abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 woensdag 7 juni 2023 @ 13:04:43 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_209430335
Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal zelfs 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van ‘echte plaknachten’. Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.Vanaf donderdag stijgt het kwik en kan het in De Bilt mogelijk tot een eerste officiële zomerse dag van het jaar met 25 graden of meer komen. Vanaf vrijdag wordt het écht heet: in een groot deel van het land wordt het warmer dan 25 graden en in Limburg kan het lokaal 30 graden worden.

Op beide weekenddagen kan de temperatuur op veel plaatsen uitkomen op een tropische 30 graden en regionaal zelfs 31 graden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied wordt het 25 graden. Daarbij is het flink zonnig en is er sprake van een hoge zonkracht, waardoor verbranding op de loer ligt. ‘s Nachts wordt het niet kouder dan 15 tot 17 graden en in stedelijke gebieden nog enkele graden warmer.

De tropische temperaturen betekenen niet direct dat er sprake is van een hittegolf. Volgens Weerplaza is de kans op een landelijke hittegolf ‘nihil’. Daarvoor moet het op vijf achtereenvolgende dagen minstens 25 graden worden, waarvan het op drie dagen 30 graden of warmer is in De Bilt. ,,Het is zelfs maar de vraag of er één keer 30 graden gehaald wordt, laat staan drie keer”, meldt meteoroloog Johnny Willemsen.

Het zuiden van Nederland - grofweg ten zuiden van de lijn Breda – Arnhem – Enschede - heeft een kleine kans op een lokale hittegolf. ,,Van de officiële KNMI-waarneemstations lijken het Limburgse Arcen en het Gelderse Hupsel de beste papieren te hebben. Hier is ongeveer dertig procent kans op een lokale hittegolf”, zegt Willemsen. Ook na het weekend blijft het met 23 tot 27 graden warm, maar neemt de kans op een lokale (onweers)bui wel toe.

Evenementen voorbereid op verwachte hitte
Door de verwachte hitte hebben verschillende festivals voorbereidingen getroffen. Zo houden ze bij Best Kept Secret in Hilvarenbeek het weer nauwlettend in de gaten. Hoewel er hoge temperaturen worden verwacht - de lokale voorspelling: 31 graden op zaterdag - staat er ook een briesje waardoor het iets minder warm aanvoelt. De locatie in de bossen helpt ook mee.

,,Er zijn genoeg schaduwplekken, maar het is wel belangrijk dat iedereen goed blijft smeren en goed blijft drinken”, zegt een woordvoerder. ,,We hebben genoeg waterpunten op het terrein waar mensen gratis water kunnen halen en er zijn ook posten waar zonnebrandcrème kan worden gehaald.” De organisatie adviseert wel om ook zelf genoeg zonnebrandcrème mee te nemen. ,,Want je weet maar nooit hoeveel je nodig hebt.”

Op zondag geeft de Amerikaanse zanger Bruce Springsteen een optreden in Landgraaf. Ook dan worden hoge temperaturen verwacht en is er een kans dat het gaat onweren. Een woordvoerder van concertorganisator Mojo laat weten dat er rekening gehouden wordt met het warme weer. ,,Daarvoor nemen we al extra maatregelen zoals extra gratis waterpunten en schaduwplekken”. Volgens de verwachting is het overdag rond de 27 graden, tijdens het concert in de avond is het iets minder warm.

Aan hitte ontsnappen bij Oerol
Een woordvoerder van festival Oerol op Terschelling laat weten dat het eiland komend weekend de ‘perfecte plek’ is voor mensen die de hitte willen ontvluchten. Volgens de vooruitzichten wordt het mooi festivalweer met maximaal 19 graden op zaterdag en 20 graden op zondag. De woordvoerder laat ook weten dat er een watertappunt is op het nieuwe festivalhart de Deining in West aan Zee en dat er volop zonnebrand wordt verkocht op het eiland. ,,Wij communiceren met ons publiek dat ze zich moeten voorbereiden op alle weersomstandigheden”, voegt zij daar nog aan toe.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aatregelen~a0805dab/

