Als een academicus bezig is met het vinden van de feiten dan is het absoluut noodzakelijk om subjectiviteit terug te dringen tot een minimum.quote:Op donderdag 29 augustus 2024 20:52 schreef Syamsu het volgende:
Dat vind ik een bizonder zwak verhaal. Min of meer geef je toe dat academici subjectiviteit marginaliseren, maar dan behandel je dat als een soort van goede eigenschap. Dat is natuurlijk volstrekt onzinnig. Concurrentie tussen subjectiviteit en objectiviteit, is irrationeel.
Subjectiviteit, ofwel persoonlijke voorkeuren en een gekleurde bril om de wereld mee te bekijken, werkt alleen maar goed bij mensen die snappen dat respect voor de harde feiten en opgedane kennis nodig is om je keuzes te temperen. Sowieso een besef dat de wereld geen plicht heeft om zich te conformeren aan jou maar dat het eerder andersom is.. is denk ik kenmerk van volwassenheid.quote:Ja natuurlijk, iedereen heeft emoties, ook nazis. Maar door gebrek aan basale kennis over subjectiviteit, kan men die emoties niet goed reguleren. Dan komt men terecht in een redelijk voorspelbaar patroon van corruptie, dat geassocieerd is aan de definitie van kiezen op basis van het idee de beste uitkomst uit te zoeken.
Dat mensen op basis van emotionele voorkeuren en verzonnen verhaaltjes complexe mythologie verzinnen is dus juist losgeslagen subjectiviteit.quote:Het handboek voor de Hitler jeugd heeft ook een complex racisme, van meerdere Germaanse rassen. Dat is helemaal niet zo simplistisch zoals jij doet voorkomen. Volgens mij had dat handbook al de moderne synthese van evolutie theorie. Er bestond helemaal geen onderscheid tussen zulk soort racisme, en wetenschappelijke leer.
Het is vooral bepaalde groepjes linksige mensen die iedereen voor nazi uit maken. Daar zitten misschien een paar academici tussen maar naar mijn ervaring zijn de meeste oprecht academisch en sceptisch ingestelde mensen politiek centristisch en houden die zich niet bezig met hyperbolisch taal gebruik op politiek vlak. Discussie, openheid en je uitnodigend opstellen is juist een essentieel onderdeel van het vinden van politieke samenwerking.quote:Het is juist om academici die persoonlijk karakter objectiveren, voor nazi uit te maken, want dat geeft de essentie van nazisme goed weer.
Heb jij voorbeelden van academici die dit doen? Ik herken wat je hier zegt echt totaal niet.quote:Nazisme is naar redelijk oordeel bijzonder kwaadaardig. En het objectiveren van persoonlijk karakter, en daarmee alle emotie uit het oordeel halen over iemand zijn persoonlijk karakter, vind ik bijzonder kwaadaardig.
Dus ik rook dat geurtje in je OP correct.quote:Onlangs bezocht ik een facebook groep voor atheisten. Nogal een hyper atmosfeertje daar, met heel veel groepsdenken. Nogal fascistisch vind ik. Ik vind dat soort beschuldigingen aan atheisten helemaal niet vergezocht.
Het is voor mij onduidelijk. Wie is "je" in deze zin? Ik specifiek? Atheisten? Wetenschappers? Voor wie spreek jij als je zegt dat X geen nooit meer respect krijgt? Hoe ben jij de autoriteit geworden op dat vlak?quote:Op vrijdag 30 augustus 2024 14:34 schreef Syamsu het volgende:
Respect krijg je natuurlijk nooit meer omdat je subjectiviteit marginaliseert.
Ik ken geen wetenschappers die subjectiviteit onderdrukken of.. er mee concurreren wat dat dan ook exact mag betekenen.quote:Wetenschappers hoeven alleen feiten te scheiden van meningen, niet subjectiviteit onderdrukken, of er tegen concurreren.
Welke feiten negeer ik exact? Heb je voorbeelden? Sinds wanneer ben jij van de objectieve feiten trouwens?quote:Je geschiedenis over nazis is een duidelijke leugen die je gebruikt, om het straatje van academici schoon te vegen. Het is een fantasieverhaal, en je negeert de feiten, omdat de feiten jou niet goed uitkomen.
