abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_209241962
Hoe de woke-discussie ontspoort aan de universiteit: ‘Je bent een ziekelijke psychopaat!’

De ‘woke-discussie’ over gender is in Nederland oververhit. Wie een misstap maakt wordt gecanceld, doodsbedreigingen schieten over en weer. Maandag stonden de Universiteit van Amsterdam en een docent tegenover elkaar in de rechtbank. ,,Er heerst hier ideologisch extremisme.’

Laurens Buijs, universitair docent sociale wetenschappen en gespecialiseerd in genderstudies, heeft een snik in zijn stem als hij tegen de rechter zegt: ,,De Universiteit van Amsterdam heeft mijn leven grotendeels verwoest. Het is een ontspoord instituut waar de academische vrijheid onder druk staat door de woke-ideologie en een cancelcultuur. Er heerst ideologisch extremisme, verstopt achter politiek correcte verhalen.’’

Buijs staat in de Amsterdamse rechtbank omdat hij zijn baan terug wil. Hij heeft een kort geding aangespannen tegen de universiteit, die hem schorste vanwege grensoverschrijdend gedrag. Het zou juist Buijs zijn geweest die de academische vrijheid ver heeft overschreden door de privacy van studenten te schenden en collega's en leidinggevenden te bedreigen en te beledigen. Zo stuurde hij een bericht aan zijn decaan bij de universiteit waarin hij haar een ‘ziekelijke psychopaat’ noemt en een ‘door en door slecht persoon die de universiteit sloopt door je grenzeloze incompetentie’.

Genderneutrale toiletten
Het kort geding staat symbool voor de oververhitte discussie over genderidentiteit in de maatschappij. Met aan de ene kant een sterk opgekomen trend waarin wordt gepleit voor genderneutrale toiletten, waarin het geen probleem is als iemand zich als non-binair (een persoon die zichzelf niet of niet uitsluitend als man of vrouw ziet) opstelt en waarin iedereen die persoon met ‘hen’ aanspreekt in plaats van met hij of zij. Veel (linkse) jongeren voelen zich erdoor aangesproken, waarmee de trend aanslaat op veel universiteiten, verzamelplaats van de jonge, intellectuele voorhoede.

Aan de andere kant staat de onvermijdelijke tegenbeweging die de toegenomen ruimte voor gendertwijfel afdoet als overdreven woke, doorgeslagen politiek correct en belemmerend voor de maatschappelijke en wetenschappelijke discussie. Wie tegengas geeft aan de progressieve voorhoede wordt keihard gecanceld, stellen zij.

Universitair docent Buijs katapulteerde zichzelf in januari naar de voorhoede van die tegenbeweging. Hij schreef een vlammend opiniestuk in het Amsterdamse universiteitsblad Folia. ‘Het verschijnsel ‘non-binair’ en de bijbehorende obsessie met ‘pronouns’ (persoonlijke voornaamwoorden) zie ik als een lege hype in de hoogmoderne samenleving, een verschijnsel zonder wetenschappelijke basis’, schrijft hij daarin. ‘Het debat hierover kan echter amper gevoerd worden zonder dat ik word beschuldigd van discriminatie. Studenten en collega’s zeggen dat ik met mijn standpunten hun ‘safe space’ schend en zien dat als een ‘microagressie’.’

Met die laatste zin borduurt hij voort op het populaire standpunt ‘dat je tegenwoordig niets meer mag zeggen’. De wetenschapper meldde zich bij het universiteitsbestuur als klokkenluider over die, volgens hem, verstikkende cultuur. Hij deed daarbij een beroep op de beschermde status die het universiteitsbestuur moet verlenen aan klokkenluiders.

