abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_209392705
Zijn hier mensen die een huisdierenverzekering hebben. Zo ja welke heb je dan?

Ik zit een beetje te kijken en dacht een goede gevonden te hebben, maar toen ik eenmaal de reviews had gelezen blijkt het toch niks te zijn. Is er überhaupt wel een goede dierenverzekering die ook echt dingen vergoed? Want bij de meeste reviews lees ik toch dat ze maar heel weinig vergoeden ondanks dat ze het wel zo op hun site aangeven.
  zaterdag 3 juni 2023 @ 22:12:44 #2
501078 streamjohan
magnum is magnum
pi_209392742
PetPlan, kost me erg veel maandelijks maar ook heel veel mee bespaard.
pi_209392747
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 22:09 schreef AdVictoriamN7 het volgende:
Zijn hier mensen die een huisdierenverzekering hebben. Zo ja welke heb je dan?

Ik zit een beetje te kijken en dacht een goede gevonden te hebben, maar toen ik eenmaal de reviews had gelezen blijkt het toch niks te zijn. Is er überhaupt wel een goede dierenverzekering die ook echt dingen vergoed? Want bij de meeste reviews lees ik toch dat ze maar heel weinig vergoeden ondanks dat ze het wel zo op hun site aangeven.
Verzekeringen kunnen alleen blijven bestaan als ze winst maken.
De premie die ze binnen halen zal dus hoger moeten zijn dan de dekking die ze bieden.

Sparen is slimmer, als er niets met je huisdier aan de hand is blijft dat geld van jezelf.
pi_209393654
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 22:13 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Verzekeringen kunnen alleen blijven bestaan als ze winst maken.
De premie die ze binnen halen zal dus hoger moeten zijn dan de dekking die ze bieden.

Sparen is slimmer, als er niets met je huisdier aan de hand is blijft dat geld van jezelf.
collectiviteit...

soms heb je 'pech' en betaal je meer aan premie over het hele leven van het huisdier dan dat de kosten zijn geweest

soms heb je 'geluk' en betaal je maar een fractie van de premie, terwijl de kosten gigantisch uit de klauwen lopen

soms word je genaaid en betaal je jaren voor een verzekering, komen er kosten, blijken die kosten niet onder de dekking te vallen en ben je alsnog financieel negatief het haasje.

'geluk' en 'pech' tussen aanhalingstekens omdat als het financieel in jouw voordeel is, het dier de vervelende consequenties moet meemaken, en vise versa.

uiteindelijk is het niets anders dan onze zorg verzekering of pensioen
pi_209418497
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 22:09 schreef AdVictoriamN7 het volgende:
Is er überhaupt wel een goede dierenverzekering die ook echt dingen vergoed?
Helaas kom je daar pas achter wanneer het zover is... Of je moet al heel erg goed zijn in het lezen en interpreteren van de polisvoorwaarde voordat je deze afsluit en daarna up to date blijft wat betreft tussentijdse aanpassingen. Als mens heb je nog je mensenrechten als verweer, bij huisdieren is dit een nogal grijs gebied zonder rechten, dan komt het alleen maar neer op de zakelijke overeenkomst gestoeld op wazige redelijkheid. En wordt dit ook nog wat wollig omschreven dan wordt het lastiger en altijd civiele procedure.

En ook beetje geluk hebben met het betreffende huisdier, mijn eerste 2 katten zijn beide gezond oud geworden en rond hun 17de levensjaar naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Nauwelijks een dierenarts mee bezocht en nog nooit 1 vaccinatie gehad.

Kat nummer 3, kwakkelt met zijn gezondheid d.m.v. erfelijke aandoening en zwak gestel en heeft me de laatste 3 jaar inmiddels minstens al zo'n ¤2500 aan dierenartskosten gemaakt. Niet bijgehouden omdat het niet belangrijk is maar ligt nog wel wat hoger want hij kwakkelt al vanaf zijn 6de levensjaar en is nu 13.

Op een vrijdag avond ging hij raar lopen en zaterdag avond verlammingsverschijnselen. dus weekend spoedconsult ¤150 zonder medicatie. Spuitje prednison ¤ 200 afgetikt. 2 dagen redelijk goed, dan weer fout weer terug, geen uiterlijk diagnose te stellen er moesten foto's gemaakt worden, daar afspraak voor gemaakt, dat consult ook moeten aftikken. Dan weer terug voor foto's ¤ 650 aftikken, er wordt wat verdachts gezien maar niet de specialiteit van dienstdoende arts, kon er niets mee en adviseert 2nd opinion van specialist die eventueel MRI ter beschikking heeft. 50km reizen naar specialist in buitenland. En die ziet helemaal niets afwijkends op de foto's, verklaard zelfs waarom dat wat de andere arts heeft gezien niet verdacht is. Hij doet inwendig rectaal onderzoek en zegt kan niets abnormaals vinden, vermoedelijk zwelling en zenuwklem door traumatisch letsel. MRI biedt gezien zijn leeftijd weinig soelaas als ik daar wat mee vind is het toch al te laat. Dus kreeg de keuze om er nog eens enkele ¤ 100 tegen aan te gooien om iets te weten te komen wat toch niet meer redelijk te verhelpen is. Of grote doos prednison want dit bleek te verlichten en kijken waar het schip strand. Weken lang voor een verlamde kat gezorgd, helpen poepen en plassen, wat bijna een dagtaak is. Uiteindelijk gelukkig weer goed gekomen