Ja en dit is exact wat ik al dacht dat het ging worden.quote:Creationisme word alom afgedaan als nonsens door academici. En fel ook. Dat is het grootste bewijs dat academici subjectiviteit marginaliseren.
quote:Creatonisme;
Een conceptueel schema dat de werkelijkheid indeelt in de categorieen creator en creatie, moet natuurlijk creationisme worden genoemd.
Werkelijkheid;
De 2 delen, creator en creatie. Het subjectieve, en objectieve gedeelte van de werkelijkheid, respectievelijk.
Ik denk dat hij dit ermee bedoeld:quote:Op vrijdag 30 augustus 2024 23:07 schreef Panterjong het volgende:
Wat bedoel je met creationisme? Dat wel door buitenaardsen geschapen zijn?
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190503_00104005quote:Jezus
Na zijn pensionering werd hij fanatiek katholiek. Hij voorspelde dat op 11 april 2002 in Noord-Spanje een groot wonder zou gebeuren als aankondiging van de wederkomst van Jezus. Er gebeurde niets, tot teleurstelling van vele meegereisde zieken.
1. Creator / kiest / spiritueel / subjectief / meningquote:Op vrijdag 30 augustus 2024 23:07 schreef Panterjong het volgende:
Wat bedoel je met creationisme? Dat wel door buitenaardsen geschapen zijn?
Dank voor je reactie. Fijn dat je dit deelt nu is het wat duidelijker waarom je dit soort gedachten deelt.quote:Op zondag 1 september 2024 00:11 schreef Syamsu het volgende:
[..]
1. Creator / kiest / spiritueel / subjectief / mening
2. Creatie / gekozen / materieel / objectief / feit
Waar kiezen is gedefinieerd op basis van spontaniteit, dat een keuze in het moment op het ene of iets anders kan uitkomen. En kiezen is hoe een creatie ontstaat. En subjectief betekent, geidentificeerd met een gekozen mening. en objectief betekent geidentificeerd met een model ervan. Dit is de normale logica van subjectiviteit en objectiviteit die iedereen al gebruikt in het dagelijks leven.
En bijbels creationisme, is een toepassing van creationisme. Kunnen natuurlijk fouten in zitten. Als iemand een fout maakt wanneer iets is gekozen, dan betekent dat nog niet dat alle kennis over dingen die gekozen zijn fout is.
Zelf ben ik moslim, maar ik geloof ook in een jonge aarde. Ik vind het gewoon niet overtuigend bewijs dat de aarde en het universum, oud zou zijn, jong vind ik veel aannemelijker. Bijvoorbeeld vinden ze ergens wat gefosiliseerde boomstronken van 80 miljoen jaar oud. Betekent dus dat er 79 miljoen jaar niks is gebeurd verder op die plek, wat dat aan gaat. Ik veronderstel dat bij een oud universum er ergens toch wel onweerlegbaar bewijs zou moeten zijn van tenminste een miljoen jaar, ik zie het niet. Ik moet wel zeggen dat de oud universum theorie logisch onderbouwd is met bewijs ook. Het bewijs is alleen dunnetjes.
De jong--aarde theorie is gestoeld op drijfzand. De bewijzen zijn nog vele malen dunner. En daar zijn we weer. Geen theorie is zeker, alles heeft een waarschijnlijkheid/aannemelijkheid. Dit is een functie van verificatie (bewijs op bewijs stapelen) en falsificatie (weerlegging van de bewijzen). Echte wetenschappers laten zich door dit principe leiden, onafhankelijk en objectief (althans zo veel mogelijk).quote:Op zondag 1 september 2024 00:11 schreef Syamsu het volgende:
Ik moet wel zeggen dat de oud universum theorie logisch onderbouwd is met bewijs ook. Het bewijs is alleen dunnetjes.