Buijs, die al jaren aan de UvA werkt, zegt zichzelf als 'links en progressief’ te zien, maar na zijn opiniestuk was hij binnen no time de held van conservatief, radicaal rechts. Hij schoof aan tafel bij Ongehoord Nieuws van omroep Ongehoord Nederland, de omroep die al drie boetes heeft gehad vanwege het schenden van journalistieke codes, en bij Forum Inside, het YouTube-programma van Forum voor Democratie. Ook het anti-overheidskamp schaart zich achter hem. Buijs werd in de rechtszaal onder meer gesteund door Max van den Berg. vorig jaar veroordeeld voor het met een brandende fakkel bedreigen van minister Sigrid Kaag.

De Amsterdamse wetenschapper maakt zo onderdeel uit van de stroming die te hoop loopt tegen, vooral, het ruimere denken over genderidentiteit. Hij spreekt dezelfde achterban aan als de Canadese psycholoog Jordan Peterson die vorige maand een volle zaal trok in Ahoy. De posterboy van radicaal rechts ging daar tekeer tegen de ‘doorgeslagen genderideologie'. Het leidt volgens hem tot ‘misdaden tegen de menselijkheid’, want artsen die operaties uitvoeren waarbij het geslacht wordt veranderd doen mee aan ‘Auschwitz-praktijken’. Het leverde hem een groot applaus van de duizenden toeschouwers in de volle zaal op.

#nietmijndocent
Na het opiniestuk van Buijs voltrok zich de afgelopen maanden in Nederland precies dt waar beide kampen elkaar van beschuldigen: een snoeiharde (woorden)strijd die al snel weinig wetenschappelijks meer had. Aan de UvA stonden studenten op die onder #nietmijndocent eisten dat Buijs per direct werd geschorst ‘omdat hij het bestaansrecht van sommige studenten wegneemt'. Ook universiteitscollega's gingen fel tegen Buijs in. Hoogleraar Duijvendak noemde het betoog van Buijs ‘politiek gemotiveerd’. Buijs, zelf homoseksueel, werd beticht van homofobie.

De klokkenluider zelf liet zich daarop ook niet onbetuigd en noemde op social media zijn critici onder meer monsters, extremisten, corrupt en levensgevaarlijk. De universiteit zette hem in april op non-actief omdat hij collega's ook per mail en telefoon berichten zou hebben gestuurd met een ‘dreigende, eisende en beschuldigende inhoud’.

In de rechtbank betuigde Buijs maandag, snikkend, spijt van die berichten. ,,Ik was eenzaam, voelde me gesoleerd. Maar ik ben geen rolmodel geweest voor studenten en snap dat collega’s zich bedreigd voelden.’’ Toch voelt hij zich ook nog slachtoffer van ‘een heksenjacht’.

Ondertussen heeft de universiteit actie ondernomen na de klokkenluidersmelding. Een commissie onder leiding van jurist Carel Stolker, voormalig rector magnificus van de Universiteit Leiden, onderzoekt of de academische vrijheid inderdaad in het geding is en zal reflecteren op de ‘wokeness’ op de faculteit. Het rapport wordt voor de zomer verwacht.

De rechtbank Amsterdam doet op 5 juni uitspraak in het kort geding van Buijs tegen de UvA. Die zaak gaat alleen over de schorsing van Buijs als werknemer van de universiteit.
Bron
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
  maandag 22 mei 2023 @ 17:52:36 #2
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_209241997
Het is me wat
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
  maandag 22 mei 2023 @ 17:57:50 #3
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_209242040
Ik ga het niet eens meer lezen :{w

Succes
pi_209242042
Hij is geschorst omdat hij veel te ver ging in persoonlijke beschuldigingen, niet omdat hij een andere mening verkondigde. Daarmee heeft niet de universiteit zijn leven verwoest, dat heeft het zelf gedaan. Lastig, die consequenties voor je eigen acties.
Jesus saves but death prevails.
pi_209242092
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 17:57 schreef Shivo het volgende:
Hij is geschorst omdat hij veel te ver ging in persoonlijke beschuldigingen, niet omdat hij een andere mening verkondigde. Daarmee heeft niet de universiteit zijn leven verwoest, dat heeft het zelf gedaan. Lastig, die consequenties voor je eigen acties.
Ik kopieer de tekst alleen maar van het AD eh.

Dont blame the messenger.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_209242119
quote:
Hij schoof aan tafel bij Ongehoord Nieuws van omroep Ongehoord Nederland, de omroep die al drie boetes heeft gehad vanwege het schenden van journalistieke codes, en bij Forum Inside, het YouTube-programma van Forum voor Democratie
Wel een diskwalificatie voor een universitair docent om bij zulke extreme clubjes aan te schuiven.
  maandag 22 mei 2023 @ 18:09:33 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_209242172
Ach, ik las onlangs al weer een bericht van iemand vond dat homo's gecanceled moesten worden omdat ze het vrouwenlichaam verwerpen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_209242186
Al die mensen zien de wereld door een bril van kampen en labeltjes en gaan zo met elkaar in discussie (lees: gooien modder naar elkaar) en dat resulteert in dit soort ellende. Heb je niks aan en gaat ook niks opleveren.
pi_209242349
Er is dus een rechtszaak vanwege grensoverschrijdend gedrag, maar het is voor de schrijver van het stuk gewoon een haakje om weer dezelfde shit over 'wokeness' neer te gooien.

:z
pi_209242568
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2023 17:48 schreef schommelstoel het volgende:
Hij schoof aan tafel bij Ongehoord Nieuws van omroep Ongehoord Nederland,
alleen al hierom zou hij gecanceld moeten worden .De rest is bijzaak.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Beste debater 2022 maandag 22 mei 2023 @ 18:42:16 #11
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_209242600
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:05 schreef Zwoerd het volgende:

[..]
Wel een diskwalificatie voor een universitair docent om bij zulke extreme clubjes aan te schuiven.
Mwoh, gezien het aantal extreem linkse groepjes die gewoon bon ton zijn binnen academia lijkt me dat niet echt een graadmeter.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 maandag 22 mei 2023 @ 18:43:49 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_209242628
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:09 schreef mvdejong het volgende:
Ach, ik las onlangs al weer een bericht van iemand vond dat homo's gecanceled moesten worden omdat ze het vrouwenlichaam verwerpen.
Link?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_209242631
twitter


quote:
Buijs’ advocaat is Bart Maes, die eerder Willem Engel bijstond in diens talloze procedures tegen het coronabeleid van de overheid.
  maandag 22 mei 2023 @ 18:50:09 #14
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_209242715
Als je niet op. Twitter zit of op de universiteit merk je eigenlijk helemaal niks van dat hele woke gedoe. Ook niet als je kleurlingen of homofielen persoonlijk kent.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 22 mei 2023 @ 20:20:39 #15
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_209244123
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:50 schreef LXIV het volgende:
Als je niet op. Twitter zit of op de universiteit merk je eigenlijk helemaal niks van dat hele woke gedoe. Ook niet als je kleurlingen of homofielen persoonlijk kent.
Dit. Amsterdam moet zijn wokeprobleempjes lekker in Amsterdam houden.

Al dat gedoe om niks.
  maandag 22 mei 2023 @ 20:24:20 #16
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_209244166
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2023 17:48 schreef schommelstoel het volgende:
Laurens Buijs, universitair docent sociale wetenschappen en gespecialiseerd in genderstudies, heeft een snik in zijn stem
Ga toch weg met die huilebalk.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_209244227
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:50 schreef LXIV het volgende:
Als je niet op. Twitter zit of op de universiteit merk je eigenlijk helemaal niks van dat hele woke gedoe.
Dit ja. Zowel de overdreven woke-figuren als overdreven anti-woke-figuren zijn doorgaans ongelooflijke aanstellers die teveel tijd online doorbrengen
pi_209244344
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:50 schreef LXIV het volgende:
Als je niet op. Twitter zit of op de universiteit merk je eigenlijk helemaal niks van dat hele woke gedoe. Ook niet als je kleurlingen of homofielen persoonlijk kent.
Ook televsie kijken, niet aan museumbezoek doen, geen gesubsidieerde kunsten consumeren, niet de (pseudo)wetenschap proberen te volgen, niet betrokken zijn bij de filmindustrie, geen baan zoeken bij de overheid, wetgeving negeren, geen kinderen op school hebben, en dan merk je er inderdaad nog maar heel weinig van, voorlopig.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 22 mei 2023 @ 20:49:36 #19
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_209244487
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ook televsie kijken, niet aan museumbezoek doen, geen gesubsidieerde kunsten consumeren, niet de (pseudo)wetenschap proberen te volgen, niet betrokken zijn bij de filmindustrie, geen baan zoeken bij de overheid, wetgeving negeren, geen kinderen op school hebben, en dan merk je er inderdaad nog maar heel weinig van, voorlopig.
Ik doe of heb allerlei dingen die jij noemt, maar kan niet zeggen dat ik er iets van merk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_209244519
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:20 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Dit. Amsterdam moet zijn wokeprobleempjes lekker in Amsterdam houden.

Al dat gedoe om niks.
Er zijn vele universiteiten buiten Amsterdam hoor
pi_209244545
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:53 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Er zijn vele universiteiten buiten Amsterdam hoor
Zie bijvoorbeeld die van het nuchtere noorden.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_209244580
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:58 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Zie bijvoorbeeld die van het nuchtere noorden.
Ja, UvA en Nijmegen hebben de reputatie bijzonder links te zijn. Maar volgens mij maakt het allemaal niet zo bijster veel uit en is de situatie overal min of meer hetzelfde.
pi_209244584
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 21:02 schreef NecSpeNecMetu het volgende:
Ja, UvA en Nijmegen hebben de reputatie bijzonder links te zijn. Maar volgens mij maakt het allemaal niet zo bijster veel uit en is de situatie overal min of meer hetzelfde.
Betreft de RUG, maar goed, inderdaad.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_209244719
quote:
Buijs, zelf homoseksueel, werd beticht van homofobie.

pi_209245410
De universiteit ten voeten uit.
pi_209245459
Mja dat de universiteiten in Nederland de universiteiten in de VS achterna gaan is geen verrassing. Veel media doet ook al net zo goed mee.

Maar mensen die hun hele identiteit ophangen aan het vechten tegen 'woke' vind ik niet bijster interessant. Nauwelijks betrouwbaarder dan de ideologie waar ze tegen vechten.
pi_209245496
Woke is beetje de nieuwe massa hysterie.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_209245848
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:49 schreef LXIV het volgende:

[..]
Ik doe of heb allerlei dingen die jij noemt, maar kan niet zeggen dat ik er iets van merk.
De geschiedenis wordt vervalst, de taal verandert, dat is juist het probleem. Sluipenderwijs worden de bakens verzet.

quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 20:58 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Zie bijvoorbeeld die van het nuchtere noorden.
Een docent die het woord 'nikker' gebruikt kan ook echt niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_209245865
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 22:41 schreef Weltschmerz het volgende:

Een docent die het woord 'nikker' gebruikt kan ook echt niet.
Que?

