Neem gewoon diepvries zalm, dan heb je geen kans op parasieten. Verse vis rauw eten is vragen op haringworm en andere wormen.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:14 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
Voor iets heb ik zalm blokjes nodig, best veel ook
Kost 50 euro de kilo, terwijl een zalm filet uit de super maar 25euro de kilo kost
Kan ik dat gewoon tot blokjes snijden en rauw knagen?
Ik dacht altijd van niet tot ik deze sushi vent zag
In die filmpjes doet hij zout en suiker op de zalm en wast het daarna weer af
Kun je dus een zalm filetje rauw eten?
Dan zou het juist niet meer vers zijn hè.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Neem gewoon diepvries zalm, dan heb je geen kans op parasieten. Verse vis rauw eten is vragen op haringworm en andere wormen.
Eet jij toch lekker rauwe vis die niet ingevroren is geweest.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:45 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
[..]
Dan zou het juist niet meer vers zijn hè.
'Verse' vis uit de supermarkt is ook gewoon ingevroren geweest. Er zit vrijwel geen verschil in ingevroren vis en verse vis uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:45 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
[..]
Dan zou het juist niet meer vers zijn hè.
Het is wel een misverstand dat 'verse vis' betekent dat het niet is ingevroren geweest. Als vis na de vangst direct ingevroren wordt, kan je het bij ontdooide verkoop nog steeds vers noemen. Als je in Nederland bijvoorbeeld praat over verse tonijn, gaat het vooral over het onbewerkte aspect, niet zozeer over hoe lang geleden de tonijn gevangen is.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:45 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
[..]
Dan zou het juist niet meer vers zijn hè.
Nogwal wiedes, anders is net gevangen vis na middagje al rotte vis. Sommige landen strooien ter compensatie een kilo zout er over, maar dat is ook niks natuurlijk.quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:54 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
'Verse' vis uit de supermarkt is ook gewoon ingevroren geweest. Er zit vrijwel geen verschil in ingevroren vis en verse vis uit de supermarkt.
Alle sushi zalm is ingevroren geweestquote:Op zaterdag 9 december 2023 16:45 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
[..]
Dan zou het juist niet meer vers zijn hè.
Waar dan wel? De visboer op de markt uit Spakenburg vertrouw ik nog minder, als ik zie hoe die met hun vis omgaan. Bij een simpele kibbeling lopen ze al de kantjes er vanaf, meer deeg dan vis om nog niet te spreken van de kwaliteit van de visquote:Op zaterdag 9 december 2023 17:27 schreef Squishmallow het volgende:
Ik zou nooit vis in de supermarkt kopen.
Dan kan je dus beter bevroren zalm kopen en die zelf ontdooien? Dan is het het verste? En is dat dan rauw eetbaar?quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:57 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Het is wel een misverstand dat 'verse vis' betekent dat het niet is ingevroren geweest. Als vis na de vangst direct ingevroren wordt, kan je het bij ontdooide verkoop nog steeds vers noemen. Als je in Nederland bijvoorbeeld praat over verse tonijn, gaat het vooral over het onbewerkte aspect, niet zozeer over hoe lang geleden de tonijn gevangen is.
Maar maakt dat daardoor alle rauwe zalm rauw eetbaar?quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:52 schreef Farenji het volgende:
Volgens mij moet in NL alle vis die verkocht wordt ingevroren geweest zijn, ook zgn verse vis.
Zou je dan zalm vers uit de zee, direct geslacht etc wel eetbaar zijn of moet het altijd ingevroren zijn om de parasieten te doden?quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Neem gewoon diepvries zalm, dan heb je geen kans op parasieten. Verse vis rauw eten is vragen op haringworm en andere wormen.
Het enige verschil tussen diepgevroren vis en niet bevroren vis in de supermarkt, is dat ze de de niet bevroren vis voor jou ontdooid hebben.quote:Op zaterdag 9 december 2023 17:27 schreef Squishmallow het volgende:
Ik zou nooit vis in de supermarkt kopen.
Dat kan ik je niet zeggen, ik heb eerlijk gezegd een miljoen keer rauwe zalm gegeten, van verschillende bronnen, nooit me er druk over gemaakt.quote:Op zaterdag 9 december 2023 18:17 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
[..]
Dan kan je dus beter bevroren zalm kopen en die zelf ontdooien? Dan is het het verste? En is dat dan rauw eetbaar?
Het is altijd eetbaar, maar je hebt het risico van parasieten als het niet diepgevroren is geweest en je eet het rauw.quote:Op zaterdag 9 december 2023 18:19 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
[..]
Zou je dan zalm vers uit de zee, direct geslacht etc wel eetbaar zijn of moet het altijd ingevroren zijn om de parasieten te doden?
Bron: Wikipediaquote:Aanvankelijke symptomen binnen een paar uur na inname zijn misselijkheid, overgeven en hevige buikpijn. Als de larven de darmen bereiken kan na twee weken een ernstige eosinofiele granulomateuze reactie optreden met symptomen die doen denken aan de ziekte van Crohn.
tja, kweekzalm wordt behandeld met pesticiden en antibiotica, kleurstoffen gevoerd om hem oranje te maken, als jij dat liever eet dan zalm die alleen maar ingevroren is, keuzes.quote:Op zaterdag 9 december 2023 18:33 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Dat kan ik je niet zeggen, ik heb eerlijk gezegd een miljoen keer rauwe zalm gegeten, van verschillende bronnen, nooit me er druk over gemaakt.
Ik ben er gek op, vooral samen met creme fraiche en lekker zout en peper. Maar ik heb me nooit druk gemaakt over parasieten of wormen.
Nu ik er over nadenk, in Nederland zijn voedselwettem dusdanig rigide dat ik me zou verbazen als je ziek kon worden van rauwe zalm. Het is niet zoals kip ofzo, dat de v&w-autoriteiten zeggen dat je altijd goed moet doorgaren.
Nou, dat zijn voor mij geen keuzes. Heb er gewoon nooit zo over nagedacht. Ik koop mn zalm gewoon als ik er aan denk bij de meest dichtbijzijnde plek. Meestal een supermarkt, soms een visboer... Soms bevroren, soms ontdooid/niet bevroren, meestal weet ik het gewoon niet. Ik heb ook geen voorkeuren.quote:Op zaterdag 9 december 2023 20:52 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
tja, kweekzalm wordt behandeld met pesticiden en antibiotica, kleurstoffen gevoerd om hem oranje te maken, als jij dat liever eet dan zalm die alleen maar ingevroren is, keuzes.
Je kiest ervoor je niet te verdiepen in wat je eetquote:Op zaterdag 9 december 2023 21:28 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Nou, dat zijn voor mij geen keuzes.
quote:Op zaterdag 9 december 2023 16:54 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
'Verse' vis uit de supermarkt is ook gewoon ingevroren geweest. Er zit vrijwel geen verschil in ingevroren vis en verse vis uit de supermarkt.
Dit is allemaal onzin.quote:Op zaterdag 9 december 2023 17:06 schreef SnodeSnuiter het volgende:
[..]
Alle sushi zalm is ingevroren geweest
Anders gaan de parasieten niet dood
Tot -35 (als ik het goed heb) is verplicht
Oh. Ik ben spuit 11al vaker gezegd
Wateen kutleverancierquote:Op maandag 11 december 2023 09:57 schreef dimmak het volgende:
[..]
[..]
[..]
Dit is allemaal onzin.
In de supermarkt ligt gewoon verse vis tenzij het aangegeven is op de verpakking dat het bevroren is geweest (vaak met de term refresh). De EU heeft wel een richtlijn dat vis bevroren moet zijn geweest, maar dat hoeft niet nagevolgd te worden. Sommige vissen (haring & kabeljauw) hebben ook meer kans op de parasieten dan andere vissen (zalm & tonijn).
Bron: ik ben werkzaam bij een grote leverancier van vis
Hmm, excuses. Ik heb jouw bericht niet goed gelezen, dacht dat die in de trant was van die andere 2 (nu dus ook uit mijn bericht gehaald). Jouw bewering en de mijne kunnen inderdaad hand in hand gaan. "Verse vis" kan ingevroren geweest zijn, maar dan moet dat nog steeds op de verpakking staan. Daarnaast ligt er ook gewoon echte verse vis in de supermarkt.quote:Op maandag 11 december 2023 10:33 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Wateen kutleverancier
Edit: ik heb het even gedubbelcheckt, maar mijn bewering dat 'vers' niet betekent dat het niet bevroren is geweest is toch echt een juiste.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |