In Duitsland en Frankrijk doen ze ook meequote:Op dinsdag 12 september 2023 18:51 schreef spectrumanalyser het volgende:
Vrijdag en Zaterdag aanstaande zijn de Raildagen. Bedrijven in de railsector zijn tussen 10:00 en 15:00 voor publiek geopend.
www.raildagen.nl
We zijn daarbij trouwens ook door Tsjechië geredenquote:Op zondag 10 september 2023 22:20 schreef dennistd het volgende:
Op weg naar Polen zijn we in Dresden geweest, al werd dat niet veel meer dan eten en een overnachting vanwege de storm de dag ervoor die ons reisplan ietwat in het water gooide (maar we hebben het gehaald).
Doen ze alquote:Op donderdag 14 september 2023 15:19 schreef b2py het volgende:
Rijdendetreinen zou er eens in moeten duiken
https://www.rijdendetreinen.nl/over/open-dataquote:Op donderdag 14 september 2023 15:50 schreef b2py het volgende:
Het is lastig jaar op jaar te vergelijken, deze data kende ik en om die nou met de hand te scrapen
Data is data.quote:Op donderdag 14 september 2023 15:50 schreef b2py het volgende:
Het is lastig jaar op jaar te vergelijken, deze data kende ik en om die nou met de hand te scrapen
Het zal de reiziger worst zijn of die vertraging veroorzaakt wordt door infra of materieel. Het totaal moet omlaag en ook de impact van storingen. Tegen de reiziger wordt imo te vaak gezegd: zoek het maar uitquote:Op donderdag 14 september 2023 18:28 schreef James1988 het volgende:
Het zou interessant zijn om bij de grafiek "Aantal treinstoringen" een uitsplitsing te krijgen van de hoofdoorzaken per uur. Er is daar een toename te zien van jaar op jaar, maar het is niet te bepalen of dat komt door infra of materieel.
ProRail heeft sinds 2011 flink aan de infra geknutseld en het zou logisch zijn als de totale duur van vertragingen die aan de infra te wijten zijn is afgenomen.
Wat je wel ziet dat de gewijzigde infra met minder wissels en andere wissels best wel een aantal interessante eigenschappen heeft:quote:Op donderdag 14 september 2023 18:28 schreef James1988 het volgende:
Het zou interessant zijn om bij de grafiek "Aantal treinstoringen" een uitsplitsing te krijgen van de hoofdoorzaken per uur. Er is daar een toename te zien van jaar op jaar, maar het is niet te bepalen of dat komt door infra of materieel.
ProRail heeft sinds 2011 flink aan de infra geknutseld en het zou logisch zijn als de totale duur van vertragingen die aan de infra te wijten zijn is afgenomen.
Leuke theorie, in de praktijk is dat vaak anders. Voorbeeld: voorheen was het heel normaal bij een storing tussen Utrecht en Amsterdam intercity's om te leiden via Hilversum, ik heb dat meermaals meegemaakt, dat is nu zeer ongebruikelijk gewordenquote:Op donderdag 14 september 2023 22:37 schreef Mr_Klaasje het volgende:
[..]- In de basis kan je bij stremmingen/werkzaamheden nog altijd een vrijwel vergelijkbare dienstregeling rijden binnen de plannormen die hiervoor gelden in verhouding tot situatie voorheen.
De 583 is opgeheven in Gouda, door inzet van hulpdiensten. Als vervanging is er een 300583 ingelegd van Utrecht naar Amersfoort, maar niet verder. Aangezien het bij de normaliter aansluitende trein 1883 om de laatste trein naar Leeuwarden gaat heeft deze gewacht tot binnenkomst van de 300685 vanuit Utrecht (om 0:15 op spoor 5, dus wat meer overstaptijd). Vertrek uiteindelijk om 0:22 met +34, aankomst in Leeuwarden met +30.quote:Op donderdag 14 september 2023 23:57 schreef DeaDLocK2K het volgende:
Oei, vraag me af wat er aan de hand is:
[ afbeelding ]
deden scanners het nog maar hehehehe.
Maar dat paste nooit heel erg lekker. Binnen het kader dat plannormen sinds een aantal jaar ook gelden voor de dienstregeling tijdens een versperringsmaatregel past het gewoon niet meer. Je komt er op station Hilversum niet uit.quote:Op donderdag 14 september 2023 23:22 schreef ReisT het volgende:
[..]
Leuke theorie, in de praktijk is dat vaak anders. Voorbeeld: voorheen was het heel normaal bij een storing tussen Utrecht en Amsterdam intercity's om te leiden via Hilversum, ik heb dat meermaals meegemaakt, dat is nu zeer ongebruikelijk geworden
Dit is iets specifieks voor Utrecht Centraal en niet voor het concept als geheel. In Utrecht liggen de fly-overs zo dat als je aan corridorscheiding doet je de A2-corridor altijd door de midden splijt. Ook is ervoor gekozen om het opstelterrein OZ te behouden. Het effect is dat je niet vanaf spoor 18/19 naar 5/7 kunt komen. Een hele wisselstraat voor Utrecht Centraal waardoor je op 5/7 kan binnenkomen vanuit Amsterdam of vanaf 18/19 zou kunnen vertrekken zou de Noordoost stevig verstoren. Daarmee is gekozen voor het minder ideale scenario om via 14/15 op OZ kop te maken en dan weer op spoor 7 voor te brengen. Dat raakt inderdaad de sprinters Breukelen-Driebergen die dan over IC-sporen rijden en niet langs perrons komen. Dit had wat mij betreft anders opgelost moeten worden met een IC-keervoorziening tussen het wisselcomplex en Bunnik. Maar dan kom je voor de bijsturing ook meteen geen enkele wissel meer tekort.quote:Ook worden er regelmatig stops geschrapt in bijvoorbeeld Utrecht Zuilen of Vaartsche Rijn of Lunetten. Reden = te weinig wissels.
Die plannormen zijn echt heel vervelend en ik ben benieuwd of je het probleem dat ze ermee wilden oplossen (kans op STS) niet reeds kleiner is geworden met inbouw ATB-Vv, zodat de plannormen meer hinderlijk zijn dan nuttig.quote:Op vrijdag 15 september 2023 09:33 schreef Mr_Klaasje het volgende:
[..]
Maar dat paste nooit heel erg lekker. Binnen het kader dat plannormen sinds een aantal jaar ook gelden voor de dienstregeling tijdens een versperringsmaatregel past het gewoon niet meer. Je komt er op station Hilversum niet uit.
Van ETCS wordt het niet per se beter, dat hangt volledig van het ontwerp af. Pas bij volledig dynamische moving blocks maar dat is nog in de experimentele fase.quote:Op vrijdag 15 september 2023 10:34 schreef James1988 het volgende:
Misschien wanneer er overal ETCS ligt?
Dat gaan wij niet meemaken.quote:Op vrijdag 15 september 2023 10:34 schreef James1988 het volgende:
Misschien wanneer er overal ETCS ligt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |