Minder zwaar bewerkt eten vreten en meer vers bereidt
Dat vult sneller, doet er langer over om te verteren en heb je langer wat aan ook.
Verse groentjes, fruit, volkorenbrood, noten en zaden. Vezels.
Die ballen suiker, zout en vet, met een handvol chemicaliën om het er appetijtelijk uit te laten zien en er wat smaak aan te geven, glijden als de gesmeerde bliksem door je darmen.
Tot wel 80% wat je in een supermarkt kan kopen is zo zwaar bewerkt, dat je het nauwelijks nog als voedsel kan bestempelen.
Ze hebben de basisgrondstoffen uit elkaar getrokken, datgene wat het bij elkaar houdt, de vezels, weggegooid en de rest weer bij elkaar gegooid met vet, suiker en zout, om er goedkoop substanties van te maken die eruit zien als voedsel.
Suiker, zout en vet zorgen ervoor dat we het blijven eten, als junks en de afwezigheid van de vezels zorgt ervoor dat we sneller weer honger hebben, waardoor we weer meer gaan eten.