FOK!forum / Culinesse à gogo / Federweisser Fantopic
Jan_Onderwaterzaterdag 9 september 2023 @ 21:22
De eerste Federweisser ligt weer in de Duitse supermarkten en bij boerenmarkten. De ideale begeleider voor bij de Flammkuchen.
f99968d8-b8be-4fe4-8621-fb051270ccf7.jpeg?w=1024&auto=format
Wat is Federweisser?
Kort antwoord: Most

De wijndruiven worden geperst en dan heb je druivensap, die gaat gisten, de most. Als het uitgegist is, heb je wijn, die nog moet rijpen. Federweisser is dus een druivensap die aan het gisten is, het is blind, door het gist, bevat een alcoholpercentage, en is fris-zoet, prikkelend van de koolzuur en je slaat het achterover als limonade. Een seizoensspecialiteit.
In Duitsland: Federweisser of ook Bitzler het is er ook in Rood, dan is het Roter Sauser
Oostenrijk noemt het Sturm
Zwitserland kent het als Sauser
In Frankrijk wordt het regionaal ook gedronken en staat het bekend als Vin bourru
Ook in oost-europa wordt het gedronken. Heb net een halve liter op, jummie
Ook een fan van deze laat-zomer en herfstige drank?
Jan_Onderwaterzaterdag 9 september 2023 @ 21:24
Oh, Belangrijk, mocht je de komende tijd in Duitsland dit kopen, denk er aan, staande transporteren, de flessen zijn niet afgesloten, omdat het gist, en het zou exploderen als je ze dicht zou draaien.
NoCigarzondag 10 september 2023 @ 00:21
Wordt dit ook in een soort jerrycans verkocht? Dat heb ik nu wel eens gezien langs de weg in Rijnland-Plats, maar misschien is dat weer iets heel anders.
Jan_Onderwaterzondag 10 september 2023 @ 08:48
quote:
2s.gif Op zondag 10 september 2023 00:21 schreef NoCigar het volgende:
Wordt dit ook in een soort jerrycans verkocht? Dat heb ik nu wel eens gezien langs de weg in Rijnland-Plats, maar misschien is dat weer iets heel anders.
Klopt, wordt ook in Jerrycans verkocht,
potjecremezondag 10 september 2023 @ 13:00
Lekker!!!!
Jan_Onderwaterzondag 10 september 2023 @ 18:29
Heb een paar baguettes gebakken waar ik het water en het gist in het deeg verving door Federweisser. 6 uur laten rijzen, en gebakken, Heeft een complexe heel licht zurige mooie broodsmaak.