stavromulabeta | vrijdag 22 november 2024 @ 17:16 |
Er ligt nog een stuk van 1,5 kg kinnebak in de vriezer. Normaal gebruik je dat om worst te maken maar ik zat er aan te denken om er eens iets anders mee te doen. Helaas helpt internet mij niet verder en zelfs Jane Grigson weet geen raad. Het is vrij vet vlees, dus ik zit te denken om het vergelijkbaar met buikspek klaar te maken: Eerst een dag natte pekel en dan met wat groenten, vocht en wijn heel lang in de oven stoven. Iemand nog andere ideeën of kanttekeningen waarom dit niet gaat werken? | |
Whiskers2009 | vrijdag 22 november 2024 @ 17:30 |
Guanciale van maken een idee? Voorbeeld: https://aalvink.nl/guanciale-maken-van-kinnebakspek/ Maar er zijn meer recepten te vinden. [ Bericht 43% gewijzigd door Whiskers2009 op 22-11-2024 17:36:51 ] | |
stavromulabeta | vrijdag 22 november 2024 @ 18:09 |
Goed plan... Ware het niet dat er ook al Guanciale in de vriezer ligt (ik heb Buitengewone Varkens leeggeshopt ![]() | |
Nielojram75 | vrijdag 22 november 2024 @ 20:08 |
De komende dagen carbonara maken? | |
Weltschmerz | zaterdag 23 november 2024 @ 16:46 |
Is vast wel lekker met karnemelkse saus en een bloemige aardappel. |