YoshiBignose | zaterdag 23 november 2024 @ 10:06 |
Na een jaartje (of twee?) kreeg ik dit. Inductie. Nooit in de vaatwasser gedaan altijd met de hand gewassen en gebruik praktisch altijd houten spatel of kunststof. Lijkt me ook niet heel gezond aangezien de kans groot is dat ik het heb opgegeten ![]() Heeft iemand dit ook weleens gehad en is het gewoon ouderdom ofzo? Of doe ik wat verkeerd? ![]() ![]() | |
BertV | zaterdag 23 november 2024 @ 10:14 |
Dit ziet er niet goed uit, wellicht veel te heet geweest. Teflon pannen is zoiets waarbij over niet te lange tijd schande gesproken wordt, zoiets als asbest, nanodeeltjes, en rommelen met genetisch materiaal. En stom genoeg, ik heb zelf ook teflonpannen omdat gietijzer slecht werkte. ignorance is bliss | |
Lichtloper | zaterdag 23 november 2024 @ 10:18 |
Al mijn anti-aanbakpannen kregen dit na enkele jaren. Zowel bij de goedkope als de dure. Volgens mij moet je gewoon accepteren dat het een voorwerp is dat je regelmatig moet vervangen. Of kiezen voor eentje van gietijzer of plaatstaal ofzo | |
SnodeSnuiter | zaterdag 23 november 2024 @ 10:55 |
Biefstuk met extra kanker ![]() Beter gooi je die pan direct weg | |
ijs_beer | zaterdag 23 november 2024 @ 10:57 |
Wegmikken en een nieuwe aanschaffen. Teflonpannen gaan gewoonweg niet zo lang mee. Tenzij je PFAS lekker vindt smaken. ![]() | |
Hyperdude | zaterdag 23 november 2024 @ 10:59 |
Niet meer kopen. RVS of gietijzer is veel beter, maar vergt even wat ervaring opbouwen. | |
mvdejong | zaterdag 23 november 2024 @ 11:05 |
Geanodiseerd aluminium is mijn favoriet, met https://www.calphalon.com/ als het merk waar ik een dozijn van heb, van een steelpannetje waar ik net een gesnipperd uitje in kan fruiten, tot een grote koekenpan voor pannekoeken. | |
Harvest89 | zaterdag 23 november 2024 @ 11:39 |
Geen anti aanbak meer kopen. Als je genoeg vetstof in de pan doet bakt er sowieso niets aan in een pan. | |
Mikeytt | zaterdag 23 november 2024 @ 11:51 |
Koop een nieuwe. Dit is meestal t resultaat van het vuur te vaak te hoog zetten. Met zo'n anti-aanbaklaag kan je het beste maximaal op medium-hoog vuur bakken. Beste is een gietijzeren pan kopen. Kost hee eventjes werk, maar gaat generaties mee. | |
Mikeytt | zaterdag 23 november 2024 @ 11:53 |
Gaan echt jaren mee bij goed gebruik. ![]() | |
Hyperdude | zaterdag 23 november 2024 @ 11:57 |
Werkt dat bij inductie, zoals TS heeft? Puur alu niet nl. | |
Lienekien | zaterdag 23 november 2024 @ 12:28 |
Je kunt tegenwoordig makkelijk anti-aanbakpannen vinden zonder PFAS. Tefal gebruikt het ook al jaren niet meer. Soms heb je pech en gaat de laag stuk. Direct vervangen. | |
dexamfetamine | zaterdag 23 november 2024 @ 14:17 |
wat lul jij. alles wat niet rvs of ijzer is en beweert anti aanbak te zijn is gewoon pfas | |
Bart2002 | zaterdag 23 november 2024 @ 14:36 |
Ook die pannetjes met witte keramische laag (Action) doen het wel goed. Bakt iets sneller aan maar is zeer goed opgewassen tegen de tijd. Een teflonlaag slijt en is wegwerp in principe. | |
mvdejong | zaterdag 23 november 2024 @ 15:35 |
Oeps, dat over het hoofd gezien. Dat gaat niet werken. | |
215 | zaterdag 23 november 2024 @ 18:36 |
Dat is wel waar, die keramische pannen doen het ook niet verkeerd. Ik ben geheel over op gietijzer, even opwarmen en een beetje olie en dan gaat het uitstekend. Na gebruik afspoelen en op de inductie ff drogen en invetten. Enig nadeel is bulky en zwaar. | |
111210 | zaterdag 23 november 2024 @ 18:38 |
Hier ook alles eruit gedonderd. Nu al jaren rvs pannen voor de gangbare dingen en plaatstaal/gietijzer voor het grillen. Je moet dit idd we onder de knie krijgen en royaler zijn met olie. | |
111210 | zaterdag 23 november 2024 @ 18:47 |
Even snel op de website kijken….
![]() Ze verzinnen allemaal mooie marketing namen voor die rommel om het maar te verbergen dat er gewoon teflon wordt gebruikt | |
Bart2002 | zaterdag 23 november 2024 @ 19:10 |
Ja dat is de echte spirit. Zoals het bedoeld is. | |
derLudolf | zondag 24 november 2024 @ 13:34 |
Teflon is een merknaam van DuPont. Als je niet betaalt of van een andere fabrikant gebruikt mag je de naam Teflon niet gebruiken. Kevlar is bv ook een merknaam van DuPont, Twaron (thans Akzo) is hetzelfde, chemisch heb je het over aramide. | |
Galvez | zondag 24 november 2024 @ 17:35 |
Maar weken terug RVS koekenpannen gekocht. Duur, maar gaan zo’n beetje een leven lang mee. Ik was bang dat het wel flink wennen zou zijn, maar niets is minder waar. Of het nou om een biefstuk of ei gaat, gaat allemaal prima. Bakt nauwelijks aan. Mocht het een keer een klein beetje aanbakken, dan is het met azijn zo weer schoon. Ik heb ook wel eens gietijzer gebruikt, maar dat is niet te doen qua schoon houden, maar rvs is echt prima. | |
215 | maandag 25 november 2024 @ 08:30 |
Gietijzer bouw je zelf een vorm van antiaanbaklaag op in het gebruik. Dat is dan ook de reden dat je er niet met een staalwol in moet gaan raggen of in de vaatwas zetten want dan begin je redelijk opnieuw daarmee. In geval van nood kan het dus wel maar dan bakt ie een paar dagen wat minder. Bij rvs hecht die laag niet echt aan de pan, dan moet je dus elke keer beter opletten dat het niet aanbrand. maar met je pan goed voorverwarmen en licht ingevet(olie) bewaren gaat dat ook prima. Grootste nadeel van gietijzer vind ik het gewicht. RVS weegt ook meer dan teflonpannen maar dat is nog een stuk lichter dan een gietijzeren hapjespan. | |
RotatoR | maandag 25 november 2024 @ 08:36 |
Of carbon staal. |