Maar jaartje later had hij een gat in zijn kop gekrabd die maar niet goed wou genezen, na 6 weken proberen, leek dicht te groeien maar ging dan weer open zegt de arts hier moet ik toch gaan snijden en hechten. Dus opereren en kreeg ik Frankenstein kat terug met een jaap in de kop van zijn oor tot kin want er waren tumoren gevonden die weg moesten. Weer over ¤ 800 afgetikt in dit hele traject en daarna maanden lang weer dagtaak gehad met de wond te verzorgen die alsnog niet erg goed wou genezen. Hier had ook de dierenarts wat foutjes gemaakt maar die wou daar niets over weten en reageerde slechts beledigt op mijn vragen. Maar dat verhaal zal ik je besparen. Het is al lang genoeg zo. Ook dit is uiteindelijk toch weer goed gekomen. *O*

Nu is hij over de 13 en alweer een half jaartje redelijk stabiel... Maar blijft een zorgelijk tijdbommetje... En letterlijk en figuurlijk een kat van goud. Ik zou hem niet willen missen, maakt niet uit wat me nog te wachten staat als het met redelijke verwachtingen te verhelpen is gaan we ervoor. Maar ook hier moet je dan geluk hebben met een eerlijk oprechte dierenarts. Zoals die buitenlander was recht door zee en zei MRI is over de top, kost een hele hoop en geeft toch geen redelijke opties meer, wanneer ik daar wat vind is het sowieso einde oefening. De ingreep om daar nog te gaan snijden heeft dan teveel impact op zo'n oud diertje. Dit had arts nummer 1 ook kunnen weten, maar die speelde het meer op de emotie en de overlevingsdrang van hun vak en het zoveel mogelijk rekken dan op de werkelijkheid. Die pushed eerst op maken van foto's en zegt daarna pas dit is niet mijn specialiteit.

Wat verzekeringen in zulke gevallen wel en niet vergoeden zou ik niet weten... Volgende kat verzekeren? Ik heb er over nagedacht, maar nee, ik denk dat ik na deze schat *; wel even genezen ben van huisdieren houden in het algemeen. Ben zelf ook wat minder mobiel geworden en minder mobiel met een minder mobiel huisdier rond te slepen is beetje dubbelop en langdurige +10 jaar trajecten.

Dus heb je de financiele middelen niet om er tegenaan te gaan in geval van nood. Kun je maar beter afzien van een huisdier. Het blijft lot uit de lotterij. En blijkbaar is er op het moment een schrijnent tekort aan dierenartsen, of dit ooit nog veranderd weet ik niet. Maar zo als het nu is staat het garant voor veel koekenbakkers op de markt die het werk niet afkrijgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Watuntrik op 06-06-2023 11:26:35 ]
  Moderator dinsdag 6 juni 2023 @ 15:07:33 #6
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_209420745
Ik heb de drie jongste katten bij OHRA, tot nu toe tevreden mee maar ook nog geen echt grote dingen gehad. We moeten bijna wel als je ziet hoe hoog dierenartskosten kunnen oplopen :(
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_209752647
Ik heb mijn oudste katten (inmiddels 15 jaar) vanaf kitten tot hun 6-de jaar in een verzekering gestopt. Het eerste jaar van de oudste kat heeft veel DA-kosten gehad ivm darminfectie, allemaal vergoed. Als ik achteraf bereken wat ik aan premie heb betaald (en reken even mee dat heel veel zaken buiten de vergoeding vallen) is dat meer dan zelf een potje sparen voor onvoorziene DA-kosten. Het is alleen in het begin het gevoel dat jouw kat of hond alles aan ziektekosten vergoed kan krijgen waarvoor je op dat moment niet direct het geld hebt. Achteraf heb ik mij enorm geergerd aan de dierenarts die wist dat ik een verzekering had en torenhoge rekeningen declareerde, uiteraard later van dierenarts verandert. Ik wil niet alle huisdierenartsen over een kam scheren, maar de meesten klungelen maar wat aan.

[ Bericht 6% gewijzigd door Firuze60 op 03-07-2023 22:01:41 ]
pi_210049198
Ik had zowel mijn vorige kat als mijn huidige kat bij OHRA verzekerd. Tot nu toe bij kat 2 geen bijzondere kosten gehad. Maar voor kat 1 was ik toch wel blij. Denk dat vanaf een jaar of 8 (vd kat natuurlijk) de kosten er zeker uit heb gehaald ivm chronisch ziek/pijn. En dat heeft ze nog 8 jaar volgehouden O+
pi_210126863
quote:
uiteindelijk is het niets anders dan onze zorg verzekering of pensioen
Het is heel anders, want onze zorgkosten worden voor een groot deel door de overheid betaald. Anders zou een zorgverzekering onbetaalbaar zijn. Die 1000-1500 euro per inwoner per jaar zijn echt niet dekkend.

Het principe blijft dat een verzekeraar winst wil maken, en de voorwaarden dus zo in elkaar zet dat jij gemiddeld gesproken een stuk meer betaald aan premie dan de verzekeraar uitkeert aan vergoedingen. Het verstandigst is dus atijd om je alleen te verzekeren tegen onvoorziene kosten die zo hoog zijn dat je ze zelf niet kunt dragen, ook niet als je spaart. Voor de rest van de onvoorziene kosten kun je beter sparen voor een goede buffer, dan ben je -gemiddeld- veel voordeliger uit.
[i]Sometimes we live
no particular way
but our own[/i]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')