abonnement Unibet Coolblue
  Manager PR/Moderator woensdag 1 mei 2024 @ 01:11:00 #1
269689 crew  Viv
pi_213377992
quote:
Dertig jaar oude Belgische coldcasezaak lijkt te zijn opgelost

In België lijkt na dertig jaar een coldcasezaak te zijn opgelost. De politie van Oost-Vlaanderen heeft een 78-jarige man aangehouden voor de moord op zijn toenmalige vrouw in 1994. De vrouw, Annie De Poortere, verdween destijds spoorloos en was al die tijd vermist.

Afgelopen weekend werd in Sint-Martens-Latem per toeval bij graafwerkzaamheden een lichaam gevonden in een tuin vlak bij het ouderlijk huis van de vrouw. Vermoedelijk gaat het om De Poortere. Er wordt nog DNA-onderzoek gedaan om de identiteit definitief te achterhalen, maar de politie heeft al laten weten dat er aanwijzingen waren dat het De Poortere is.

Direct na de vondst werd de ex-man van de vrouw, Hans D., verhoord en aangehouden voor moord. De politie is opnieuw een onderzoek gestart naar wat er dertig jaar geleden gebeurd is.

Gedeeltelijke bekentenis
Volgens Belgische media heeft de aangehouden man een gedeeltelijke bekentenis afgelegd: "Ja, ik begroef Annie in de tuin", zou hij gezegd hebben. D. heeft niet toegegeven dat hij zijn vrouw ook om het leven heeft gebracht. Over hoe ze in 1994 aan haar eind is gekomen, bestaat dan ook nog geen duidelijkheid.

D. was de laatste die Annie De Poortere in leven gezien zou hebben. In 1999 verklaarde hij in een tv-programma dat hij op de dag van de verdwijning alleen boodschappen doen was en daarna naar een voetbalwedstrijd is gegaan. Toen hij 's avonds thuiskwam, was zijn vrouw volgens hem verdwenen.

D. liet zijn vrouw in 1999 "afwezig" verklaren. Dat is een juridische procedure die dezelfde gevolgen heeft als een overlijden. Hierdoor kan bijvoorbeeld een erfenis verdeeld worden of een huwelijk worden ontbonden.
https://nos.nl/artikel/25(...)jkt-te-zijn-opgelost

quote:
Zaterdag 12 november 1994. Op deze dag verdwijnt de 48-jarige Annie De Poortere spoorloos. Ze woont op dat moment in de Kerkstraat in Sint-Martens-Latem. Haar identiteitskaart lag nog thuis, er was geen geld verdwenen en haar fiets stond nog waar ze hem het laatst had achtergelaten. Volgens haar zoon en haar zus kampte ze met psychische problemen. Opnieuw, want in het verleden had ze al een paar keer in een psychiatrische instelling verbleven. Na die 12e november zal ze nooit nog een teken van leven geven.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)-al-en-wat-nog-niet/


[ Bericht 19% gewijzigd door Viv op 01-05-2024 01:20:45 ]
  woensdag 1 mei 2024 @ 06:34:01 #2
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_213378278
Hopelijk kunnen ze de doodsoorzaak nog achterhalen. Maar lijkt me niet dat je iemand zelf ergens begraafd als je niks met de dood te maken hebt.

En na 30 jaar opgepakt. Vraag me af of mensen dan al 30 jaar lang/nog steeds over hun schouder kijken, of dat ze juist na zo'n lange tijd niet meer verwachten dat ze ooit gepakt gaan worden en leven alsof er niks gebeurd is.
  Manager PR/Moderator woensdag 1 mei 2024 @ 10:50:37 #3
269689 crew  Viv
pi_213380122
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 06:34 schreef kwiwi het volgende:
Hopelijk kunnen ze de doodsoorzaak nog achterhalen. Maar lijkt me niet dat je iemand zelf ergens begraafd als je niks met de dood te maken hebt.
Nee, dat lijkt mij ook niet. Wel bijzonder dat hij dit gedeelte al bekend zou hebben. Dat ze in de buurt van haar ouderlijk huis gevonden is, wijst toch eerder in de richting van haar eigen familie of hun buren?
quote:
En na 30 jaar opgepakt. Vraag me af of mensen dan al 30 jaar lang/nog steeds over hun schouder kijken, of dat ze juist na zo'n lange tijd niet meer verwachten dat ze ooit gepakt gaan worden en leven alsof er niks gebeurd is.
Gelet op die gedeeltelijke bekentenis, heeft hij wellicht inderdaad al die tijd nog over zijn schouder gekeken en is hij opgelucht dat dit voorbij is. :)

Ben benieuwd of daar uiteindelijk meer over bekend wordt.
  Manager PR/Moderator zondag 5 mei 2024 @ 01:33:37 #4
269689 crew  Viv
pi_213424585
Update:

quote:
Autopsie op lichaam Annie De Poortere brengt geen duidelijkheid over doodsoorzaak, volgens bronnen verklaart toenmalige man (78) dat hij haar thuis dood aantrof

De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft geen duidelijkheid gebracht over de doodsoorzaak. Dat zegt het parket. 30 jaar na haar verdwijning valt dus niet meer te achterhalen hoe ze precies om het leven gekomen is. Haar toenmalige echtgenoot blijft intussen voorlopig aangehouden met een enkelband. Volgens bronnen verklaart hij dat hij haar thuis dood aangetroffen heeft en vervolgens begraven heeft.
En de informatie over de vindplaats is anders dan in eerdere berichten:
quote:
De tuin waarin haar lichaam (vermoedelijk) gevonden werd, grenst aan de tuin van de woning waar zij en haar echtgenoot toen woonden. Onder meer door die locatie keken de speurders al snel in de richting van haar toenmalige echtgenoot.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)k-annie-de-poortere/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')