TheWilliedockSaints | maandag 17 februari 2003 @ 02:08 |
vanwaar die kurken van kunstof die je tegenwoordig steeds vaker ziet in wijnflessen.... ik vind ze klote....krijg ze er vaak niet uit met mijn flessenopener van Brabantia | |
TheWilliedockSaints | maandag 17 februari 2003 @ 02:22 |
subtiel schopje ![]() sorry yvonne | |
Furby | maandag 17 februari 2003 @ 02:23 |
Zowel technisch beter als kosten besparend. Geen kurksmaak aan de wijn en het zijn cheap-ass dingen. | |
TheWilliedockSaints | maandag 17 februari 2003 @ 02:26 |
quote:kurksmaak hoort erbij ![]() | |
WauseWillem | maandag 17 februari 2003 @ 07:56 |
ik vind het ook kut ja, je krijgt ze er verrot uit, ik had ze ook in de flessen van mn kerstpakket zitten... Ik vind dat in wijnflessen gewoon kurk moet zitten, je gaat in bier toch ook geen plastic kurken zetten? kan je net zogoed een metalen doppie op je wijnfles zetten | |
Troel | maandag 17 februari 2003 @ 08:02 |
quote:Bij goedkope wijnen heb je dat ook wel soms hoor ![]() | |
Blues | maandag 17 februari 2003 @ 08:47 |
kickje lifestyle ![]() | |
Lois | maandag 17 februari 2003 @ 09:59 |
Topictitel even aangepast. | |
Radiohoofdje | maandag 17 februari 2003 @ 12:30 |
ik vind het ook vervelende dingen ja. Een echte kurk krijg je tenminste nog terug in de fles na het inschenken van je glas. Bij die plastickurken moet je er dan een stuk afsnijden wil je hem er ingepropt krijgen. Ja, ik weet dat je speciale doppen hebt om je wijnfles opnieuw te sluiten maar dat gaat prima met een gewone ouderwetse kurk ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2003 @ 12:33 |
quote:Ik vind het net zoiets als bier met een draaidop ![]() | |
RDV | maandag 17 februari 2003 @ 14:30 |
Door een te hoge wijnproductie zijn er niet genoeg kurken om de flessen te sluiten, daarom zijn er bepaalde wijnmakers die kunstof kurken op hun fles doen. | |
Karboenkeltje | maandag 17 februari 2003 @ 14:33 |
quote:Alleen bij slechte kurken of een slechte openmaakpoging. Ik kan niet wachten totdat die plastic dingen voor alle wijnen gebruikt worden. Veel makkelijker openen. | |
Bashir | maandag 17 februari 2003 @ 14:34 |
Wijn flessen moeten indd een kurken kurk :y hebben ....... wat ik trouwens ook erg stom vind is dat een beugeltje nou ook een platic ding erop heeft zitten ...... kan je niet eens meer normaal het stukje steen eraf slaan groeten | |
Koos_26 | maandag 17 februari 2003 @ 14:43 |
quote:Zoals al gezegd: Ze zijn goedkoper en beter. Kurk is een natuurproduct en kan verrot zijn. Zonde als je net je lekkere Bordeaux uit 1945 opentrekt. Kurk is slechts voor het luchtdicht afsluiten van de fles. Die kunststof dingen zijn daar net zo geschikt voor. Zelfs een kroonkurk zou uitstekend zijn, maar om puur snobistische redenen gebeurt dat niet. Niemand koopt het dan nog. En trouwens: die Brabantiadingen zijn waardeloze kurkentrekkers. De beste zijn de kelnersmessen: |