Onweerlegbare zekerheid over tijd bestaat niet in wetenschappelijk opzicht. Het bestaat wel in verhaaltjes geschreven door onbekende en onduidelijke bronnen van de bijbel en de koran. Pure fictie dus.quote:Op zondag 1 september 2024 14:39 schreef Syamsu het volgende:
Neem nou bijvoorbeeld pootafdrukken van een dinosauriër die bloot kwamen te liggen toen een rivier opdroogde. Die poot afdrukken zouden dan +60 miljoen jaar oud zijn. Dat geloof jij, met je waarschijnlijkheden.
Het is een moeilijk onderwerp om bewijs te vinden voor het verstrijken van tijd, maar wat er nu is, is niet goed genoeg. Er is alleen onweerlegbare zekerheid over een aantal duizend jaar, voor langere periodes is die zekerheid er niet.
Noem de onzekerheden eens vanuit een wetenschappelijk oogpunt? Als je een dergelijk oordeel velt dan neem ik aan dat je hierin onderlegd bent en kan aantonen wat er niet klopt. Volgens mij stelt de wetenschap dat de foutmarge 1% is, namelijk.quote:Op zondag 1 september 2024 14:39 schreef Syamsu het volgende:
Neem nou bijvoorbeeld pootafdrukken van een dinosauriër die bloot kwamen te liggen toen een rivier opdroogde. Die poot afdrukken zouden dan +60 miljoen jaar oud zijn. Dat geloof jij, met je waarschijnlijkheden.
Het is een moeilijk onderwerp om bewijs te vinden voor het verstrijken van tijd, maar wat er nu is, is niet goed genoeg. Er is alleen onweerlegbare zekerheid over een aantal duizend jaar, voor langere periodes is die zekerheid er niet.
Die foutmarge geldt voor de meting, niet voor de vraag of wat ze meten het verstrijken van de tijd juist weergeeft.quote:Op maandag 2 september 2024 00:26 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Noem de onzekerheden eens vanuit een wetenschappelijk oogpunt? Als je een dergelijk oordeel velt dan neem ik aan dat je hierin onderlegd bent en kan aantonen wat er niet klopt. Volgens mij stelt de wetenschap dat de foutmarge 1% is, namelijk.
Dat is heel wat anders dan wat jij beweert.
Je bent sterfelijk, dat klopt. Maar je bent morgen hoogstwaarschijnlijk niet dood.quote:Op zondag 1 september 2024 15:32 schreef Bassie48 het volgende:
De enige zekerheid over tijd heb ik nu, op dit moment. Ik leef nu, morgen ben ik misschien dood.
Ja, dit is inderdaad een fascinerend verhaal. Het laat wederom zien dat religieuze, ideologische of complotwanen weinig te maken heeft met intelligentie.quote:Op zaterdag 31 augustus 2024 09:13 schreef Bassie48 het volgende:
Over catastrofes en subjectiviteit gesproken
Ik heb algemene economie gestudeerd. Ik studeerde in 1984 af bij Prof. dr. Frans Rutten destijds de topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Hij was gevreesd voor zijn vlijmscherpe analytische vaardigheden en debattechnieken en had een broertje dood aan slordig geformuleerde antwoorden op economische vraagstukken. Anderhalf uur zat ik op het ministerie te antichambreren totdat ik naar binnen werd geroepen voor het "verhoor".
Een zeer rationeel ingesteld mens dus. Althans dat dacht ik want wat deed hij tijdens zijn pensionering:
[..]
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190503_00104005
Een echte catastrofe dus over hoe wetenschap werd ingeruild voor subjectieve waarheden.
Er bestaat niet zoiet als "onweerlegbare zekerheid". Maar als verschillende onafhankelijke methoden eenzelfde leeftijd aanwijzen, dan krikt dat de waarschijnlijkheid van de juistheid ervan wel enorm op.quote:Op zondag 1 september 2024 14:39 schreef Syamsu het volgende:
Het is een moeilijk onderwerp om bewijs te vinden voor het verstrijken van tijd, maar wat er nu is, is niet goed genoeg. Er is alleen onweerlegbare zekerheid over een aantal duizend jaar, voor langere periodes is die zekerheid er niet.
Kan het nog veel doorzichtiger?quote:
Hier nog een verdieping van dit "ongelofelijke" verhaal:quote:Op maandag 2 september 2024 09:52 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Ja, dit is inderdaad een fascinerend verhaal. Het laat wederom zien dat religieuze, ideologische of complotwanen weinig te maken heeft met intelligentie.
Nou ja, hij heeft wel gepoogd wetenschap (econometrie) en subjectief geloof met elkaar te verenigen.quote:'Rutten heeft Garabandal een rotnaam bezorgd'
GARABANDAL - Om halfacht plaatselijke tijd had het gisteravond in het Noord-Spaanse bergdorp en Maria-oord Garabandal moeten gebeuren, maar voor de tientallen Nederlandse zieken eindigde de dag zonder het spectaculaire natuurwonder, zonder de genezingen die hun waren voorgehouden door prof. Frans Rutten en waar zij in waren gaan geloven.
12 april 2002, 00:00
De Spaanse media hebben er voor zover bekend geen enkele aandacht aan besteed; de officiële Garabandal-adepten waren niet blij met de Nederlands-Vlaamse invasie in het kleine dorp onder leiding van Rutten. Deze had een aantal doodzieke mensen overtuigd dat 'Garabandal' hun laatste kans was, een hele goede kans. In het dorp zou in de jaren zestig Maria zijn verschenen aan enkele dorpskinderen en wonderen maar ook apocalyptische verschrikkingen hebben voorzegd.Voorzitter W. Langeveld van de Garabandal-stichting vindt het afschuwelijk voor de zieken dat zij zich in het kielzog van Rutten hebben laten meeslepen in afwachting van de voorzegde wonderen van donderdagavond.Hij gaat ervan uit dat de in New York wonende zieneres Conchita (nu 53) zelf waarschuwt als het wonder op til is; de cijferreeksen waarmee Rutten 11 april bewees leken een fraai staaltje hemelse econometrie, maar Langeveld zag nooit iets in zo'n doe-het-zelf-giswerk. Conchita had hem laten weten dat 11 april niets zou gebeuren; de voorspellingen verbaasden haar.De Garabandal-voorzitter sprak van Ruttens 'afschuwelijke show' die ,,Garabandal in Nederland een rotnaam zal bezorgen''. Hij hield zich bereid de teleurgestelde pelgrims te troosten. Zoiets was ook al gebeurd in 1995, toen duizenden naar Garabandal trokken waar toen een wonder was voorspeld - loos alarm.San Sebastian de Garabandal is volgens Langeveld 'mystiek gebied'. Daar is altijd een spel gaande tussen God en de duivel en liggen mystiek en pseudomystiek vlakbij elkaar.Rutten heeft eerder aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden voor de door hem opgerichte stichting Witte Donderdag 2000 en zijn Instituut voor Katholieke Informatie prompt zal beeindigen als zijn voorspellingen weer op niets uitlopen.
Over Rutten, Garabandal, de mislukte voorspellingen en het onbehagen binnen behoudend rk Nederland verscheen deze week het boek 'Maranatha - de ridder en de draak'.
Je kunt bijv naar het radioactief verval van Uranium kijken om te zien dat een bepaalde gesteentelaag miljoenen jaren oud is. Uiteraard zijn er onzekerheden, en geen onweerlegbare zekerheid, die vind je alleen in de logica en wiskunde (trouwens ook begrensd)quote:Op zondag 1 september 2024 14:39 schreef Syamsu het volgende:
Neem nou bijvoorbeeld pootafdrukken van een dinosauriër die bloot kwamen te liggen toen een rivier opdroogde. Die poot afdrukken zouden dan +60 miljoen jaar oud zijn. Dat geloof jij, met je waarschijnlijkheden.
Het is een moeilijk onderwerp om bewijs te vinden voor het verstrijken van tijd, maar wat er nu is, is niet goed genoeg. Er is alleen onweerlegbare zekerheid over een aantal duizend jaar, voor langere periodes is die zekerheid er niet.
Je legt dus een direct verband tussen gebrek aan kennis over subjectiviteit en de ellende.quote:Op donderdag 29 augustus 2024 15:59 schreef Syamsu het volgende:
De hypothese is simpel, onwetendheid over hoe subjectiviteit werkt, leidt tot slechte meningen, rare ideologieen, en geestesziekte, wat dan op grote schaal leidt tot catastrofe.
