Als een samenleving, met alle toeters en bellen eraan, in zijn geheel faalt, dan is in het privé van het stemhokje het wel heel verleidelijk om te denken: "OK. Ik rook voor deze ene keer een sigaret. Ik stem op de meest verachtelijke keuze die ik op het stembiljet zie." Moet bekennen dat ook wel eens te hebben gedaan.quote:Op maandag 9 december 2024 13:40 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, open en vrije verkiezingen zijn altijd goed denk ik. Waar ze ook plaatsvinden. Dat 'wij' dat ook proberen maakt het niet beter.
Verder denk ik dat het veel moeiljker is om verkiezingen te beinvloeden heimelijk vanuit het buitenland als wel eens gedacht wordt. Het is al moelijk genoeg vanuit het land zelf door politici en media. Laat staan vanuit het buitenland, stiekem, door onbekende bots.
Discussies over lockdowns tijdens verkiezingen zijn voor rijke mensen in rijke landen.quote:Op maandag 9 december 2024 13:56 schreef yessie234 het volgende:
[..]
Als een samenleving, met alle toeters en bellen eraan, in zijn geheel faalt, dan is in het privé van het stemhokje het wel heel verleidelijk om te denken: "OK. Ik rook voor deze ene keer een sigaret. Ik stem op de meest verachtelijke keuze die ik op het stembiljet zie." Moet bekennen dat ook wel eens te hebben gedaan.
In Roemenië was er ook een lockdown. Zo kort geleden, en nu al niet meer als argument in discussies terug te vinden. Wonderbaarlijk is dat toch.
Dit dus.quote:Op maandag 9 december 2024 13:18 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dit topic gaat over Roemenië.
Overigens is ook in Oekraïne een democratisch gekozen president verdreven na door het Westen opgehitste protesten.
Maar valt er in de VS bijvoorbeeld nog echt iets te kiezen? Ik denk van niet.quote:Op maandag 9 december 2024 13:40 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, open en vrije verkiezingen zijn altijd goed denk ik. Waar ze ook plaatsvinden. Dat 'wij' dat ook proberen maakt het niet beter.
Verder denk ik dat het veel moeiljker is om verkiezingen te beinvloeden heimelijk vanuit het buitenland als wel eens gedacht wordt. Het is al moelijk genoeg vanuit het land zelf door politici en media. Laat staan vanuit het buitenland, stiekem, door onbekende bots.
Het is een luxe een mening te ventileren over landen met een andere staatshuishouding dan hier. Maar de lockdown was de extreme uiting van globalisme.quote:Op maandag 9 december 2024 14:00 schreef Droopie het volgende:
[..]
Discussies over lockdowns tijdens verkiezingen zijn voor rijke mensen in rijke landen.
Net als discussies over abortussen, homohaat en klimaat.
Maar het gemiddelde jaarinkomen daar is (even googlen) eur. 17739 per inwoner per jaar, dus heb je behoefte aan normaal eten op je bord en dat je wat kan meeprofiteren van de EU.
Blijkbaar heeft de EU er niet voor gezorgd dat ze veel rijker werden, dus kiezen mensen een andere koers.
Of kiezen,? Ze baseren hun stem daarop lijkt mij.
Het grenst aan Oekraine, Roemenen zullen de oorlog anders beleven. Bovendien heeft Roemenie een etnische mengelmoes die vergelijkbaar was met het Joegoslavië van voor de burgeroorlog.quote:Op maandag 9 december 2024 13:18 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dit topic gaat over Roemenië.
Overigens is ook in Oekraïne een democratisch gekozen president verdreven na door het Westen opgehitste protesten.
Het dominante Westen (maak VS daar nog deel van uit) zijn Nl, FR, DE, Scandinavia, Canada, en dan houdt het wel op.quote:Op maandag 9 december 2024 13:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat wij ook echt moeten leren inzien is dat 'de rest van de wereld', dus alle landen die niet bij het Westen horen, helemaal niet zo positief zijn over het Westen en de NAVO. Denk dan aan de Arabische landen, Afrika, India en Zuid-Amerika. Als hier gezegd wordt; "Heel de wereld" (is bijvoorbeeld tegen Rusland), dan is dat feitelijk 'Heel het Westen), dus Noord-Amerika, Europa en Australie/Japan.
