schijfjes van.
Kan niet missen
Nou, euh, Isa? Succes toch maar
Heb je een breipen?
Onontbeerlijk atribuut bij het bakken
Maar ik had al besloten om meer appeltaarten te gaan bakken, want de heren wilden ineens meeer appeltaart en krijgen dus geen avondeten maar appeltaart. En als toetje warme appeltaart met ijs en zachte slagroom.
Ik heb er nu al zin in om te bakken
(ehm, Yvonne..ik heb helemaal geen breipennen. Wat moet ik nou met breipennen )
quote:Potver!
Op donderdag 20 februari 2003 07:56 schreef yvonne het volgende:
Jullie vergeten de rum
Rozijnen, geweekt in rum. Dat is jum!
Het deeg maken met wietboter is ook leuk, ruimteappeltaart.
quote:Nou, dan maak ik maar 1 appeltaart als Atrimar er is en de andere appeltaart als jullie er zijn
Op donderdag 20 februari 2003 10:56 schreef Vork het volgende:
Hier ligt vastnogwel een verdwaalde breipen? Meenemen?
En wietboter in je appeltaart?? Okay, die tip ga ik niet opvolgen, maar is wel origineel.
quote:Appertaarten bakken.
Op donderdag 20 februari 2003 10:54 schreef Isabeau het volgende:Wat moet ik nou met breipennen
![]()
Rozijnen, rum, kaneel, goudreinette en roomboter zijn inmiddels al genoemd, hè?
Oh, als je veel tijd hebt, maak één (kleine) matige taart en stop daarna meteen de hoofdpoging in de oven. Ik weet niet waarom maar de tweede is altijd beter dan de eerste.
quote:Een breipen lieve scheet is om tijdens het bakken in de taart te steken, als er geen deeg of wat dan ook aan blijft kleven is de taart klaar
Op donderdag 20 februari 2003 10:54 schreef Isabeau het volgende:
Jeetje, wat een mogelijkheden allemaal voor appeltaart zegMaar ik had al besloten om meer appeltaarten te gaan bakken, want de heren wilden ineens meeer appeltaart en krijgen dus geen avondeten maar appeltaart. En als toetje warme appeltaart met ijs en zachte slagroom.
Ik heb er nu al zin in om te bakken
(ehm, Yvonne..ik heb helemaal geen breipennen. Wat moet ik nou met breipennen
)
quote:Pffff dat doet deze generatie toch gewoon met een satehprikker, oma
Op donderdag 20 februari 2003 11:43 schreef yvonne het volgende:[..]
Een breipen lieve scheet is om tijdens het bakken in de taart te steken, als er geen deeg of wat dan ook aan blijft kleven is de taart klaar
quote:Die heeft ze ook niet, wedden?
Op donderdag 20 februari 2003 11:45 schreef jerney het volgende:[..]
Pffff dat doet deze generatie toch gewoon met een satehprikker, oma
quote:Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten
Op donderdag 20 februari 2003 11:46 schreef Isabeau het volgende:
Maar ik ben gek op dat half-gare deeg!!Hebben ze bij die Hema taarten ook altijd, yummie
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 11:45 schreef yvonne het volgende:[..]
Die heeft ze ook niet, wedden?
quote:Wel met bakspray toch.. anders is het zo'n gekut
Op donderdag 20 februari 2003 11:47 schreef yvonne het volgende:[..]
Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten
quote:En jij denkt dat ik tijd heb om m'n oven schoon te maken??
Op donderdag 20 februari 2003 11:49 schreef yvonne het volgende:
O, en zorg voor een schone oven, anders krijgt je taart zon rare bijsmaak
Ik moet nog opruimen, afwassen (afwassen!!), boenen, poetsen, stofzuigen, de douche/wc schrobben
Enne, hey leuk idee...ik doe ananas in die tweede appeltaart. Ben benieuwd!
Dus warme appeltaart gegeten met slagroomijs (met verse slagroom!), zacht geklopte slagroom, m&m's, baukje pillen, baukje decoratie mimosa, baukje decoratie paddestoelen en baukje decoratie nogwat.
ps: pc's werken
Isa bedankt voor de appeltaart en we komen snel weer. Je bent een wereldkokkin! Echt geweldig We houden van je!
quote:Vorm invetten en daarna bestrooien met beetje paneermeel. Dan komt je taart prachtig los. Werkt ook goed bij cake
Op donderdag 20 februari 2003 11:47 schreef yvonne het volgende:[..]
Vergeet jij nou maar niet de vorm in te vetten
* Tedda had veel plezier met haar vriend toen ze appeltaart gingen bakken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |