Don_Tom | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:30 |
Vandaag toch maar eens wat bounties gefrituurd, naar idee van tv-kokking Nigella Lawson. Papje gemaakt van zelfrijzend bakmeel, bloem en spuitwater (voor de luchtigheid). Bounties door papje halen en frituren maar..... Eerste paar een beetje mislukt, later ging het wat beter, maar niet perfect. Zijn er nog meer mensen die dit wel eens gemaakt hebben, of heeft iemand het officiele recept? Ik heb het een beetje op de gok gedaan na het een keer op tv gezien te hebben. Was best lekker verder.... ![]() | |
Chiwakka | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:36 |
gefrituurde chocola? ![]() | |
Sjaak-S | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:36 |
hahahaha, tis jammer dat je het serieus meent ![]() ![]() | |
Sharkdoggie | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:37 |
* Sharkdoggie wacht ongeduldig op recept | |
Cylvia | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:40 |
Ik heb geen ander recept als wat jij hier beschreef maar maak ze zelf ook weleens zo en ze zijn zooooooooooow lekker... Bij mij lukken ze altijd wel trouwens.. | |
postman | dinsdag 18 februari 2003 @ 20:53 |
quote:bon-bons ? | |
hond_in_de_goot | dinsdag 18 februari 2003 @ 21:06 |
Kan iemand misschien het precieze recept voor me ergens opzoeken of intypen ovso? ik ben er namelijk wle benieuwd naar en wil het zelf daarom ook gaan maken. | |
dogo | dinsdag 18 februari 2003 @ 21:58 |
Klinkt lekker! Vooral voor de vreetbuien tijdens m'n maandelijkse ongemak. | |
Mylene | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:02 |
Nog nooit van gehoord. ![]() | |
Chiwakka | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:04 |
quote:bon-bons? is dat niet van caramel? en caramel= suiker verwarmd | |
Isabeau | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:09 |
Ik heb wel eens bolletjes gefrituurd ijs gehad en dat was zalig! Dus ik kan me best voorstellen dat gefrituurde bounty ook lekker is ![]() | |
Knuffie | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:10 |
Ik heb het ook gezien... ![]() Maar kan me niet meer herinneren hoe of wat... | |
JoostW | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:10 |
Je kan alles frituren. Ik heb zelf wel eens ijs gefrituurd. | |
Knuffie | dinsdag 18 februari 2003 @ 22:34 |
Ben toch maar even gaan zoeken, en kwam deze tegen: Is met mars, maar gebasseerd op die van Nigella... Succes!!! | |
dolle_hond | dinsdag 18 februari 2003 @ 23:18 |
nigella is ziek die recepten van haar zijn "vreemd" | |
KnoXville | woensdag 19 februari 2003 @ 01:00 |
Zoiets kan ook met bierbeslag. Bijvoorbeeld bierbeslag met aardbeien frituren ![]() | |
Kaizen | woensdag 19 februari 2003 @ 01:32 |
Ik kan me niet voorstellen dat dit lekker is, maar ja er is een manier om dat te beoordelen. Heb geleerd om eerst te proberen en dan pas een mening te geven. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | woensdag 19 februari 2003 @ 01:36 |
quote:Volgens mij wordt het tijd dat je weer eens langskomt ![]() | |
Isabeau | woensdag 19 februari 2003 @ 01:38 |
quote:Ik heb na half maart zeeeeeeen van tijd (ergens trema op een e zetten). Enne, het gefrituurde ijs hadden ze daar niet meer | |
klinz | woensdag 19 februari 2003 @ 01:38 |
quote:Probeer dan ook eens (het ranzig klinkende) pannenkoeken met mayonaise. Die zijn namelijk verbazingwekkend goed te nassen. | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 02:38 |
quote:Cool ![]() Probleem was bij mij vooral dat de pap niet goed aan de bouty hechtte dus moest echt een perfecte bol eromheen zijn. Als dit niet zo is komt de bounty bloot te liggen aan het vet en wordt ie doordrenkt met vet, das niet zo lekker. Verder had ik het probleem dat ze aan mn frituurmandje bleven hangen of aan de lepel waar ik ze mee deponeerde (frituurmandje kon niet weggelaten worden wegens bitterbalgruis op de bodem). Misschien een idee om wat pics en te plaatsen, ik krijg mn digicam pas volgende maand... ![]() | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 02:39 |
quote:Dank!! | |
jerney | woensdag 19 februari 2003 @ 02:40 |
ik heb haar boek hier liggen.. daar heb ik het idd in gezien.. Heb nu niet zo'n zin om het over te typen.. zal er morgen aan proberen te denken. oh... laat maar, zie dat je het al hebt [Dit bericht is gewijzigd door jerney op 19-02-2003 02:44] | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 02:42 |
quote:Ik zou je eeuwig dankbaar zijn ![]() | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 02:44 |
quote:Is dat dezelfde dan? | |
jerney | woensdag 19 februari 2003 @ 02:44 |
quote:Geen idee, niet gelezen ![]() Zal wel ff kijken nu | |
jerney | woensdag 19 februari 2003 @ 02:46 |
Nee, niet hetzelfde.. | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 02:47 |
quote:In dat geval..... | |
bloempjuh | woensdag 19 februari 2003 @ 10:27 |
Dat kán toch niet gezond zijn joh! Gefrituurde chocoreep.. | |
pirke | woensdag 19 februari 2003 @ 10:38 |
quote:Je frituurt de chocolade ook niet, alleen de zooi eromheen ![]() | |
bloempjuh | woensdag 19 februari 2003 @ 12:49 |
Dan nog.. chocola is al tamelijk vet, als je er dan nog een gefrituurd laagje omheen gooit is het nóg vetter.. lekker voor puistjes ![]() | |
pirke | woensdag 19 februari 2003 @ 13:05 |
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, vind bounties zo al lekker genoeg eerlijk gezegd ![]() | |
Don_Tom | woensdag 19 februari 2003 @ 13:10 |
quote:Ach, het is ook niet de bedoeling dat je het elke dag eet... | |
bloempjuh | woensdag 19 februari 2003 @ 14:57 |
quote:Haha.. gelukkig niet ![]() | |
jerney | donderdag 20 februari 2003 @ 10:27 |
Ok, *diep adem haalt* Daar gaatie ![]() Ingredienten: ongeveer 2 liter zonnebloemolie (of gewoon frituurvet)
Verhit de olie tot de hoogst mogelijke temperatuuer. Doe het bakmeel in een kom en klop er 1,75 dl van de spa rood door. Voeg (een deel van) de rest van het water toe als het beslag te dik is; het moet zo dik zijn dat het zich makkelijk aan de bounties hecht. Gooi de door het beslag gehaalde bounty's in de hete olie en frituur ze ongeveer 3 minuten, tot het beslag gerezen en goudbruin is. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien ze op met de ananas. Typo's voorbehouden, ik kom net m'n bed uitrollen | |
Knuffie | donderdag 20 februari 2003 @ 10:29 |
![]() ![]() Thank U... | |
jerney | donderdag 20 februari 2003 @ 10:32 |
quote:Eetze ![]() ![]() | |
Don_Tom | donderdag 20 februari 2003 @ 21:49 |
quote:Grote dank!! ![]() Had het zelf ook al geprobeerd met slechts zelfrijzend bakmeel en spa-rood, later er toch wat boem door gegooid om het deeg wat plakkeriger te krijgen. Maar mijn eerste gedachte was blijkbaar toch goed... nu weet ik het in elk geval voor de volgende keer.... |