quote:
Op maandag 29 mei 2023 23:04 schreef Misrer1972 het volgende:Ik heb een vraag of het veilig is om een volledig voorgekookte kant en klare maaltijd in een bain marie met gastronormbakken op te warmen in plaats van een hete lucht oven of magnetron. Het was niet echt warm en zeker ook niet echt lekker. Volgens het beschrijving van GGD dat je volledig maaltijd niet in een au bain marie mag opwarmen, maar warm houden. Bain marie is alleen geschikt voor sauzen, chocolade en roerei.
Sommige kant en klaar maaltijden kunnen inderdaad au bain marie bereid worden.
AH geeft het in ieder geval aan voor hun stampot andijvie:
https://www.ah.nl/product(...)se-stamppot-andijvieWel duurt de bereiding dan een stuk langer (dan in een magnetron) en moet de temperatuur van het water hoog genoeg zijn:
Au bain-marie: plaats de gesloten verpakking in een pan (zonder deksel) met kokend water. Houd het water tegen de kook aan en verwarm de stamppot ca. 25 minuten. Roer goed door.
[ Bericht 1% gewijzigd door simonblue op 30-05-2023 08:23:25 ]