Waarom is het vreemd om het woord respect te noemen waar ik dat deed? En.. waar marginaliseer ik subjectiviteit? Wijs eens aan?quote:Op vrijdag 30 augustus 2024 19:50 schreef Syamsu het volgende:
Wat ik vreemd vind, is dat jij over respect begint terwijl je subjectiviteit marginaliseert.
Creationisme is het geloof dat god alles heeft gemaakt. Dat jij iets mooi vind hoeft niet per se iets met die overtuiging te maken te hebben. Binnen een creator-loos universum kunnen mensen nog prima dingen mooi vinden zonder. Daar is geen god voor nodig.quote:Als je zou onderzoeken hoe subjectiviteit werkt, door de logica te onderzoeken die men gebruikt in subjective zinnen zoals, ik vind het mooi, enz., dan zou je weten dat subjectiviteit een creationistisch concept is.
Als jij zonder bewijs nazi's in de mik van wetenschappers en atheisten kan duwen dan kan iedereen zonder bewijs ook nazi's in de schoot van creationisten en andere religekkies duwen.quote:Je argumentatie heeft geen eerlijkheid. Het is allemaal van, ik zeg wat mij het beste uitkomt. Ik heb toch niet dat handboek voor de hitlerjeugd geschreven, het zijn toch nazis zelf die aan evolutie theorie appelleren? En dan kan je natuurlijk weer een slim tegen argument verzinnen, dat het toch niet zo zou zijn. Maar dat is allemaal makkelijk doen, en niet echt voor de waarheid erover gaan. In jouw typering van de nazis zijn ze erg subjectief, en niet calculerend en emotieloos. Dat is toch een onzin typering?
Ik denk dat je je mono-manie de vrije loop laat en denkt motieven te zien die er niet zijn. Omdat het toevallig is jouw ultra-conservatieve religieuze straatje past.quote:Nogmaals ik heb een goede argumentatie, omdat ik een groot motief aangeef voor de corruptie zoals van nazisme. De psychologische druk om je best te doen. En andere zaken die uit die argumentatie voortvloeien, het klopt gewoon goed.
Jij bent een muur waar niet mee te praten is. Je hebt een of ander riedeltje in je hoofd wat totaal geen koppeling heeft met ook maar enige vorm van realiteit... en nu kom je er niet meer uit. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Adieu.quote:Beginpunt moet zijn de overweging of het naar goed oordeel, van groot belang kan zijn om te weten hoe subjectiviteit werkt. Dat zou natuurlijk best kunnen dat die kennis van belang is voor het functioneren van een subjectieve bezigheid zoals bijvoorbeeld politiek. De volgende vraag is hoe werkt subjectiviteit dan? Het antwoord daarop is creationisme. Materialisme valideert alleen feiten, creationisme valideert mening en feit beide. enz.
Scherp.quote:Op maandag 2 september 2024 11:36 schreef SpecialK het volgende:
Ook merk ik erg veel zinnen schrijft als "jij bent oneerlijk en stom etc.... en ik ben goed en eerlijk en doorzie alles"
Vaak het teken van iemand die zwaar emotioneel in een soort cirkeltje van eigenbevestiging vast zit.
Lijkt een beetje op Libertarisch, na tien jaar op dit forum nog steeds geen andere filosofiewoordjes geleerd naast "objectief" en "subjectief".quote:Op maandag 2 september 2024 14:31 schreef dop het volgende:
Topic is een herhaling brainfarts van TS
F&L / Subjectiviteit
Niets geleerd in 10 jaar tijd
Je moet m'n argumentatie lezen. Door psychologische druk om je best te doen, kan het gebeuren dat iemand "kiezen" begrijpt op basis van het idee de beste mogelijkheid uit te zoeken. De correcte definitie van kiezen is op basis van spontaniteit, en het concept subjectiviteit werkt ook alleen maar met deze definitie van kiezen op basis van spontaniteit. Dus als men kiezen begrijpt op basis van het idee om de beste mogelijkheid uit te zoeken, dan heeft men geen functioneel concept van subjectiviteit meer.quote:Op maandag 2 september 2024 10:57 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Je legt dus een direct verband tussen gebrek aan kennis over subjectiviteit en de ellende.
Maar is subjectiviteit ook niet een subjectief begrip en gebaseerd op al dan niet slechte meningen? (wat zijn slechte meningen?)
Ideologieen zijn juist gebaseerd op ad hoc aannames en/of daaruit volgende maatregelen.
Zo gaat het socialisme of communisme er van uit dat iedereen gelijk is en dat de staat bepaalt wat het beste is voor de mensen. Het resultaat hebben we gezien in bijb de USSR, maar ook nu zie je de resultaten in de UK.
Ik zie niet in hoe kennis over subjectiviteit dit kan voorkomen, tenzij je zegt dat men eruit moet leren zo objectief mogelijk te zijn en open te staan voor hierziening van je mening.
Snap jezelf wel wat je zegt?quote:Op maandag 2 september 2024 15:45 schreef Syamsu het volgende:
[..]
Je moet m'n argumentatie lezen. Door psychologische druk om je best te doen, kan het gebeuren dat iemand "kiezen" begrijpt op basis van het idee de beste mogelijkheid uit te zoeken. De correcte definitie van kiezen is op basis van spontaniteit, en het concept subjectiviteit werkt ook alleen maar met deze definitie van kiezen op basis van spontaniteit. Dus als men kiezen begrijpt op basis van het idee om de beste mogelijkheid uit te zoeken, dan heeft men geen functioneel concept van subjectiviteit meer.
En het is dus ook echt een feit, dat in het algemeen men niet weet hoe subjectiviteit werkt. Dit is bewijs voor mijn analyse. Er zijn ook grote problemen met het begrip van vrije wil, wat ook weer bewijs is voor mijn analyse.
Volgens deze analyse zou het dus zo moeten zijn dat socialisten, communisten, "kiezen" begrijpen op basis van het idee om de beste mogelijkheid uit te zoeken.
De emotionele basis van dit soort mensen is verwaarloosd, want in hun gedachten refereren keuzes niet meer terug naar hun subjectieve emoties, maar in plaats daarvan refereren keuzes terug aan de selectie procedures die ze gebruikt hebben, om de beste mogelijkheid te selecteren. Zo'n beetje gelijk hoe een schaakcomputer een zet selecteert.
Maar deze mensen hebben nog wel de gevoelens die geassocieerd zijn, aan hun best te doen, omdat ze kiezen definieren op basis van het beste te doen. Dus dan gaan deze mensen die gevoelens enorm oppompen, om hun verwaarloosde emotionele basis te compenseren. Dus dan gaan ze extreem hun best doen voor dingen, om dat gevoel om je best te doen, te vergroten.
Ook moet ik vanuit mijn analyse voorspellen, dat men subjectieve zaken als feit gaat stellen. Want er zit geen subjectief element in een selectie procedure als hoe een schaakcomputer een zet berekent. Het gehele subjectieve gedeelte van de werkelijkheid, welke het gedeelte is dat kiest, is vervangen met objectieve selectie procedures.
En ook moet ik voorspellen, dat er een obsessie ontstaat over superioriteit, inferioriteit, vanuit de mindere en betere mogelijkheden in een keuze.
Dus er ontstaat een min of meer voorspelbaar patroon aan corruptie. Moet jij maar zeggen of dit voorspelde patroon klopt met communisme, socalisme. Ik vind het goed kloppen.
Dat is gewoon onwil heh. Doordat je weet dat als dit klopt, dat daar een oordeel aan vast zit over hoe jij op intellectueel gebied subjectiviteit marginaliseert.quote:
Dat wat klopt?quote:Op maandag 2 september 2024 21:22 schreef Syamsu het volgende:
[..]
Dat is gewoon onwil heh. Doordat je weet dat als dit klopt, dat daar een oordeel aan vast zit over hoe jij op intellectueel gebied subjectiviteit marginaliseert.
