Scriptascripta | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:10 |
…en dan is de vraag; is er ergens een tabelletje waarin staat hoe ik de baktijd moet aanpassen? Zoiets als dit voor de magnetron: https://www.microwavewatt.com/nederlands/ Wat ik wil bakken (afbakpita’s) moeten 4-6 minuten op 240 graden. Ik beschik over een heteluchtoven. Alvast dank! | |
qajariaq | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:13 |
Gewoon proberen, begin eens met die zes minuten. | |
TheFreshPrince | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:14 |
Over die 10 graden zou ik me niet al te druk maken bij pitabroodjes. Ik heb ze wel eens op 180 graden gebakken omdat ik niet op de verpakking had gekeken ![]() Maar die waren prima eetbaar. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:14 |
Heteluchtoven is minus tien procent. Dus 240 voor conventionele oven is 216 hetelucht. | |
maily | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:16 |
Dit dus | |
Metalfrost | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:25 |
Ik mik die dingen altijd 10 min in de oven omdat ik dat ding niet wil voorverwarmen. Geen idee wat er op de verpakking staat, de oven heb ik standaard op 220 graden. | |
Scriptascripta | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:26 |
Bedankt voor de reacties tot nu toe! Ik ga eens eea proberen! | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:28 |
Je oven maakt niet meer hitte als je hem warmer zet hè. Die verhit met dezelfde warmte langer door tot dat punt bereikt is. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:29 |
Aangezien je gerecht no way bedoeld is voor >260 graden conventionele oven, dus gewoon je oven op 210/220 zetten. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:31 |
Gewoon in de koekenpan | |
maily | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:50 |
Het zijn maar pitabroodjes he, geen cake ![]() | |
Metalfrost | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:53 |
Je meent het. | |
Centenbak | dinsdag 8 augustus 2023 @ 15:55 |
Heb een heteluchtoven en doe altijd alles op 250 graden. En dan gewoon blijven kijken tot het bruin wordt dan kan het eruit. Als je hem lager zet duurt het gewoon langer voordat het bruin is, mij een raadsel waarom je langer zou willen wachten. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:07 |
Ja. Heeft dus vrij weinig zin om hem heter te zetten als je niet wilt opwarmen. | |
Metalfrost | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:11 |
![]() Zo nee, dan snap ik je punt niet. | |
TheFreshPrince | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:40 |
De reden dat je sommige producten niet op 250 graden zou willen bereiden heeft vooral met dikte / volume van het product te maken. De buitenkant zou dan al praktisch verbrand kunnen zijn terwijl de binnenkant nog niet gaar of koud is. Bij een dun pitabroodje komt het niet zo nauwkeurig. Maar een rollade, kip of lasagne moet je niet te hoog zetten omdat de binnenkant tijd nodig heeft om te garen. | |
Bzzzzt | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:51 |
Doe die dingen gewoon in een broodrooster of airfryer. | |
maily | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:56 |
moet je maar hebben ![]() | |
Sfancta | dinsdag 8 augustus 2023 @ 16:58 |
Pitabroodjes doe ik altijd in de broodrooster, maximum tijd. Werkt perfect. | |
valentijn101 | dinsdag 8 augustus 2023 @ 17:01 |
Ik stop ze ook altijd in de broodrooster. Is nog nooit misgegaan. | |
Scriptascripta | woensdag 9 augustus 2023 @ 12:28 |
Deze tip geprobeerd en dan de geadviseerde tijd aangehouden. Ze waren perfect! Normaal gaan Pita’s hier ook lekker in de toaster, maar ik moest er 5 tegelijk klaar hebben, dus dan was de oven even handiger. Nogmaals dank voor jullie snelle reacties, we hebben heerlijk gegegeten! | |
foodlover | donderdag 10 augustus 2023 @ 12:44 |
Wellicht off topic: ik mik afbak pitas en eerder zelf gemaakte pitas in de broodrooster. Daar komen ze goed uit en hoef dan niet voor te verwarmen en dergelijke. | |
mvdejong | donderdag 10 augustus 2023 @ 15:17 |
Bij een oven is de temparatuur echt niet binnen een paar graden nauwkeurig. Een van de dingen van een nieuwe oven die je moet leren is hoe je instellingen uit recepten moet vertalen naar de instellingen die je moet gebruiken. Daarom staat er in het bereidings-voorschrift ook 4-6 minuten, dus gewoon beginnen op 4 min, kijken hoe het ervoor staat, en dan gewoon even elke minuut kijken of ze goed gaar zijn. En dan even onthouden voor de volgende keer. | |
PzKpfw | donderdag 10 augustus 2023 @ 15:20 |
Gewoon in de magnetron ![]() | |
herverwijderd | donderdag 10 augustus 2023 @ 15:25 |
Broodroosterpita for the win. En anders alles 10 minuten op 200 graden en dan verder beoordelen. Ja, ik ben een ware keukenprins. | |
Watuntrik | vrijdag 11 augustus 2023 @ 14:29 |
Temperatuur maakt niet zoveel uit de een schrijft 180° de ander weer 200° en die van jou 240°... Lekkerste en gemakkelijks is nog in een stalen koekenpan... Deze zet je droog op een hoog vuur en laat hem flink heet worden. Wanneer waterdruppels eroverheen dansen is het heet genoeg. Dan Pita broodjes erin en lekker bruin roosteren en omdraaien voor de andere kant. Wanneer ze beginnen te bollen (opblazen) zijn ze door en door gaar. Desnoods doe je even 2 minuten een deksel erop, maar dat hoeft niet. In de magnetron of over krijg je niet echt dat bruine geroosterde kleurtje en krokante laagje... Misschien wel bij 240°, maar dat zou ik eigenlijk niet weten, doe ze altijd in de pan. Is sneller en gemakkelijker (je hoeft geen oven voor te verwarmen) en op zijn minst net zo goed al dan niet beter. | |
No239SquadronRAF | zondag 20 augustus 2023 @ 19:15 |
![]() |