111210 | zaterdag 23 maart 2024 @ 22:17 |
Hebben hier een recirculatie afzuigkap hangen, filters worden om het half jaar vervangen en de roosters gaan om de week wel mee in de vaatwasser. Probleem is dat het huis na het bakken van vlees of vis echt nog dik een dag naar een frituurpan blijft stinken. Heb de kap sinds we deze hebben hangen (nu 7 jaar) al 2x helemaal tot op de motor uit elkaar gehaald en ook helemaal schoon gemaakt. Vraag mij af of dit gewoon een algemeen probleem is met dit soort afzuigkappen, of dat wij gewoon een niet functionerend ding hebben hangen en gewoon een nieuwe moeten aanschaffen. [ Bericht 0% gewijzigd door 111210 op 24-03-2024 00:00:49 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 23 maart 2024 @ 23:27 |
standaard probleem met die krengen, die koolfilters werken gewoon niet goed genoeg | |
Lospedrosa | zondag 24 maart 2024 @ 00:39 |
Doe gewoon een buisje naar buiten, 10 keer beter | |
111210 | zondag 24 maart 2024 @ 07:48 |
Ja dat snap ik, maar is niet aan de orde. Anders had ik dat al meteen gedaan. Mijn vraag dus meer of het nut heeft om de kap te vervangen | |
Lospedrosa | zondag 24 maart 2024 @ 09:20 |
Het is een niet te beantwoorden vraag. | |
111210 | zondag 24 maart 2024 @ 09:25 |
Al iedere (duurdere) kap na een paar jaar aan vervanging toe is heeft het dus geen zin om een nieuwe te kopen. In dat geval schroef ik m weer open en ga ik een middagje poetsen ipv 500,- uit te geven | |
embedguy | zondag 24 maart 2024 @ 09:34 |
Wordt de circulatieluchtstroom niet onderbroken? Het idee van die dingen is dat dezelfde lucht 1000x opnieuw door dat ding blijft gaan. Als de kap bijvoorbeeld langs een open raam hangt dan werkt dit al niet. Laat je hem na het bakken nog een ruime tijd nalopen (zodat de lucht de kans krijgt om 1000x opnieuw door de kap te gaan) en zet je hem niet meteen uit na het bakken? Verder is er ook nog verschil tussen soorten filters. Heb je kwaliteitsfilters of gewoon goedkope koolstoffilters van minder dan 20euro per stuk? Ik heb hier geen verstand van overigens, maar die goedkope dingen zien er voor mijn idee niet bepaald geloofwaardig eruit. | |
icecreamfarmer_NL | zondag 24 maart 2024 @ 09:46 |
Is inherent aan de techniek. Eigenlijk altijd naar buiten of de kruipruimte in blazen. | |
ToT | zondag 24 maart 2024 @ 09:51 |
Frituurlucht is dan ook wel erg intens. Wij hadden een afzuiging naar buiten kunnen laten aanleggen, maar hebben ons laten overtuigen een plasmafilter te nemen die alle vet en kookluchtjes zou verbranden. Zelfs daarmee merk je nog genoeg kookluchten in huis, terwijl we een debiel sterke afzuiging hebben. Degene die de boel installeerde zei nog dat hij een keer tocht door de stopcontacten voelde toen hij die afzuiging in een goed geïsoleerde appartement had aangezet. | |
Sorella | zondag 24 maart 2024 @ 11:31 |
Is het ook niet zo dat met zo,n recirculatie kap de luchtjes wel "afgevoerd" worden maar de damp gewoon blijft hangen ? | |
icecreamfarmer_NL | maandag 25 maart 2024 @ 14:24 |
Jep. Eigenlijk is het gewoon een schijtsysteem. | |
ToT | maandag 25 maart 2024 @ 16:14 |
Hier hebben we daar niet zo veel last van, maar ja; open keuken dus het verspreidt wel, en in het plafond hebben we een centraal luchtverversingssysteem die de lucht naar de schoorsteen op zolder afzuigt. |