Vanwege de militaire en economische dominantie doen ze een beetje met ons mee, maar de bevolking denkt er heel anders over vaak.
Dat fabeltje weer. Dat is nooit beloofd/afgesproken. Waarom zouden soevereine landen niet zelf mogen bepalen of ze bij de NAVO willen horen? Het is de enige garantie die ze hebben om niet door Rusland direct aangevallen te worden wanneer ze iets doen wat dat schijtland niet zint.quote:Op maandag 9 december 2024 13:50 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Met alle bloedige gevolgen van dien. We zouden als NAVO geen centimeter opschuiven, en toch doen we dat. En nu moeten de ua-bevolking daarvoor bloeden.
In een woord verschrikkelijk dit.
Heb je er ooit bij stilgestaan dat het westen juist ook streefde naar een vreedzame relatie met Rusland? Er was zelfs even sprake van dat het land toe zou treden tot de NAVO en de EU. Het was echter Poetin die in de periode 2004-2008 een ommezwaai maakte.quote:Op maandag 9 december 2024 13:11 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Mijn kennis van China is op dat punt te beperkt. Maar hoe Russen aankijken tegen het Westen, daar heb ik wel een aardig beeld van en dat is helemaal niet zo negatief, integendeel. Nou ja… was… Want de afgelopen jaren is er natuurlijk wel wat misgegaan.
Maar goed, dit soort zaken kunnen allemaal veranderen. Duitsers hebben heel lang (terecht) een pesthekel gehad aan Frankrijk. En nu zijn ze samen de lakens uit aan het delen in de EU. Vooral omdat ze elkaar nodig hebben.
Ik verwacht niet dat we op zeer korte termijn samen kunnen werken, maar wel dat als we daar echt op inzetten, dat we dan echt beter af zijn. Als bevolking in ieder geval. De machtshebbers… wellicht niet.
Dan maar hopen dat "team Trump" doorheeft waar Noord-Korea toe in staat lijkt te zijn.quote:Op maandag 9 december 2024 14:45 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Dat fabeltje weer. Dat is nooit beloofd/afgesproken. Waarom zouden soevereine landen niet zelf mogen bepalen of ze bij de NAVO willen horen? Het is de enige garantie die ze hebben om niet door Rusland direct aangevallen te worden wanneer ze iets doen wat dat schijtland niet zint.
Verklaar je nader.quote:Op maandag 9 december 2024 14:46 schreef yessie234 het volgende:
[..]
Dan maar hopen dat "team Trump" doorheeft waar Noord-Korea toe in staat lijkt te zijn.
De LLM hallucineert soms wat.quote:
Geen fabel. Wel toegezegd. Trap toch eens niet in de Westerse propaganda.quote:Op maandag 9 december 2024 14:45 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Dat fabeltje weer. Dat is nooit beloofd/afgesproken. Waarom zouden soevereine landen niet zelf mogen bepalen of ze bij de NAVO willen horen? Het is de enige garantie die ze hebben om niet door Rusland direct aangevallen te worden wanneer ze iets doen wat dat schijtland niet zint.
Had jij niet ooit een foto van Ronald Raegan als UI? Je was naar eigen zeggen groot fan van John Boehner. Deze Republikeinen behoorde juist tot de grootste voorvechters van Pax Americane en de westerse dominantie op het wereldtoneel.quote:Op maandag 9 december 2024 12:50 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Taiwan hoort natuurlijk ook bij China, gewoon een provincie met status aparte. Hebben wij niks van te vinden.
Volgens mij herkent Poetin prima de territoriale grenzen van Belarus, Polen en de Baltische staten. UA is dilemma verhaal, ze hebben het recht om te bestaan. Maar ze hebben niet het recht om zich aan te sluiten binnen een Westerse hegemoniale organisatie. Dat land zou neutraal moeten blijven bij voorkeur. Jij strooit nogal eens met boeken en films hier, heb jij ook gehoord wat de "heartland" theorie inhoudt?
Dat de wereld atm geen kampvuur is beaam ik. Maar ik ga niet mee in het Pan Amerikaanse vijanddenken wat tegenwoordig binnen de liberale elite de kop op steekt. We moeten inzetten op samenwerken en verbinding met die landen, een beetje zoals Zwitersland al 100 jaar opereert.
We gaan toe naar een multipolaire wereldorde, dat vind mr Biden, Paternotte, én Verhofstadt heel vervelen. Maar zo is het nu eenmaal. 90% van de wereldbevolking wil zich niet meer laten knechten door het westen in economisch, cultureel, en religieus opzicht.
We gaan terug naar de klassieke waarden.
quote:
Wifi haperde, zie mijn reactie op jullie hieronderquote:Op maandag 9 december 2024 14:51 schreef SnertMetChoco het volgende:
[..]
De LLM hallucineert soms wat.
Trap jij anders niet in Russische propaganda. Of laat ons een document zien waar zwart op wit staat vastgelegd dat de NAVO niet mochten uitbreiden richting oosten.quote:Op maandag 9 december 2024 14:53 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Geen fabel. Wel toegezegd. Trap toch eens niet in de Westerse propaganda.
quote:To this day, Putin’s secretive past makes him more mysterious. But what this novice politician told his new acquaintance went far beyond anything Robertson dared to hope for. “He told me, ‘I want to resume relations with NATO. Step by step, but I want to do it,’” Robertson recalled. “He added that ‘some people don’t agree with me, but that’s what I want.’ And he said, ‘I want Russia to be part of Western Europe. It’s our destiny.’ It was a very cordial atmosphere.” Media accounts from that time reflect this optimism. “I think he shared my view that the chilly period should come to an end,” Robertson told journalists immediately after the meeting. “I think we’ve moved from the permafrost onto slightly softer ground.”
When Putin Loved NATO
Niet. Wel een fabelquote:Op maandag 9 december 2024 14:53 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Geen fabel. Wel toegezegd. Trap toch eens niet in de Westerse propaganda.
Vreedzaam, maar wel ondergeschikt. En het was Rusland die bij de Navo en de EU wilde. De VS wilde dat absoluut niet.quote:Op maandag 9 december 2024 14:46 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Heb je er ooit bij stilgestaan dat het westen juist ook streefde naar een vreedzame relatie met Rusland? Er was zelfs even sprake van dat het land toe zou treden tot de NAVO en de EU. Het was echter Poetin die in de periode 2004-2008 een ommezwaai maakte.
In een speech in 2007 keerde Poetin zich tegen de westerse hegemonie. Het jaar erop viel Rusland Georgië binnen, een paar jaar later werd de Krim geannexeerd. Maar ook na deze gebeurtenissen probeerden westerse leiders - met name Merkel - de lieve vrede te bewaren. Na Georgië ondernam het westen amper actie, pas toen Rusland de Krim inlijfde werden er sancties opgelegd. Maar in zeer beperkte mate, omdat Merkel de Russen vooral niet tegen het hoofd wilde stoten.
Appeasement was jarenlang de dominante strategie. Er werden talloze pogingen ondernomen om Rusland te vriend te houden. Maar daarin was Poetin niet geïnteresseerd, en in 2022 viel hij Oekraïne binnen. Het westen stond erbij en keek ernaar. Pas daarna is definitief afscheid genomen van de naïeve appeasement-koers.
Mijn punt is dat we ons moeten beseffen is dat het huidige Rusland, dat onder leiding staat van Poetin en zijn cronies, helemaal niet geïnteresseerd is in een vreedzame relatie met het westen. Maar veel westerlingen, je ziet ze ook in dit topic, wekken de indruk dat als we Poetin nu toch maar weer tegemoetkomen, hij ons vanzelf in de harten sluit en we vrienden kunnen worden met Rusland. Oke, misschien geen vrienden, maar wel fijne partners.
Stop. Met. Naïef. Zijn
Militair deskundigen schatten in dat NK (niet te verwaren met Nederlands Kampioenschap PVV-FvD) lange afstandsraketten heeft die de Verenigde Staten kunnen bereiken.quote:
De afspraak is dat ze neutraal moeten blijven. En dat Rusland, Frankrijk UK, en VS daar veiligheidsgaranties voor geven.quote:Op maandag 9 december 2024 14:45 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Dat fabeltje weer. Dat is nooit beloofd/afgesproken. Waarom zouden soevereine landen niet zelf mogen bepalen of ze bij de NAVO willen horen? Het is de enige garantie die ze hebben om niet door Rusland direct aangevallen te worden wanneer ze iets doen wat dat schijtland niet zint.
Ik vind het een waanzinnige complottheorie dat Rusland heel Europa zou willen inlijven. Waanzin.quote:Op maandag 9 december 2024 14:46 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Heb je er ooit bij stilgestaan dat het westen juist ook streefde naar een vreedzame relatie met Rusland? Er was zelfs even sprake van dat het land toe zou treden tot de NAVO en de EU. Het was echter Poetin die in de periode 2004-2008 een ommezwaai maakte.
In een speech in 2007 keerde Poetin zich tegen de westerse hegemonie. Het jaar erop viel Rusland Georgië binnen, een paar jaar later werd de Krim geannexeerd. Maar ook na deze gebeurtenissen probeerden westerse leiders - met name Merkel - de lieve vrede te bewaren. Na Georgië ondernam het westen amper actie, pas toen Rusland de Krim inlijfde werden er sancties opgelegd. Maar in zeer beperkte mate, omdat Merkel de Russen vooral niet tegen het hoofd wilde stoten.
Appeasement was jarenlang de dominante strategie. Er werden talloze pogingen ondernomen om Rusland te vriend te houden. Maar daarin was Poetin niet geïnteresseerd, en in 2022 viel hij Oekraïne binnen. Het westen stond erbij en keek ernaar. Pas daarna is definitief afscheid genomen van de naïeve appeasement-koers.
Mijn punt is dat we ons moeten beseffen is dat het huidige Rusland, dat onder leiding staat van Poetin en zijn cronies, helemaal niet geïnteresseerd is in een vreedzame relatie met het westen. Maar veel westerlingen, je ziet ze ook in dit topic, wekken de indruk dat als we Poetin nu toch maar weer tegemoetkomen, hij ons vanzelf in de harten sluit en we vrienden kunnen worden met Rusland. Oke, misschien geen vrienden, maar wel fijne partners.
Stop. Met. Naïef. Zijn
Gefeliciteerd.quote:Op maandag 9 december 2024 15:07 schreef phpmystyle het volgende:
[..]
Ik vind het een waanzinnige complottheorie dat Rusland heel Europa zou willen inlijven. Waanzin.
Wat heeft dit te maken met jouw fabeltje dat de NAVO geen centimeter mocht opschuiven?quote:Op maandag 9 december 2024 15:06 schreef phpmystyle het volgende:
De a
[..]
De afspraak is dat ze neutraal moeten blijven. En dat Rusland, Frankrijk UK, en VS daar veiligheidsgaranties voor geven.
Ten tijde van de hereniging van Duitsland is het toegezegd. Dat zoiets zwart op wit zou moeten staan is natuurlijk onzin. Mijn bronnen hiervoor zijn Westers, dus tot zover dat het Russische propaganda zou zijn.quote:Op maandag 9 december 2024 15:00 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Trap jij anders niet in Russische propaganda. Of laat ons een document zien waar zwart op wit staat vastgelegd dat de NAVO niet mochten uitbreiden richting oosten.
‘There was no promise not to enlarge NATO’
En eerder was dat ook geen enkel probleem voor Poetin, die in zijn eerste jaren juist de banden met het westen wilde aanhalen. Pas later, toen Poetin zich tegen het westen begon te keren, haalde hij 'uitbreidingsargument' van stal. Zie ook dit stuk:
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |