Dat staat ook op de zakken.quote:Op vrijdag 10 mei 2024 14:59 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]![]()
Dat is een handige om te onthouden!
quote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:09 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Ja, in de winkels zijn er zoveel prikkels dat het goed lezen van artikelen meestal faalt
Oh wauw dank je voor de uitgebreidde uitleg!quote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:34 schreef sigme het volgende:
Vastkokers hebben vaak een betere smaak, maar ze zijn alleen maar echt geschikt als gekookte aardappel (en dan moet je niet speciaal van prakken houde, want ze laten zich niet prakken).
Als je puree probeert te maken van vastkokers krijg je glazige lijm.
Kruimige aardappels zijn wat dat betreft meer allound te gebruiken.
Bloemige aardappels zijn gelukkig uit de mode.
Rassen werden hierboven al wat genoemd, maar door de steeds erger wordende aardappelziekte worden oude rassen minder verbouwd en in plaats daarvan nieuwe waarvan de namen dus ook nieuw en tamelijk onbekend zijn.
Waarom dat? Irenes of Eigenheimers zijn heerlijkquote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:34 schreef sigme het volgende:
Bloemige aardappels zijn gelukkig uit de mode.
Waarom ze uit de mode zijn?quote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarom dat? Irenes of Eigenheimers zijn heerlijk
Ja! Die heb ik gezien idd. Goede prijs ook.quote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:41 schreef Lienekien het volgende:
Lidl heeft ‘iets kruimige’ aardappels. Die zijn prima voor puree/stamppot. Ze hebben ook lekkere verse krieltjes (dus in de schil).
Nee waarom je dat gelukkig maakt. Het koken ervan is geen kunst.quote:Op vrijdag 10 mei 2024 16:45 schreef sigme het volgende:
[..]
Waarom ze uit de mode zijn?
Het is nogal een kunst om ze goed bloemig te koken, die kunst wordt niet meer beoefend. Ze worden wel gebruikt voor puree, maar dan zijn ze dus niet bloemig bereid.
quote:Op vrijdag 10 mei 2024 17:20 schreef Radegast het volgende:
Vind het helemaal niet moeilijk om aardappelen bloemig te koken. Afgieten en even paar seconden terug in de pan op laag vuur tot je het eerste sissen hoort, dan in de buitenlucht even opschudden. Klaar.
Zo heb ik het idd geleerdquote:Op vrijdag 10 mei 2024 17:20 schreef Radegast het volgende:
Vind het helemaal niet moeilijk om aardappelen bloemig te koken. Afgieten en even paar seconden terug in de pan op laag vuur tot je het eerste sissen hoort, dan in de buitenlucht even opschudden. Klaar.
Weet niet wat jij als beste definieert, maar....quote:Op zondag 19 mei 2024 01:12 schreef Nieuwschierig het volgende:
Nicola is de beste vaste aardappel. Ideaal voor bij de groenten en vlees. Neemt weinig jus op zodat ze stevig blijven.
Omdat mensen niet meer leren te koken?quote:Op vrijdag 10 mei 2024 18:01 schreef sigme het volgende:
[..]![]()
Maar dat is dus een uitstervende manier van aardappels koken.
Mona Lisa is de lekkerste vastkokende aardappel voor mij.quote:Op zondag 19 mei 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
et niet wat jij als beste definieert, maar....
De lekkerste (Nederlandse) vastkokende is de Opperdoes Ronde
Dat Nicola het beste ras is baseer ik opquote:Op zondag 19 mei 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Weet niet wat jij als beste definieert, maar....
De lekkerste (Nederlandse) vastkokende is de Opperdoes Ronde
Mee eens. Alleen jammer dat die zo beperkt verkrijgbaar is.quote:Op zondag 19 mei 2024 08:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De lekkerste (Nederlandse) vastkokende is de Opperdoes Ronde
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |