https://www.fnv.nl/nieuws(...)ij-remia-staking-gaaquote:Overlegd is er wel tussen vakbond FNV en sauzenfabrikant Remia. Maar een akkoord over hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden is nog altijd ver te zoeken. Dus staakt het personeel vanaf donderdag opnieuw voor onbepaalde tijd. ‘Heel erg teleurstellend,’ vindt FNV-bestuurder Adem Akdeniz.
Akdeniz: ‘Toen de werkgever ons vroeg om toch weer te komen praten hadden we goede hoop dat ze de boodschap van hun personeel hadden begrepen. Deze mensen doen zwaar werk, daar hoort een fatsoenlijke waardering bij. Maar toen we eenmaal om tafel zaten bleek onze hoop al gauw ijdel. Er is niks veranderd in hun bod. Dus zit er voor ons niets anders op dan door te staken.’
6% salaris erbij en ¤ 150 per maand
De FNV eist dat de directie akkoord gaat met een cao voor een jaar (per 1 augustus 2024) waarin de salarissen stijgen met 6% en nog eens ¤ 150 bruto per maand. Remia wil niet meer geven dan 5% loonsverhoging.
Gezond hun pensioen halen
Minstens zo belangrijk vindt de vakbond een betere zwaarwerkregeling. Met de huidige regeling kunnen de mensen die zwaar werk in de fabriek doen pas één jaar voor hun pensioen stoppen met werken. Dat moeten er minstens drie worden, vinden deze werknemers. Bovendien moet de regeling gaan gelden voor de mensen van alle ploegendiensten.
Mayo, ketchup en satésaus
Remia produceert onder andere mayonaise, ketchup en satésaus. In de fabriek in Den Dolder werken zo’n vierhonderd mensen.
Vreselijk overrated. Geef mij maar Zaanse.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 12:17 schreef TheFreshPrince het volgende:
De echte liefhebbers gaan voor Oliehoorn
Die vind ik dus echt niet lekker, zonde van m'n patat.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 12:19 schreef C64 het volgende:
[..]
Vreselijk overrated. Geef mij maar Zaanse.
Probeer 't eens bij je friet.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 12:21 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Die vind ik dus echt niet lekker, zonde van m'n patat.
Ik ben meer van de Fritessaus uit die knijpflessen. En ook ketchup en curry neem ik AH huismerk. De uitzonderingen zijn Knoflooksaus (koop ik Yildriz) en Madsauce, omdat ik die veel beter vind smaken dat het AH-merk.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 14:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Belgische of normale?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De eerste is lekker (bijna net zo lekker als deze
[ afbeelding ]
De "Normale" is okay, maar mij te zoet
Ketchup Heinz, de rest maak ik zelf, want gekochte vind ik veel te zoet.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 15:08 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ik ben meer van de Fritessaus uit die knijpflessen. En ook ketchup en curry neem ik AH huismerk. De uitzonderingen zijn Knoflooksaus (koop ik Yildriz) en Madsauce, omdat ik die veel beter vind smaken dat het AH-merk.
De enige die ik zelf wel eens maak is knoflooksaus zoals mij moeder het doet. Met niet te zuinig knoflook, fritessaus, yoghurt, bieslook, peper en een scheutje whiskey.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 15:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ketchup Heinz, de rest maak ik zelf, want gekochte vind ik veel te zoet.
Smerige chemische troep. Geeft licht in het donker.quote:Op donderdag 31 oktober 2024 16:17 schreef Noek het volgende:
Nou, ik vind dus Mc fritesaus echt heerlie.
Nu ben ik gereed om met jullie allen te vechten. Kom vechten dan!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |