abonnement Unibet Coolblue
pi_560330
Uit de Leeuwarder Courant van zaterdag 16 december
Weekendbijlage Sneon & Snein II pagina 2:
-------------------

*Hieke's vriend vertrouwd 'zijn vrouwtje' nog steeds


Zijn vriendin Hieke is als bewoonster van het Big Brotherhuis inmiddels een bekende Nederlander geworden. Farid Hasnaoui werkt gewoon door. ,,Er moet brood op de plank.’'
foto:LC/Niels Westra.

STIENS-Hieke van der Heide (29) uit Stiens ontpopt zich als een van de belangrijkste bewoners van het Big Brotherhuis. Vooral door het geflikflooi met huisgenoot Ferdi maakte ze naam in het populaire Veronica-programma. Haar vriend Farid Hasnaoui (28) kan thuis vanaf de bank alleen maar toekijken. De ophef doet hem weinig. ,,Ik heb nog steeds diep respect voor mijn vrouwtje.’’

Het warme eten is op, dochtertje Indy ligt in bed. Vijf voor zeven, Farid kruipt achter de televisie voor zijn dagelijkse portie Big Brother. Stralend kijkt hij hoe Hieke en haar huisgenoten midden in de nacht opstaan om vette frieten te bakken. ,,Da’s Hieke hè, een echt patatmonster.’’ Als Desiree in de dagboekkamer zit te zeuren dat ze naar huis wil, springt Farid op. Net even tijd voor een plaspauze.

,,Ik hou van Hieke, natuurlijk mis ik haar. Normaal doen we alles samen’’, bekent Farid. Sinds 14 september zit zij vrijwillig opgesloten tussen de vier muren van het Big Brotherhuis. Overal hangen camara’s. De deelnemers dragen een microfoon. Alles wordt geregistreerd.

De bewondering voor zijn vriendin groeit met de dag. Zijn Hieke is nu een bekende Nederlander. Hij hoopt dat ze er zakelijk iets aan overhoudt. ,,Voor de toekomst van ons dochtertje Indy.’’ En hij zou het voor haar en Friesland leuk vinden, als ze de provincie zou kunnen promoten.

Het programma is niet zo’n spektakel als vorig jaar. De laatste uitzending waarin winnaar Bart Spring in ’t Veld met f250.000 het huis verliet, trok 3,5 miljoen kijkers. Populair is Big Brother nog altijd, met een gemiddeld aantal kijkers van ruim 800.000.

De eerste weken was de knappe Friezin weinig in beeld. Maar toen begon het geflirt met Ferdi, de 22-jarige blonde krullenbol uit Leiden. Hieke bracht hem het hoofd helemaal op hol. Als een verliefd hondje sjouwde hij weken achter haar aan. Zij voelde zich gevleid, trok ook naar hem toe. Zwoele blikken vlogen over en weer. Een lekkere massagebeurt, slapen in één bed. En de twee sloegen op een avond, met wat drank op, ,,behoorlijk pittig’’ aan het dansen. Zoals Farid het omschrijft.

Want dat vroegen alle kijkers in Nederland zich af. Wat vindt haar vriend hiervan? De vriend die met hun bijna drie jaar oude dochterje Indy thuis zit? De roddelbladen smulden. Fotografen doken met telelenzen op voor Farids raam. Paparazzi snapten zijn zusje op straat. Verslaggevers achtervolgden beppe* naar de school van Indy.

,,Ik zou niet een mens wezen als ik zei dat ik niets zou voelen’’, zegt Farid nu. ,,Er zijn natuurlijk wel wat dingetjes gebeurd, maar ik weet zeker dat Hieke geen dingen doet die niet door de beugel kunnen. Ze is een flirt, inderdaad. Maar ik kan zelf ook heel leuk staan babbelen.’’

Hij zit thuis, alleen, eenzaam soms. De familie helpt hem wel met de zorg voor Indy. En hij heeft met zijn baas kunnen regelen dat hij gedurende Big Brother drie dagen per week werkt. Zodat de donderdag en vrijdag overblijven voor ,,zijn kleine meid’’. Maar toch. Als hij dan zijn vriendin op de buis Ferdi zag knuffelen, dan stak dat weleens. Au.

Zijn nuchtere boerenverstand zegeviert echter, zo verzekert Farid. Want: ,,Moet je ’ns luisteren, ik ben pas overtuigd als ik echt bewijs heb’’. Veronica heeft nooit een uitgebreide tongzoen van Hieke en Ferdi in beeld gebracht. Er was één scène van het stel in het werkhok, half achter een kast. Toen leek het er toch wel heel erg op. Maar de deur van het hok stond op een kier en het duurde heel kort.

,,Als ze echt wat hadden willen uitvreten, waren ze toch wel onder een deken gekropen’’, stelt Farid zelfverzekerd. ,,Bovendien, ik weet hoe Hieke zoent en dat duurt echt geen vijf seconden.’’

Ach, de wereld van Big Brother en Veronica is gewoon heel anders dan zijn wereld. Elke dag tot zijn knieën in de bagger, hard werken, want er moet brood op de plank. Dat is zijn wereld. Farid werkt voor een heibedrijf. Daar weet ’ie wat hij aan iemand heeft. Ze hangen mekaar weleens in het bekje, maar daarna is het goed. Farid laat zich niet opjutten. ,,Met een heel stuk steigerpijp, dan krijgen ze me pas door de midden.’’

De confrontatie met Ferdi durfde hij makkelijk aan. De Leidenaar werd vorige week weggestemd uit het huis. In een live programma ontmoette hij de vriend van de vrouw tegen wie hij kort daarvoor nog aankroop op de BB-bank. Het was de beste bekeken aflevering van Big Brother van dit seizoen tot nu toe. Ruim 1,2 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd. Geen blikwisseling tussen Ferdi en Farid ontging hen.

,,Hij kwam tot hier’’, vertelt Farid, zijn hand potig op zijn borstkas plaatsend. De twee mannen dronken een biertje. Rustig praten was er niet bij, want er dromden allemaal mensen om hen samen. ,,Hoe is het met Indy?’’, zei Ferdi alleen maar. En: ,,Je hebt een gouden vrouwtje’’.

EVA VRIEND

----------
*Beppe betekend oma voor de mensen die het nog niet doorhadden

NB ik heb dit natuurlijk niet over zitten typen maar van http://www.leeuwardercourant.nl geplukt. De leeuwarder courant is het grootste dagblad van Friesland.

  † In Memoriam † zondag 17 december 2000 @ 16:38:24 #2
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_560388
...vrouwTJE...
Hoezo diep respect?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 17 december 2000 @ 16:39:53 #3
272 R@b
No-nonsens
pi_560392
quote:
Hij hoopt dat ze er zakelijk iets aan overhoudt. ,,Voor de toekomst van ons dochtertje Indy.’’
Pffffffff......

Geen van deze BB'ers houdt hier zakelijks iets aan over lijkt me, behoudens wellicht de winnaar. .... Hoe zeer ik het Indy ook gun

quote:
En hij zou het voor haar en Friesland leuk vinden, als ze de provincie zou kunnen promoten
''Hallo ik ben Hieke, dat vrouwtje uit BigBrother, u weet wel: man en kindje thuis en onderwijl flirtend met een 22 jarige blaaskaak. Ik ben het nieuwe promotie gezicht van Friesland''

Ja hoor, ik zie het helemaal voor me

[Dit bericht is gewijzigd door R@b op 17-12-2000 16:45]

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  † In Memoriam † zondag 17 december 2000 @ 16:44:49 #4
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_560398
Nee, daar ga ik niet in mee!
Fewrdi is volgens mij al begonnen met zijn profileringsslag. Eerst wellicht nog wat (gratis) interviewtjes geven, maar daarna zijn er zondermeer enkelen die winkels kunnen gaan openen. Let maar op!

En dat is niet dankzij hún verdienste, maar dankzij ónze nieuwsgierigheid, om deze 'sterren' live te kunnen zien.

Zéker Hieke zal hier, al dan niet lokaal, als ze wil wel een grijpstuiver aan over kunnen houden.

[Dit bericht is gewijzigd door Cynix ® op 17-12-2000 16:45]

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 17 december 2000 @ 16:46:10 #5
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_560399
vertrouwd

Ik begon al te mopperen op de spelling, maar op de officiële site staat het goed.

Hieke’s vriend vertrouwt ‘zijn vrouwtje’ nog steeds

Niet vergeten! Vanavond Groot Dicteer der Nederlandse taal

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
  zondag 17 december 2000 @ 17:11:20 #6
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560442
quote:
Op 17 december 2000 16:00 schreef Num het volgende:
Als een verliefd hondje sjouwde hij weken achter haar aan.
Volgens mij was het ook wel vooral andersom.
pi_560456
Wat mij vooral opviel is er fotografen bij Farid en zijn familie voor het raam stonden.
quote:
Op 17 december 2000 16:38 schreef Cynix ® het volgende:
...vrouwTJE...
Hoezo diep respect?
oooh wat erg. Dan mag Danny Knorretje zeker ook niet meer Knorretje noemen
  Moderator zondag 17 december 2000 @ 17:25:02 #8
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_560479
Waarom moeten Friezen toch altijd hun provincie er weer bijhalen? Het komt zo geforceerd over.

Big Hieke als 'Friesland-promotie' Hoe dan?
"Kijk eens wat een mooie vrouwen er in Friesland geboren worden?" En dan?

Beetje raar, om er te pas, maar vooral te onpas, het stukje land bij te halen waar je toevallig op geboren bent. Het zal vast allemaal onschuldig zijn, maar ik vind het onsymphatiek.

[Dit bericht is gewijzigd door Gert op 17-12-2000 17:27]

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_560503
Ze willen zich revancheren.... Willem heeft vorig jaar de friezen teleurgesteld. Hieke moet het goedmaken.

Op de één of andere manier moeten de friezen zichzelf alsmaar bewijzen.(en het clichébeeld van de 'nuchtere fries(in)' in stand houden.)

Identiteitsprobleempje ofzo...

  † In Memoriam † zondag 17 december 2000 @ 17:50:23 #10
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_560526
Ach Numpje, laat iedereen elkaar toch vooral zo noemen als hij of zij zelf wil. Als koosnaampje is daar niks mis mee. Het samen in één zin noemen van 'vrouwtje' en 'diep respect' viel mij op. Dat is alles.

[Dit bericht is gewijzigd door Cynix ® op 17-12-2000 17:52]

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  zondag 17 december 2000 @ 19:18:41 #11
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560646
quote:
Op 17 december 2000 17:36 schreef fokje het volgende:
Ze willen zich revancheren.... Willem heeft vorig jaar de friezen teleurgesteld. Hieke moet het goedmaken.

Op de één of andere manier moeten de friezen zichzelf alsmaar bewijzen.(en het clichébeeld van de 'nuchtere fries(in)' in stand houden.)

Identiteitsprobleempje ofzo...


Ik geloof toch niet dat je daar dan de overspelige hete Hieke uit Stiens voor moet gaan gebruiken.
  zondag 17 december 2000 @ 22:43:20 #12
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_561041
quote:
Op 17 december 2000 17:25 schreef Gert het volgende:
Waarom moeten Friezen toch altijd hun provincie er weer bijhalen? Het komt zo geforceerd over.

Big Hieke als 'Friesland-promotie' Hoe dan?
"Kijk eens wat een mooie vrouwen er in Friesland geboren worden?" En dan?

Beetje raar, om er te pas, maar vooral te onpas, het stukje land bij te halen waar je toevallig op geboren bent. Het zal vast allemaal onschuldig zijn, maar ik vind het onsymphatiek.


1. Waarom de provincie erbij halen... ?
> Omdat de personen die van Fryske komaf zijn zeer trots zijn op hun tradities, cultuur, taal (jawel), en niet te vergeten hun vlag.
Ja, iets meer chauvinistisch dan de andere provincies.
Man, als ik die vlag zie...
Bij WK's, Olympische spelen...
Fantastisch !
Heeft iedereen denk ik wel wat betreft zijn geboortestreek of stad/dorp. Toch ??
Zo las ik b.v. een tijd geleden, dat iemand het huis op ging zoeken waar Ed zijn club zou gaan beginnen... Trots dat het in Den Haag was.

2. Te pas, en te onpas... ?
> Cultuur, alhoewel ik natuurlijk ook weet dat niet iedereen dat kan waarderen.
Jaloers ?

3. Nog een aardig raadseltje.
> Hoe kan je zien dat je in Fryslan bent ??
> Antwoord volgt later.

(Leef je vooral uit !)