Lekker. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_209430349
Plaknachten. Dit is geil.
U MAD?
pi_209430385
Shit...
Dat wordt even ijs maken in de vriezer en een paar colaatjes kopen.
  Trouwste user 2022 woensdag 7 juni 2023 @ 13:16:53 #4
7889 tong80
Spleenheup
pi_209430465
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 13:08 schreef -Sigaartje het volgende:
Shit...
Dat wordt even ijs maken in de vriezer en een paar colaatjes kopen.
Perenijsjes. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 7 juni 2023 @ 13:19:23 #5
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_209430499
Tijd om de ventilator weer uit het vet te halen.
pi_209430501
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 13:16 schreef tong80 het volgende:

[..]
Perenijsjes. :)

:T
Ook lekker. Maar ik zweer bij heet weer op een glas vol met ijsblokjes en Coca Cola. Ik weet het, een suikerbom, maar ik drink het anders nooit.
  Trouwste user 2022 woensdag 7 juni 2023 @ 13:20:25 #7
7889 tong80
Spleenheup
pi_209430507
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 13:19 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Ook lekker. Maar ik zweer bij heet weer op een glas vol met ijsblokjes en Coca Cola. Ik weet het, een suikerbom, maar ik drink het anders nooit.
Een keer zondigen is geen ramp.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 9 juni 2023 @ 17:25:29 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_209454703
DE BILT - We hebben er in Nederland 276 dagen op moeten wachten, maar de eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit: in De Bilt steeg de temperatuur even na 12.00 uur naar 25,5 graden. „Dat gebeurde deze eeuw niet eerder pas zo laat in het jaar”, zo meldt Weeronline. Daarmee is de eerste zomerse dag ruim drie weken later dan normaal. Als kerst op de taart was er in Limburg zelfs sprake van de eerste lokale tropische dag.Vorig jaar steeg het kwik op 15 mei in De Bilt tot boven 25 graden, twee jaar geleden was dat op 1 juni het geval en in 2020 op 21 mei. Regionaal kwam het al wel eerder en meerdere keren tot zomerse temperaturen. Hupsel had op 22 mei de primeur om de eerste lokale zomerse dag te noteren en meerdere plekken in het oosten volgden die dag.

Nederland maakt zich op voor tropisch weekend: ’Ineens mooi weer? Dan krijg je honderden belletjes’
In een gemiddeld jaar komt het tot 28 zomerse dagen in De Bilt. Het aantal keer dat de 25 graden behaald wordt verschilt sterk tussen de kust en het binnenland, zo weet Weeronline. „In Den Helder lukt dit gemiddeld slechts elf keer per jaar en in het oosten van Brabant en in Limburg 35-40 keer.”

Zomer barst los
Deze eerste officiële zomerse dag is de opmaat voor een zeer warme zomerperiode. De komende dagen is er kans op de eerste lokale tropische dagen, wat heel normaal is voor deze tijd van het jaar. „Mogelijk halen we dit weekend ook de eerste officiële tropische dag in De Bilt”, zo voorspelt Weeronline. „Dat zou beduidend vroeger zijn dan de gemiddelde datum van 1 juli.”

Lokale tropische dag
Voor het eerst dit jaar kwam de temperatuur vrijdag zelfs tot boven de 30 graden. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag.

Om van een tropische dag te kunnen spreken moet het op één van de officiële meetpunten in het land warmer worden dan 30 graden. Landelijk is nog geen sprake van een tropische dag. Daarvoor moet het op het hoofdstation in De Bilt 30 graden of meer worden. Daar werd tot dusver een maximumtemperatuur van 28,4 graden gemeten.

De eerste lokale tropische dag komt volgens Weeronline op een gebruikelijk moment in het jaar. Gemiddeld is deze op 8 juni.

https://www.telegraaf.nl/(...)opische-dag-van-2023

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_209461393
Split airco in slaapkamper. Mobiele airco en ventilator in woonkamer. _O_
2.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')