FOK!forum / Lifestyle / Gefrituurde bounty-repen
Don_Tomdinsdag 18 februari 2003 @ 20:30
Vandaag toch maar eens wat bounties gefrituurd, naar idee van tv-kokking Nigella Lawson. Papje gemaakt van zelfrijzend bakmeel, bloem en spuitwater (voor de luchtigheid). Bounties door papje halen en frituren maar.....
Eerste paar een beetje mislukt, later ging het wat beter, maar niet perfect. Zijn er nog meer mensen die dit wel eens gemaakt hebben, of heeft iemand het officiele recept? Ik heb het een beetje op de gok gedaan na het een keer op tv gezien te hebben.
Was best lekker verder....
Chiwakkadinsdag 18 februari 2003 @ 20:36
gefrituurde chocola?
Sjaak-Sdinsdag 18 februari 2003 @ 20:36
hahahaha, tis jammer dat je het serieus meent Vind de topic titel namelijk fantastisch als je hem zelf verzonnen had.... Ligt lekker in de mond..
Sharkdoggiedinsdag 18 februari 2003 @ 20:37
* Sharkdoggie wacht ongeduldig op recept
Cylviadinsdag 18 februari 2003 @ 20:40
Ik heb geen ander recept als wat jij hier beschreef maar maak ze zelf ook weleens zo en ze zijn zooooooooooow lekker...

Bij mij lukken ze altijd wel trouwens..

postmandinsdag 18 februari 2003 @ 20:53
quote:
Op dinsdag 18 februari 2003 20:36 schreef Chiwakka het volgende:
gefrituurde chocola?
bon-bons ?
hond_in_de_gootdinsdag 18 februari 2003 @ 21:06
Kan iemand misschien het precieze recept voor me ergens opzoeken of intypen ovso?

ik ben er namelijk wle benieuwd naar en wil het zelf daarom ook gaan maken.

dogodinsdag 18 februari 2003 @ 21:58
Klinkt lekker! Vooral voor de vreetbuien tijdens m'n maandelijkse ongemak.
Mylenedinsdag 18 februari 2003 @ 22:02
Nog nooit van gehoord.
Chiwakkadinsdag 18 februari 2003 @ 22:04
quote:
Op dinsdag 18 februari 2003 20:53 schreef postman het volgende:

[..]

bon-bons ?


bon-bons?
is dat niet van caramel?
en caramel= suiker verwarmd
Isabeaudinsdag 18 februari 2003 @ 22:09
Ik heb wel eens bolletjes gefrituurd ijs gehad en dat was zalig! Dus ik kan me best voorstellen dat gefrituurde bounty ook lekker is
Knuffiedinsdag 18 februari 2003 @ 22:10
Ik heb het ook gezien...

Maar kan me niet meer herinneren hoe of wat...

JoostWdinsdag 18 februari 2003 @ 22:10
Je kan alles frituren.

Ik heb zelf wel eens ijs gefrituurd.

Knuffiedinsdag 18 februari 2003 @ 22:34
Ben toch maar even gaan zoeken, en kwam deze tegen:

Is met mars, maar gebasseerd op die van Nigella...

Succes!!!

dolle_honddinsdag 18 februari 2003 @ 23:18
nigella is ziek

die recepten van haar zijn "vreemd"

KnoXvillewoensdag 19 februari 2003 @ 01:00
Zoiets kan ook met bierbeslag. Bijvoorbeeld bierbeslag met aardbeien frituren
Kaizenwoensdag 19 februari 2003 @ 01:32
Ik kan me niet voorstellen dat dit lekker is, maar ja er is een manier om dat te beoordelen. Heb geleerd om eerst te proberen en dan pas een mening te geven.
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 19 februari 2003 @ 01:36
quote:
Op dinsdag 18 februari 2003 22:09 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb wel eens bolletjes gefrituurd ijs gehad en dat was zalig! Dus ik kan me best voorstellen dat gefrituurde bounty ook lekker is
Volgens mij wordt het tijd dat je weer eens langskomt .
Isabeauwoensdag 19 februari 2003 @ 01:38
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 01:36 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Volgens mij wordt het tijd dat je weer eens langskomt .


