pedaalemmerzak | maandag 14 oktober 2024 @ 09:47 |
Voor alleenstaande modaal verdienende starters zijn het barre tijden Een visie van de visboer is lekker , of bijvoorbeeld een zeewolf filetje. Maar da's een dure grap. Dus dan zijn de kiloknallerzakken panga- of tilapiafilet uit de vriezer van de supermarkt toch wel verleidelijk. In badjes vol chemicaliën opgekweekt in Thailand en bevroren verscheept speciaal voor ons armelui die geen verse lokale Noordzeevis kunnen betalen. Hoe krijg je die lekker ? Een recept met veel sterke smaken zal meer doen voor deze plofvis dan gewoon puur bakken in boter natuurlijk. Ik zat te denken aan een Thai Green Curry of missie een Tom Yum hiermee. Maar ik maak ook Braziliaanse Caldeirada. In die laatste doe ik wel ook andere dingen zoals inktvis of garnaal of mosselen of zo. Aziatische Fish Cakes zouden misschien kunnen ? Laatste keer dat ik dat probeerde was niet echt een groot succes overigens. | |
fespo | maandag 14 oktober 2024 @ 11:35 |
insmeren met (verse) pesto en eventueel paneren met panko. | |
Bucketlist | maandag 14 oktober 2024 @ 19:51 |
Je kan toch ook wel fatsoenlijke diepvriesvis kopen? | |
Molo | maandag 14 oktober 2024 @ 21:24 |
100 x liever vega dan panga of tilapia | |
Hyperdude | maandag 14 oktober 2024 @ 21:31 |
Blik ravioli er bij. | |
Marsenal | maandag 14 oktober 2024 @ 21:39 |
Dit is niet verkeerd, zo heb ik het ook wel eens gedaan. Tilapia of panga, de Appie verkoopt ze in het koelvak ook met van die fantasieloze tuinkruidenmarinade, maar het is niet vies eten. En inderdaad even door de panko halen, geeft het al gauw meer cachet. | |
matigeuser | maandag 14 oktober 2024 @ 21:51 |
Ik vind ingevroren Pangaflet eigenlijk best prima. Je kunt er genoeg mee doen. Fijne textuur en smaak. Vind hem zelfs lekkerder dan kabeljauw. Dat vind ik nou echt een saaie vis. | |
klipper | maandag 14 oktober 2024 @ 21:51 |
![]() ![]() ![]() In het koelvak is gewoon dezelfde pangafilet als de diepbevroren kiloknaller alleen betaal je nu meer omdat zij hem voor je ontdooien | |
capricia | maandag 14 oktober 2024 @ 21:59 |
Ik sla over. Dol op vis. Maar niet dit. Dan eet ik liever wat minder vis. | |
DWMLion | dinsdag 15 oktober 2024 @ 13:22 |
Toevallig vanavond op het menu staan. Beetje viskruiden erover. Prima te eten. | |
Smart_ass | dinsdag 15 oktober 2024 @ 18:32 |
Met goed veel blackened of cajun/creole seasoning is het wel te doen. | |
derLudolf | woensdag 16 oktober 2024 @ 21:31 |
Niet. Gewoon niet. Van lood kun je ook geen goud maken. Zo goedkoop is is tilapia ook niet toch? Zag schelvis 3 kg voor ¤10 bijvoorbeeld. Heerlijk visje |