DeWaarheid | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:46 |
Okay, ik zei dus (om is origineel te zijn) tegen me vriendin dat ik wel voor haar ging koken met valentijn... Maar nu bedenk ik mij dus dat ik wel goed kan frituren en zo.. maar koken? Dus van recepten weet ik ook al weinig. Dus nu wilde ik graag weten wat de dames graag voorgeschotelt krijgen van hun vriend (smaken zijn idd verschillend maar..) waarbij ze de indruk krijgen dat hij er ook wat voor heeft moeten doen Welke recepten raden jullie mij aan? (En dus ook niet te moeilijk!) | |
bluebellyfluff | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:48 |
Pasta, lekker makkelijk en ontelbaar recepten van te krijgen! | |
Blacklander | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:50 |
Bestel dan wat bij een cateraar en laat het vijf minuten van tevoren bezorgen ![]() | |
Sambal | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:51 |
quote:haha geniaal.. wat wel simpel (en lekker is) is: b.v. iets als zalm, zalmoten kopen, peper en zouten en ffies in roomboter bakken, daarbij b.v. aardappelttoefjes / aardappelkroket, kan je zo ffies in de oven gooien (frituur kan ook maar ozu ik niet doen), ffies een lekker (dille) sausje uit zo'n pakje erbij maken en iets als broccolie (spelling?) met bloemkool. Als dessert ijs ofzo en als voorgerecht zou je soep kunnen doen. tadaaa! kaarsjes op tafel en smullen maar. | |
Fantus | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:52 |
Wokken, in 15 minuutjes klaar. Kan bijna niet fout gaan en is erg lekker | |
poep | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:52 |
regel wat met een grieks restaurantje, dat ze het zover voorbereiden dat je het alleen maar hoeft op te warmen ofzo... ![]() | |
sqlsmurft | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:54 |
Wat je vooral niet moet doen is zo'n allerhandegerecht pakken en die gaan klaarmaken. Die fout heb ik gemaakt... ![]() ![]() ![]() Zoek eens een gerecht op van Nigella Lawson. Schijnen goed te doen te zijn en anders zou ik zeggen: frituur er een eind op los ![]() | |
Waus | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:55 |
Iets met Spaanse vliegen ![]() | |
-Xerxes- | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:57 |
Kipfilet met tandoorikruiden in stukjes en bakken Rijst maken pan met daarin 2 bouillonblokjes en wat water, ui erbij, worteltjes erbij (gesneden dus net als die ui). Even laten staan op laag vuurtje, dan brocollistukjes en taugé erbij flikkeren. Nog een paar minutjes op wat hoger vuur zetten en klaar is kees even heel kort uitgelegd, maar het is lekker. | |
MarjoleinA | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:57 |
www.smulweb.nl www.recepten.nl bla bla bla bla of mag ik dat niet zeggen? | |
WoekieWoekie | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:58 |
quote:Van jouw beschijving krijg ik al honger, ik ga gelijk wat eten ![]() | |
WorkForce | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:59 |
wild vlees zoals eendeborst, everzwijn of ree met een heerlijk jachtsausje doet het meestal ook wel goed. En meestal nog wel bij de wat luxere slager kant en klaar te halen waardoor je het alleen maar hoeft te verwarmen. Sommige slagers helpen je ook wel op weg hoor met goede tips enzo. | |
Eightball | dinsdag 11 februari 2003 @ 15:59 |
quote: ![]() | |
WeirdMicky | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:00 |
quote:door dit lekkere verhaal ga ik ook maar ff iets te eten halen ![]() | |
sqlsmurft | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:00 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
-Xerxes- | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:01 |
quote:Moet je maar eens maken, echt lekker. En die kip kan je natuurlijk elke kruiden overheen flikkeren, maar ik vind de tandoori het lekkerst ![]() | |
Lois | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:01 |
quote:Je kan het best noemen maar het is toch veel leuker om hier je eigen succesrecepten te bespreken? | |
E- | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:02 |
Succes met koken ![]() | |
sqlsmurft | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:02 |
quote:Waarom denk je dat ik van alle koks alleen haar naam kan onthouden ![]() *Nigella bites Jamie* ![]() | |
