Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 18:31 |
Heb momenteel een inductieplaat, maar ik prefereer koken op gas omdat dat wat preciezer kan. Mijn huis is niet aangesloten op gas, dus vroeg me eigenlijk af of er zoiets was als een elektrisch 'gas'fornuis waarbij geen gebruik wordt gemaakt van gas, maar wel een vlam heeft? ![]() | |
golfer | zaterdag 14 december 2024 @ 18:40 |
Wat denk je zelf? Elektrische vlammen? Je kunt natuurlijk ook altijd nog op hout of kolen gaan koken. ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 18:51 |
Betere inductiekookplaat kopen en je wil nooit meer terug. Superieur aan koken op gas ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 18:52 |
Vlamboog. | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 18:54 |
Snap trouwens ook niet zo goed waarom je überhaupt een kookvoorziening nodig hebt wanneer je quinoasalades en pokebowls laat thuisbezorgen. | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 18:55 |
Dat ligt echt aan het gerecht dat ik wil koken. Heb weleens op een industriële inductie gekookt, helemaal top, maar dat kan al gauw 5000+ euro kosten. Voor sommige gerechten is gas altijd beter en voor andere gerechten is inductie weer goed ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 18:58 |
Noem dan eens wat voorbeelden? | |
Managarm | zaterdag 14 december 2024 @ 18:59 |
Je kan altijd nog een gasfornuis kopen en aansluiten op butaan/propaan uit een tank (wel even de juiste nozzles monteren). | |
TheFreshPrince | zaterdag 14 december 2024 @ 19:01 |
Standaard Siemens 90cm plaat met stand 0.5 t/m 9 in stapjes van 0,5 Dat hoeft echt geen ¤5.000 te kosten, dat ding was ¤1.129 ofzo. Sausen en gebonden soepen hou je prima warm op 0.5 tot 2.5 en op stand 9 vliegt je wok bijna door het plafond. Ik kan me geen gerecht voorstellen dat er niet op te maken is, tenzij je talent mist. Industriële inductie is qua dosering / bediening overigens niet veel anders, het is alleen bedoeld voor zwaardere omstandigheden en veelvuldig gebruiken en schoonmaken. | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:06 |
Dit is wellicht nog een optie, maar ik wil mijn inductie wel houden, dus misschien eens kijken of er een soort wok-attachments zijn, maar dan standaard gaas ![]() | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 19:11 |
Retweet. | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:13 |
Heeft niet per se te maken met de temperatuur an sich. Grillen en stukjes van je voedsel laten verkolen kan niet met inductie en afhankelijk van het gerecht dat ik wil maken, heb je soms een temperatuur nodig die langzaam omhoog komt en weer langzaam omlaag gaat. Inductie is gewoon te snel met het verhogen en verlagen van de temperatuur. En dat je bij gerechten als risotto idealiter ook wil dat de zijkant van je pan even heet is als de onderkant. Komt ook nog eens bij kijken dat je geen dingen direct op de vlam kan roasten. | |
devlinmr | zaterdag 14 december 2024 @ 19:16 |
Grillpan gaat heel prima. Heb zelfs zo'n grillplaat die op 2 gecombineerde "pitten" gaat. Riasten op de vlam heb ik een brander voor die ik ook voor creme brullee gebruik | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 19:18 |
Lekker man ![]() | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:19 |
i know, bijna alles wat met gas kan, kan ook met inductie, en vice versa. Dat is het punt niet. Het eindresultaat zal een klein beetje anders zijn. | |
devlinmr | zaterdag 14 december 2024 @ 19:19 |
Bij paprika is dat erg lekker. Wel het zwarte velletje eraf | |
devlinmr | zaterdag 14 december 2024 @ 19:20 |
Niets anders aan in mijn beleving | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:21 |
De meeste mensen zullen ook geen verschil proeven tenzij ze wat meer getraind zijn in de keuken | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:22 |
Verkolen van voedsel is een normale en gebruikelijke techniek in bijna alle keukens ter wereld ![]() | |
devlinmr | zaterdag 14 december 2024 @ 19:25 |
![]() | |
halfway | zaterdag 14 december 2024 @ 19:34 |
Ja chefkoks koken op electrisch ![]() | |
devlinmr | zaterdag 14 december 2024 @ 19:37 |
Steeds vaker idd | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:41 |
? Als je niet vaak in de keuken bent, zal je waarschijnlijk niet kunnen vertellen tussen een wortelpuree met 33% heavy cream en 20% heavy cream. Niet meer dan normaal. | |
Isdatzo | zaterdag 14 december 2024 @ 19:43 |
Ja hoor. | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:43 |
An sich... De beste kok ter wereld, Alain Ducasse, gebruikt in veel restaurants inductie. | |
TheFreshPrince | zaterdag 14 december 2024 @ 19:45 |
Maar dat heeft niets te maken met de warmtebron maar met ingrediënten en verhoudingen. Je proeft niet aan een biefstuk of kerriesoep of het op inductie of gas bereid is. | |
TheFreshPrince | zaterdag 14 december 2024 @ 19:48 |
Ook Gordon kookt er wel op, al zal er in veel restaurants nog gasfornuizen aanwezig zijn. Je hebt natuurlijk wel een flinke upgrade van je stroomaansluiting nodig om alle ovens en fornuizen over te zetten elektrisch en inductie. Dat is in een thuissituatie weer niet zo'n probleem met die 11kW over 3 fasen. Bekijk deze YouTube-video | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:48 |
kerriesoep niet, maar ik kan prima aanwijzen of een biefstuk op inductie of gas is gebakken. Bij inductie bak je de biefstuk vrij gelijk terwijl je op gas een minder gelijke korst krijgt. | |
TheFreshPrince | zaterdag 14 december 2024 @ 19:49 |
Dat hangt vooral van de pan af. Dunne bodem zal bij gas inderdaad hotspots vormen maar met een goede, degelijke pan met dikke bodem zie je dat niet. Maar soms wil je een pan die snel reageert en dan kan een dunne bodem wel de voorkeur hebben, zoals bij sauzen om schiften of aanbranden te voorkomen. Een goede professionele gasbrander heeft overigens ook een grotere, egalere vlamverdeling. Dat ontbreekt bij thuisfornuizen vaak. | |
Mikeytt | zaterdag 14 december 2024 @ 19:51 |
Mwuah, zelfs in een dikke gietijzeren pan kan je een beetje verschil merken. Zeker als je de biefstuk nagaart op de pan zelf i.p.v. hem direct uit de pan te halen als je het vuur uit zet. | |
TheFreshPrince | zaterdag 14 december 2024 @ 19:52 |
Uiteindelijk is het een discussie van niets. Voor de jaren '60 hadden we hier amper een gasnetwerk in Nederland (behalve het stadsgas) en kookte vrijwel iedereen op kolen of elektrisch. En nu we na 60 jaar (wat minder dan een gemiddeld mensenleven is) naar inductie overstappen zou dat ineens een groot probleem moeten zijn, terwijl hele volksstammen wereldwijd nooit aardgas hebben gekend om op te koken. | |
ieniminimuis | zaterdag 14 december 2024 @ 20:44 |
Bouw een kampvuurtje buiten en bak daar je biefstuk ongelijk zwart op. | |
Fer | zaterdag 14 december 2024 @ 21:03 |
Ik zou liever betere pannen kopen, ipv een speciaal gasfornuis. | |
devlinmr | zondag 15 december 2024 @ 00:32 |
Pedant noemen ze dat geloof ik. | |
halfway | zondag 15 december 2024 @ 11:20 |
Rasmus munk! | |
Mikeytt | zondag 15 december 2024 @ 11:23 |
Die heeft 2 michelin sterren. Ducasse heeft er 21 ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 15 december 2024 @ 12:10 |
Snackbar Anytyme heeft 0 sterren en toch eet ik daar liever. |