foodlover | donderdag 25 januari 2024 @ 15:50 |
Zouden jullie eens mee willen denken over het volgende: Ik zou voor bij de lunch of snelle hap (bij nasi of frietjes) zelf porties kipsate met stokjes en saus willen maken die je invriest en vervolgens in heet water kan opwarmen zoals de Hebro en huismerken varianten. Kopen is geen optie, woon in het buitenland. Hoe zou je dit succesvol kunnen doen? - sealen en invriezen? - welk saterecept zou geschikt zijn? | |
Flitsbezorger | donderdag 25 januari 2024 @ 15:59 |
Dit doe ik al een tijdje en dat gaat mij prima af. Ik woon dan niet in het buitenland, maar ik geloof dat daar geen verschil in zit (behalve het kopen van de satésaus wellicht). Ik zou het gewoon bereiden zoals je het normaal ook doet. Persoonlijk gebruik ik bijvoorbeeld 100% Pindakaas van de AH voor de satésaus bij mijn recept, dus dat zou je eventueel kunnen oppikken en meenemen bij je eerstvolgende bezoek aan Nederland. Ze verkopen dat ook in emmers ipv potten tegenwoordig. Daarna inderdaad de (gebakken) kipsaté in een vershoudzakje doen, de saus erin gieten en dan in de vriezer. Genot! | |
Jordy-B | donderdag 25 januari 2024 @ 16:33 |
Als je een vacuümmachine hebt, zou ik dat inderdaad gebruiken. Voor de saté zou ik eerder voor kippendij kiezen dan kipfilet. Misschien de saus ietsje pietsje dikker maken dan je normaal zou doen (ik ga ervan uit dat het vlees bij opwarmen nog wat vocht verliest). [ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 25-01-2024 16:55:11 ] | |
valentijn101 | donderdag 25 januari 2024 @ 16:44 |
Ik zou wel de stokjes eruit halen voor je ze in de vriezer stopt. Minder kans dat je zakje lek geprikt wordt. | |
marc0871 | donderdag 25 januari 2024 @ 18:52 |
Pindasaus. Stukje ui, zeer fijn gesnipperd, eetlepel, Teentje knoflook, heel fijn gesnipperd, Stukje gember, heel fijn gesnipperd, geraspt, of een halve theelepel poeder, Sambal oelek, ik doe er een gladde eetlepel van in. Ik hou wel van een brandje, zeg maar. Doe naar smaak. Rode peper uit de vijzel met wat zout is praktisch hetzelfde. Aanfruiten in een steelpannetje op laag vuur, in een beetje zonnebloemolie, Half blikje kokosmelk. Vuur kan omhoog, Zo vol als je hem kan krijgen eetlepel pindakaas. Persoonlijk vind ik die van Jumbo lekkerder dan Calvé hiervoor, maar gebruik wat je wil. 2 eetlepels A-merk ketjap manis. Zou je kunnen vervangen door donkere sojasaus met bruine suiker. Evt scheutje volle melk, om de smaken een beetje te verzachten. Aan de kook brengen terwijl je blijft roeren met een garde. Als de saus wat dikker wordt, nog een keer proeven voor zoet, zout en pittigheid. Nog een keer doorroeren en vuur uit. Ik gooi de helft over 2 kipfilets in blokjes voor ruim saus en hou nog genoeg over voor een medium conservenpotje, voor een volgende ronde. Voor de kipsaté (zonder stokjes), doe ik vaak marineren met kipkruiden met wat zonnebloemolie en dan bakken in een wok. Met stokjes op een grill of bbq lukt ook wel ![]() Misschien de gebakken kipblokjes in een ziplock, saus erbij gieten en invriezen? Kan je ze ook mooi meteen in opwarmen, in een pan heet water. [ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 25-01-2024 19:00:03 ] | |
foodlover | vrijdag 26 januari 2024 @ 16:43 |
Eens kijken in hoeverre die ziplocks hitteproof zijn dat vind ik wel een goed idee. | |
maily | vrijdag 26 januari 2024 @ 16:44 |
https://www.google.nl/sea(...)nt=mobile-gws-wiz-hp Dit gaat over ziplockzakjes van Jumbo. Van -40 tot 100°C. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 26 januari 2024 @ 17:54 |
Zou het niet beter kunnen beschrijven. Ik neem zelf ook graag varkensschouder. Sate grillen, af laten koelen, stokjes verwijderen, portiegewijs met saus in de vacumeerzakken, vacumeren en met een Edding op de zak schrijven wat er in zit, invriezen. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 26 januari 2024 @ 17:57 |
Waarom dan niet die Mora kipsate bakjes flink inslaan als ze in de aanbieding zijn? Vaak zat dat ik die dingen voor een euro per stuk in de aanbieding zag. Als je ze van het huismerk koopt, zijn ze vaak nog goedkoper... | |
maily | vrijdag 26 januari 2024 @ 18:30 |
TS woont in het buitenland dus dat is al lastiger. Offtopic; ah-merk kipsaté is volgens ons hetzelfde als Mora. | |
marc0871 | vrijdag 26 januari 2024 @ 18:52 |
Ik heb er wel gloeiendhete erwten- en tomatensoep in gedaan, waarna ik het ingevroren heb. Ik vreesde nog dat ze zouden smelten, maar het ging goed. Zat toch gauw 1½ liter gloeiendhete soep per zak in. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 26 januari 2024 @ 18:53 |
Omdat die lang zo lekker niet zijn, blokjes persvlees | |
Nielojram75 | zaterdag 27 januari 2024 @ 20:08 |
Maar die saus is zo goddelijk.... Nog geen enkel recept gevonden die de satesaus van mora vertegenwoordigt.. Weet jij het recept @Jan_Onderwater ? | |
Yinny | zaterdag 27 januari 2024 @ 21:05 |
Ik vind deze pindasaus echt lekker (fout). Pindasaus zoals bij de Chinees: | |
foodlover | zaterdag 27 januari 2024 @ 21:26 |
De dame heeft veel leuke en goede recepten ![]() Maar een pindasaus a la chinees vind ik minder lekker persoonlijk. Denk dat het "geheime" ingrediënt de tomaat is in deze variant. | |
marc0871 | zaterdag 27 januari 2024 @ 21:51 |
Deze geloof ik ook wel | |
Evangelion | zaterdag 27 januari 2024 @ 21:53 |
Deze had ik ooit gezien en zal ik nooit vergeten. Half pak suiker erin. ![]() |