stropdaz | woensdag 17 mei 2023 @ 00:14 |
Hoe maak jij je houtskool bbq schoon als hij een hele winter ingepakt heeft gestaan? Én na gebruik? Nog een vraag; Briket of houtskool, waar kies je voor en waarom? En hoe maak jij di aan? | |
SnodeSnuiter | woensdag 17 mei 2023 @ 00:19 |
Vraag het eens aan Nova of Google, deze vraag is al een miljard keer gesteld | |
Managarm | woensdag 17 mei 2023 @ 07:03 |
Houtskool, schoonmaken gewoon met water. Met schoonmaken bedoel ik de buitenkant, de binnenkant hoef ik niet schoon te maken. Ik stook de BBQ gewoon op tot 350 graden en dan is ie wel schoon van binnen. Ik wist niet eens van het bestaan van een briket voor een BBQ tot nu toe. Aanmaken gaat met elektrisch ding wat ik ooit een keer gekocht heb, werkt als een speer. Ik gebruik de BBQ normaal gesproken ook in de winter. In de zomer hier mag je hier niet niet BBQ-en (brandgevaar, woon in Portugal). Ik heb een Primo Grill: ![]() | |
valentijn101 | woensdag 17 mei 2023 @ 07:36 |
Hij gaat schoon de kelder in aan het einde van de zomer. Dus gewoon even afstoffel met een vochtig doekje is genoeg. Na gebruik gooi ik het rooster in een sopje met afwasmiddel, even laten weken en dan flink met een borstel er overheen. De rest ban de bbq doe ik ook met zo’n sopje. Ik gebruik houtskool en briketten. Net wat er te krijgen is. En die start ik op met hulp van zo’n houtskoolstarter. ![]() | |
Ferdii | woensdag 17 mei 2023 @ 08:24 |
Niet schoonmaken, maar heet opstoken en met borstel er overheen | |
Raw85 | woensdag 17 mei 2023 @ 08:24 |
Gewoon een vriendin nemen | |
Nagelslak | woensdag 17 mei 2023 @ 08:59 |
Briketten van ecobrasa | |
dimmak | woensdag 17 mei 2023 @ 10:07 |
CUL / BBQ Topic #12 Grilling all summer long Verder gewoon een keer goed de fik er in en weer verder grillen (Kamado). Uiteraard met houtskool. Aangezien dat makkelijker werkt met een kamado. Steek ik aan met een brandertje. | |
Red_85 | woensdag 17 mei 2023 @ 10:14 |
Daar ben ik ook van. Goedkoop houtskool halen bij de lidl ofso, zakkie leeg gieten, schuiven open en aansteken tot standje crematorium. Niets overleeft dat. Daarna afkoelen, restant weggooien en de stoffer er door klaar. Voor de rest hangt het af met wat je wil doen qua houtskool of briketten. Als ik wil roken of de bbq als oven gebruik doe ik briketten, wil ik snel en warm grillen pak ik houtskool. Aanmaken lekker traditioneel met een aanmaakblokje of 2/3. | |
michiel_merk | woensdag 17 mei 2023 @ 10:23 |
Dit idd, geeft het mooiste resultaat ![]() | |
stropdaz | woensdag 17 mei 2023 @ 13:58 |
Ik heb de weber net onder het doek vandaan gehaald waar hij de winter heeft door gebracht. Buitenkant schoon gespoten op lage stand met de hogedruk. Die blinkt nu weer mooi. [ Bericht 18% gewijzigd door stropdaz op 18-05-2023 22:28:18 ] | |
stropdaz | donderdag 18 mei 2023 @ 22:28 |
Binnenkant zijn die roosters natuurlijk niet meer zilverkleurig, zoals je ze koopt, maar dat zal niemand hebben denk ik. Is geen probleem toch? |