Ik heb na half maart zeeeeeeen van tijd (ergens trema op een e zetten).

Enne, het gefrituurde ijs hadden ze daar niet meer Maar we kunnen altijd zelf gaan experimenteren Met Bounty of zo!

klinzwoensdag 19 februari 2003 @ 01:38
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 01:32 schreef Kaizen het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat dit lekker is, maar ja er is een manier om dat te beoordelen. Heb geleerd om eerst te proberen en dan pas een mening te geven.
Probeer dan ook eens (het ranzig klinkende) pannenkoeken met mayonaise. Die zijn namelijk verbazingwekkend goed te nassen.
Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 02:38
quote:
Op dinsdag 18 februari 2003 20:40 schreef Cylvia het volgende:
Ik heb geen ander recept als wat jij hier beschreef maar maak ze zelf ook weleens zo en ze zijn zooooooooooow lekker...

Bij mij lukken ze altijd wel trouwens..


Cool
Probleem was bij mij vooral dat de pap niet goed aan de bouty hechtte dus moest echt een perfecte bol eromheen zijn. Als dit niet zo is komt de bounty bloot te liggen aan het vet en wordt ie doordrenkt met vet, das niet zo lekker. Verder had ik het probleem dat ze aan mn frituurmandje bleven hangen of aan de lepel waar ik ze mee deponeerde (frituurmandje kon niet weggelaten worden wegens bitterbalgruis op de bodem).
Misschien een idee om wat pics en te plaatsen, ik krijg mn digicam pas volgende maand...
Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 02:39
quote:
Op dinsdag 18 februari 2003 22:34 schreef Knuffie het volgende:
Ben toch maar even gaan zoeken, en kwam deze tegen:

Is met mars, maar gebasseerd op die van Nigella...

Succes!!!


Dank!!
jerneywoensdag 19 februari 2003 @ 02:40
ik heb haar boek hier liggen.. daar heb ik het idd in gezien..

Heb nu niet zo'n zin om het over te typen.. zal er morgen aan proberen te denken.

oh... laat maar, zie dat je het al hebt

[Dit bericht is gewijzigd door jerney op 19-02-2003 02:44]

Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 02:42
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 02:40 schreef jerney het volgende:
ik heb haar boek hier liggen.. daar heb ik het idd in gezien..

Heb nu niet zo'n zin om het over te typen.. zal er orgen aan proberen te denken.


Ik zou je eeuwig dankbaar zijn
Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 02:44
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 02:40 schreef jerney het volgende:
edit:
oh... laat maar, zie dat je het al hebt
Is dat dezelfde dan?
jerneywoensdag 19 februari 2003 @ 02:44
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 02:44 schreef Don_Tom het volgende:

[..]

Is dat dezelfde dan?


Geen idee, niet gelezen

Zal wel ff kijken nu

jerneywoensdag 19 februari 2003 @ 02:46
Nee, niet hetzelfde..
Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 02:47
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 02:46 schreef jerney het volgende:
Nee, niet hetzelfde..
In dat geval.....
bloempjuhwoensdag 19 februari 2003 @ 10:27
Dat kán toch niet gezond zijn joh! Gefrituurde chocoreep..
pirkewoensdag 19 februari 2003 @ 10:38
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 10:27 schreef bloempjuh het volgende:
Dat kán toch niet gezond zijn joh! Gefrituurde chocoreep..
Je frituurt de chocolade ook niet, alleen de zooi eromheen
bloempjuhwoensdag 19 februari 2003 @ 12:49
Dan nog.. chocola is al tamelijk vet, als je er dan nog een gefrituurd laagje omheen gooit is het nóg vetter.. lekker voor puistjes
pirkewoensdag 19 februari 2003 @ 13:05
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, vind bounties zo al lekker genoeg eerlijk gezegd
Don_Tomwoensdag 19 februari 2003 @ 13:10
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 10:27 schreef bloempjuh het volgende:
Dat kán toch niet gezond zijn joh! Gefrituurde chocoreep..
Ach, het is ook niet de bedoeling dat je het elke dag eet...
bloempjuhwoensdag 19 februari 2003 @ 14:57
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 13:10 schreef Don_Tom het volgende:

[..]

