abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_209197674
Een vocoder is niet te vergelijken met autotune. Bij een vocoder moet je nog steeds kunnen zingen.
pi_209222253
De kracht van Eurovisie zit wat mij betreft in het unieke. Dat er vanuit de Balkan een ander soort nummers komt dan vanuit Scandinavie, wat weer andere nummers oplevert dan het Iberisch Schiereiland.

Autotune wordt gebruikt om de kleine foutjes er uit te halen. Dat zorgt inderdaad voor betere zang, maar het haalt ook het eigene van de zanger er uit. En juist als uniek je kracht is, wil je dat iedere zanger en zangeres uniek overkomt.
pi_209237260
Autotune vind ik het vergif in de muziek, of je kan zingen of je kan niet zingen, als.dit op het EVS zou mogen twijfel ik of ik wel ga kijken
pi_209252424
Overigens is mijn mening op het moment liever (nog) geen autotune. Het is verleidelijk om meteen te roepen dat het verschrikkelijk is. Als Adidas ooit een voetbalschoen uitvindt met een magneet erin, zodat iedereen kan dribbelen als Messi, zou ik ook hopen dat de FIFA zoiets meteen verbiedt. En op een Songfestival is kunnen zingen toch wel een wenselijke voorwaarde om mee te doen.

Maar goed, we moeten ook niet blind zijn voor de realiteit. Die is enerzijds dat autotune veel gebruikt wordt in deels vergelijkbare programma’s, en anderzijds dat bepaalde platen zonder toepassing ervan überhaupt niet live uitgevoerd kunnen worden, en dus niet aan een ESF mee zouden kunnen doen. Op dit moment lijken me dat nog niet zulke problemen dat je de deur op het ESF ervoor moet openzetten. Het festival bestaat bijna 70 jaar en hoeft niet op elke hype te springen. Maar het kan wel zijn dat op een bepaald punt de toepassing zo wijdverbreid is dat het ESF echt een buitenbeentje wordt als het daar nog niet gebruikt wordt. Wat dat betreft een beetje vergelijkbaar met hoe het orkest eigenlijk iets te lang meegegaan is in het verleden. Dan kan het zijn dat je met de tijd mee moet gaan, maar dat moment is het naar mijn smaak nu nog niet.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 16 juni 2023 @ 16:22:16 #30
39237 crew  H_T
2733
pi_209534313
Autotune voorlopig nog niet wat mij betreft, vocoder heb ik geen moeite mee. Volledige autotune vind ik toch een beetje voelen als valsspelen en een vocoder niet
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')