quote:Beschuitje met hagelslag?
Op dinsdag 11 februari 2003 16:57 schreef Ennl het volgende:
Hee,
Ik ben op zoek naar een typisch Limburgs streekgerecht die ik in 1 pan kan klaarmaken! Dus niet komen aanzetten met een vlaai. Weet iemand wat???
klik op http://www.lol.nl/nl/html/algemeen/entertainment/limburgsreceptintro.asp en dan komen de recepten je tegenmoet eat schmaekuluk.
1 kilo rundvleis, in blokke gesneeje, 5 of 6 hötjes lauk gesneeje of gesnipperd, laurier blaajer, kroédnaegel, zalt en paeper, aek, kroét, paeperkook.
BEREIDE: Braoj 't vleis in 'n mingsel van aolie en bôtter totdet de blauwe damp d'r vanaaf kump en dan met een scheut cognac aafblusse (laote verdampe). Het lauk apart broén bakke dit vervolges beej 't vleis doon, doot d'r water beej (zoëdet 't vleis net onder steit), broéne aek (± 'n half köpke), 'n paar laurierblaajer, ± eine theelaepel kroédnaegel, zalt en paeper, dit allemaol ongeveer 'n paar eurkes röstig (± 3 oor) laote trekke op ein liég vlemke. Vlak veur 't opdeene, het zoorvleis aanmake met 3 sneeje paeperkook (iérs in eine klats heit water fién make) en eine laepel kroét, reur dit allemaol daorein.
Heej huurt natuurlik friet en appelmoos beej.
P.S. Hopelijk snappen de Hollanders 't ook
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 23:19 schreef ganzegal het volgende:
Limburgs Zoorvleis (veur 4-5 persoëne)1 kilo rundvleis, in blokke gesneeje, 5 of 6 hötjes lauk gesneeje of gesnipperd, laurier blaajer, kroédnaegel, zalt en paeper, aek, kroét, paeperkook.
BEREIDE: Braoj 't vleis in 'n mingsel van aolie en bôtter totdet de blauwe damp d'r vanaaf kump en dan met een scheut cognac aafblusse (laote verdampe). Het lauk apart broén bakke dit vervolges beej 't vleis doon, doot d'r water beej (zoëdet 't vleis net onder steit), broéne aek (± 'n half köpke), 'n paar laurierblaajer, ± eine theelaepel kroédnaegel, zalt en paeper, dit allemaol ongeveer 'n paar eurkes röstig (± 3 oor) laote trekke op ein liég vlemke. Vlak veur 't opdeene, het zoorvleis aanmake met 3 sneeje paeperkook (iérs in eine klats heit water fién make) en eine laepel kroét, reur dit allemaol daorein.
Heej huurt natuurlik friet en appelmoos beej.P.S. Hopelijk snappen de Hollanders 't ook
quote:Ontopic: Reifekuchen zijn Duits.
Op woensdag 12 februari 2003 00:18 schreef moussy het volgende:
aardappelpannenkoekjes (rijfkoek? Mijn limburgs komt niet veel verder dan udder)
Offtopic: WTF is udder
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |