quote:
Op maandag 1 april 2024 16:35 schreef H.Vviv het volgende:QuickStep ook goed op de hoogte wanneer de tijdrithelm van hun verboden zou worden. De UCI heeft de helm vanaf 2 april verboden.
Lefevere in zijn column van afgelopen zaterdag
[..]
quote:
Alsof het een (slechte) 1 april-grap was. Primoz Roglic die wél met hoofdsok onder de helm de openingstijdrit in de Ronde van het Baskenland reed, Remco Evenepoel die zonder reed. De verklaring: Evenepoel en co hadden van de UCI een mail gekregen dat het verbod op de hoofdsok al op 1 april inging, terwijl op de site van de UCI 2 april staat. “Ze weten het zelf niet, denk ik.”
(...)
“Neen, we mochten niet meer met de sok rijden”, zo was het antwoord van Evenepoel toen we hem vroegen waarom hij zonder sok reed. Want ook hij had gezien: “Die van BORA-hansgrohe (en winnaar Primoz Roglic dus, red.) hebben er wel mee gereden. Dat op de website van de UCI staat dat het vanaf 2 april verboden is? Wij hebben een mail gekregen met de bevestiging dat het verbod vanaf 1 april inging. Want in Parijs-Nice hadden ze al gezegd dat het toen de laatste keer was dat we er mee mochten rijden. Ze weten het zelf niet, denk ik...” Roglic zelf bevestigde op de persconferentie dat ze wisten dat het pas vanaf 2 april verboden was. “Maar vandaag voelde mijn nek toch wat warmer aan, hé”, vertelde hij lacherig.
Evenepoel kon er uiteraard minder mee lachen. “Als ze naar ons sturen dat het vanaf 1 april niet meer mag dan denken we dat het vanaf 1 april niet meer mag. En dan zetten ze het anders op de website. Wij willen het risico dan niet nemen. Het is raar, ze doen wat ze willen.” En zeg nu zelf. 2 april als datum om iets te verbieden: waarom eigenlijk? Het is toch veel logischer om dat de eerste van de maand te doen. Of waren ze bij de UCI bang dat men zou denken dat het een 1 april-grap zou zijn?
Het was trouwens niet de enige actie van de UCI waar Evenepoel zich aan ergerde. “Ze beginnen van alles te bedenken. Deze ochtend zijn ze twee uur voor de start komen zeggen dat de radio’s terug op de rug moeten (in plaats van vooraan in de trui, wat een aerodynamisch voordeel zou opleveren, red.).