Het komt goed.... En anders maar niet.
pi_561068
Harry:

als gok op jouw vraag: Omdat je overal bordjes ziet staan "Terug naar Nederland"?

*** I have this condition ***
  zondag 17 december 2000 @ 23:25:12 #14
1658 bogus
... het lijk in jouw badkuip
pi_561210
quote:
Op 17 december 2000 22:43 schreef Harry het volgende:
1. Waarom de provincie erbij halen... ?
> Omdat de personen die van Fryske komaf zijn zeer trots zijn op hun tradities, cultuur, taal (jawel), en niet te vergeten hun vlag.
Ja, iets meer chauvinistisch dan de andere provincies.
Man, als ik die vlag zie...
Bij WK's, Olympische spelen...
Fantastisch !
Heeft iedereen denk ik wel wat betreft zijn geboortestreek of stad/dorp. Toch ??
Zo las ik b.v. een tijd geleden, dat iemand het huis op ging zoeken waar Ed zijn club zou gaan beginnen... Trots dat het in Den Haag was.
Harry, ik bedoel het niet persoonlijk maar dit is dus iets wat ik als 'passieve-Fries' met me mee moet dragen. Ik ken wel trots, maar niet voor mijn provincie. Het landschap is mooi maar ik zou willen dat mensen eens wat minder koketteerden met Friesland.
De vlag doet me dan ook niets.
Ik heb het wel met mijn geboorte/woon-gemeente maar zoals je zegt, dat is bij de meesten zo. Maar provincies zijn niet meer van deze tijd.

We dwalen behoorlijk af van het oorspronkelijke onderwerp

Destroy all dreamers with doubts and depression...
  zondag 17 december 2000 @ 23:25:33 #15
7248 Marv
Son of a Bitch
pi_561211
Nee, het zal eerder zijn omdat je de bordjes niet meer kan lezen.
De klussen waar je niet aan begint duren het langst om af te maken
  maandag 18 december 2000 @ 00:48:53 #16
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_561446
Antwoord : Daar zijn de koeien mooier dan de vrouwen.
Het komt goed.... En anders maar niet.
  maandag 18 december 2000 @ 01:01:11 #17
7248 Marv
Son of a Bitch
pi_561477
Hij is leuk ! Maar toch niet waar he Harry

Of is er een verschil in perceptie tussen Hollanders en Friezen.

De klussen waar je niet aan begint duren het langst om af te maken
  maandag 18 december 2000 @ 01:10:30 #18
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_561499
Hey Marv,

Je weet waar je over praat .

Het komt goed.... En anders maar niet.
  maandag 18 december 2000 @ 01:40:07 #19
7248 Marv
Son of a Bitch
pi_561536
weinig van veel.....

het heeft niet veel meer met het interview te maken van Farid in jullie plaatselijke klaroen.

Daarom:
Ik denk dat Farids rol in Hieke's leven na BB minder belangrijk zal worden; mede door dit interview.

De klussen waar je niet aan begint duren het langst om af te maken
  Moderator maandag 18 december 2000 @ 11:21:25 #20
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_561926
quote:
Op 17 december 2000 22:43 schreef Harry het volgende:
Man, als ik die vlag zie...
Bij WK's, Olympische spelen...
Fantastisch !
Je méént het nog ook hè!

Tja, iedereen heeft dat wel een beetje inderdaad. Alleen kokketeren sommige Friezen wel héél erg met hun identiteit.
En ik vind dat je doorslaat als je iemand uit het BB-huis gaat zien als een middel ter promotie van Friesland.

Wie heeft er hier beweerd trots te zijn dat de club van Ed in Den Haag komt dan, Harry? Dat heb ik helemaal niet gelezen. Even langs de mogelijke toekomstige lokatie van Ed's club fietsen kan toch moeilijk uitgelegd worden als een uiting van Haagse trots?

Verder snap ik het heus wel een beetje hoor. Ik juich ook als het Nederlands elftal scoort, al is het totaal niet mijn verdienste. Maar er is een grens aan dat chauvinisme. Ik ga niet -zoals veel landgenoten helaas wel menen te moeten doen- op vakantie in het buitenland lopen brallen dat 'wij' de beste zijn. En dat laatste doen Friezen nogaleens, als ze het tegen ' Nederlanders' over hun 'land' hebben.

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')