[ Bericht 0% gewijzigd door Akathisia op 22-05-2023 22:55:59 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_209246001
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 17:57 schreef Shivo het volgende:
Hij is geschorst omdat hij veel te ver ging in persoonlijke beschuldigingen, niet omdat hij een andere mening verkondigde.
Link bitte.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_209246042
quote:
10s.gif Op maandag 22 mei 2023 22:43 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Que?
In je link wordt beweerd dat een docent het N-woord gebruikte.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_209246116
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 21:13 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]

Homoseksuelen kunnen ook homofoob zijn, op FOK! hebben we die toch ook? Kijk maar eens naar de PoHi van PabstBlueRibbon
pi_209246147
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 22:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
In je link wordt beweerd dat een docent het N-woord gebruikte.
Ah, niet eens meegekregen, al weet ik bijna zeker dat het om 'neger' ging :'). Maar goed, ik bleef hangen bij de wat meer relevante absurditeiten, zoals:

quote:
Achenbach (27), lid van Decolonize Groningen, zich af. ‘Is witte positionaliteit dan geen vorm van positionaliteit?’
quote:
Ook zij stoorden zich aan de oververtegenwoordiging van wetenschappers uit het mondiale noorden op de literatuurlijsten, legt UCG-student Johanne Hobel (22) uit. 'Natuurlijk zijn er individuele docenten die goed werk doen, maar er zijn niet veel vakken aan de RUG die zich richten op dekolonisatie. Dus we wilden iets veranderen.'
quote:
Dit uit zich niet alleen in curricula die wetenschappers uit minderheidsgroeperingen marginaliseren, maar ook in de manier waarop onderzoek wordt gedaan. ‘Ons begrip van de wereld wordt grotendeels bepaald door westerse kaders die de voorkeur geven aan objectiviteit en universaliteit’, zegt de UG-student. ‘Die worden gezien als meer legitiem dan alternatieve vormen van kennisproductie. En ik heb het gevoel dat men binnen de RUG aarzelt om hieraan voorbij te gaan.’
quote:
‘De term “dekoloniseren” kan sommige mensen tegen de haren instrijken, maar het is ook bedoeld om te reflecteren op het feit dat ons hele universitaire kennisstelsel koloniale wortels heeft’, zegt kunstprofessor Iva Pesa, die tevens een van de oprichters is van de Decolonize Hub.
quote:
Hoewel sommige maatregelen, zoals het ondersteunen van alternatieve onderzoeksmethoden, het aannemen van een divers personeelsbestand of het verwijderen van koloniale symbolen van universiteitsterreinen, logische startpunten zijn, vormt het aanpassen van het curriculum een uitdaging.
quote:
Het vak dat UCG-studenten ontwikkelen wil bijvoorbeeld gesprekken faciliteren. ‘Wanneer een student zijn hand opsteekt en zegt: Oh, ik heb bij dat andere vak geleerd dat dit problematisch is, kunnen we hierover praten, dan kan dat een groot sneeuwbaleffect hebben’, zegt Johanne.
quote:
Bovendien moet de RUG zorgen dat dekolonisatie niet slechts een item op de checklist is. ‘Het wordt problematisch als er dan een week wordt gewijd aan niet-Westerse perspectieven. Dan wordt het voor studenten dat extraatje bovenop de Westerse canon’, vindt Pesa.
quote:
‘Uiteindelijk is dekolonisering een doorlopend proces dat misschien helemaal geen einde heeft’, denkt Alina.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  maandag 22 mei 2023 @ 23:13:04 #34
168739 Red_85
'echt wel'
pi_209246191
"Het is een ontspoord instituut waar de academische vrijheid onder druk staat door de woke-ideologie en een cancelcultuur. Er heerst ideologisch extremisme, verstopt achter politiek correcte verhalen."

Woke in een notendop.
Die man heeft totaal gelijk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_209246280
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:43 schreef Nober het volgende:
[ twitter ]
[..]

Die "journalisten" controleren echt niks meer...
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  maandag 22 mei 2023 @ 23:37:00 #36
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_209246378
pi_209246719
Tsja, beide partijen lijken me nogal snel op de teentjes getrapt. Zowel 'je mag niets meer zeggen' Buijs als het 'mijn safe space wordt geschaad' kamp. Als Buijs non-binair af wil doen als schadelijk voor emancipatie, moet hij niet raar opkijken als studenten en collega's dat niet waarderen en ook uitdrukken. En als studenten vinden dat ze mogen uitdrukken dat Buijs op moet rotten, dan moeten ze ook maar accepteren dat ze zelf met meningen geconfronteerd kunnen worden die ze niet leuk vinden om te horen.

Ik denk zelf hier soms ook wel eens 'goh, ik zou het best prettig vinden als die ene user een ban krijgt om zijn kutmening', maar bedenk me dan toch al snel dat wanneer FoK! die kant op zou gaan, ik er waarschijnlijk ook zeer snel zelf een aan mijn broek krijg omdat mijn meningen een ander niet aan staan.

Maar eh ...

quote:
Zo stuurde hij een bericht aan zijn decaan bij de universiteit waarin hij haar een 'ziekelijke psychopaat' noemt en een 'door en door slecht persoon die de universiteit sloopt door je grenzeloze incompetentie'.
Als ik dat tegen mijn leidinggevende zeg hoef ik ook niet raar op te kijken als diegene niet meer met me verder wilt werken. En ik denk dat dat voor zo'n beetje iedereen geldt. Heeft ook niets meer met academische vrijheid te maken, dat soort uitspraken.

[ Bericht 35% gewijzigd door probeer op 23-05-2023 01:11:00 ]
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 23 mei 2023 @ 08:24:53 #38
1234 HiZ
Istanbullu
pi_209247381
Ik ben er van overtuigd dat 'woke' en alle uitwassen een echt probleem zijn. De mensen die het bestaan ontkennen als hersenschim van het patriarchaat zijn pertinent oneerlijk in dit debat.

Tegelijkertijd denk ik ook dat de hele beweging zich afspeelt binnen een kleine cirkel en met een heftigheid die doet denken aan het beeld van de kerksplitsingen in het verleden in Nederland. Iedereen is voor de volle 200% van overtuigd dat andere meningen alleen kunnen worden gedragen door mensen die door en door slecht zijn. Mensen naar wie je dus per definitie niet hoeft te luisteren en die eigenlijk niet meer tot de maatschappij zouden moeten behoren. En ja, dat is net zo sinister als het klinkt.

De meerderheid van de samenleving heeft geen trek in het hele circus en schakelt af bij de zoveelste politieke importdiscussie uit de Amerikaanse koker.
pi_209247451
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 08:24 schreef HiZ het volgende:

De meerderheid van de samenleving heeft geen trek in het hele circus en schakelt af bij de zoveelste politieke importdiscussie uit de Amerikaanse koker.
Op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan, ook al wil je het ontlopen. Bij een gemiddelde Netflix-film heb ik vaak het gevoel dat er krampachtig donkere acteurs zijn gekozen. Niet dat dat erg is, maar het zou om de kwaliteit moeten gaan.
  dinsdag 23 mei 2023 @ 08:44:20 #40
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_209247522
Mijn god, een gebalanceerd stuk van het AD. We zijn echt in het einde der tijden aanbeland. :o

Verder wel benieuwd naar de uitspraak.

[ Bericht 0% gewijzigd door PiyeReloaded op 23-05-2023 09:04:01 ]
pi_209247559
quote:
Binnen de RUG aarzelt om hieraan voorbij te gaan.’
‘De term “dekoloniseren” kan sommige mensen tegen de haren instrijken, maar het is ook bedoeld om te reflecteren op het feit dat ons hele universitaire kennisstelsel koloniale wortels heeft’, zegt kunstprofessor Iva Pesa, die tevens een van de oprichters is van de Decolonize Hub.
Waar halen dat soort mensen toch die flauwekul vandaan?
pi_209247586
Doorgeslagen progressieve gekte gemporteerd uit de VS.
  dinsdag 23 mei 2023 @ 09:02:01 #43
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_209247655
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 23:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Ah, niet eens meegekregen, al weet ik bijna zeker dat het om 'neger' ging :'). Maar goed, ik bleef hangen bij de wat meer relevante absurditeiten, zoals:
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]

quote:
Ons begrip van de wereld wordt grotendeels bepaald door westerse kaders die de voorkeur geven aan objectiviteit en universaliteit’, zegt de UG-student. ‘Die worden gezien als meer legitiem dan alternatieve vormen van kennisproductie. En ik heb het gevoel dat men binnen de RUG aarzelt om hieraan voorbij te gaan.’
Oh ja objectiviteit en universaliteit, de wetenschappelijke methode zeg maar.. datgene wat gezorgd heeft voor bijna alle menselijke ontwikkeling.

Ik ben benieuwd waar ze het mee wil vervangen dan? Meditatie en “innerlijke wijsheid “ of zo ?
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_209247664
quote:
Hij spreekt dezelfde achterban aan als de Canadese psycholoog Jordan Peterson die vorige maand een volle zaal trok in Ahoy. De posterboy van radicaal rechts ging daar tekeer tegen de ‘doorgeslagen genderideologie'.
Ik wil nieuws, niet de persoonlijke mening van de schrijver AD.
pi_209247894
Loop inmiddels al een jaar of 8 niet meer rond op universiteiten, maar dit gedoe lijkt me vooral iets dat afkomstig is van de faculteiten der sociale wetenschappen. Die min of meer hun bestaansrecht ontlenen aan dit soort vraagstukken dus die zo voor zichzelf werk/awareness creeren.

Dit zal toch minder spelen op faculteiten waar traditioneel gezien de wat meer kapitalistische of a-politieke studenten voor kiezen? Zoals economische / beta wetenschappen?

Heb toch redelijk wat kennissen nog die aan universiteiten studeren, maar krijg niet de indruk dat die nu enorme woke warriors zijn. Maar die studeren dan ook geen Nederlandse talen of genderstudies o.i.d.
pi_209248110
quote:
Wie tegengas geeft aan de progressieve voorhoede wordt keihard gecanceld, stellen zij.
Waar wordt woke gecancelled. Het is feitelijk juist andersom. Een marginaal zeer kleine groep mensen met rare ideen. Krijgt het voor mekaar om de gehele samenleving constant op haar tenen te laten lopen. Maar AD draait oorzaak en gevolg zonder schaamte om. Wat een hitpiece weer van inlichtingenkrant AD. Waar bij ze een van henzelf zonder pardon voor de bus gooien.

[ Bericht 1% gewijzigd door Gunnter op 23-05-2023 09:51:42 ]
pi_209248173
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 09:27 schreef Vigilance het volgende:
Loop inmiddels al een jaar of 8 niet meer rond op universiteiten, maar dit gedoe lijkt me vooral iets dat afkomstig is van de faculteiten der sociale wetenschappen. Die min of meer hun bestaansrecht ontlenen aan dit soort vraagstukken dus die zo voor zichzelf werk/awareness creeren.

Dit zal toch minder spelen op faculteiten waar traditioneel gezien de wat meer kapitalistische of a-politieke studenten voor kiezen? Zoals economische / beta wetenschappen?

Heb toch redelijk wat kennissen nog die aan universiteiten studeren, maar krijg niet de indruk dat die nu enorme woke warriors zijn. Maar die studeren dan ook geen Nederlandse talen of genderstudies o.i.d.
Ook op faculteiten als natuurkunde wordt je bijvoorbeeld een positie ontzegt als je politiek gezien niet de juiste mening hebt. Dus de woke reikt wel verder dan alleen de sociale wetenschappen. Met vrienden vind ik het ook niet verstandig om over politieke zaken te praten. Je weet niet hoe ze echt over bepaalde zaken denken. En zowat alle zaken liggen erg gevoelig. Klimaat, Rusland, genderdysforie. Ik heb heb universitair opgeleide vrienden. En ze volgen ook gewoon AD en nu.nl. Dit doe je niet als je hun artikelen doorziet van politiek eenzijdige sturing. Ook op hun sociale media zie ik retweets dat ze denken dat dat Poetin de duivel zelve is en Zelensky een heilige. Maar verder zijn deze vrienden wel okay in de omgang. Ik mijd alleen bepaalde topics om eventuele ruzies te voorkomen.

[ Bericht 18% gewijzigd door Gunnter op 23-05-2023 09:57:19 ]
  dinsdag 23 mei 2023 @ 10:19:04 #48
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_209248412
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 09:45 schreef Gunnter het volgende:

[..]
Waar wordt woke gecancelled. Het is feitelijk juist andersom. Een marginaal zeer kleine groep mensen met rare ideen. Krijgt het voor mekaar om de gehele samenleving constant op haar tenen te laten lopen. Maar AD draait oorzaak en gevolg zonder schaamte om. Wat een hitpiece weer van inlichtingenkrant AD. Waar bij ze een van henzelf zonder pardon voor de bus gooien.
Adem nu eens rustig in en uit en lees het stuk dat je quote (en de verdere context) nog eens.
pi_209248484
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 mei 2023 09:50 schreef Gunnter het volgende:

[..]
Ook op faculteiten als natuurkunde wordt je bijvoorbeeld een positie ontzegt als je politiek gezien niet de juiste mening hebt. Dus de woke reikt wel verder dan alleen de sociale wetenschappen. Met vrienden vind ik het ook niet verstandig om over politieke zaken te praten. Je weet niet hoe ze echt over bepaalde zaken denken. En zowat alle zaken liggen erg gevoelig. Klimaat, Rusland, genderdysforie. Ik heb heb universitair opgeleide vrienden. En ze volgen ook gewoon AD en nu.nl. Dit doe je niet als je hun artikelen doorziet van politiek eenzijdige sturing. Ook op hun sociale media zie ik retweets dat ze denken dat dat Poetin de duivel zelve is en Zelensky een heilige. Maar verder zijn deze vrienden wel okay in de omgang. Ik mijd alleen bepaalde topics om eventuele ruzies te voorkomen.
Maar dat is dan meer vanuit het bestuur/management van de universiteiten/faculteiten. De studenten beslissen niet wie er op die positie terecht komt. Behalve (indirect) denk ik bij de meer radicale faculteiten van de traditionele alfa studies.

Dat is ook een kenmerk van woke : zo veel mensen zijn helemaal niet per definitie woke, maar als je op een hoge positie zit, of dat nu bij een faculteit/universiteit is, in politiek Den Haag, of in de media werkt, dan moet je tegenwoordig wel woke zijn, want je bent anders erg kwetsbaar voor cancellation. Wat dat betreft heeft de woke beweging de touwtjes wel goed in handen, want de hoge bomen van onze samenleving durven amper meer ''non woke'' te zijn.

Dat is ook waarom de NS geen ''dames en heren'' meer zegt maar 'beste reizigers'. Of waarom de Rabobank je tegenwoordig aanschrijft als 'beste klant' in plaats van beste meneer/mevrouw huppeldepup. Grote kans dat veel mensen bij dat soort bedrijven het diep van binnen ook wat ver vinden gaan, maar vooral de top zal zich niet snel meer anders uiten uit angst voor reputatieschade.

Waarbij je je overigens kunt afvragen hoe groot die reputatieschade daadwerkelijk is, want het sluit lang niet altijd aan bij de publieke opinie. Maar omdat de media zich tegen je zal keren (vanwege hetzelfde mechanisme als hierboven), kiezen ze eieren voor hun geld.
pi_209248832
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 18:50 schreef LXIV het volgende:
Als je niet op. Twitter zit of op de universiteit merk je eigenlijk helemaal niks van dat hele woke gedoe. Ook niet als je kleurlingen of homofielen persoonlijk kent.
Ook dan merk je er weinig van als je het niet bewust zelf opzoekt
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')