Ach, het is ook niet de bedoeling dat je het elke dag eet...


Haha.. gelukkig niet
jerneydonderdag 20 februari 2003 @ 10:27
Ok, *diep adem haalt* Daar gaatie

Ingredienten:

ongeveer 2 liter zonnebloemolie (of gewoon frituurvet)
1 rijpe ananas
150 g zelfrijzend bakmeel
2 tot 2,25 dl spa rood
8 bounty's


Bereiding:

Verhit de olie tot de hoogst mogelijke temperatuuer.
Snijd de onder- en bovenkan van de ananas af en snijd hem vervolgens verticaal in vieren. Verwijder de kern en leg de stukken met de schil naar beneden neer. Snijd het vruchtvlees in de lengte in tot op de schil en dan dwars in plakken. Ga met het mes tussen het vruchtvlees en de schil door.
Pers alles wat er aan sap in de schil zit over de stukjes gesneden fruit.
(hmm blikje ananas dus )

Doe het bakmeel in een kom en klop er 1,75 dl van de spa rood door. Voeg (een deel van) de rest van het water toe als het beslag te dik is; het moet zo dik zijn dat het zich makkelijk aan de bounties hecht.

Gooi de door het beslag gehaalde bounty's in de hete olie en frituur ze ongeveer 3 minuten, tot het beslag gerezen en goudbruin is. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien ze op met de ananas.

Typo's voorbehouden, ik kom net m'n bed uitrollen

Knuffiedonderdag 20 februari 2003 @ 10:29
Lief is ze he?

Thank U...

jerneydonderdag 20 februari 2003 @ 10:32
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 10:29 schreef Knuffie het volgende:
Lief is ze he?

Thank U...


Eetze
Don_Tomdonderdag 20 februari 2003 @ 21:49
quote:
Op donderdag 20 februari 2003 10:27 schreef jerney het volgende:
Ok, *diep adem haalt* Daar gaatie

Ingredienten:

ongeveer 2 liter zonnebloemolie (of gewoon frituurvet)
1 rijpe ananas
150 g zelfrijzend bakmeel
2 tot 2,25 dl spa rood
8 bounty's


Bereiding:

Verhit de olie tot de hoogst mogelijke temperatuuer.
Snijd de onder- en bovenkan van de ananas af en snijd hem vervolgens verticaal in vieren. Verwijder de kern en leg de stukken met de schil naar beneden neer. Snijd het vruchtvlees in de lengte in tot op de schil en dan dwars in plakken. Ga met het mes tussen het vruchtvlees en de schil door.
Pers alles wat er aan sap in de schil zit over de stukjes gesneden fruit.
(hmm blikje ananas dus )

Doe het bakmeel in een kom en klop er 1,75 dl van de spa rood door. Voeg (een deel van) de rest van het water toe als het beslag te dik is; het moet zo dik zijn dat het zich makkelijk aan de bounties hecht.

Gooi de door het beslag gehaalde bounty's in de hete olie en frituur ze ongeveer 3 minuten, tot het beslag gerezen en goudbruin is. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien ze op met de ananas.

Typo's voorbehouden, ik kom net m'n bed uitrollen


Grote dank!!
Had het zelf ook al geprobeerd met slechts zelfrijzend bakmeel en spa-rood, later er toch wat boem door gegooid om het deeg wat plakkeriger te krijgen. Maar mijn eerste gedachte was blijkbaar toch goed... nu weet ik het in elk geval voor de volgende keer....