abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_209342130
ca 10 jaar geleden kwam de gemeente hier met het fantastische idee om afval te gaan scheiden. Waar ik eerst alleen een grijze en groene container had, kwam er ook nog blauwe bij voor papier en een oranje voor plastic, metaal en drankkartons.

Nou was dat toen al feest. Papier bracht ik altijd naar de lokale basisschool, had die ook nog een centje, en plastic en blik/metaal en drankverpakkingen gingen mooi in de grijze container van het restafval. Die leegde ze toen overigens eens in de 2 weken, en nu eens per maand. Ook koste het legen van die grijze container toen 10 euro, (inmiddels 15) En als je dus je afval goed scheidde, kwam je aan het eind van het jaar op een lager bedrag uit voor de afvalstoffenheffing. Best een goed systeem imo.

Echter: Die 4 stuks 240 liter containers in de tuin zijn nou niet bepaald een sierstuk. Het past bij mij ook net niet onder een afdakje die er al stond, 3 wel.

Dus eigenlijk wil ik de PMD container gewoon wegdoen, en misschien papier ook wel. Het heeft anno 2023 weinig meerwaarde meer: Blikjes en kleine plastic flesjes zijn statiegeld, plastic verpakkingen worden überhaupt veel minder, en die bak komt voor nog geen 20% vol in een maand tijd, nu al.

Papier dus ook, ik heb een nee-nee sticker op de deur, heb af en toe wel eens wat karton, maar dat is dan van bestellingen. Papier waar voedsel in heeft gezeten zoals pizzadozen of thuisbezorgd zakken mogen er toch al niet in als ze vet zijn.

Ik ben benieuwd hoe andere mensen dit doen. Gebruiken jullie alle 4 de containers? Of mogelijk hebben jullie dat niet eens in de gemeente? Papier wegbrengen kan ook wel eens in de 3 maand naar een inleverpunt in mijn geval

Maar anno 2023 kun je best weer terug naar 2 containers met alle regeltjes en datjes.
  dinsdag 30 mei 2023 @ 20:37:16 #2
396386 sturmpie
for night & nature
pi_209342177
wij hebben maar 3 containers, gft, papier en restafval.
pmd moet in doorzichtige plastic zakken
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_209342208
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 20:37 schreef sturmpie het volgende:
wij hebben maar 3 containers, gft, papier en restafval.
pmd moet in doorzichtige plastic zakken
Ja dat was hier 10 jaar voor de invoering ook. Maar kennelijk werd daar weinig gebruik van gemaakt. Ze scanner hier ook de containers. (oa om te zien hoeveel je de bak van het restafval gebruikt, omdat dat dus per bak geld kost)
pi_209343695
Wij hebben oranje (plastic), groen (groente en tuin) en blauw (papier) rest afval moet naar een ondergrondse container gebracht worden ;(
Zogauw het wat warmer wordt wordt de oranje bak alleen nog gebruikt voor plastic wat schoon is (bv, cellofaan van tijdschriften) of met doppen (b.v. melkflessen) i.v.m. stank overlast in de zomer (wordt maar 1 x per maand geleegd) de rest gaat bij het restafval.
De groene gebruiken wij alleen om er een vuilniszak in te hangen voor het restafval waar dus zomers ook vuil plastic ingegooid wordt (bv. vleesverpakkingen) en groente ( als dat niet door de voedselvermaler kan) en tuinafval.
pi_209346101
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 20:32 schreef PS. het volgende:
(...) plastic verpakkingen worden überhaupt veel minder, en die bak komt voor nog geen 20% vol in een maand tijd, nu al.
ik gooi elke 1,5-2 weken minstens 30 liter aan plastic weg (in mn eentje), plastic verpakkingen worden echt niet minder
pi_209346120
Een groencontainer heb je toch alleen maar voor de aardappelschillen? De rest kan op de composthoop of in de compostton (ja, nog een erbij...).

Bij ons zat er echt bijna niets in die groencontainer.
pi_209346128
Wij hebben 3 containers. Grijs (klein model), groen en een gecombineerde oranje/blauw (papier/pmd). Werkt top voor ons, gezien we met 2 zijn.
pi_209353446
ik heb geen enkele container en breng mijn afval naar de afvalbakken in de wijk. ik mag wel containers hebben, maar de vorige bewoners hadden het niet en ik vind het wel prima zo.

Voor elk soort een aparte afvallocatie
- rest
- papier
- verpakkingen
- textel
- glas
- gft
- vlakglas
- piepschuim
- batterijen
- lampen
- elektrische apparaten

het volgende afval moet je naar het afvalpunt brengen in de stad
- luiers
- banden
- dakleer
- asbest
- hout
- gips
- puin
- koelkasten/vriezers
- metaal
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_209353489
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 08:22 schreef mschol het volgende:

[..]
ik gooi elke 1,5-2 weken minstens 30 liter aan plastic weg (in mn eentje), plastic verpakkingen worden echt niet minder
ik zit op 3 zakken a 60l per week aan PMD _O_
Ik had ook altijd de grootste moeite in mijn vorige huis met die 240l pmd containers. Ik trapte in noodzaak altijd maar die zakken plak en perse ze samen omdat het anders niet zou passen :{w
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')