abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 9 juni 2023 @ 05:14:12 #1
396386 sturmpie
for night & nature
pi_209448824
De inval van Rusland in OekraÔne, en al 't bijbehorend leed, is 'n doorn in 't oog van iedereen, wereldwijd.
Landjepik is niet meer van deze tijd, er zijn allerlei wetten en regels waar men zich aan dient te houden en 't feit dat Rusland OekraÔne is binnengevallen mag men zien als overtreding mbt mensenrechten, soevereiniteit, etc...

Toch laat de internationale wereld de oorlog toe en men grijpt niet in. Ik vind, en ik denk dat velen dat ook vinden, dat het niet ingrijpen door internationale landen, denk aan UN, NAVO, eigenlijk laf is, achterbaks en gezien alle wetten en regels die men wereldwijd dient te volgen, schijnheilig.

Het is redelijkerwijs wel mogelijk om Rusland te dwingen zich terug te trekken, dat kan, als ieder land grenzend aan Rusland onder begeleiding van UN en NAVO 'n ultimatum aan Rusland geeft waar men Rusland de kans geeft om zich bijv. binnen 1 maand terug te trekken en zoniet dan zal er 'n inval plaatsvinden via de grenslanden in Rusland en dan wordt Rusland internationaal gemeengoed. Op die manier kan je de oorlog in OekraÔne beŽndigen, veel mensen zullen dit idee al bedacht hebben maar je moet wel 't lef hebben om 't uit te voeren en de politiek is niet mans genoeg om 'n dergelijke tactiek er door te drukken met als doel de oorlog zo snel mogelijk te beŽindigen.

Nu kijken we iedere dag naar 't leed dat zich daar afspeelt. Als iedereen van mening is dat Landjepik verboden is en men gezamenlijk ingrijpt om dat te voorkomen en te bestrijden dan is er sprake van 'n goed georganiseerd internationaal samenwerken, en dat is duidelijk momenteel niet aan de orde want we staan aan de zijlijn, met onze handen in onze zakken, en we kijken toe en grijpen niet in.

De aangrenzende landen die met internationale steun Rusland kunnen binnen vallen zijn:
Noord-Korea
China
MongoliŽ
Kazachstan
Azerbeidzjan
GeorgiŽ
Wit-Rusland
Letland
Estland
Finland
Noorwegen

Dat zijn in totaal 11 landen waar men internationale troepen kan stationeren aan de grens met Rusland en zo kan men Rusland dwingen om te stoppen met oorlog voeren tegen OekraÔne.

Ik geloof niet in een derdewereldoorlog, noch in 'n nucleaire oorlog, omdat er een internationaal verdrag is dat men geen kernwapens mag gebruiken. https://disarmament.unoda.org/wmd/nuclear/tpnw/
The Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons (TPNW) includes a comprehensive set of prohibitions on participating in any nuclear weapon activities. These include undertakings not to develop, test, produce, acquire, possess, stockpile, use or threaten to use nuclear weapons.

Om een lang verhaal kort te maken, Rusland maakt geen schijn van kans als men internationaal samenwerkt.
Waarom wordt hier niet over gesproken ? Waarom wordt dit idee niet geopperd ? Iedereen kan dit bedenken. Niemand wil oorlog. Wat is er zo moeilijk aan om vrede te realiseren en te bewaren ? Waar zit de kink in de kabel ?
Schiet de politiek tekort ? Is de politiek niet voor vrede ? Wil men oorlog ? Is 't 'n financieel verhaal mbt wapenhandel e.d. ?
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_209451225
Minder nieuws kijken.
En als die oorlog over is verzinnen ze weer iets nieuws om de prijzen hoog te houden.
N A P O L I
C A M P A N I A
  vrijdag 9 juni 2023 @ 11:57:11 #3
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_209451376
quote:
Ik geloof niet in een derdewereldoorlog, noch in 'n nucleaire oorlog, omdat er een internationaal verdrag is dat men geen kernwapens mag gebruiken.
En Rusland houdt zich nu wel netjes aan alle verdragen ? Reken maar dat als Rusland in het nauw komt, zeker als er direct betrokkenheid van de NAVO is of Westerse landen buiten NAVO-verband, Rusland alles zal doen. Dat betekent dus ook dat Noorwegen zich koest moet houden als een van de NAVO-oprichters.

quote:
De aangrenzende landen die met internationale steun Rusland kunnen binnen vallen zijn:
:
Noord-Korea en China lachen zich een deuk om wat er nu gebeurt, het is voor hun puur winst, die hebben helemaal geen belang bij het einde van de oorlog.
Wit-Rusland is een directe bondgenoot van Rusland.
Een hoop van de andere landen proberen neutraal te blijven om te voorkomen dat Rusland ook die kant op gaat kijken.

quote:
Niemand wil oorlog.
En natuurlijk : ook het Westen vindt de oorlog fantastisch :
• Westerse regeringen winnen aanzien bij de bevolking door stoere taal uit te slaan.
• De NAVO krijgt er wat leden bij.
• De EU krijgt er wat leden bij.
• De wapenfabrikanten draaien overuren, en hebben een mooie gelegenheid om de waarde van hun producten te demonstreren in een real-life situatie.
• De VS verdient goud geld aan het verkopen van LNG aan Europa, en de Nordstream-pijplijnen, waar Biden al van riep dat nr.2 nooit in productie zouden gaan, zijn gesloopt.
De oorlog was ook volkomen voorspelbaar.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')