eileenvs | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:02 |
Oeh, Gamba's uit de wok zijn echt lekker. En zo klaar. Maar kost wel wat :S | |
-Xerxes- | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:02 |
quote:Het ziet er niet alleen makkelijk uit, dat IS het ook nog eens ![]() kip bakken, rijst koken en groent maken, 3 pannen half uurtje werk ![]() | |
Reintje | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:06 |
Eitjes! Hoe wil jij je eitje? Hard, zacht, gebakken, bevrucht? | |
DeWaarheid | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:06 |
Wowsers wat een berg reacties ![]() Maar ik zal alles wat de revu passeert noteren en kijken wat er mogelijk is. Het is wel onder het mom dat ik het echt MAAK ( met liefde zei ik thnx tot zover met receptjes | |
postman | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:08 |
voorgerecht : vouw een salade in elkaar. iig GEEN soep.da's zo afgezaagd. hoofdgerechtje: vis. vrouwen houden meer van vis als van vlees. nadeel van vis is dat het moeilijk(er) te bereiden is voor de doorsnee thuis-kok. zalm/schol is wel te doen. lekker sausje erbij, gebakken aardappeltjes met spekjes (mijn all-time favoriet) en een beetje fresco erover of bakken met een beetje aromat. nagerecht : ijs. je hebt al fruit bij het voorgerecht gebruikt dus doe niet al te veel fruit bij het ijs. doe gewoon een simpele dame-blanche. warme chocoladesaus, vers-geklopte slagroom. yummie. simpel toch ? ow doe je een andere salade vooraf of toch soep, dan kan je als nagerecht gegrillde ananas doen. ananas in vieren, met pluim en schil. kern eruit snijden. insmeren met honing, even op de grill/in de grillpan. serveren met paar bolletjes vanille ijs. [Dit bericht is gewijzigd door postman op 11-02-2003 16:11] | |
Ronhui | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:08 |
www.studentenkeuken.nl Daar staan onder andere ook simpele tips! | |
Roonaan | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:10 |
quote:Je kan (als je toch de oven gaat gebruiken), ook een aluminiumfolie pakken, zalmmootje pakken (kan je halen bij de supermarkt); insmeren met boter en wat kruiden (zout, peper), in aluminium doen en dan een tijdje (45 min) in de oven laten zitten (200 graden geloof ik). (kga uit van dat de moten nog bevroren zijn) | |
Dauthi | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:11 |
bij vis is het eigenlijk heel simpel als je vis moten neemt gewoon kleine inkepingen snijden in de huid zout peper kruiden erin proppen en in de oven .piece of cake ![]() en anders koop je ff een kookboek van bijv jamie oliver die houdt het heel erg simpel en zie een kookboek gewoon als een investering | |
Roonaan | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:12 |
quote:Zou ik niet doen, is te vet; letten veel mensen op. | |
postman | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:13 |
dat ligt eraan hoe je ze bakt, spekkies even van te voren uitbakken en uit laten lekken voor de dieet-freaks onder ons. | |
Probity | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:16 |
LASAGNA! makkelijk snel en lekker!!! | |
Skua | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:20 |
Uit de supermarkt een (rood) pak van Knorr halen. Kip Madras is echt een aanrader. Op het pak staan de verder nog benodigde ingredienten en het is snel klaar. | |
Kyara | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:38 |
Makkelijke receptjes zijn er genoeg. Als voorafje is peer met rauwe ham erg lekker. Als hoofdgerecht een stukje vlees (biefstukje of zo), hoeft ook maar even. Met aardappeltoefjes uit de oven en iets van groenten. Denk er om dat het oog ook wat wil dus garneer de boel met een beetje kruidenboter en peterselie of zo. Als toetje ijs of zo. Ook weer mooi gegarneerd. | |
Kyara | dinsdag 11 februari 2003 @ 16:40 |
Ik zou trouwens wel iets maken waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan. Is nl vrij ongezellig voor haar. Dingen die je in het voren kan maken (zoals het voorgerechtje als hierboven beschreven) en vlees dat je maar kort hoeft te bakken (en de oven doet zijn werk voor de aardappeltjes). | |
Goofup | dinsdag 11 februari 2003 @ 18:01 |
quote:hahaha!! maakt vast indruk ja | |
cYbErTiM | vrijdag 14 februari 2003 @ 13:24 |
En hoe maak je eigenlijk zelf dille saus ???? ipv een pakketje kopen? |