Logica van subjectiviteit = interpretatie van de werkelijkheid door eigen ervaringen, emoties, en overtuigingen.quote:de logica van subjectiviteit
Onzin. Zo'n lulverhaal, dan gaat men gewoon zeggen dat emoties kunnen worden gemeten in de hersens. Dan wordt subjectiviteit gemaakt tot een sub-categorie van objectiviteit, namelijk, feiten over hersentoestanden.quote:Op dinsdag 3 september 2024 14:49 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Logica van subjectiviteit = interpretatie van de werkelijkheid door eigen ervaringen, emoties, en overtuigingen.
Dit maakt subjectiviteit tot een essentieel aspect van menselijke ervaring en communicatie.
Hoewel subjectiviteit aanwezig is in de wetenschap, probeert het wetenschappelijke proces deze te beperken door middel van strikte methoden, peer review, replicatie van experimenten, en transparantie in de rapportage van resultaten. Het streven naar objectiviteit is een fundamenteel aspect van de wetenschappelijke methode, maar complete objectiviteit is moeilijk te bereiken, omdat wetenschap wordt uitgevoerd door mensen, die inherent subjectief zijn.
Elke wetenschapper die stelt dat subjectiviteit in de wetenschap niet bestaat, moet gewantrouwd worden.
Meer valt er niet over te zeggen.
Ik maak tenminste duidelijk wat ik onder "logica van subjectiviteit" versta en welke implicaties dit heeft op mens en wetenschap. Jouw vertaalprogramma blijft uitsluitend negatieve kritiek en uitsluitingen produceren naast de wonderlijke zinsconstructies die zelfs voor een kwantumfysicus moeilijk te doorgronden zijn.quote:Op dinsdag 3 september 2024 20:11 schreef Syamsu het volgende:
[..]
Onzin. Zo'n lulverhaal, dan gaat men gewoon zeggen dat emoties kunnen worden gemeten in de hersens. Dan wordt subjectiviteit gemaakt tot een sub-categorie van objectiviteit, namelijk, feiten over hersentoestanden.
Wanneer er aantoonbaar een grote psychologische druk staat op het concept van subjectiviteit, vanuit de drive om je best te doen, dan wordt zo'n lulverhaaltje makkelijk corrupt gemaakt.
Zonder de logica die bij subjectiviteit hoort, betekent het niks. Net zo objectiviteit, dat heeft ook z'n eigen logica. Objectiviteit is een model maken van een creatie, in het verstand.
De geest kiest, en de geest word geïdentificeerd met een gekozen mening. Dat is de logica van subjectiviteit.quote:Op woensdag 4 september 2024 09:07 schreef Bassie48 het volgende:
[..]
Ik maak tenminste duidelijk wat ik onder "logica van subjectiviteit" versta en welke implicaties dit heeft op mens en wetenschap. Jouw vertaalprogramma blijft uitsluitend negatieve kritiek en uitsluitingen produceren naast de wonderlijke zinsconstructies die zelfs voor een kwantumfysicus moeilijk te doorgronden zijn.
Jouw ego is veel te groot. Narcistisch zelfs vermoed ik. Doe daar eens wat aan, potjandorie.quote:Op woensdag 4 september 2024 10:31 schreef Syamsu het volgende:
[..]
De geest kiest, en de geest word geïdentificeerd met een gekozen mening. Dat is de logica van subjectiviteit.
De logica van objectiviteit is dat een model word gemaakt van een creatie, in het verstand.
Wat jij zegt is onzin gewauwel, zonder echte regels. En je doet zelf creationisme af als onzin, wat betekent dat je subjectiveit niet accepteert.
Als je rationeel kritiek wil hebben op creationisme, dan ga je onderzoeken of je een feit kan stellen over wat het was dat in het moment een keuze op A ipv B deed uitkomen. Want creationisme zegt dat dit onmogelijk is. Natuurkunde identificeerd ook geen kiezer, voor een gebeurtenis die in het moment op A of B kan uitkomen.
Dus dat zijn echte regels, waar wat jij zegt is het standaard gelieg, dat het subjectieve gedeelte van de werkelijkheid, de objectieve hersens zouden zijn.
Je moet gewoon de logica van feit & mening uit je hoofd leren, het erin stampen. Dit is basis schoolwerk, het is niet een groot mysterie hoe subjectiveit werkt, hoe objectiviteit werkt,en hoe kiezen werkt, want de logica ervan gebruiken we elke dag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |