abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_210646046
Wrede kindermoord schokt Duits dorpje: Joel (6) doodgestoken tijdens speeluitje.

https://www.hln.be/buiten(...)speeluitje~a68cc63c/

In het kleine dorpje Pragsdorf in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is het ondenkbare gebeurd. In het 580 zielen tellende gehucht is de kleine Joel (6) vermoord. Zijn ouders hadden hem donderdag als vermist opgegeven toen hij niet was teruggekeerd van zijn speeluitje. ‘s Avonds werd zijn lichaam aangetroffen in de struiken bij een voetbalveld. De politie is nog steeds op zoek naar de moordenaar, die met een puntig voorwerp zou hebben gestoken.

“We hebben 150 kinderen in het dorp, zoiets is hier nog nooit gebeurd. Het is verschrikkelijk! Ik heb de moeder van Joel vanmorgen gesproken. Ze is helemaal ten einde raad”, zei een inwoonster van het dorp aan ‘Bild’.

Toen bekend werd dat de kleine Joël vermist was, zocht het dorp met man en macht naar het jongetje. Te voet, met de fiets en met de auto. In elke hoek werd er gezocht. Steeds weer riepen ze: “Joel!”. Zelfs de burgemeester hielp mee met zoeken.

Tot rond 21.00 uur de brandweer het jongetje liggend aantrof in een bosje met zware verwondingen aan zijn bovenlichaam. Reanimatiepogingen waren onsuccesvol. Politiewoordvoerster Diane Krüger zei dat er een mes was gevonden in de buurt. “We weten nog niet of dit het moordwapen is”, voegde ze eraan toe. Ook over de moordenaar of het motief is nog niets geweten. De politie is naarstig op zoek. Het onderzoek draait op volle toeren.

“De politie volgt meerdere sporen”, verklaarde de woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Neubrandenburg, Tim Wischmann, aan het Duitse persburea ‘DPA’. In de vooravond was er echter nog geen verdachte geïdentificeerd.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei dat het nog onduidelijk was of de plaats waar het lichaam werd gevonden ook de plaats van het misdrijf was. De plek waar het lichaam is gevonden, ligt in het dorp, niet ver van een meer, waar ook een voetbalveld is. De politie heeft op de plek veel sporen veiliggesteld. Het gebied is afgezet.

De hele dag werden dorpsbewoners ondervraagd. “Het is belangrijk om de bewoners zo snel mogelijk te ondervragen, dan is hun geheugen het beste”, zo vertelde politiewoordvoerster Diane Krüger aan ‘Bild’.

Ondertussen zijn vrienden en kennissen van Joels familie een geldinzamelingsactie begonnen om het zwaar getroffen gezin te steunen.
pi_210646127
Horror.
pi_210646199
;(

Verschrikkelijk....
pi_210655208
Soms buitenlander maar kan ook jaloerse ex zijn?
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 zaterdag 16 september 2023 @ 19:50:41 #5
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_210655446
Vreselijk ;(
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  zaterdag 16 september 2023 @ 22:28:51 #6
3542 Gia
User under construction
pi_210657072
Eerste wat ik dacht: 'Kinderspel uit de hand gelopen, ouders moffelen lichaam weg'.

Maar kan ook onderweg naar huis zijn moordenaar tegen gekomen zijn.

Hoe dan ook, vreselijk.
pi_210665547
Nog steeds geen dader[s] gevonden. Volgens Bild wel geruchten over een jonge dader en dat er een ruzie vooraf is gehoord en “Er zijn geen aanwijzingen dat er een seksueel motief achter zat”
  Humorvolste user 2022 zondag 17 september 2023 @ 18:47:17 #8
459912 FlippingCoin
pi_210665914
Echt een nachtmerrie ja, wtf. :{
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_210681429
Bezorgdheid en verdriet in Pragsdorf: “Degene die kwaad heeft gedaan, is onder ons”

Wie heeft Joel vermoord, waarom werd de zesjarige jongen vermoord? Deze vragen zijn alomtegenwoordig in de 500-koppige gemeenschap in Mecklenburg-Voor-Pommeren en omgeving. Mensen blijven naar het kleine monument komen om te rouwen om het dode kind.

Politie vermoedt: dader uit de omgeving
Een moeder die met haar zoon kwam, doet verslag van haar zorgen. “Het is gewoon een angst die in ons allemaal leeft, omdat we gewoon weten dat de persoon die het slechte heeft gedaan onder ons is.” De vrouw uit de naburige stad hoopt al dagen dat “het nieuws eindelijk zal komen dat we hem hebben.” “Pas dan konden de mensen hier weer rust vinden.

Politieagent Claudia Berndt bevestigt dat de speurders er momenteel van uitgaan dat de dader uit de regio komt. “Daarom concentreren wij ons op de omgeving, op kennissen, op mensen die in ieder geval iets met dit dorp te maken hebben”, aldus de woordvoerster van het politiebureau van Neubrandenburg.

RTL-verslaggever Jens Schwarck-Köhnke meldt dat de politie veel patrouilleert en in de omgeving aanwezig is. "Een ambtenaar vertelt me dat ze hopen op informatie van het publiek. Misschien heeft iemand anders iets bedacht, misschien heeft iemand toch iets gezien", aldus Schwarck-Köhnke.
https://www.rtl.de/cms/so(...)ter-uns-5059785.html
pi_210694115
Nog steeds geen dader gevonden. Duurt wel lang.


Dode Joel (6) in Pragsdorf: Ex-inspecteur legt uit hoe de politie nu te werk gaat

Volgens perswoordvoerster Claudia Berndt gaat de politie er bij de zoektocht naar de dader momenteel vanuit dat de dader uit de regio rond Neubrandenburg komt. In Pragsdorf wonen slechts ongeveer 500 mensen. Waarom hebben de onderzoekers nog steeds geen verdachte kunnen identificeren?

“Er zijn in de tussentijd zeker talloze controles geweest op de alibi’s van potentiële verdachten. De resultaten kennen we echter niet. Wat nu belangrijk is, zijn de resultaten van de sporenonderzoeken op het lichaam, de kleding van de dode jongen en het gevonden mes”, zegt Axel Petermann desgevraagd door RTL. Hij is een gepensioneerde rechercheur en leidde jarenlang het eerste moordteam in Bremen. Petermann weet hoe de onderzoekers nu te werk gaan om de tragedie in Pragsdorf op te lossen.

De politie gaat niet uit van seksueel misbruik, maar deskundige is het daar niet mee eens

“In het geval van misdaden zoals die in Pragsdorf moeten onderzoeken in verschillende richtingen worden uitgevoerd. Eén benadering is om familierelaties in detail bloot te leggen. Zijn er in het verleden gewelddadige aanvallen in het gezin geweest? We weten dat veel soortgelijke misdaden plaatsvinden in de directe omgeving van de slachtoffers. “Een andere onderzoekslijn zou zijn dat een vreemdeling de misdaad heeft gepleegd en dat Joel een willekeurig slachtoffer was”, vervolgde Petermann. “De onderzoekers moeten nu de dag van het misdrijf reconstrueren vanuit het perspectief van het slachtoffer en zijn biografie onderzoeken. Mogelijk zitten hier aanwijzingen in die verklaren waarom hij slachtoffer werd.” Op het eerste gezicht beperkt het feit dat het moorddrama zich afspeelde in het rustige Pragsdorf de groep te onderzoeken personen.

Maar wat zorgt ervoor dat mensen een zesjarige aanvallen? De politie sluit momenteel een motief als gevolg van seksueel misbruik uit. “Het misdrijf kan nog steeds seksueel gemotiveerd zijn – zelfs zonder dat er zichtbare seksuele handelingen met het kind zijn verricht”, zegt de ex-crimineel. Omdat ze ook zonder fysiek contact kunnen gebeuren.

Ex-criminalist: “De redenen liggen in de persoonlijkheid van de dader”

“Emoties kunnen hier uiteraard een grote rol hebben gespeeld. Zelfs in een scenario waarin er mogelijk sprake is van een conflict in de directe omgeving. Normaal gesproken leidt een ruzie er niet toe dat iemand een kind aanvalt met een mes. “Maar de redenen hiervoor liggen in de persoonlijkheid van de dader, zijn socialisatie en het vermogen om zijn impulsen te beheersen”, legt Petermann uit.

Wat duidelijk wordt is dat het onderzoeken van deze schokkende misdaad psychologische empathie van onderzoekers vereist. Alleen zo kunnen ze de dader opsporen, zodat de rust eindelijk kan terugkeren in Pragsdorf.https://www.rtl.de/cms/er(...)orgehen-5059890.html
pi_210694159
Nog altijd geen idee dus, verschrikkelijk verhaal, 6 jaar oud echt geen woorden voor.

Moet niet prettig zijn als ouder wetende dat zo'n mafklapper nog rondloopt, maar ook iets zegt mij dat er hier iets anders aan de hand is. Moet steeds denken aan die 6 jarige jongen in Amerika die een lerares neer schoot en er ook nog trots op was. Misschien toch maar eens zoeken in de categorie "kinderen die snel op de teentjes zijn getrapt en messen bij zich dragen", gezien mensen gehoord hebben dat er een "conflict" aan vooraf is gegaan.
pi_210694216
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2023 12:43 schreef Tekaschi het volgende:
Nog altijd geen idee dus, verschrikkelijk verhaal, 6 jaar oud echt geen woorden voor.

Moet niet prettig zijn als ouder wetende dat zo'n mafklapper nog rondloopt, maar ook iets zegt mij dat er hier iets anders aan de hand is. Moet steeds denken aan die 6 jarige jongen in Amerika die een lerares neer schoot en er ook nog trots op was. Misschien toch maar eens zoeken in de categorie "kinderen die snel op de teentjes zijn getrapt en messen bij zich dragen", gezien mensen gehoord hebben dat er een "conflict" aan vooraf is gegaan.
Eerlijk gezegd denk ik dit ook, ja,
Ben benieuwd of dit straks ook zal blijken.
pi_210697622
Zullen ze eindelijk iets of iemand op het spoor zijn?

Er is beweging in het onderzoekswerk in de zaak Joel in Pragsdorf!

De politie concentreert zich momenteel weer op de locatie. “Door het intensieve onderzoek van de afgelopen dagen zijn er nieuwe benaderingen ontstaan”, legt woordvoerster Diana Krüger uit. Daarom zijn de politieagenten nu ‘de deur aan het schoonmaken’. Het doel van de maatregel is om iedere bewoner opnieuw te interviewen. In het beste geval om nieuwe aanwijzingen te krijgen. Hiervoor gaat de politie van deur tot deur.

Er zijn verschillende redenen voor de hernieuwde enquêtecampagne in de stad, vervolgde Krüger. “Aan de ene kant kan het zijn dat iemand vergeten is ons iets belangrijks te vertellen. Of misschien dacht hij dat het niet belangrijk was en durft hij ons achteraf gezien niet te bellen.”

Daarnaast zijn er tijdens het onderzoek nieuwe vragen gerezen. De ambtenaren willen vandaag de mensen in Pragsdorf confronteren. Degenen die niet gevonden kunnen worden, krijgen een melding in hun mailbox met het verzoek om ‘snel’ contact op te nemen. Naast de mogelijkheid om de politie per telefoon of e-mail te bereiken, omvat dit ook een “kleine catalogus met vragen”, legt Krüger uit.
https://www.rtl.de/cms/mo(...)zu-haus-5060007.html
pi_210697705
Lijkt mij niet echt beweging, ze gaan van deur tot deur in de hoop informatie te vinden. Lijkt er sterk op dat ze gewoon niks hebben. Vraag mij af of er geen dna op dat mes zit.
pi_210698003
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2023 19:05 schreef Tekaschi het volgende:
Lijkt mij niet echt beweging, ze gaan van deur tot deur in de hoop informatie te vinden. Lijkt er sterk op dat ze gewoon niks hebben. Vraag mij af of er geen dna op dat mes zit.
Ja, maar ze waren al eerder alle deuren afgegaan. Ik denk dat de moordploeg wel iemand op het oog heeft. Hopelijk.

Deze is een vertaling van een andere site;
https://www.ndr.de/nachri(...)gs,pragsdorf114.html

Bijna een week na de gewelddadige dood van een zesjarige in het kleine dorpje Pragsdorf (Mecklenburgse merengebied) belden agenten van de moordploeg opnieuw aan bij de inwoners van Pragsdorf. Er zijn nieuwe onderzoeksmethoden “die moeten worden gecontroleerd of geverifieerd met verdere vragen”, aldus het hoofdbureau van politie in Neubrandenburg. Details kunnen niet worden gepubliceerd. De onderzoekers wilden ook dingen leren van de inwoners van Pragsdorf die ze misschien niet belangrijk vonden of misschien waren vergeten tijdens de uitgebreide interviews kort na het misdrijf. De onderzoekers ontmoetten ongeveer de helft van de inwoners van Pragsdorf, zei een woordvoerster. Iedereen die niet thuis was, kreeg bericht van de politie waar hij zich kon melden. De onderzoekers waren dan ook tevreden over de werking en bedankten de bewoners voor hun medewerking. Er zijn nieuwe aanwijzingen die nu moeten worden geëvalueerd.
pi_210746709
Stukje vertaling uit https://www.bild.de/news/(...)t-85505510.bild.html
Ben benieuwd of meneer de advocaat gelijk krijgt.

Onderzoekers concentreren zich blijkbaar op een appartementencomplex op ongeveer 500 meter van de plaats delict. Kort nadat het lichaam was gevonden, doorzochten ze daar een appartement. De volgende dag de kelder en de vuilnisbakken.

Volgens informatie van BILD heeft de rechtbank Neubrandenburg een advocaat ingehuurd. Hij heeft al contact opgenomen met de bewoners van het doorzochte appartement.

Advocaat Sebastian Fitzer (54) zegt tegen BILD: “De resultaten van het forensisch onderzoek komen dinsdag beschikbaar. Dan ben ik er stellig van overtuigd dat we duidelijkheid hebben en de argwaan jegens mijn cliënt is afgewend.”
pi_210751452
Het gerucht op TikTok ;) gaat dat het om een 14-jarige dader zou gaan die onlangs in Pragsdorf is komen wonen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')