abonnement Unibet Coolblue
pi_213998539
Richard de Mos en Rachid Guernaoui verdacht van deelname aan een criminele organisaties, meineed, corruptie en schending van hun ambtsgeheim

https://nos.nl/artikel/23(...)le-organisaties.html

quote:
Het Openbaar Ministerie verdenkt de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van deelname aan een criminele organisaties, meineed, corruptie en schending van hun ambtsgeheim. Dat meldt het OM.

Volgens justitie zaten de wethouders in criminele organisaties met enkele vastgoed- en horecaondernemers. Ze worden waarschijnlijk in september en oktober verhoord.

Bij de wethouders werden in oktober vorig jaar invallen gedaan, zowel in hun kantoor in het stadhuis van Den Haag als in hun woningen. Ze legden hun functie in oktober 2019 neer. Het college van Den Haag viel over de kwestie.

Beide wethouders zaten namens Groep de Mos in het college. Die is met acht zetels grootste partij van Den Haag.

Lekken van vertrouwelijke informatie
In het onderzoek door de rijksrecherche naar corruptie en omkoping komt een beeld naar voren van geldstortingen, betalingen voor het maken van een website, (promotie)filmpjes, een verkiezingscampagne en etentjes, het lekken van vertrouwelijke informatie, voorkeursbehandelingen, omkoping van kiezers en het verstrekken van vergunningen.

Het OM verwacht dat de zaak op z'n vroegst eind 2021 wordt behandeld.
pi_213998624
twitter


De coalitiepartijen:
twitter


twitter


PvdA:
quote:
Vandaag was de uitspraak in de zaak rondom raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Ze zijn in hoger beroep vrijgesproken van omkoping, maar beiden wel veroordeeld voor het (meermaals) schenden van het ambtsgeheim. De voormalig wethouders hebben de integriteit van de functie als hoge ambtenaar geschonden. Het is voor de raad en stad fijn dat er nu een uitspraak is in deze zaak, een rechtszaak die voor iedereen te lang heeft geduurd. Met deze uitspraak kan deze periode binnen de Haagse politiek hopelijk worden afgesloten.

Deze uitspraak bevestigt opnieuw dat er op het stadhuis een goed gesprek moet worden gevoerd over transparante partijfinanciering en integriteit. Ook het continue gesprek over de verantwoordelijkheid die je als bestuurder en politicus hebt is hiermee niet klaar. Deze gesprekken beginnen wat ons betreft vandaag. We moeten elkaar scherp houden om de integriteit van het stadsbestuur te bewaken. Het is cruciaal dat alle partijen het algemeen belang dienen van onze stad. Laten we elkaar weer opzoeken en daar de komende tijd afspraken over maken.

https://denhaag.pvda.nl/n(...)en-rachid-guernaoui/
PvdD
twitter

twitter


Denk
twitter


D66
quote:
Nog geen reactie
  vrijdag 21 juni 2024 @ 17:18:31 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_213998911
Vooral eens met PvdD
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_214006437
De Mos vanavond (zaterdag) bij Oranjezomer.
pi_214007309
Geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bij degenen die beschuldigd worden van iets?
apart
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')