Is lekker met zeeuwse stroop gemaaktquote:Op zaterdag 14 december 2024 17:19 schreef bijdehand het volgende:
Het klinkt echt zo smerig en lekker tegelijk dat ik 't toch eens wil proberen
Eet jij geen spekpannenkoeken met stroop dan?quote:Op zaterdag 14 december 2024 18:19 schreef valentijn101 het volgende:
Klinkt niet lekker. Maar aan de andere kant is een honey glazed ham best lekker. Dus zal stoop en spek ook vast te doen zijn.
Snijd een blok vetspek in blokjesquote:
Witte worst heb ik nooit van gehoordquote:Op zondag 15 december 2024 19:24 schreef Piles het volgende:
Ik hoorde mn vader hier wel over, uit zijn jeugd. Jaren '60 hebben we dan over
Ik ken het zelf niet.
Wel witte worst, uitgebakken, met stroop
In hongarije doen ze paprikapoeder, zout , rauwe ui, reuzel. Ook geprobeerd ook lekker hoor. Maar je bek gaat er dan van stinken.quote:Op zondag 15 december 2024 19:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik eet af en toe graag smout op het brood, Schmalz noemen ze het hier. Uitgesmolten varkensvet, ook kippen, eendenvet en ganzenvet. Maar dan zonder stroop. Kaantjes of krokante uitjes er in zijn ook erg lekker.
Voor de komst van margarine werd dit algemeen gegeten als er geen boter was.
Is uit de mode geraakt, mede door de marketing van de margarine industrie.
In de wat landelijke restaurants hier aan de Niederrhein wordt het bij brood geserveerd naast kruidenboter en kwark. (Smout, niet met stroop) Heb het nog nooit met stroop gegeten, moet ik eens proberen.
Vetspek is niet "al zout" hoor, dat is het alleen als je gezouten vetspek koopt. Van het varken komt het zonder zoutquote:Op zaterdag 14 december 2024 17:10 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Als je zelf vetspek uitbakt heb je ook kaantjes dat kan ook op je boterham of ergens anders overheen. Dan hoef je bijna geen zout meer toe te voegen want vetspek is al zout.
Vetspek dat je koopt is al zout al kan je bij de slager vast ook wel ongezouten krijgen als je dat echt wil.quote:Op dinsdag 17 december 2024 10:51 schreef sigme het volgende:
Oh, hier had ik het laatst thuis over! Ik ken de naam er niet van, weer wat geleerd.
[..]
Vetspek is niet "al zout" hoor, dat is het alleen als je gezouten vetspek koopt. Van het varken komt het zonder zout
Echte reuzel wordt gemaakt van niervet; vetspek is rugvet. Reuzel is zachter bij lagere temperaturen (dus smeerbaarder)
Daar hebben alleen anderen last van. Geen knoflook trouwens?quote:Op dinsdag 17 december 2024 10:49 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
In hongarije doen ze paprikapoeder, zout , rauwe ui, reuzel. Ook geprobeerd ook lekker hoor. Maar je bek gaat er dan van stinken.
Vetspek dat je koopt is gewoon schoon vetspek, al kan je bij de slager vast ook wel gezouten krijgen als je dat echt wil.quote:Op dinsdag 17 december 2024 10:57 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Vetspek dat je koopt is al zout al kan je bij de slager vast ook wel ongezouten krijgen als je dat echt wil.
Reuzel wordt dacht ik gemaakt van huid vet toch? Niervet is in het engels 'suet'. Ik dacht dat vetspek van de buik kwam? Misschien heb je ook verschillende soorten geen idee.
Ik koop reuzel kant en klaar in blokken in de polski sklep.
Ok, nou als ik hiero bij de vomar vetspek koopt dan is het gewoon zout hoor.quote:Op dinsdag 17 december 2024 11:01 schreef sigme het volgende:
[..]
Vetspek dat je koopt is gewoon schoon vetspek, al kan je bij de slager vast ook wel gezouten krijgen als je dat echt wil.
Nee, reuzel wordt niet gemaakt van huidvet (huidvet? wtf is dat?) maar van niervet; het zachte vet waar de nieren in ingebed liggen.
Vetspek komt van de rug.
Buikspek is de spekrand die aan speklappen vastzit (net onder het zwoerd (zwoerd = huid)). In buikvetlagen zitten vaak ook laagjes vlees, dus dat is geen mooi vet om uit te smelten.
Er zijn meerdere soorten op de markt, gezouten, vers, gerookt.quote:Op dinsdag 17 december 2024 11:08 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Ok, nou als ik hiero bij de vomar vetspek koopt dan is het gewoon zout hoor.
Nee. Daar doe ik meestal banaan en nutella opquote:Op dinsdag 17 december 2024 10:46 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Eet jij geen spekpannenkoeken met stroop dan?
Spekpannenkoeken met banaan en nutella? Gatverdamme ik moet nog eten hoorquote:Op dinsdag 17 december 2024 18:04 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Nee. Daar doe ik meestal banaan en nutella op
Volkoren pannenkoeken , zonder spek maar met banaan en nutella.quote:Op woensdag 18 december 2024 17:47 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Spekpannenkoeken met banaan en nutella? Gatverdamme ik moet nog eten hoor
Als je het me voorzet, eet ik er wel een, maar ik zou dit zelf nooit maken. Voor mij is een pannenkoek iets lekkers en niet voor dagelijks eten, dus dan kies ik voor normale bloem en niet voor volkorenbloem. En dan doe je gezond met je volkoren maar flikker je er nutella op, boordevol transvet en bewerkte suikers...quote:Op woensdag 18 december 2024 18:52 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Volkoren pannenkoeken , zonder spek maar met banaan en nutella.
Volkoren is lekkerder. Heeft meer bite. Als ik witte bloem gebruik blijf ik honger hebben.quote:Op woensdag 18 december 2024 18:57 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Als je het me voorzet, eet ik er wel een, maar ik zou dit zelf nooit maken. Voor mij is een pannenkoek iets lekkers en niet voor dagelijks eten, dus dan kies ik voor normale bloem en niet voor volkorenbloem. En dan doe je gezond met je volkoren maar flikker je er nutella op, boordevol transvet en bewerkte suikers...
Ik gebruik tarwebloem, boekweitmeel en roggemeelquote:Op woensdag 18 december 2024 18:57 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Als je het me voorzet, eet ik er wel een, maar ik zou dit zelf nooit maken. Voor mij is een pannenkoek iets lekkers en niet voor dagelijks eten, dus dan kies ik voor normale bloem en niet voor volkorenbloem. En dan doe je gezond met je volkoren maar flikker je er nutella op, boordevol transvet en bewerkte suikers...
Ik weet van mijn oma dat ze dit ook op brood aten vroeger (voor de oorlog)quote:Op zondag 15 december 2024 19:24 schreef Piles het volgende:
Ik hoorde mn vader hier wel over, uit zijn jeugd. Jaren '60 hebben we dan over
Ik ken het zelf niet.
Wel witte worst, uitgebakken, met stroop
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |