janjan33 | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:13 |
Ong. 6 maanden geleden heb ik een koekepan BK gekocht. Ik kook electrisch. Na een paar maanden ontstond er in de midden een donkere zwarte vlek die na verloop van tijd groter wordt. Terug naar de winkel en een nieuwe gekregen. Heb een ander merk gekocht Tefal (60 euro dus niet de goedkoopste). Bij het bakken gebruik ik meestal de 8 stand (1 na hoogste) van de inductie kookplaat. We bakken met olie. Met de Tefal na een paar maanden hetzelfde probleem. Wel een tegoedbon gekregen in de winkel, maar ik durf niet zomaar een ander te kopen in dezelfde winkel. Wat zou dat kunnen zijn? Doe ik iets verkeerd? Misschien heeft iemand een advies voor een goede koekepan. | |
marc0871 | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:39 |
Misschien had je beter in CUL geopend? Welk materiaal? Rvs, Anti-aanbak, Keramisch? Konden ze wel op inductie? Verder kan ik je ook niet helpen. Vooralsnog altijd op gas gekookt en mijn Tefal koekenpan gaat al ruim 10 jaar mee. | |
stavromulabeta | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:43 |
Het zal per merk verschillen, maar inductie standje 8 is bij mij vrij hoog (hoger dan wat je met gas kunt bereiken). Wellicht dat de pan wat te heet is geworden. | |
Watuntrik | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:44 |
Gemakkelijkste antwoord is geen pannen met teflon gebruiken... ![]() Goedkoop = slecht koop, ongezond, slecht voor het milieu (PFAS) Koop RVS, Plaatstaal of Gietijzer pannen, daarmee kun je hetzelfde bakken en wanneer je het goed doet bakt dit niet aan, gaat een leven lang mee... Dus het is win win win en win... Zoek eens op google naar "bakken in stalen pannen" en klik video's dan kun je je gaar kijken naar tutorials hoe je met verschillende soorten stalen pannen kunt of moet bakken. Het is even wennen maar kans is groot wanneer je het eenmaal onder de knie hebt wil je niet anders meer. Althans voor mij geldt dit wel, nooit meer teflon of andere anti aanbak scheiße. Allemaal gemaakt om kapot te gaan en veel weg te gooien en nieuwe te kopen... De plaatstaal en gietijzer zijn wat zwaarder dus je krijgt er spierballen van... Kunnen niet in de vaatwasser en hebben onderhoud nodig. Kijk dus ook wat video's staal of gietijzer pan onderhouden en koesteren. Nauwelijks nadelen te noemen gezien je ze maar 1 keer in leven koopt wanneer je van je pannen houd. ![]() | |
stavromulabeta | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:44 |
Ik kan nu ook nog een preek gaan houden over de geneugten van plaatstaal en gietijzer maar dat voegt denk ik vrij weinig toe aan je vraag. | |
marc0871 | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:49 |
Dat is het eerste wat ik dacht, ja. Maar geen ervaring mee, dus. | |
dimmak | vrijdag 1 maart 2024 @ 10:53 |
Je pan de tijd geven zodat de pan evenredig warm wordt is ook wel een goede tip. | |
miss_sly | vrijdag 1 maart 2024 @ 11:33 |
Ik neem deze even mee naar CUL. | |
maily | vrijdag 1 maart 2024 @ 11:38 |
Ja, anders doet de plaat het toch niet? | |
marc0871 | vrijdag 1 maart 2024 @ 11:48 |
Zie je wel? Geen ervaring mee ![]() | |
Deisyy | zaterdag 2 maart 2024 @ 08:47 |
Inderdaad nooit koekenpannen met teflon gebruiken, levensgevaarlijk. | |
Hyperdude | zaterdag 2 maart 2024 @ 08:54 |
Als standje 8 bij TS hetzelfde is als hiero, lijkt mij dat wat veel om te bakken. 8-9 gebruik ik alleen maar om een pan water/grote volumes, snel aan de kook te brengen. Pan moet qua diameter ook goed bij de gebruikte kookzone passen. | |
littlemindy | zaterdag 2 maart 2024 @ 12:39 |
Ik heb een Greenpan, bevalt zeer goed. | |
Marsenal | zaterdag 2 maart 2024 @ 12:43 |
Standje 8 is meestal te hoog. 7 is voor de meeste koekenpannen de max, dat advies zullen ze in de meeste (kook)winkels ook wel geven. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 2 maart 2024 @ 18:16 |
Al op het idee gekomen de warmte lager te zetten? Hmmmm? | |
tong80 | woensdag 6 maart 2024 @ 09:20 |
Man man man. ![]() ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 6 maart 2024 @ 09:26 |
1. Je bakt te warm 2. De inductiezone is te klein voor de pan |